Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

vineri, 19 aprilie 2024

 SCURT SI LA OBIECT!

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

In cadrul SNAOPSN, care este unitar, fiecare structura are propria sa Lege –Statut.

Singura lege comuna pentru intreg Sistemul, este Legea 223/2015 a Pensiilor Militare de Stat, care se aplica rezervistilor din toate structurile militare(Armata, Interne, Sevicii) si politistilor.

In ceea ce priveste Rezerva, exista o singura structura care, prin statut si componenta, se adreseaza rezervistilor din intreg Sistemul – SCMD.

Marirea soldei de grad/grad profesional  la militarii si politistii in activitate s-a produs/se produce pe Legea Salarizarii Unitare (153/2017), aplicata dupa ureche si dupa preferinte.

In ceea ce priveste pensiile militare de stat, marirea coeficientului rezultat din solda de grad se poate face, in ciuda OUG 59/2017 a LOV, doar prin depunerea amendamentului respectiv (in forma completa propusa de SCMD), cu precizarea ca va modifica si la Legea 223/2015.

Argumentele ar fi ca gradul militar este PROPRIETATE  a detinatorului iar sumele alocate sunt fixe, aceleasi pentru detinatorii fiecarui grad. Ca atare, nefiind sume variabile si constituind un drept de proprietate, acea parte din pensia militara decurgand din solda de grad, nu ar trebui sa intre sub incidenta prevederilor OUG 59/2017. Cu precizarea ca s-ar acorda rezervistilor, procentual (c.50%), conform modului de calcul prevazut in Legea 223/2015.

Chestiunea in cauza este prevazuta in procesul declansat de SCMD, pe discriminare.

In concluzie, daca tot au tulburat apele niste persoane prea putin informate si cu pregatire juridica precara, ar trebui sa ne unim fortele si sa impunem, la discutiile din Parlament, respectivul amendament (LEOREANU) la PLx 2015/2024, drept completator, in forma propusa de SCMD, nu numai la Legea nr.80/1995 (ca sa nu pierdem ocazia) ci si, in primul rand, la Legea nr.223/2015, care ar trebui modificata in acest sens, daca „Amendamentul LEOREANU” trece.

 

SCMD a analizat situatia impreuna cu conducerea FSNPPC, hotarandu-se sa actionam cu toate mijloacele sindicale legale, pentru a obtine, macar in ceea ce priveste scoaterea soldei de grad de sub incidenta OUG 59/2017, dreptate pentru toti.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

         Presedintele SCMD,

 

                   Col.(r.)dr. Mircea DOGARU