Pagini

duminică, 19 decembrie 2021

Raspunsul SCMD la OUG nr.130/2021

                                RASPUNSUL SCMD LA OUG NR. 130/2021…


                                 CHEMAREA IN INSTANTA SI IN STRADA!


OUG Nr. 130-2021, pe care v-o prevestim de luni de zile, a fost impusa ostaseste, prin asalt frontal, la 17 decembrie, trecandu-se cu tancul nesimtirii servile peste avizele negative ale CDS si CES. Managerul  Mizeriei nationale va putea raporta stapanilor… “Misiune indeplinita!”. Ea intra in Istorie, triumfal, ca “ORDONANTA TAXARII SARACIEI”!

Multinationalele, inclusiv bancile, carora guvernele noastre le dau sute de milioane de euro de caciula, ca ajutor anti-COVID, sunt inca o data protejate, netaxate pe profit cum cere Comisia Europeana, pastrandu-li-se impunerile de ras din 2013. In schimb, pentru noi, cobaii experimentelor comunist/globaliste, in conditiile triplarii hotesti a preturilor, in favoarea “tagmei jafuitorilor” externi/interni…

·         Toate salariile ingheata la nivelul lui decembrie 2021, aplicarea integrala a Legii Salarizarii fiind, pentru al patrulea an consecutiv, amanata.

·         Se taie sporuri si indemnizatii, se prevad concedieri, se taxeaza tot ce misca, inclusiv cadourile copiilor de 1 Iunie, scapand, pentru moment, doar… vanturile cazone.

·         Ajutoarele salariale (salariile compensatorii) se suspenda pentru al 12-lea an consecutiv.

·         Se stimuleaza nemunca, acordandu-se din burta inca 200 lei pomenii sociale numita, in mod ticalos – “pensie minima”. In schimb…

·         Marirea hotiei numita “punct de pensie“, la pensiile civile se amana, drept praf in ochi aruncandu-se pensionarilor civili, in conditiile unei inflatii deja declarata de 10%, o pomana tot de 10%. Otova ! Adica se da tuturor, de la amarasteanul cu 500 lei pensie, la magistratul cu 96.700 lei.

·         Pensiile militare au fost, initial, inghetate cu totul. La scandalul declansat de SCMD prin CSN Meridian s-a admis, in sila, si pentru rezervisti o pomana discriminatorie : 10% dati din burta celor cu pana la 2500 lei si nimic celor cu peste 2501 lei. Asta deoarece, daca, initial, se acceptase pentru cei din urma un 2.8%, in final, ca sa nu se vada discriminarea, cifra a fost anulata, trecandu-se la invocarea Art. 59 din Legea 223/2015, modificat prin OUG-urile initiate de LOV si Teodorovici, adica la rata inflatiei (diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi) care nu depaseste 1%. De ce, cand si noi facem parte din sistemul public de pensii, chiar daca am cotizat direct la bugetul de stat si suntem proclamati “identici“ cu magistratii ? Ca sa mai cumpere generalii Mizerii nationale niste avioane de pe vremea lui Traian Vuia, sa moara Putin de frica, in drumul lui triumfal spre Dunare ?

·         In plus, toate pensiile mai mari de 4000 lei in brut (si civile si militare) “sunt taxate“. Adica dai civililor 10% cu o mana si le iei, discriminatoriu, unora, 10% ? Iar rezervistilor le dai “jumatea lui 5“ si le iei tot 10%, pentru “vina“ de a fi ofiteri? Si asta in conditiile in care toti pensionarii, civili si militari, au cotizat intreaga lor viata “activa“ si pentru sanatate ? In conditiile in care pensia este o restituire si nu un venit, si nu poate fi impozitata pentru ca provine din venit impozitat ? Se cheama lipsire de drepturi si furt calificat! Cu atat mai evident in cazul rezervistilor, care, prin statutele militarilor si politistilor, au prevazute, pentru ei si familiile lor GRATUITATEA la medicamente si tratament in farmaciile, policlinicile, spitalele si bazele de tratament proprii ale MApN, MAI, si SRI!

Pentru toate acestea, SCMD va sesiza nu CNCD-ul, pe care l-a dat deja in judecata, ci AVOCATUL POPORULUI, si va face o PLANGERE PREALABILA pe numele PREMIERULUI, pentru a-l actiona si pe el, ca pe toti fostii ministri ai Apararii, in Justitie. Fiindca, in calitate de fost sef al SMA si fost ministru al Apararii, cunoaste situatia reala a rezervistilor si ne discrimineaza in mod deliberat fata de civili, dar si intre noi. Poate ne calculeaza Justitia ce inseamna 10% pentru o pensie militara de stat de 494 lei, 555 lei, sau 562 lei, adica de doua ori mai mica decat pomana sociala aruncata, sub numele de “pensie minima”, unor fosti ciorditori “de buna dimineata”, care, astazi, avand 65 ani si “reuma”, nu ne mai pot buzunari prin tramvaie! In paralel, sustinand demiterea generalului Mizeriei nationale, prin greva generala si iesire, tot generala, in strada, facem apel la toti membrii SCMD si aliatii din CNSC sa sprijine actiunile EUROPOL. Si ne pregatim pentru marea actiune de protest initiata de SNPPC si, in mod deosebit, de confederatia sindicala din care facem parte. Datele converg spre o IESIRE SINDICALA GENERALA, IN STRADA, LA GUVERN, in ziua de 28 decembrie a.c.


Transmitem, prin urmare, rugamintea de pregatire a mobilizarii generale a membrilor valizi ai SCMD dar si ai CNSC, presedintilor si BO de filiale din Bucuresti, Ilfov, Bacau, Ramnicu Sarat, Buzau, Galati, Braila, Constanta, Mangalia, Slobozia, Giurgiu, Campina, Alexandria, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Ramnicu Valcea, Targoviste, Curtea de Arges, Targu Jiu, Sibiu, Fagaras, si Targu Mures. Deocamdata! Sa fie pregatiti sa raspunda la chemare! Aceasta va veni in momentul in care Confederatia Meridian va primi avizele de greva generala si manifestatii stradale sau cand noua conducere a SNPPC ne va comunica exact conditiile noastre de participare (cu sau fara insemne), ca de obicei, in sprijinul politistilor, pentru ca nu ne putem permite nici o greseala din frustrare sau disperare, de care sa profite cei ce ne pandesc de 12 ani. Data exacta si alte detalii vor fi comunicate, prin urmare, ulterior, in timp util. Alte solutii, in conditiile in care nici negocierile preconizate pentru aceasta saptamana, cu persoanele pe care le cunoasteti, nu vor da rezultatele dorite, nu exista! Decat Justitia si Strada pentru recuperarea drepturilor noastre legitime vizand supravietuirea noastra, a tuturor, de la cei care nu ne propun, actualmente, decat vaccinarea cea aducatoare de miliarde de euro stapanilor lor!


Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru


P.S.: Cu milogii si oportunistii nu ne mai incurcam, pentru ca ne vor lasa balta, oricum, si ne vor trada, ca de obicei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru atentia pe care o acordati problemelor cu care se confrunta Sindicatul Militarilor.
Va informam ca din motive obiective, toate comentariile de pe acest site necesita interventia administratorului pentru a fi publicate. Termenul de interventie este de pana la 24 de ore.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.