Pagini

luni, 12 octombrie 2009

Ministerul Muncii ne invita la dialog - este necesar un punct de vedere al fostilor si actualilor militari

STIMATI COLEGI, FOSTI SI ACTUALI MILITARI DIN SISTEMUL NATIONAL DE APARARE,


In afara de critici la Proiectul noii legi a pensiilor este necesar sa ne stabilim, in mod democratic, un punct de vedere coerent fata de acest proiect al Guvernului Romaniei, pe care sa-l sustinem prin orice mijloace si cu orice metode.


Nu este suficient sa spunem doar ca acest proiect este nedrept, inechitabil, discriminatoriu, etc., pentru Armata Romaniei: trebuie sa aducem argumente in acest sens. Trebuie sa oferim legiuitorilor articole alternative la cele din proiectul de lege.

Mai avem la dispozitie 5 (cinci ) zile pentru a realiza acest lucru.


Totodata, daca dorim sa fim luati in seama de catre societatea civila, Sindicatul Militarilor trebuie sa devina si o forta numerica. Va rugam sa faceti un efort si sa constituiti filiale in toate fostele si actualele garnizoane ale tarii. Conform Legii sindicatelor, numarul minim de membri este 15 (cinsprezece). 

Cei care sunteti izolati in diverse localitati si doriti sa faceti parte din Sindicat, veti fi luati in evidenta, in prealabil, la nivel central, pana la constituirea organizatiilor judetene de Sindicat. Asteptam urgent cererile dumneavoastra de adeziune.



Nu avem timp de pierdut. Ne organizam din mers, lucram la mai multe esaloane. Nu asteptam sa cada Guvernul - ne pregatim pentru orice varianta.



Un coleg spune ca numarul membrilor delegatiei noastre la negocieri este prea mic. OK! Putem mari acest numar. Numai ca acesti oameni trebuie sa vorbeasca pe aceeasi limba, oriunde s-ar prezenta. De aceea, dorim din partea celor care se ofera sa ne reprezinte, un puct de vedere scris, in prealabil, pe marginea caruia noi, masa de sindicalisti, sa putem face corecturi si observatii. Acesta este criteriul de nominalizare si nu foste sau actuale functii si grade.



Va prezentam mai jos, raspunsul Ministerului Muncii la cererea noastra din 06.10.2009.


Von: Silvia Dumitrean
Betreff: Legea privind sistemul unitar de pensii publice
An: sindicatulcmd@yahoo.de
Datum: Mittwoch, 7. Oktober 2009, 7:02



Stimate domnule Preşedinte,

Urmare solicitării dumneavoastră transmisă pe adresa de e-mail relatiicupublicul1@mmuncii.ro, referitoare la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, dorim să vă comunicăm că persoana responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă este Silvia Dumitrean, inspector – Direcţia Politici Publice şi Comunicare. Adresa de e-mail pe care puteţi transmite observaţiile şi propunerile dumneavoastră este dezbateri@mmuncii.ro .
 
Cu stimă,
 
Silvia Dumitrean - responsabil pentru relaţia cu societatea civilă

12 comentarii:

  1. Invita Sindicatul la dialog pe NET???!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, de ce nu? Traim in era Internetului, nu mai folosim porumbei calatori si nu este necesara musai o adunare generala!
    Daca aveti o opinie, publicati-o pe Internet! Este mai simplu, mai rapid, mai ieftin.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei care ne vor reprezenta la negocieri sa prezinte articolul PRIVATIUNILE PROFESIEI MILITARE din OBSERVATORUL MILITAR nr.18(13-19 mai 2009) pg. 17.Este necesar sa stie si guvernantii nostri...

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.Aveti cunostinta de ''Grupul de initiativa pentru infiintarea unei federatii a tuturor asociatiilor militarilor" ?
    2.Daca doriti sa faceti o informare corecta asupra ONG-urilor militarilor ar fi necesara o documentare. Sau este prea greu sau se manipuleaza prin omisiune dupa principiul atat de bine aplicat de ANCMRR - CINE NU ESTE CU NOI ESTE IMPOTRIVA NOASTRA?
    3. O sugestie : vedeti etimologia cuvantului sindicat si soroborati-o cu rolul si obiectivele acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lt. col (r) Dumitru RINCIOG, membru Sindicat CMD13 octombrie 2009 la 11:12

    1. Nu avem cunostinta despre actiunile Grupului de initiativa pentru infiintarea unei federatii a tuturor asociatiilor militarilor insa ne intereseaza acest subiect; ideea strangerii randurilor fostilor militari este si obiectivul nostru;
    2. Dorim sa ne informam si sa facem la randul nostru o informare detaliata si corecta cu privire la ONG-urile fostilor militari. Va rugam sa ne ajutati in acest sens. Vom completa lista de pe blogul nostru, pe masura ce vom afla de existenta altor ONG-uri;
    3. Suntem receptivi la orice sugestie, orice propunere si orice idee care poate sa ne duca mai repede la indeplinirea scopurilor Sindicatului; mai mult, in functie de cerintele exprimate de fostii si actualii militari, vom modifica aceste scopuri. Daca aveti o astfel de idee,propunere, observatie, va rugam sa o dezvoltati.

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt printre primii pensionaţi ai "decimării" armatei - 15 septembrie 1998. Aveam pe atunci vârsta de 45 de ani şi o contribuţie de 22 ani şi două luni. Vechime în muncă- 25 de ani.Azi o pensie de 15oo în mână.
    Unii care mă cunosc (civili) au început să mustăcească şi să mă "compătimească", cică voi scădea la 7-800 de lei.
    Eu nu cred. Iată ce a reuşit să facă faimosul guvern Boc ! Dezbinare. De aceea trebuie să fim mai unuţi ca niciodată. În primul rând să ne mobilizăm şi să mobilizăm la alegerile care vin. Cum ? Înţelege oricine !
    Ca o sugestie pentru lege, de fapt pentru normele metodologice de aplicare a ei:recalcularea să se facă la nivelul anului de pensionare (pentru cei de dinainte de aprilie 2001, la nivelul acestei date), la care să se aplice toate măririle care au avut loc la pensiile pubice, de la acea dată şi până la zi.
    Sănătate multă vă doresc, dragi camarazi !

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce BOC poate lua 2 salarii-primar,prim ministru si profesor-conform declaratiei de avere, de ce STOLOJAN poate lua si pensie 5700 lei si poate fi europarlamentar, de ce BADALAN poate lua si pensie,si salariu de paralamentar si salariu de profesor-el e in PDL...-de ce Generalul IORDANESCU -ce a comandat? poate lua si pensie si salariu de parlamentar? de ce Generalul OPREA GABRIEL -ce a comandat el?- poate lua si salariu de parlamentar si pensie DE CE? DE CE? si exemplele pot continua . De ce EU NU POT SA CUMULEZ O PENSIE DE 2000 CU UN SALARIU DE 1203 lei? Oare de ce? Poate sie BOC si BASESCU...Eu si ca mine mai sunt avem PENSIE NESIMTITA- CINE ZICE ALA E...DOMNULE BOC- si afectam BUGETUL DE STAT...

    RăspundețiȘtergere
  8. ''În afara celor 11 pagini publice, sondajul conţine numeroase întrebări pentru uzul strategilor lui Traian Băsescu. Deocamdată, ştim că fragmentul livrat confirmă opinia covârşitoare împotriva pensiilor speciale (de aici ideea asumării răspunderii pe legea pensiilor) şi cea în favoarea reducerii numărului de parlamentari (de aici, ideea referendumului pentru unicameral)''.
    (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/871436/EDITORIALUL-EVZ-Candidatul-3-in-1/#)
    Deci Basescu, in goana dupa simpatia si voturile celor multi, saraci si ignoranti, care tin mortis sa moara si capra vecinului, se hazardeaza, folosindu-se de instrumentul Boc, in niste 'reforme', pana la urma nefezabile si nesustenabile, ale unui sistem pe care nu-l cunoaste si nu-l intelege - pensiile militare. Costurile cu siguranta vor fi mai mari decat economiile facute la buget pe aceasta cale, si ele nui vor fi numai de natura pecuniara.

    Cati ziceati ca am fi? Vreo 200.000 de voturi? Si daca imultim cu 2 sau 3 (menbrii de familie) - este ca am putea decide cine va fi urmatorul Presedinte, la scrutinul din toamna asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest Guvern incompetent a cazut, aceasta afost si vointa Sindicatului nostru. Totusi, Legea unica a pensiilor va fi adoptata intr-o forma sau alta si este de datoria noastra, a tuturor fostilor si actualilor militari, sa consiliem bine pe parlamentarii Romaniei, pentru ca aceasta lege sa fie justa si durabila.
    De aceea, asteptam ideile si propunerile dumneavoastra pe aceasta tema.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  10. La recalcularea pensiei, sa se ia in calcul si perioada dintre iesirea la pensie si data aplicarii legii unitare de pensionare. Evident, pentru cei care au lucrat in acesata perioada cu contract de munca si au cotizat din plin la fondul de pensii.
    Stiti f. bine ca in sistemul public, dupa ce ieseau la pensie si mai lucrau, cu plata contributiei aferente, aveau dreptul sa ceara recalcularea pensiei pentru fiecare an lucrat. Noi nu am avut (avem) acest drept.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ceva nu este in regula ...ce fel de dialog poate fi acesta , prin internet ?!Sa inteleg ca avem nevoie de o solicitare speciala , formulata in vreun fel anume,urmata de un acord , pentru a face o comunicare vreunei institutii centrale , platite de fapt de noi toti ?Daca asta se propune ...este o neseriozitate dusa la nesimtire !Sa fim seriosi...Trebuie sa vrem mai mult !

    RăspundețiȘtergere
  12. DOMNILOR CONDUCATORI,
    DIN ROMANIA

    Mă adresez dumneavoastră cu anumite propuneri privind pensionarea marii majorităţi a angajaţilor ce întrunesc condiţiile de vârstă şi muncă depusă.
    Consider că vârsta de 65 de ani este foarte mare pentru pensionarea unui muncitor calificat care timp de 40 de ani a lucrat - să presupunem strungar adică (a manevrat 6-8 ore zilnic utilajul numit strung, a măsurat pisele cu şublerul sau micrometru etc.
    La 60 de ani nu mai vede suficient de bine să lucreze in parametri, îl dor picioarele deoarece strungul se manevrează numai din poziţia în picioare, deci fizic este epuizat,- se naşte întrbarea cum mai poate lucra 5 ani până la 65 de ani?
    Să atmitem că sunt personae care pot lucre bine până la 65 de ani, conisiderând oportună vârsta şi vechimea, - dar este normal şi omenesc să dăm o şansă şi celor care nu mai au capacitatea fizică de muncă până la 65 ani şi au muncit 40 de ani.
    Aici vin cu următoarea propunere: - să se poată pensiona anticipat cu 5 ani mai repede, după cum este cuprins în Legea 19/2000, dar fără penalizare dacă are 40 de ani de muncă şi cotizaţie la C.A.S. să primească pensie fără penalizare nu 10 ani peste 35 cum este prevăzut în lege.
    Să fie penalizare suficientă de mare la salariaţii care nu au 5ani lucrati peste 35 necesari astfel :

    - până la un an lucrat peste normal penalizarea pensiei 0,80% la lună lipsă;
    - peste un an lucrat peste normal penalizarea pensiei 0,70% la lună lipsă;
    - peste 2 ani lucrati peste normal penalizarea pensiei 0,60% la lună lipsă;
    - peste 3 ani lucrati peste normal penalizarea pensiei 0,50% la lună lipsă;
    - între 4 şi 5 ani lucrati peste normal penalizarea pensiei 0,40% la lună lipsă.

    Dar să se stimuleze şi angajaţii care sunt pensionaţi ( indiferent de forma de pensionare, normal sau anticipat) şi au lucrat peste 40 de ani.
    Consider că este corect şi echitabil să primească un stimulent la pensie, cum primesc şi pensionarii care au lucrat ăn grupă de muncă, că de - un inginer licrează 40 de ani se pensionează la 60 de ani şi primeşte chiar dacă are studii superioare o pensie de 1300 lei sau în bune cazuri 1500 lei, iar un muncitor cu 7 sau 10 clase care a lucrat în grupă de muncă iese la pensie la vârsta de 50 ani după 25 sau 30 de ani de muncă cu pensie de 1500 lei sau 1700 lei.
    Întrebare unde este echitatea muncii şi a valorii pensiei în cazul de mai sus?
    Prin urmare propun pentru persoanele ce nu au fost pensionate pe grupe de muncă şi au peste 40 de ani vechime, (adică 35 necesari + 5ani pensionat fără penalizare la pensionarea anticipată în cazul propunerii mele) să prmească pentru fiecare an lucrat şi cotizat C.A.S. peste 40 de ani un plus la pensie de 0,30%.
    De asemenea să se facă echivalenţa şi pentru femei în aceleaşi condiţii.


    Cred că nu supăr pe nimeni cu această propunere fiind din punctul meu de vedere echitabilă,

    Cu stimă vă multumesc.
    UN ROMAN CE A MUNCIT IN TOATE FUNCTIILE,- ADICA EXECUTIE SI COORDONARE IN INDUSTRIE - PESTE 40 DE ANI !

    RăspundețiȘtergere