Pagini

miercuri, 27 mai 2020


I N F O R M A R E
PRIVIND DEZBATERILE DIN COMISIA DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DE MARTI 26 MAI 2020 ORELE 13.00
S.C.M.D. a solicitat, inca din 3 mai a.c., participarea la dezbaterile in comisiile de Munca si Aparare ale Camerei Deputatilor. A primit acceptul pentru participarea on-line pe 26 mai a.c. la Comisia de Munca si pe 2 iunie a.c. la Comisia de Aparare (care a primit abia ieri, 26 mai a.c., programarea pentru cele doua proiecte legislative care ne intereseaza).
La sedinta de ieri, prezidata de dl. deputat Adrian SOLOMON, a vorbit numai presedintele S.C.M.D., care a declarat urmatoarele:
S.C.M.D. este intru totul de acord cu Plx 221/2020 care reprezinta solicitarile sale minime asa cum au fost sustinute din august 2019, chiar daca Guvernul a dat aviz negativ;
S.C.M.D. este impotriva Plx 199/2019 in forma initiatorului Gabriel LES, care injumatateste prin amendarea art. 28 din Legea 223/2015, cuantumul pensiilor, reducandu-le la 80% din 80%, dar sustine amendamentele initiate de dl. deputat VISAN si inca patru deputati din ambele comisii (sunt amendamentele depuse de dl. senator Stefan MIHU la Senat si de delegatia S.C.M.D. la Guvern pe 25 Octombrie 2019);
Presedintele S.C.M.D. a aratat ca exista zeci de pensii militare de stat de 500 lei, mari inechitati intre peroane cu aceleasi date si discriminare in functie de data trecerii in rezerva etc., Legea 223/2015 fiind practic anulata de OUG-uri clocite la directiile Juridica si Financiara ale M.Ap.N. Or, amendamentele pe care le sustinem aduc legea la forma initiala, aliniindu-i pe toti rezervistii la venitul brut impozabil (indiferent de sporuri), avut de cei care se aflau pe functiile de pe care am trecut noi in rezerva, la data de 1 ianuarie 2016;
S.C.M.D. respinge manipularile in directia unor legi viitoare care sa introduca (fapt imposibil, juridic) rezervistii intr-o lege civila (pentru ca civilii au „contracte de munca” normata la 8 ore, in timp ce noi am avut „contracte de activitate” nenormata 24 h/24), sau care sa instituie o pensie pe grade. Nu numai pentru ca au existat si exista arme in care functiile sunt mici, fapt ce impiedica avansarea ci pentru ca ar fi necesara o alta filozofie a salarizarii. Adica o alta lege a salarizarii, separata, pentru militari si politisti, soldele de grad fiind intre 200 – 400 lei (caporal-general) iar cele de functie intre 700-1200 lei.
Luarea de pozitie a S.C.M.D. a cuprins toate discriminarile introduse prin OUG-urile emanate de anticamarazii de la M.Ap.N., vizibile si in textul Avizului negativ semnat doar, de primul-ministru.
La solicitarea reprezentantilor M.Ap.N. si M.A.I., care au cerut timp pentru studierea „amendamentelor VISAN” si pentru formularea unor amendamente proprii, care sa reprezinte pozitia lor si a „structurilor asociative” (ONG-urile rezervistilor strict din M.Ap.N.) s-a decis continuarea dezbaterilor saptamana viitoare, daca se poate, daca nu, in perioada 8–12 iunie, cand se va intocmi si raportul comun al celor doua comisii.
Nu va mai luati dupa bazaconiile pe care le transmit cei care vor sa ne manipuleze si vor admiterea „Proiectului LES” fara amendamente, adica vor scaderea pensiilor prin recalculare si nu infaptuirea dreptatii in interior. Parlamentarii au fost informati ca amendamentele sustinute de S.C.M.D. nu afecteaza Bugetul consolidat, ca salariile si pensiile (pe baza declaratiei d-lui  ministru Nicolae CIUCA) nu depasesc 50% din cei 2% din PIB (intangibili pentru Guvern) alocati prin Tratatul de aderare la NATO, ca pensiile militare nu sunt „speciale” si sunt stabilite prin acelasi Tratat si ca singura posibilitate de sifonare a banilor pentru pensii militare ar fi prin ruperea rezervistilor de cadrele in activitate si a Caselor sectoriale de pensii de M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. si subordonarea lor, neconstitutionala, unui Secretariat de Stat, in cadrul Guvernului. Situatie de care ar beneficia, in dauna tuturor rezervistilor, doar cei care vor sa-si satisfaca lacomia, fudulia si setea de putere pe seama noastra.
Ca ultima informatie, retineti ca legea obliga Guvernul si Parlamentul sa trateze cu sindicatele nu cu ONG-urile, subordonate sub o forma sau alta ministerelor, deci Politicului, ele avand, juridic, alt statut si cu totul alte obiective.
Honor et patria! Vae victis!
Secretariatul General al S.C.M.D.