Pagini

joi, 27 octombrie 2022

 

PARTICIPAREA S.C.M.D. LA MITINGUL DIN 25 OCTOMBRIE

MULTUMIRI SI CONCLUZII

 

La negocierile cu liderii federatiilor si conducerea CSN MERIDIAN, apoi la negocierile de la Primaria Municipiului Bucuresti, SCMD a fost autorizat sa participe cu 500 de membri plus invitati din CNSC. Ceferistii, minerii, silvicultorii, politistii locali etc. din CSN MERIDIAN, au participat cu delegatii similare. Le multumim partenerilor pentru ca au acceptat ca mitingul sa se desfasoare de Ziua Armatei, deoarece toate masurile luate de Guvern, in toate domeniile strategice, contravin flagrant recomandarilor CE, intereselor NATO, ale Romaniei, si propriei politici de bagare a bățului prin gard, printr-o propaganda penibila despre razboiul si ”nucleara” care ne-ar bate la usa.

Multumim membrilor SCMD din Bucuresti care au participat, in primul rand Filialei Sector 1, care a adus si a instalat bannerele si panourile SCMD. S-a preluat propunerea vicepresedintelui zonal de a face o consfatuire cu delegatii bucuresteni participanti pentru reorganizarea conducerilor filialelor Capitalei, in urma decesului majoritatii membrilor B.O. ale acestora in ultimii 2 ani.

Multumim Filialelor 1 Constanta, 1 Buzau, 1 si 2 Alexandria, 1 Targu Jiu, si 1 Fagaras care au venit in grupuri organizate, cu toate insemnele SCMD, in primul rand insa filialelor din Constanta, Buzau si Alexandria care au adus, pe langa numarul masiv de delegati si corespondenti de presa, astfel incat adevarul despre participarea rezervistilor si a politistilor a fost pe larg prezentat in ziarul Amprenta, Dobrogea TV, Ordinea.ro, Radio Constanta, Mesagerul de Teleorman, Campus Tv Buzau si Gandul.ro, carora le multumim in mod special. Recomandam tuturor filialelor o buna colaborare cu media locala, deoarece media centrala, dupa ”scaparile” avute la transmisiile in direct, dupa orele 14.00, ca de obicei, la ordin, a ocolit cu grija orice imagine cu rezervisti, desi noi acopeream intreaga treime stanga, dinspre alveola mica, a Pietei Victoriei. Ca militari, intelegem puterea ordinului si nu ne suparam! Drept care, aducem multumiri, pentru Capitala, doar publicatiilor Gandul si posturilor de televiziune Kapital Tv, Nasul TV, Etno Tv, care au organizat dezbateri cu participantii.

Aducem multumiri si delegatiilor Filialelor 2 Mangalia, 2 Craiova, 2 Targu Mures, 1 si 2 Slobozia si ale celor 3 Filiale de pe Nistru, pe care nu le nominalizam ca sa nu aiba probleme la intoarcere, deoarece sunt veterani ai razboiului romano-rus din 1992, castigat in transee dar pierdut prin tradare, la masa tratativelor. Multumim si membrilor SCMD care au venit pe cont propriu din toate celelalte filiale.

Aducem multumiri Forumului structurilor asociative ale rezervistilor care ni s-a alaturat in grup organizat, dar si zecilor de participanti din alte ONG-uri militare cum ar fi ANCMRR de la M.A.I., S.R.I. sau de la LAPDM care au inteles ca batalia se duce in Piata Victoriei nu la sediul M.Ap.N. unde 28 de camarazi de-ai lor s-au stropsit la trecatori si la zidurile goale. Fiind zi libera, nu era nimeni la minister decat garda.

Pe linie de CNSC, multumim tuturor participantilor cu mentiunea speciala a grupurilor organizate de la USS-CFR, SLPAB, FRDD si SRR-Decembrie 89.

In sfarsit, multumim parlamentarilor care au venit ca observatori, pentru a intelege, ”pe viu”, situatia noastra, a tuturor, fapt concretizat a doua zi, prin Declaratia politica ”Demnitatea militarului”, a deputatului independent gl. (r) Nicolae ROMAN.

Primul ministru a anuntat initial ca va participa la discutii, dupa care, scuzandu-se ca trece direct din sedinta de Guvern in sedintele de CSAT si de coalitie, l-a delegat pe ministrul Muncii sa preia propunerile noastre, de care sa tina cont in negocierile de la Bruxelles.

Discutiile cu delegatii Guvernului s-au purtat 1,5 ore la Ministerul Muncii. In ceea ce ne priveste, delegatii SCMD (subsemnatul si vicepresedintele Adrian Deac), am informat ca, in urma manifestatiilor noastre si ale politistilor si politistilor de penitenciare, la ambasade, Reprezentanta CE la Bucuresti, sau, prin FSNPPC, la Bruxelles, minciuna cu ”Comisia ne cere”, sau ”Banca Mondiala” nu mai merge, deoarece respectivele foruri au declarat deja ca politica de salarii si pensii apartine strict Guvernului Romaniei. Am solicitat scoaterea militarilor si politistilor din PNRR in cadrul negocierilor si, toate celelalte puncte din programul afisat, insistand pe aplicarea, in integralitatea lor, pentru toti membrii SAOPSN a Legii salarizarii, 153/2017 si a Legii pensiilor militare de stat, 223/2015, cu abrogarea tuturor amendamentelor aduse de OUG-uri, deoarece ne incadram in solicitarile CE chiar daca ne ridicam la procentul de 80% din salariu (100%), nu de 65% din 85% (conform OUG 57/2015), pensia privata (suplimentara), ori OMM, fiind adaosuri in baza altor legi, fara legatura cu pensia militara. In mod deosebit i-am solicitat d-lui ministru un capitol separat in Legea salarizarii si in Legea 127/2019 a pensiilor civile, pentru civilii din toate structurile militare care au aceleasi obligatii restrictive in privinta drepturilor cetatenesti si privatiuni, ca si cadrele militare.

In ceea ce priveste viitoarele actiuni, asteptam declaratiile oficiale ale Generalului – premier si ministru interimar al Apararii, despre rezultatele deplasarii domniei sale la Bruxelles, dar si, ”pe surse”, informatiile reale despre ordinele pe care, eventual, le-a primit acolo, referitor la viitorul structurilor militare, al economiei romanesti si al Romaniei in general. Atunci vom decide ce vom face, nutrind inca speranta ca nu v-a trebui sa dam curs indemnului din sloganul nostru – ”Mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit!”.

Vom reveni cu precizari, dupa consultarea tuturor partenerilor nostri din CSN MERIDIAN, Federatiile sindicale ale politistilor si CNSC.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 21 octombrie 2022

De ce iesim in strada de Ziua Armatei ...

                                                                                                       

DE CE IESIM IN STRADA DE ZIUA ARMATEI ….

-         Ultim Apel catre rezervisti si politisti

 

(Extrase din Comunicatul CSN Meridian) 

In actualul context intern si international, cand amenintarea militara si criza economico-financiara si identitara planeaza asupra tuturor statelor membre ale UE si NATO, federatiile sindicale si sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au considerat ca cea mai semnificativa zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul Romaniei, inceput cu ocazia mitingului din 4 mai a.c., ar fi Ziua - simbol de 25 Octombrie, Ziua Armatei. Si aceasta, deoarece, toate revendicarile legitime ale membrilor CSN MERIDIAN constituie, in fapt, solutii in vederea pregatirii economiei romanesti, teritoriului si populatiei pentru aparare.

Revendicarile noastre vizeaza revitalizarea tuturor domeniilor strategice: relansarea industriei de aparare, a industriei energetice, farmaceutice si a cercetarii in domeniul medico-militar, a industriei extractive, a productiei cerealiere si animaliere etc, in masura sa asigure populatiei Romaniei necesarul de rezerve de hrana, combustibil, medicamente, munitii, conform standardelor UE, pe o perioada de minim 2 ani. Solicitam, de asemenea, modernizarea infrastructurii si transporturilor, o mai buna gestionare controlata de stat a resurselor dar si conditiile materiale necesare depasirii de catre toate categoriile socio-profesionale a unei crize de care poporul roman nu se face vinovat. CSN MERIDIAN nu solicita mariri de salarii si pensii ci aplicarea corecta, in forma promulgata, concomitent si tuturor beneficiarilor a legilor organice ale salarizarii, pensiilor, civile si militare, si indexarii veniturilor populatiei cu inflatia.

Revendicarile CSN MERIDIAN se circumscriu atat prevederilor Constitutiei Romaniei cat si celor ale tratatelor de aderare la NATO si UE si cadrului general al recomandarilor Comisiei Europene, de la care factorul politic, motivat mai mult de imagine si de interese derizorii, decat pregatit, a deviat in ultimi ani.

O delegatie a CSN MERIDIAN, formata din 15-17 lideri de structuri sindicale intentioneaza, ca si la 4 mai a.c., si facem demersurile necesare pentru a fi primita, sa prezinte argumentat revendicarile-solutii Premierului si membrilor Guvernului, deoarece Confederatia considera ca nici Romania, nici aliatii sai din cadrul UE si NATO nu mai au timpul necesar pentru tatonari, cautari, naivitati teoretice, cu consecinte catastrofale in practica ori interpretari eronate ale intereselor comunitatii popoarelor civilizate.

CSN MERIDIAN organizeaza, asadar, mitingul din Piata Victoriei in Ziua-simbol al eroismului national, 25 Octombrie, incepand cu orele 10.30, tocmai pentru a-si indeplini, in mod realist si concret, rolul de partener de Dialog social, intr-un moment istoric de o gravitate exceptionala pentru romani si pentru intreaga civilizatie euro-atlantica!

Subscriind intru totul textului de mai sus, SCMD ii cheama in Piata Victoriei, marti, 25 Octombrie 2022, incepand cu orele 10.00, nu numai pe membrii sai valizi ci si pe toti aliatii sai rezervisti, politisti si civili, pentru a cinsti prin lupta memoria inaintasilor eroi. Pentru ca, a merge cu flori si lacrimi false la monumentele si mormintele lor, in plina legislatie a genocidului si dezintegratoare de Tara, ar constitui o insulta la adresa memoriei martirilor Neamului!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

 Presedintele SCMD,

 Col.(r) dr. Mircea DOGARU

          

joi, 20 octombrie 2022

Noi informatii

Despre desfasurarea mitingului de marti 25 Octombrie 2022

- precizari -

Locatia este alveola mare din Piata Victoriei, in fata cladirii Guvernului.

Participanti: 16 structuri (federatii sindicale) si SCMD.

Ora 10.00 - Incepe adunarea participantilor;

Ora 10.30 - Incepe manifestatia;

Ora 13.00 - Incheierea mitingului.

SCMD va fi pozitionat in partea stanga a alveolei (stand cu fata catre Guvern), unde ii invita pe toti delegatii federatiilor sindicale din Politie, Forumul Structurilor Asociative si ai celorlalte ONG-uri ale rezervistilor din SAOPSN, precum si pe delegatii structurilor CNSC.


Secretaritul SCMD


Despre razboiul ciudat si starea Armatei Romane


Tema pusa in discutie astazi, joi 20.10.2022, intre orele 19.00-20.00, in cadrul emisiunii d-nei Dana CHERA (fosta GRECU), la ETNO TV.

Din partea SCMD participa col.(r) Mircea DOGARU si col. (r) Pricina Valeriu.


Secretariatul SCMD

marți, 18 octombrie 2022

SOLICITARILE S.C.M.D. CU OCAZIA MITINGULUI DIN 25 OCTOMBRIE 2022

 IN ATENTIA

             DOMNULUI PRIM-MINISTRU,

                 GL.(R) NICOLAE - IONEL CIUCA

SI A GUVERNULUI ROMANIEI

 

 

SOLICITARILE S.C.M.D.

CU OCAZIA MITINGULUI DIN 25 OCTOMBRIE 2022

 In numele membrilor sai, rezervisti din toate structurile SAOPSN, SCMD solicita rezolvarea de urgenta, dat fiind actualul context intern si international - cand amenintarea militara, criza economico-financiara si identitara se fac simtite acut la portile Europei civilizate - a urmatoarelor:

1.   Aplicarea in integralitatea sa, in forma promulgata, a Legii 223/2015 si abrogarea amendamentelor aduse ulterior, prin OUG-uri, Legii pensiilor militare de stat;

2.    Aplicarea, in integralitatea sa a Legii 153/2017, in forma promulgata si incheierea contractelor colective de munca la nivel national;

3.  Aplicarea in integralitatea sa, in forma promulgata, a Legii 127/2019, a pensiilor civile;

4.   Amendarea Legii 168/2021, in sensul acordarii echitabile a drepturilor de veteran tuturor militarilor si politistilor care au indeplinit misiuni de lupta si in tara, nu numai in strainatate;

5.  Stabilirea, conform legii, a unui VRS unic pentru toate categoriile de salariati din SAOPSN, actualmente discriminate fata de judecatori;

6. Scoaterea rezervistilor si militarilor in retragere din sfera de competenta a ministerelor Muncii, Finantelor Publice si a comisiilor de munca parlamentare, deoarece nu au avut contracte de munca normata, ci de prestare a activitatii la ordin, au avut contributii, inclusiv la pensii, direct la bugetul de stat, au fost si sunt platiti din cota rezervata, conform Tratatului de aderare la NATO, Apararii;

7.  Modificarea, prin amendamente a prevederilor legilor 153/2017 si 127/2019, in sensul recunoasterii, prin salarizare si calculul pensiei, a obligatiilor, riscurilor si privatiunilor civililor angajati in structurile militare;

8. Renegocierea PNRR, cu scoaterea pensiilor militare de stat, definite drept ”ocupationale”, din procentul prevazut, de 9,4% din PIB, deoarece au alt statut juridic si alta sursa de finantare;

9. Revizuirea OUG 130/2021 in sensul acordarii sporului de 10% tuturor pensionarilor, civili si militari si neimpunerea la plata CASS a rezervistilor si militarilor in retragere (indiferent de anul trecerii in rezerva) care, prin legile-statut, au asigurata gratuitatea actului medical, pentru ei si familiile lor, in policlinicile, spitalele si centrele de recuperare si tratament proprii;

10.  Abrogarea legislatiei ”liberalizarii preturilor la energie”, retinerea, anchetarea si deferirea initiatorilor, Justitiei, pentru inalta tradare;

11.  Luarea in urgenta a masurilor necesare pregatirii economiei (industrie, agricultura cu toate ramurile, infrastructura, transporturi etc), populatiei si teritoriului pentru aparare;

12. Interzicerea instrainarii ultimelor active ale statului, indeosebi in domeniile industriei energetice, industriei de aparare si transporturilor;

13. Relansarea activitatii si investitii de urgenta in Institutul Cantacuzino, Institutul de Cercetari Medico Militare si in industria farmaceutica romaneasca;

14. Crearea rezervelor nationale de hrana, echipamente, munitii, carburanti si medicamente pentru o perioada de minim 2 ani, conform normativelor europene.

 Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 13 octombrie 2022

 

                                                            RASPUNS
  SOBOLANILOR CU OCHI ALBASTRI SI SLUGIlOR LOR, PROSTOVANII FUDULI


                              Subiect – Mitingul din 25 Octombrie 2022




Nestimati tradatori de Tara,

Sincere felicitari pentru modul profesionist in care ati facut praf marele miting impotriva facturilor criminale, din 2 octombrie a.c.! Desi grosiera, actiunea v-a reusit! Ati excercitat presiuni asupra sindicatelor si pensionarilor civili, sa-si retraga sprijinul. Prin manipulare, ati produs o a doua actiune “patriotica”, o pichetare la Guvern, ca sa-i puteti “arde” pe organizatorii mitingului, pe care i-ati blocat mai mult de doua ore la Inter, in acest scop. Si ati transformat totul intr-o manifestare politicianista, care i-a indepartat definitiv pe participantii nepolitizati.

Chiar ne intrebam, cum veti torpila mitingul sindicatelor din 25 Octombrie? Si am aflat…

Putin a dezlantuit, pe 9 octombrie, valul de lovituri, demult pregatit, impotriva Ucrainei, zilnic biruitoare (ca Rambo), avand ca pretext aruncarea “terorista” in aer a podului de alimentare a Crimeei, eveniment de care a legat si Romania, pretinzand ca, poate prin teleportare, camionul vinovat ar fi venit de la noi. Iohannis s-a miscat surprinzator de repede, anuntand pe 10 octombrie, convocarea CSAT. Dar… nu in aceeasi zi, data fiind urgenta situatiei, nu pe 11, nu pe 12 octombrie, ci… la calendele grecesti. Adica, la 16 zile dupa amenintare, taman pe 25 Octombrie, cand sindicatele CSN Meridian vor desfasura mitingul la Guvern. Mai mult decat ciudat! De Ziua Armatei sa renunti tu la traditionalele coroane, lacrimile de crocodil si inclinarile masonice la monumentele jertfitilor nostri, la mangaiatul pe chelie si scarpinatul sub barbie al decrepitilor, la o fasole cu carnati si o tuica puturoasa? Voi si slugile voastre, prostovanii fuduli, ati inceput imediat manipularea – “Ce sa cautam noi la Guvern? Sa mergem la Cotroceni, ca acolo e CSAT-ul!” Ba s-au mai gasit unii, care prostesc lumea sa le dea semnaturi ca sa-si primeasca si ei indemnizatia de merit de la MApN si MAI, ca ar fi de importanta galactica, sa bata campii ca organizeaza ei miting la Cotroceni. Poate cu voie de la voi, ca sa sparga unitatea mitingului de la Guvern! Pentru ca…

Pentru ca, ceea ce naivii nu stiu, dar voi ati clocit deja, este faptul ca o Confederatie Sindicala a primit dreptul de a picheta zilnic, de luni pana vineri, de la 1 august la… 31 decembrie 2022, urmatoarele obiective: Guvernul, Cotrocenii, Primaria Generala, si toate ministerele (?!!!) Astfel ca, orice papagal care se trezeste urland, in zi de lucru, la respectivele obiective poate fi saltat in duba de voi, cu bumbaceala de rigoare si amendat sa-i sara mucii, pentru ca incalca Legea care interzice doua manifestatii diferite, in acelasi timp si in aceeasi locatie! In plus, ati convins o alta Confederatie sa-i plimbe pe aliatii nostri, politistii sindicalizati, prin toata tara, pe la prefecturi (Ce-o avea sula cu prefectura?), timp de o saptamana, inaintea evenimentului.

Intelegand ca Guvernul si-a asigurat linistea pe tot anul, putand lua masuri dure impotriva celor disperati ca vor crapa de foame si de frig, datorita genocidului, adica legislatiei liberalizarii pretului la energie si carburanti, PNRR-ului sinucigas si OUG-ului 130/2021 care a inghetat si pensiile si salariile, noi am tratat, ca de la confederatie la confederatie, si am obtinut dreptul de a manifesta la Palatul Victoria, de Ziua Armatei! Respectiva confederatie a renuntat insa in favoarea noastra numai la Piata Victoriei, nu si la Cotroceni, sau ministere! Asa ca noi nu muscam momeala!

Vom fi in corpore la Guvern, pe 25 Octombrie, la orele 10:30, si nu ne vom misca de acolo pana cand Eroul afghan nu ne va chema la discutii, sa ne explice ce a facut din cele promise noua cu ocazia mitingului din 4 mai a.c. Conform legii, putem sta acolo, ca si USR-istii, cand ii conducea Iohannis-Cel cu Geaca Rosie, pana la orele 23:00. Ca n-o incepe CSAT-ul la 7 dimineata si n-o dura pana la miezul noptii! Asta daca vor avea domnii ministri curajul sa treaca printre noi, ca sa raspunda la chemarea Olimpianului!

In plus, ii vom cere oficial Presedintelui ca, daca vrea sa ia decizii in cunostinta de cauza, pentru a-si multumi stapanii, sa cheme in CSAT delegatia sindicatelor pregatite pentru negocieri cu premierul, fiindca vrem sa ridicam, pe langa problemele care privesc, economic si financiar, intreaga suflare romaneasca, cele legate de neconcordanta crasa dintre gargara isterica, zilnic trambitata de televiziuni si online, despre razboiul care ne-ar paste si lipsa oricaror masuri privind pregatirea economiei, teritoriului si populatiei pentru aparare. Dar, mai ales, vrem sa-l intrebam despre ratiunea distrugerii, in plin razboi trambitat, a tuturor domeniilor strategice ramase in picioare – industria energetica, industria de aparare, transporturile, armata si fortele de ordine, prin decimarea efectivelor gratie neaplicarii legilor salarizarii si pensiilor in forma promulgata, etc. Mai nou, vrem sa-l intrebam si despre intentia demiterii ministrului Apararii, coordonatorul SAOPSN, pentru “vina” de a fi tinut partea cardrelor in activitate, in rezerva si in retragere, nu pentru ca ar fi spus un adevar stiut de toata lumea – sluga de la Kiev nu poate incheia un acord de incetare a ostilitatilor cu Putin, pana nu primeste “verde” de la stapani. Or, stapanii nu si-au facut inca suma pe comertul cu arme, si Putin inca nu a distrus, in beneficiul lor, toate obiectivele industriale si de infrastructura, pe care le vor “reconstrui” pe spinarea bietilor ucrainieni si a fraierilor europeni, indatorati cateva secole bune, de aici inainte!

Pe cale de consecinta, nestimati tradatori, nu va mai puneti prostovanii sa hamaie degeaba, ca ar fi cazul sa ne deplasam la Cotroceni, ca nu vom pleca din Piata Victoriei, pana nu ne vom atinge obiectivul – confruntarea cu bietul premier de sacrificiu!

Si nu incercati alte mizerii, ca sa nu revenim la strigatul de lupta anti-basist – “Mai bine un sfarsit cu groaza, decat o groaza fara de sfarsit!”, in iarna ce urmeaza.

Asigurandu-va de totala noastra lipsa de respect si de hotararea de a nu mai inghiti partide de “reformatori” ori “suveranisti” inventate de helvigii vostri, intru gestionarea crizei, va transmitem urarea, inventata de o tanara PSD-ista si declarata “academica” de lingusitorii d-lui Presedinte, cand incrimina exclusiv “Pe Se De” – “Muie tuturor tradatorilor de Tara!”.

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD Col (r) Mircea Dogaru

luni, 10 octombrie 2022

 

A P E L

CATRE MILITARII SI POLITISTII IN ACTIVITATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE

Stimati camarazi,

Din 2009, in conditiile unui extrem de murdar razboi imagologic si psihologic declansat impotriva Armatei si Politiei romane, suntem cobaii unui experiment care, daca reuseste, se va extinde si asupra omologilor nostri din toate statele membre NATO si UE.

SCMD i-a avertizat pe camarazii din statele mentionate, in scris sau cu ocazia manifestatiilor organizate in fata ambasadelor, prin materiale de presa ori dialog deschis, in 2011, 2012, 2014, 2017, 2020 si anul acesta. Tot in acest an, FSNPPC a ridicat problemele noastre in cadrul manifestatiilor de la Bruxelles ale politistilor. Amintim si demersurile facute direct la Bruxelles de catre SCMD in 2011 sau la intalnirile militarilor in activitate cu veteranii, organizate in 2014-2017 in Italia si Bulgaria, sub egida NATO.

In Justitie, SCMD a castigat pe linie impotriva conducatorilor SAOPSN si a unui ministru al Muncii, pana la ICCJ, care, de 3,8 ani nu ne stabileste termenul de judecata, fiindca actiunea noastra nu poate fi respinsa.

Celor pacaliti de unii, in interes personal, sa ne urmeze exemplul, pentru ca, in situatia in care in mod cert vor pierde sa se invoce autoritatea de lucru judecat si sa se faca inutila victoria SCMD, le reamintim ca am castigat zdrobitor la Curtea de Apel in problema ”ajutoarelor salariale”, neconstitutional suspendate din 2010, dar, pentru ca hotararea sa ramana definitiva, tribunalul a cerut opinia Curtii Constitutionale. Si se face un an de cand CCR a ramas ”in pronuntare”. Disperarea lor este atat de mare, incat ministrul Justitiei si-a riscat din nou capul recomandand judecatorilor sa nu tina cont de deciziile obligatorii ale CCR!

Discutii purtam de 13 ani cu ministrii de resort, premieri, presedintele Romaniei si cu Avocatul Poporului. Am primit si primim vagoane de promisiuni, niciodata onorate, indiferent de culoarea politica a respectivilor. Pentru ca EI EXECUTA, CU EXTREMA SLUGARNICIE, ORDINE EXTERNE!

Alaturi de sindicatele politistilor si de CFR-isti, cerem, de la declansarea Diversiunii COVID-19 in strada, aplicarea legii salarizarii (153/2017) si pentru SAOPSN, cu luarea in calcul a obligatiilor civililor din structurile militare si aplicarea, pentru pensionari si rezervisti, tot in forma promulgata, a legilor 223/2015 si 127/2019. Fiindca guvernele au preluat atributiile Parlamentului si ori nu aplica legile organice, ori le distrug prin OUG-uri! Iar cand ajungem la capatul rabdarii si iesim in strada, ne prostesc promitandu-ne alte legi, care, presupunand (prin absurd) ca se vor aplica, pe noi, rezervistii nu ne privesc, decat daca ni se va schimba din nou, ca in 2010, statutul juridic.

SCMD rezista prostirii sistematice exercitata on-line de diverse ”bufnite” ale Puterii ca ”sa trecem pe contributivitate”, adica pe modul de calcul al pensiilor civile, aratand ca noi am avut intotdeauna contributivitate, mai mare decat civilii si ca si astazi ni se iau ilegal impozitul de 10%, prin dubla impozitare (deoarece pensiile se calculeaza din NET) si CASS-ul, tot de 10%, noi avand gratuitate prin legile-statut. Iar gagautilor care viseaza ”legea civila”, le atragem atentia ca foarte putini dintre ei vor avea 1 (unul) punct de pensie, in conditiile raportarii acestuia la actualul salariu mediu BRUT pe economie. Cati dintre ei au avut salarii de peste 6500 lei? In plus, calculul nu se mai face pe 20 de ani vechime completa ci pe 35.

Absolut toate revendicarile noastre au fost dezbatute cu premierul la 4 mai a.c. si, ulterior, trimise UE prin ambasadele Frantei, Germaniei si Reprezentantei CE la Bucuresti, cu ocazia pichetarilor. Drept care, consideram ca, a lua-o de la capat cu discutii cu alde ”Cacareaza Gheorghe”, pus de partide pe functii sinecura in ministerele noastre, este inutil!

Am avut deplina incredere in ministrul Budai, caruia i-am pus la dispozitie intreaga argumentatie privind excluderea pensiilor militare de stat din PNRR si din procentul de 9,4%, ele fiind rezultatul unor contracte de prestare a activitatii la ordin, 24h/24, nu de munca normata la 8 ore, dar NICI-O SOLICITATE SCRISA, IN ACEST SENS, NU A FOST INREGISTRATA, OFICIAL, LA BRUXELLES!

Avem inca incredere in ministrul Vasile Dîncu, cel caruia SCMD i-a pus, ab initio, la dispozitie intreaga argumentatie privind haosul programat de la pensiile militare si singurele solutii posibile: promovarea prin vot, in Camera Deputatilor, a amendamentelor inspirate de dl. Toni Grebla, fost judecator la CCR, pedepsit pentru curaj, sau printr-o OUG, in forma Proiectului legislativ initiat de fostul presedinte al Senatului, actual vicepresedinte, dl. Robert Cazanciuc.

Stimati camarazi,

Am obtinut, cu greutate, alaturi de 16 federatii sindicale ale CSN MERIDIAN, aprobarea de manifestatie la Guvern, in ziua de 25 Octombrie, incepand cu orele 10.30 si va invitam sa participati, pentru ca suntem in ceasul al paisprezecelea! Ca ultim stalp al statului, structurile militare au fost facute definitiv praf, conturandu-se IDEEA EXTERNALIZARII APARARII. Prin scandalurile de homosexualitate (Ciudat deoarece CE ne recomanda calduros educarea copiilor in acest sens, inca de la gradinita) s-a trecut, la faza finala (anuntata de noi de ani de zile) a DISTRUGERII BISERICII, CA ULTIM STALP AL NATIUNII.

Dovezi…

-         In plina gargara mediatica despre razboiul lui Putin cel vinovat de tot ce ni se intampla, am fost supusi genocidului inca de anul trecut, 2021, cand Putin inca nu stia ca va face ”operatiuni speciale” in fieful Rotschilzilor, prin LEGILE LIBERALIZARII PRETURILOR LA ENERGIE SI CARBURANTI, PNRR-ul executat de un tradator si OUG 130/2021 care a inghetat salariile si pensiile;

-         In plina gargara mediatica despre un Putin care, desi ia bataie zi de zi, de zi, ca Aspenter-ul, va veni peste noi, ne-am desfiintat: industria de armament, scotand la vanzare ultimele active, Centrul de instruire parasutisti (forte speciale), Centrul de instruire artileristi si Facultatea de pregatire a ofiterilor de artilerie (in conditiile in care ni se povesteste ca artileria ucraineana lichideaza si tantarii din zbor, nu numai rachetele, avioanele si dronele rusesti), aviatia, prin sabotarea relicvelor zburatoare cu Afacerea Kerosen, Institutul de Cercetari Medico-Militare, singurul in masura sa ne ofere protectie impotriva loviturilor nucleare, biologice si chimice, etc. In plus, am pierdut 1/3 din efectivele ridicole ale Armatei, militarii angajati plecand prin demisie deoarece li se pare absurd sa-si riste pielea pentru salariul minim pe economie (prin neaplicarea legii 153/2017), si aproape 40 % dintre politistii pregatiti, inlocuiti astazi cu birlici tatuati, de pe strada. De asemenea, au fost decimate corpurile de comanda ale Armatei si Politiei prin trecerea rapida in rezerva a cadrelor, de frica unei noi legi a pensiilor, care, prin punerea in practica a ”ideilor ciuce” sa injumatateasca, sau si mai rau, cuantumurile actuale. Si aceasta in conditiile in care, de la Executia LOV (OUG 59/2017) si Executia Teodorovici (OUG 114/2018), pensiile militare de stat, facute praf de OUG 57/2015, nu mai cresc nici macar cu rata inflatiei, cu atat mai mult cu inflatia!

-         In plina gargara mediatica despre criza energetica, provocata de guvernele liberale la ordin, pardon, de Putin, s-a trecut la inchiderea minelor de carbune (in timp ce Germania si Polonia si le-au redeschis) fiindca o mucoasa schzofrenica a profetit despre incalzirea globala,ceea ce a dus la actuala inchidere ori vanzare pe nimic a termocentralelor (de la Mintia la Paroseni si Iernut). In plus, ca odinioara la desfiintarea COMTIM, televiziunile naimite au trecut la asaltul asupra hidrocentralelor, vorbind despre craparea barajelor. Un domeniu strategic facut praf, printr-o gargara pentru idioti – industria energetica;

-         In plin razboi care ar bate la usa, am distrus si domeniul strategic al transporturilor. Am facut praf CFR-Marfa, care putea cara, pe bani buni, graul american din Ucraina si am trecut la distrugerea CFR-Calatori si a TAROM, care puteau cara, tot pe bani buni, milioanele de dezertori din Ucraina, care incalca, ei si Mertanele lor, ordinul ”cabotinului” de la Kiev, iar astazi, dezertorii, adica milionarii rusi care ar incalca ordinul ”nebunului” de la Moscova. Scl, scl, scl!

Iata de ce iesim in strada pe 25 Octombrie, cinstind prin lupta jertfa inaintasilor pentru o Romanie care, astazi, este distrusa ”pas cu pas”… Spre a-i intreba pe domnii guvernanti… ”De-a ce va jucati ba, pe spinarea noastra? Nu cumva voi faceti jocul lui Putin, ca ala sa nu mai cheltuie bani pe rachete si drone, cand o veni incoace, ca i-ati netezit voi calea, distrugand totul?”.

Si iata de ce, toti cei care mai sunt credinciosi juramantului de sange depus, trebuie sa iasa in strada pe 25 Octombrie, la Guvern, alaturi de cei pe care au jurat sa-i apere ”chiar cu pretul vietii”…muncitori, ceferisti, sanitari, silvicultori, profesori, mineri, elevi, studenti etc. Aceeasi datorie  o au si revolutionarii din 1989 pentru ca impreuna am topait atunci in strada urland, de bucurie, in Decembrie, ”Glasnosti si Perestroika” iar din ianuarie ”Freedom and Democracy”, lasandu-i pe tradatori sa se strecoare ca sobolanii, printre picioarele noastre, si sa-si infiga coltii in cascavalul Puterii, in interesul marilor asasini economici mondiali care ne-au furat totul, iar astazi trec la lichidarea noastra, ca ”inutili”.

Prostilor fuduli, celor care toata viata au gandit cu bocancul si au lins clante, ca sa ajunga ”generali-doctori” fie si in retragere, nu le cerem sa vina. Sa serbeze ziua mancand fasole cu carnati, band posirca si laudandu-se singuri, la monumentele adevaratilor eroi, cat de grozavi au fost! Atat de grozavi ca s-a ales praful si de Armata si de Tara! Pana si la 25 Octombrie 1944 au fost slugi penibile! Au stat in fata Carei-ului, cu arma la picior, intrega zi de 24 octombrie, ca sa-i inchine eliberarea ”ultimei brazde”, fiului sefului garzii regale a regelui Greciei, tradatorul de la 23 august, asasin al Maresalului si al Romaniei. Unde nu-i cap si nici coloana vertebrala, vai de bocanci!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 4 octombrie 2022

Targ de Joburi pe Bucuresti si Ilfov

 Targ de Joburi pe Bucuresti si Ilfov

La Colegiul Viilor 14.10.2022

- Pentru membrii CSN Meridian, actuali si viitori someri, rezervisti tineri si nelinistiti, dar si neveste, copii, si nepoti-


Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) intermediaza intre angajator (institutie, firma de stat sau privata) si doritorii de angajare. Ofertele sunt de la persoane cu invatamant minim obligatoriu (8 clase) la absolventi de studii superioare cu diploma de licenta.

Pentru cei ce nu au nici o specializare, se organizeaza cursuri de calificare/specializare, de la nivel de infirmiera, electrician, instalator, mecanic, la expert achizitii publice, administrator de condominii, responsabil date cu caracter personal, etc.

Pentru persoanele calificate/specializate, ofertele sunt de la femeie de serviciu si ospatar, la director de mare firma privata si sef serviciu de multi-nationala.

Posturile vacante se anunta lunar. Primul venit, primul servit!

ANOFM are sucursale in fiecare judet, iar in Bucuresti are Agentia Munincipala (AMOFM) si Agentille Locale (ALOFM) in fiecare Sector.

Cei care vor sa munceasca, sa-si faca o cariera in tara, trebuie sa urmareasca paginile de oferte ale acestor agentii. Ceilalti, fara studii si calificare, care vor sa ajunga direct ministri, directori de mari companii, etc., la un pol de ani, se pot orienta spre partidele politice, sau spre cainii cu covrigi in coada, din afara granitelor!

Datele de contact ale agentiilor pentru Capitala sunt:

1. AMOFM Bucuresti

Adresa: Str. Spataru Preda, nr. 12, sector 5, Bucuresti
Tel.: 021.316.55.08 / 021.316.28.87 / 021.316.92.50;
Email: amofm@buc.anofm.ro
URL: www.bucuresti.anofm.ro



2. ALOFM Sector 1 Bucuresti:


Adresa: Str. Spataru Preda, nr. 12, sector 5, Bucuresti
Tel.: 0758.102.141 / 0758.102.151
Email: alofm@s1.anofm.ro;

3. ALOFM Sector 2 Bucuresti

Adresa: Str. Spataru Preda, nr. 12, sector 5, Bucuresti
Tel.: 0758.102.152
Email: alofm@s2.anofm.ro;

4. ALOFM Sector 3 Bucuresti

Adresa: Str. Tabacarilor, nr. 20, Sector 4, Bucuresti
Tel.: 0758.102.143
Email: alofm@s3.anofm.ro;

5. ALOFM Sector 4 Bucuresti

Adresa: Str. Spataru Preda, nr. 12, sector 5, Bucuresti
Tel.: 0758.102.154 / 0758.102.164
Email: alofm@s4.anofm.ro;

6. ALOFM Sector 5 Bucuresti

Adresa: Bd. Pieptanari, nr. 64, sector 5, Bucuresti
Tel.: 0758.102.145 / 0758.102.155 / 0758.102.165
Email: alofm@s5.anofm.ro;

7. ALOFM Sector 6 Bucuresti

Adresa: Bd. Timisoara, nr. 59, sector 6, Bucuresti
Tel.: 0758.102.146 / 0758.102.156 / 0758.102.166
Email: alofm@s6.anofm.ro;

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la:

Centrul de Informare si Consiliere Privind Cariera

Adresa: Str. Spataru Preda, nr. 12, sector 5, Bucuresti
Email: buc.consiliere@cicc.anofm.ro.



Presedintele SCMD Col(r) Dr. Mircea Dogaru