Pagini

joi, 1 iulie 2021

Strategia SCMD

 

STRATEGIA SCMD IN BATALIA PENSIILOR MILITARE DE STAT

SI IDEEA BENEFICA A FILIALEI 1 TARGU JIU

-          In atentia tuturor membrilor SCMD –

 

Doamnelor si domnilor,

Va transmitem rugamintea de a va convinge camarazii, nemembri SCMD, care nu citesc nimic dar le stiu pe toate si sunt in admiratia gradelor si nu a creierelor, ca orice lege dispune numai pentru viitor, fie ea si deja uitata “Lege Ciuca”. Iar viitorul la salarii si pensii, de la 1 ianuarie 2022, va fi cumplit! Este drept ca Basescu a incercat experimentul lovirii noastre prin lege, retroactiv, dar a pierdut in fata SCMD prin aparitia legilor 241/2013 si 223/2015. Cu actualul guvern, orice este posibil: inca nu a gasit solutia taierii pensiilor militare, dar o cauta cu disperare, sprijinit de “geniile” kaki din Directiile generale financiara si juridica ale MApN.

Directiile mentionate au elaborat textele articolelor de OUG si OUG-urilor care au distrus Legea 223/2015 cu trei saptamani inaine de aplicare, prin OUG 57/2015. Au desavarsit, apoi, distrugerea prin alte OUG-uri, intre care OUG 59/2017 si OUG114/2018. In acest context, strategia SCMD de revenire la normalitate a urmarit, la sfatul unui mare magistrat patriot din CCR, refacerea textului legii 223/2015, asa cum a fost promulgata, prin amendamente la proiectele legislative, oricat de ticaloase ar fi fost, clocite la MApN, astfel incat acestea sa reconstituie legea initiala in integralitatea sa. Am fi reusit in legislatura trecuta, daca nu ar fi cazut Guvernul Dancila si, ulterior, mergand pe catastrofa legislativa a ministrului Les, numita PLx-199/2020, daca MApN nu ne-ar fi contracarat, risipind promisiuni de “generalire” in rezerva sau in retragere, presedintilor de comisii care contau.

Am reluat munca de lamurire cu parlamentarii noii legislaturi, indiferent de culoare politica, in paralel cu aceea de contracarare a razboiului psihologic declansat impotriva militarilor si politistilor, la televiziuni obediente, de catre politruci cu gradele ascunse sub camasa, vopsiti in jurnalisti si analisti politici, explicand ca noi, militarii si politistii, ne luam pensiile ca si salariile din alta anvelopa decat cea a civililor, platim contributii mai mari decat ei, dar direct la bugetul de stat, ca niciun ban din fondurile noastre nu va putea fi dirijat spre ei, chiar daca murim toti, intr-o noapte sau daca ne fac pensiile, inghetate de ani de zile, mai mici decat ajutorul social, botezat in mod ticalos “pensie minima” si ca, daca ne vor arunca, spre bucuria prostilor, din nou si fara bani, ilegal (pentru ca nu avem contracte de munca normata la 8 ore, ci de activitate la ordin, 24h/24) pe Casa Nationala de Pensii, o vom cocosa, lipsindu-i de orice marire pe viitor.

In activitatea de lamurire a parlamentarilor vechi si noi, s-au evidentiat filialele SCMD 1 Constanta, 1 Buzau, 1 Targu Jiu, 2 Targu Mures, 1 Resita si, mai nou, 2 Botosani. Generalizata, aceasta actiune va trebui sa conduca la un vot favorabil in Parlament, pe amendamentele sustinute de SCMD la PLx-199 si care sunt, la fiecare articol in parte, vechiul text al legii, asa cum a fost promulgata, vizand reconstituirea ei prin eliminarea ticaloaselor prevederi restrictive impuse de “geniile” MApN, prin OUG-uri.

La asaltul asupra deputatilor si senatorilor din teritoriu, indiferent de culoare politica, iata, insa, ca Filiala 1 Targu Jiu a avut o idee originala, pe care o recomandam tuturor filialelor. Sub semnatura domnilor col.(r) Vasile MUNTEAN, Presedinte si col.(r) Parvuletu Petre, Secretar, filiala, dupa ce a inmanat fiecarui deputat si senator argumentele si textul probator cu amendamentele solicitate, s-a adresat in acelasi scop si Institutiei Prefectului Gorj. Cu rugamintea ca, odata convins, prefectul sa se adreseze si el (avand, deci, in spate greutatea guvernamentala) parlamentarilor gorjeni. Multumind, in mod deosebit, pentru spijin si intelegere, domnului prefect Corneliu Raducan MOREGA, atasam prezentei informari scrisoarea pe care acesta a adresat-o senatorilor si deputatilor gorjeni, indiferent de culoare politica, cu nr. 9598/30.06.2021. Mai mult, conducerea filialei SCMD a reusit sa convinga si filialele locale ale unor ONG-uri militare, ca nu linsul clantelor ministeriale este solutia, asa cum li se propune de la Bucuresti, ci actiunea directa si ca unitatea rezervistilor nu se poate realiza decat ca unitate de actiune, nu prin strangerea tuturor sub acelasi papuc ministerial. Drept care, multumim pentru curajul de a fi semnat demersul Filialei 1 SCMD Targu Jiu si conducerilor filialelor locale ale: LADPM – col.(r) Mihai HOMESCU, presedinte, col.(r) Cristian GADAU, vicepresedinte; Asociatiei Nationale Cultul Eroilor “Regina Maria” – col.(r)ing. Walter LOGA, presedinte, lt.col.(r) Gheorghe BUSE; Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Armele Transmisiuni, Informatica si Razboi Electronic – col.(r) Liviu UNGUREANU, presedinte.

 In conditiile de vacanta parlamentara si judecatoreasca de doua luni, cand guvernul ne va lovi cu cel putin 20 de ordonante, recomandam tuturor filialelor sa-i “inoportuneze” pe parlamentarii lor, indiferent de culoare politica, cu argumentele noastre, convingandu-i ca ne intereseaza, nu PLx-199/2020, care reprezinta viziunea distructiva a MApN, ci AMENDAMENTELE NOASTRE LA PLx-199/2020, care reprezinta revenirea la normalitate! Avem, asadar, doua luni sa-i convingem pe toti noii parlamentari si pe consilierii lor, ca “dreptul si dreptatea” sunt de partea noastra, iar argumentele manipulatorii ale MApN nu reprezinta decat interesul personal al celor care vor sa se mentina in fruntea bucatelor, contribuind la transformarea Romaniei in “groapa de gunoi”, inclusiv prin aducerea, pe banii nostri, a deseurilor militare neplutitoare si nezburatoare.

Va multumim si va uram, stimati camarazi, vacanta activa!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

01 iulie 2021