Pagini

miercuri, 8 iulie 2020


JIGODISMUL SI CALITATEA PROCESUALA
-         In atentia tuturor rezervistilor –
Doamnelor si domnilor,
De ani buni va este clar ca inamicii nostri nu sunt politicienii, care sunt total straini de problematica militara, indiferent de ”colegiile” aducatoare de functii absolvite, ci ”camarazii” nostri din directiile de taiat frunze la caini ale M.Ap.N., dedicati trup si suflet intereselor straine, in dauna intereselor M.Ap.N. ale cadrelor active si, mai ales, ale rezervistilor. Ei sunt cei care ne privesc, statistic, drept o masa inutila, ”comunista” si care trebuie sa dispara, sa nu le mai incurce cariera lor de ”genii” eterne. In fapt, ne urasc pentru ca simt, instinctiv, ca nu se vor ridica niciodata la nivelul nostru de competenta si de patriotism, baltind in zeama naimitului cu bani, care sluga a fost, sluga moare.
Celor de mai sus li se alatura impotentii, adica prostii fuduli care n-au fost niciodata in stare sa faca ceva concret, ”meseria” lor real fiind sa-i critice pe toti cei care produc ceva si pe care ii invidiaza si ii urasc. Iar martelarea o dezlantuie la adapostul pseudonimelor, pentru ca prostul fudul este si las pe deasupra.
De ani de zile, SCMD este atacat, online, pentru orice initiativa sau, mai ales, pentru ca nu se lasa manipulat si nu consimte sa participe la initiativelor hilare ale altora. Cel mai adesea, lasand la o parte atacul la persoana impotriva membrilor reprezentativi ai SCMD, se ataca sindicatul in ansamblu, pe motiv ca n-ar exista legal fiindca un judecator din Cocarlati ar fi pretins, din ordin sau din incompetenta, ca n-ar avea ”calitate procesuala activa”.
Va reamintim ca, in procesul cu SCMD, avocatul M.Ap.N. si al ministrilor Apararii a declarat in instanta ca: SCMD nu are calitate procesuala activa, M.Ap.N. si ministrii nu au calitate procesuala pasiva si nici tribunalul nu are calitate procesuala. Ca sa inteleaga, vorba unui celebru jurnalist, toti ”prostoboii” care ne ataca, asta nu inseamna ca cele trei institutii nu exista legal, ci ca SCMD a dat in judecata fantezist adica nejustificat M.Ap.N. care este acuzat degeaba, pentru ca OUG 57/2015 si OUG 59/2017 sunt si constitutionale si bune si acceptate de toti rezervistii (cu exceptia a doi, trei nemultumiti de la SCMD, gen Dogaru si Caloian) iar instanta nu are calitatea sa judece M.Ap.N. care este minister si procesul trebuie stramutat la Curtea de Apel. In acea imprejurare, am cerut tuturor membrilor SCMD sa inainteze, ca proba la dosar, declaratia personala ca ordonantele de urgenta nr. 57/2015, 59/2017 si 114/2018 le-au produs grave prejudicii.
Un exemplu la indemana tuturor, spre intelegere ar fi ca, tu, cetateanul Popescu, somer de la 40 de ani, dai in judecata statul la 65, cerand pensie de ... cosmonaut, pentru ca si tu ai zburat... din serviciu. Asta inseamna sa nu ai calitate procesuala activa! Sau, tu, care nu ai fost niciodata agent de politie, sa faci cerere sa ti se aplice OUG 75/2020, aplicabila doar agentilor iesiti la pensie intre 01 februarie 2017 si 21 mai 2020, pentru ca asa te-au indemnat unii mai nauci decat tine. Ce treaba ai tu, fost jandarm, fost pompier, fost militar M.Ap.N. sau din Servicii, sau chiar fost agent iesit la pensie inainte de 01.02.2017, cu prevederile ordonantei? Niciuna! Asta inseamna sa nu ai calitate procesuala activa. Tribunalul iti primeste actiunea si ti-o respinge ca nefondata la prima infatisare iar daca, intre timp, nu te dumiresti ca nici un ONG nu te poate reprezenta, te trezesti singur in proces, cu bani cacalau dati unui avocat, adica ramai si cu ”onoarea nereperata” si cu banii luati si cu nervii intinsi pana la apoplexie.
Ce a facut sindicatul in aceasta situatie? V-a atentionat ca niste incompetenti au dat ordonanta, uitand ca, prin pensionare, agentii de politie devin militari in rezerva si se supun legii militare care nu poate fi aplicata selectiv. Dovada nu numai comunicatele M.A.I. care lichideaza sperantele viitorilor beneficiari ci si Decizia nr. 15/2020 a ICCJ, aparuta in Monitorul Oficial nr. 512/16 iunie 2020, care anuleaza toata povestea. SCMD a dat in judecata Guvernul pentru discriminare si profitand de ocazie, a atentionat comisiile parlamentare de resort si presedintia, ca respectiva OUG, devenita lege, impune abrogarea OUG 59/2017 a Olgutei Vasilescu, aceea care deconecteaza pensiile militare de la cresterile salariale ale celor in activitate.
Tot SCMD, referitor la Plx 396/2019, i-a cerut Presedintelui Romaniei sa-si respecte promisiunea facuta SCMD la 05.10.2017, la petitia nr. 16429/16.08.2017, trimitand la Curtea Constitutionala o lege care amesteca pensiile militare cu cele ”speciale”.
In concluzie, stimati camarazi, SCMD lupta in plan legislativ, nu pentru parvenirea catorva rezervisti ci pentru dreptatea tuturor iar in Justitie pentru drepturile membrilor sai legali (cu cotizatia la zi, verificata de instante in ultimul an). SCMD nu trage pe nimeni de maneca sa se inscrie in randurile sale, sprijina actiunile, care merita sprijinite, ale tuturor ONG-urilor militare si nu ataca in online pe nimeni. Nici nu raspunde balacarelilor prostilor fuduli care nu mai pot de grija sa, pentru a nu ii scoate din anonimatul in care se balacesc.
In ceea ce priveste rezultatele solicitarilor facute la comisiile parlamentare si la presedintie, va vom tine la curent cu rezultatele obtinute, atunci cand aceste rezultate nu vor mai putea fi compromise de vreo initiativa aiuristica a celor care tin mortis sa se bage singuri in seama.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) Mircea DOGARU