Pagini

vineri, 22 septembrie 2023

 

MULTUMIRI TUTUROR PARTICIPANTILOR LA MANIFESTATIILE DIN 21 SEPTEMBRIE 2023

 

Joi, 21 septembrie a.c., sub asumarea raspunderii de catre SNPPC, SCMD a participat alaturi de politisti la mitingurile de la Ministerul Muncii si Guvern si la marsul de protest dintre cele 2 obiective.

De data aceasta, au raspuns mai multi membri din Bucuresti si Ilfov, dar tot in numar insuficient, fata de totalul inscrisi, in ciuda mobilizarii facuta de domnii vicepresedinti Florea Cristescu, Aurică Vârban si de dl. Laurentiu Teodor Dimitriu, presedintele Filialei Sector 6. A venit cu aproape intreg efectivul dl. vicepresedinte c-dor. (r) Ilie Truta, presedintele Filialei 1 Constanta, care a adus si reprezentanti ai radioului si televiziunilor locale, urmat de Filiala 1 Buzau si Filiala 1 Giurgiu. Individual au participat si membri SCMD din Alexandria, Ploiesti si Pitesti, alaturi de dl. vicepresedinte col. (r) Victor Popescu, in ciuda problemelor de sanatate ale domniei sale. Ca o recunoastere a eforturilor deosebite depuse, dl. vicepresedinte Truta a fost desemnat sa ne prezinte solicitarile si sa poarte, alaturi de dl. comisar sef Vasile Zelca, negocierile la cele 2 obiective.

Dintre invitati, au raspuns domnul vicepresedinte al CSN Meridian si presedinte al FSTFR – Rodrigo Maxim Gabriel in fruntea unei delegatii de ceferisti si, ca grup organizat, LAPDM. Au participat individual si membri ai ANCMRR, ACMRR, ROMIL, etc.

Tuturor le transmitem multumirile intregii conduceri a SCMD. In special doamnelor, cadre in rezerva sau retragere, care au infruntat si caldura pe timpul marsului si bolile inerente conditiei de rezervist.

Au lipsit revolutionarii, care au fost alaturi de noi tot timpul, suparati acum pe noi datorita bogatiei de sensuri a vocabularului limbii române. Le promitem ca in emisiunea de la RTV, de sambata 23.09. de la orele 18.45-20.00, vom incerca sa explicam diferenta juridica dintre pensii (civile si militare) indemnizatiile de merit (ale revolutionarilor, actorilor, sportivilor, parlamentarilor etc.) si indemnizatiile sociale pe care unii le numesc ”pomeni” ori ”salarii electorale”. Cu mentiunea ca, de 14 ani, guvernele tot incearca sa le desfiinteze pe primele doua, adica sa nu dea oamenilor drepturile pe care sunt obligati sa le dea si sa le confunde cu cea de-a treia categorie!

Inca o data multumiri pentru cei care au inteles ca daca nu lupti n-ai nici o sansa sa castigi!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 20 septembrie 2023

 

I N F O R M A R E

-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –

Doamnelor si domnilor,

Dupa cum stiti, in ultimii 4 ani, S.C.M.D. a reprezentat, in cadrul CSN Meridian, intreaga problematica legata de S.A.O.P.S.N., structurile statului fiind obligate, in baza Legii dialogului social sa ne accepte reprezentantii ca parteeneri in cadrul negocierilor.

Prin reorganizarea confederatiei, incepand de astazi, 20 septembrie a.c., S.C.M.D. face parte, in cadrul CSN Meridian si din Federatia Nationala a Muncii (F.N.M.). Conform statutului acesteia, din acest moment, presedintele S.C.M.D. este si Presedinte executiv al Federatiei Nationale a Muncii, insarcinat sa reprezinte interesele tuturor sindicatelor membre si in ceea ce priveste problemele salariale si drepturile conexe.

Fie-ne ingaduit ca, din perspectiva scurtei noastre existente sindicale, de numai 14 ani (impliniti la 18 august a.c.) sa atentionam Guvernul, Parlamentul si Presedintia României, apeland la promisiunea pasoptistilor ardeleni, ca ”Am inceput, domnilor, abia am inceput! Ramane sa continuam si sa terminam!”.

In noua calitate, vom participa, alaturi de presedintele F.S.T.F.R. dl. Maxim Rodrigo Gabriel si dl. prof. Ionel Constantinescu (SCMD/CNSC), pe 29 septembrie a.c., la discutiile cu delegatia Fondului Monetar International (F.M.I.) pe tema impozitarii si suprataxarii muncii in România.

Honor et patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Președintele S.C.M.D.

si Președinte executiv al F.M.N.

marți, 19 septembrie 2023

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26

Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 106 din 19.09.2022

                                                                                                      

 

       CĂTRE

 

GUVERNUL ȘI PARLAMENTUL ROMÂNIEI

 

SOLICITĂRILE S.C.M.D. CU OCAZIA MITINGULUI

DIN 21 SEPTEMBRIE 2023

 

1.     Renegocierea reala a PNRR cu scoaterea componentelor SAOPSN si din PNRR si din procentul de 9,4% din Buget si din L 4, deoarece noi (si asta va tebui sa explicati tuturor idiotilor si manipulatilor) avem ca si civilii 25% contributii CAS, dar nu la bugetul lor de asigurari sociale ci la bugetul militar de asigurari sociale si, in plus fata de ei, cotizam alti 5% din NET la pensia privata (suplimentara) contributie confiscata prin OUG 59/2017, prin schimbarea de catre LOV a statutului ei juridic, in ”contributie individuala la bugetul de stat”. Deci platile noastre se fac din fondurile proprii, integral acoperite de contributiile militarilor si politistilor in activitate si prin casele proprii, sectoriale, de pensii militare. Si SNPPC si SCMD (direct si prin CSN Meridian) au oferit senatorilor un proiect de amendament la L 4, in acest sens, pe care sa si-l asume. Si sa mai transmiteti idiotilor, care trancane despre noi pe la televiziuni si prin piete, ca am platit ilegal, in activitate, 10% CASS, in conditiile in care avem, prin legile-statut, gratuitatea actului medical in institutiile spitalicesti proprii. Si, ca rezervisti, platim ilegal impozit pe pensii. Cel mai grav este insa faptul ca, manipulata de prostii nostri servili, CE incalca Tratatul nostru de Aderare la NATO, in ceea ce priveste drepturile rezervistilor. Si asta, sub inventata amenintare a dronelor martiene!

2.     Mai cerem aplicarea, in integralitatea sa, asa cum a fost promulgata, a Legii salarizarii, 153/2017, tuturor categoriilor socio-profesionale militare si civile. Apoi vom putea negocia o alta lege a salarizarii, neetapizata in aplicare, tip NATO pentru SAOPSN si tip UE pentru civili.

3.     Solicitam, de asemenea, aplicarea, asa cum au fost promulgate si anularea OUG-urilor, care le-au suspendat ori distrus, a legilor pensiilor 223/2015 pentru rezervisti si 127/2019 pentru civili. Apoi vom putea negocia alte doua legi noi ale pensiilor, tip NATO pentru rezervisti, bazata pe contracte de prestare a activitatii la ordin, in 24h/24 si de tip UE pentru civili, bazata pe contracte de munca normata la 8 ore.

4.     Cerem si reacordarea sporului militar, la salarii si pensii, pentru civilii din SAOPSN.

5.     Cerem contracte preferentiale pentru industria româneasca de aparare.

6.     Cerem sporuri identice pentru militarii si politistii care au indeplinit misiuni de lupta fie pe teritoriul, fie in afara teritoriului national, deoarece, propagandistic, dronele ”rusesti” ne ameninta in judetul Tulcea, nu in Afganistan.

7.     Solicitam pentru aliatii nostri civili separarea pensiilor civile de indemnizatiile si ajutoarele sociale, ca si de indemnizatiile de merit ori rentele viagere, ca sa se termine odata cu minciuna basista despre 5 milioane de pensionari, sustinuti de tot atatia salariati. In realitate, Casa Nationala de Pensii face, 4,6 milioane de plati, din care doar jumatate sunt pensii, restul sunt pomeni, iar pensiile sunt sustinute de 6,7 milioane contracte de munca.

 

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 Presedintele S.C.M.D.

 

vineri, 15 septembrie 2023

 

SA FACEM SA ”ZANGANE” FERESTRELE PALATULUI VICTORIA!

MITING LA GUVERN, JOI 21 SEPTEMBRIE 2023

A P E L

Catre membrii SCMD/CNSC, rezervisti, pensionari civili, politisti, ceferisti, mineri, profesori, transportatori, personal medical, etc.

                                                        Moto:

                                                        ”Abia atunci cand veti face sa zangane geamurile Palatului

                                                                                       Victoria, va vom lua  in seama!”.

   (Marcel Ciolacu, om al muncii)

Doamnelor si domnilor,

Slugi penibile ale intereselor straine, guvernantii nostri au produs o gaura in buget cat Casa Poporului, platind 3,5% din PIB suport ucrainenilor, aproape tot bugetul Apararii pentru intretinerea militarilor occidentali dislocati la noi si achizitia de rachete Patriot, avioane, tancuri, transportoare etc., mai batrane decat militarii nostri in retragere, tot pentru Ucraina, dar si 100 milioane de doze de vaccin antiuman, plus intretinerea camarilei. Si tocmai le-a explicat tovarasa van der Leyen ca trebuie sa contribuie si la achitarea gaurii de 19 miliarde euro a Comisiei, datorie catre facatorii de pseudovaccinuri si sa stranga ceva maruntis in vederea achizitionarii viitoarelor doze, mai performante in lichidarea noastra. Asta in conditiile in care au admis ”privatizarea pana la ultimul atom” a tot ceea ce mai aduce bani statului român si distrugerea intreprinzatorilor indigeni, trecand la treaba prin scoaterea la licitatie, la Viena si cumpararea de catre noi, la pret de specula a propriului nostru gaz si a propriului nostru curent. Totul, ca premisa a saracirii noastre generale si a pierderii proprietatilor individuale.

Lasi si servili, in loc sa aplice recomandarile europene privind impozitarea profiturilor acolo unde se produc, ei apara interesele si politica nesimtita a bancilor straine si transnationalelor, care storc sute de miliarde, anual, declarand ”profit zero” si se pregatesc sa ne execute tot pe noi, prin ”curbe de sacrificiu”, acoperite de politica si legislatia austeritatii si justificate de ticalosia comuna numita PNRR, pe care, spre deosebire de spanioli, italieni, unguri, polonezi etc., doar au mimat ca-l renegociaza.

In aceste conditii, pe fondul unei inflatii inspaimantatoare, despre care ne mint ca ar fi scazut la ”o cifra”, cand preturile s-au triplat, vor taia, direct sau mascat: sute de mii de locuri de munca si salarii (prin scaderea functiilor), lichidari de sporuri, subventii, ajutoare, indemnizatii, vouchere de vacanta, tichete de masa, micsorari de pensii, prin tripla impozitare ori suprataxari cu 20%, noi si nesimtite impozite pe proprietati si IMM-uri, intru lichidarea micilor afaceri romanesti, distruse deja de Minciuna COVID etc. Si vor face totul, mintindu-ne ca au pe teava alte noi legi ale salarizarii si pensiilor, mai ”echitabile” si ”reparatorii” care, aplicandu-se tot ”etapizat”, ca si precedentele, nu se vor aplica, in fapt, niciodata! Aceasta fiind realitatea, numai un idiot isi poate imagina ca-i va creste salariul ori pensia, fie si numai cu rata inflatiei!

In conditiile date, partenerul nostru, FSNPPC, a obtinut aprobarile legale pentru o iesire ”de antrenament”, pe 12 septembrie a.c., la ”Teapa Revolutiei” si pentru ample manifestatii antiguvernamentale, joi 21 septembrie, care se vor desfasura dupa urmatorul…

PROGRAM

·        Orele 11.00 – adunarea manifestantilor la Ministerul Muncii, pe ambele trotuare, pana la ”Teapa Revolutiei”;

·        La 11.30 – deplasare in mars, pe bulevard pana la Piata Victoriei;

·        La orele 12.00 – incepe manifestatia la Guvern;

·        Incheiere – atunci cand va auzi dl. Ciolacu geamurile ”zanganind”.

Participantii foarte in varsta sau bolnavi se pot prezenta direct la orele 12.00 in Piata Victoriei.

Participantii din provincie, pe care mizam intotdeauna, vor putea veni, daca filialele au suficienti bani din cotizatii, prin inchiriere de microbuze. Sau prin asociere, cate 4-5 intr-un autoturism.

In urma discutiilor cu dl. presedinte Vasile Zelca, stiindu-se din experienta ca, sub diferite pretexte, jumatate din politisti sunt retinuti in garnizoane, ca sa nu participe la miting, membrii SCMD si ceilalti rezervisti, pot apela la filialele SNPPC si ale celorlalte sindicate ale politistilor, pentru a veni cu autocarele lor.

CE CEREM?

1.     Renegocierea reala a PNRR cu scoaterea componentelor SAOPSN si din PNRR si din procentul de 9,4% din Buget si din L 4, deoarece noi (si asta va tebui sa explicati tuturor idiotilor si manipulatilor) avem ca si civilii 25% contributii CAS, dar nu la bugetul lor de asigurari sociale ci la bugetul militar de asigurari sociale si, in plus fata de ei, cotizam alti 5% din NET la pensia privata (suplimentara) contributie confiscata prin OUG 59/2017, prin schimbarea de catre LOV a statutului ei juridic, in ”contributie individuala la bugetul de stat”. Deci platile noastre se fac din fondurile proprii, integral acoperite de contributiile militarilor si politistilor in activitate si prin casele proprii, sectoriale, de pensii militare. Si SNPPC si SCMD (direct si prin CSN Meridian) au oferit senatorilor un proiect de amendament la L 4, in acest sens, pe care sa si-l asume. Si sa mai transmiteti idiotilor, care trancane despre noi pe la televiziuni si prin piete, ca am platit ilegal, in activitate, 10% CASS, in conditiile in care avem, prin legile-statut, gratuitatea actului medical in institutiile spitalicesti proprii. Si, ca rezervisti, platim ilegal impozit pe pensii. Cel mai grav este insa faptul ca, manipulata de prostii nostri servili, CE incalca Tratatul nostru de Aderare la NATO, in ceea ce priveste drepturile rezervistilor. Si asta, sub inventata amenintare a dronelor martiene!

2.     Mai cerem aplicarea, in integralitatea sa, asa cum a fost promulgata, a Legii salarizarii, 153/2017, tuturor categoriilor socio-profesionale militare si civile. Apoi vom putea negocia o alta lege a salarizarii, neetapizata in aplicare, tip NATO pentru SAOPSN si tip UE pentru civili.

3.     Solicitam, de asemenea, aplicarea, asa cum au fost promulgate si anularea OUG-urilor, care le-au suspendat ori distrus, a legilor pensiilor 223/2015 pentru rezervisti si 127/2019 pentru civili. Apoi vom putea negocia alte doua legi noi ale pensiilor, tip NATO pentru rezervisti, bazata pe contracte de prestare a activitatii la ordin, in 24h/24 si de tip UE pentru civili, bazata pe contracte de munca normata la 8 ore.

4.     Cerem si reacordarea sporului militar, la salarii si pensii, pentru civilii din SAOPSN.

5.     Cerem contracte preferentiale pentru industria româneasca de aparare.

6.     Cerem sporuri identice pentru militarii si politistii care au indeplinit misiuni de lupta fie pe teritoriul, fie in afara teritoriului national, deoarece, propagandistic, dronele ”rusesti” ne ameninta in judetul Tulcea, nu in Afganistan.

7.     Solicitam pentru aliatii nostri civili separarea pensiilor civile de indemnizatiile si ajutoarele sociale, ca si de indemnizatiile de merit ori rentele viagere, ca sa se termine odata cu minciuna basista despre 5 milioane de pensionari, sustinuti de tot atatia salariati. In realitate, Casa Nationala de Pensii face, 4,6 milioane de plati, din care doar jumatate sunt pensii, restul sunt pomeni, iar pensiile sunt sustinute de 6,7 milioane contracte de munca.

Iesiti, asadar, in strada, pe 21 septembrie, alaturi de sindicalistii politisti si rezervisti, stimati concetateni, civili si militari, ca sa-l motivam pe dl. Ciolacu prin ”zanganit” de geamuri! Si lasati dracului de o parte, sectarismul, comoditatea, lasitatea, suficienta, lacomia, invidia si, mai ales, fudulia prostului, ca sunt neproductive! Cei care nu inteleg sau nu vor, n-au decat sa slujeasca guvernul de slugi si sa construiasca la Plauru, adaposturi pentru catei, pardon, morminte colective!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

vineri, 8 septembrie 2023

 

CHEMARE
LA MANIFESTATIILE DE PROTEST DIN 12 si 21 SEPTEMBRIE 2023
-In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC, a rezevistilor, politistilor si pensionarilor civili aliati-

                                                                                                                                             
      Doamnelor si domnilor,
Partenerul nostru, SNPPC, anunta manifestatii de protest la “Teapa Revolutiei”, la orele 11, cu deplasare spre Piata Victoriei si finalizare la Guvern, in zilele de marti 12 si joi 21 septembrie a.c.
      Raspunzand chemarii, SCMD va invita la randul sau si pe responsabilitatea sa, sa participati, facand urmatoarele precizari:
- marti, 12 septembrie, vor participa doar delegati din Bucuresti si Ilfov;
- joi, 21 septembrie, este de dorit sa participe, fara exceptie, toti membrii sindicatelor si ONG-urilor convocate, din toata Tara.
      De ce este obligatoriu sa participam?
Din considerente ce tin de DREPTUL LA VIATA SI LA LEGITIMA APARARE!
      Pentru ca, invocand o “gaura in Buget” de 50 de miliarde de lei, slugile analfabete functional, lacome, hoate si tradatoare, care se autointituleaza “elita politica”, se pregatesc sa vanda, pe nimic si pe repede inainte, strainilor, tot ceea ce mai aduce bani statului, sau ii mai contureaza suveranitatea: de la CFR Calatori, CEC, Posta Romana, Hi-droelectrica si Nuclearelectrica, la resturile Industriei de Aparare, Monitorul Oficial si Monetaria Statului. Doar ca sa ramana ei in fruntea bucatelor!
      Si aceasta, in conditiile in care cheltuie 2% din PIB (2 miliarde/an) pentru intretinerea vilegiaturistilor ucraineni pe teritoriul nostru; de asemenea, peste jumatate din cei 2.5% alocati Apararii, pentru achizitia, la pret de trufanda, a vechiturilor din depozitele de armament ale Europei Occidentale, care se duc, oricum, tot in Ucraina; alte miliarde pentru intrtinerea trupelor straine pe teritoriul nostru, sau pe vaccinuri si medicamente ale Mortii! Mai mult, in ciuda recomandarilor Comisiei Europene, ca impozitarea sa se faca acolo unde se produce profitul, ei accepta ca bancile straine si multinationalele sa ia pielea de pe români, declarand profit “0”. Accepta ca producatorii români sa fie lichidati de concurenta straina, neloiala si ca simbolurile, traditiile si cultura românilor sa fie calcate in picioare nu numai in teritoriile romanesti aflate inca sub ocupatie in Ucraina si in Ungaria, dar si in Transilvania, Maramures, Banat si parte din Moldova, etc. Si refuza sistematic aplicarea, in integralitatea lor, a legilor organice, promulgate, ale salarizarii si pensiilor, civile si militare, condamnand românii la genocide, prin saracire progresiva si privare de hrana necesara, tratamentele si medicatia adecvate.
      Pentru ce trebuie sa iesim in strada?
Pentru ca, refuzand sistematic renegocierea PNRR-ului, opera lor tradatoare si criminala, asa cum au procedat, in interes national, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Spania, Italia, etc., politicienii nostri autoimpun, ca “solutii” ale acoperirii “gaurii financiare”, spolierea dincolo de limita supravietuirii a propriilor cetateni.
       Prin legi si ordonante ale austeritatii, ei desfiinteaza nu numai sute de mii de locuri de munca neocupate, fortand emigrarea tinerilor, dar si, prin “reorganizare”, functii “ocupate”, ceea ce inseamna taieri mascate de salarii. De ase-menea, se vizeaza prabusirea pensiilor, nu numai prin taxarea si suprataxarea celor care trec de un anumit cuantum, sau refuzul de aplica alinierea la inflatia reala, ci si prin cresterea tuturor taxelor si impozitelor, a escrocheriei numita TVA, inventarea de noi impuneri, aberante, si anularea tuturor facilitatilor, ajutoarelor, sporurilor si plafonarilor in detrimentul celor cu venituri mici in general, dar si al elevilor, studentilor, persoanelor cu handicap, etc. In plus, accepta complici, cresterea galopanta, “zi de zi”, ca Aspenterul, a tuturor preturilor, care deja s-au dublat, ori triplat in ultimul an.
       Tot cu sprijinul calailor-complici, adica al “magistratilor”-Dumnezei, care se fac doar ca-i urmaresc pe marii spoliatori si pe ucigasii drogati, ca si al “teleastilor”, care inventeaza zilnic jocuri si spaime de cotropiri putiniste, uitandu-si propria minciuna cu NATO, care nu mai doarme de grija apararii noastre, abia asteptand sa moara luptand pentru noi, ei ne duc, inexorabil, spre disparita ca popor, natiune si stat! Mai nou, bat campii cu resturile de drone ale lui Putin, care lovesc orasele-porturi romanesti aflate inca sub ocupatie straina, Reni si Ismail, uitand ca se faceau ca ploua atunci cand americanii lansau rachete cu uraniu saracit de pe teritoriul Romaniei in localitatile romanesti din Banatul cedat Serbiei, iar resturile cadeau pe ambele maluri ale Dunarii.
         Dupa ce ne vor fi distrus financiar pe noi toti, si civili si militari (mai putin pe ei insisi si pe complicii lor mentionati), in decembrie anul acesta vor inventa “Criza Economica”, sub pretextul careia, vor da Ordonante de Urgenta de inghetare a salariilor si pensiilor pana la 31 decembrie 2025! Intr-o prima etapa! Si isi vor justifica deciziile cu opera lor criminala si colectiva – PNRR-ul! Atunci se va termina cu gargara televizata despre noile si echitabilele legi ale salarizarii si pensiilor!
          Iar ca bou baltii, prostit profesionist, prin teleminciuni si online, sa nu se trezeasca nici cand va fi prea tarziu, sau, daca o face, sa nu poata riposta, au dat deja drumul la noua amenintare propagandistica – COVID 1019, pentru ca doar minciuna cu atacarea noastra de catre Putin, singura, nu face fata! Vom fi, asadar, de Craciun, din nou inchisi in case, de frica protestelor legitime, si impuscati daca iesim, de militarii NATO care vor vorbi orice limba mai putin romana si de politisti, eventual nepalezi, ori srilankezi. Cu alte cuvinte, finalul nostru ca popor si al tarii va fi implinit atunci cand Apararea, Ordinea Publica si Securitatea Nationala, vor fi definitiv si pe bani grei externalizate!
         Iata de ce trebuie sa iesim in strada cat mai putem! Pentru dreptul nostru la supravietuire, estimat de CES la un cuantum de 4053 lei NET per capita! Trebuie sa-i infruntam pentru dreptul nostru la legitima aparare! Si cu strigatul de lupta din vremea Betivului National, cel care a pus piatra de temelie la si a institutionalizat distrugerea noastra: “Mai bine un sfarsit cu groaza / Decat o groaza fara de sfarsit!” (proverb german).
         Sa nu mai visam, asadar, cai verzi pe pereti, ci sa cerem respectarea prevederilor contractelor de munca avute (pentru civili), sau de prestare a activitatii (pentru militari si politisti), plata salariilor si pensiilor conform legii, si pozitiei noastre de stat membru NATO (nu “maririle” de care ne invinuieste presa ticalosita)! Sa cerem tratament egal, nu preferential, pentru investitorii nostri, cu asasinii economici care opereaza pe teritoriul Romaniei, refuzand hotarat iesirea din crizele provocate nu de noi, ci de ei, exclusiv pe spinarea noastra, prin preturi nesimtite, inumane, si inventarea de noi taxe si impozite ilegale. Sa respingem manipularea televizata, sau online, profesionist exercitata prin utilizarea defectelor noastre colective – lacomie, invidie, slugarnicie, comoditate si, mai ales, fudulia prostului! Sa ne aparam aparandu-ne ultima instituitie nationala inca nedistrusa, Biserica, si sa iesim in strada, hotarati, pentru dreptul nostru suprem, al tuturor, ca cetateni români si europeni, la viata, impotriva comunism/globalismului dement si asasin si a slugilor sale din NATO, UE si Romania! Va asteptam asadar in strada pe 12 si pe 21 septembrie a.c., la “Teapa Revolutiei”, de unde vor incepe marsurile impotriva Guvernului!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD,
Col(r) dr. Mircea Dogaru

miercuri, 6 septembrie 2023

SCMD in dialog cu ministrul Muncii

 SCMD IN DIALOG CU MINISTRUL MUNCII SI CONDUCERILE CSN                  MERIDIAN SI SNPPC (5 SEPTEMBRIE A.C.)

PARTICIPARE LA MITINGURILE DE PROTEST DIN 12 SI 21 SEPTEMBRIE A.C.

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

 

Ieri, 5 septembrie, la orele 11.00, am raspuns invitatiei doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu, de a discuta pe tema nemultumirilor legate de pensiile militare, apoi am avut consfatuiri cu liderii CSN Meridian si SNPPC pe aceeasi tema.

Doamnei ministru i-am confirmat ca vom participa, alaturi de politisti, la manifestatiile antiguvernamentale din 12 si 21 septembrie a.c., al caror obiectiv este aplicarea in integralitatea lor, in SAOPSN, asa cum au fost promulgate, a legilor 153/2017 si 223/2015, daca se doreste cu adevarat “eliminarea inechitatilor”, deoarece in SOAPSN nicio lege a salarizarii nu s-a aplicat, iar legea pensiilor militare a fost distrusa prin 10 OUG-uri consecutive, dovedite neconstitutionale. In plus, am solicitat revenirea asupra “sporului de armata” retras civililor care lucreaza in structurile SAOPSN, in aceleasi conditii ca si cadrele.

La intrebarea doamnei ministru ce ne dorim in urgenta, dat fiind contextul legislativ actual, raspunsul a fost cel inaintat Ministerului Muncii si ministrului Budai, in 8 noiembrie 2021 si, inca o data, domniei sale si Ministerului Muncii, la intrevederea din 7 august a.c.: scoaterea rezervistilor din PNRR, deoarece nu avem nicio legatura cu bugetul de pensii civile, cu procentul de 9,4%, noi avand propriul buget militar de asigurari sociale si propriile Case Sectoriale de Pensii. De asemenea, scoaterea noastra din lista celor 6 categorii socio-profesionale care ar beneficia de “pensii speciale”, toate civile, pe legi civile. Contributiile noastre de 25% se duc la propriul Buget de asigurari sociale si se intorc in cadrul procentelor obligatorii stabilite de NATO pentru Aparare.

Am explicat ca suntem cu peste 15 ani in urma cu salarizarea si Legea 223/2015 este, in fiecare an, modificata in sensul diminuarii cuantumurilor, deoarece “tehnicii” nostri, prin economii ilegale si irationale, isi asigura nu numai ascensiunea politico-militara si bunastarea, ci si aprecierea partenerului strategic, al carui arsenal invechit il cumpara la nivel de trufanda, spre a fi dirijat in Ucraina, unde este distrus de Putin si el interesat sa isi distruga vechiturile. Si am precizat ca am suspiciunea rezonabila ca si domnia sa beneficiaza de acelasi “tehnic” in Ministerul Muncii, adica de functionari lipiti de decenii in scaune, care negociaza in locul domniei sale la Bruxelles, in interes propriu, politic si strain, chestiuni care tin strict de competenta Guvernului Romaniei.

Am oferit doamnei ministru documentatia necesara si sprijinul, oricand va fi nevoie, al specialistilor nostri in domeniile financiar si juridic.

Cu sindicatele am stabilit ca vom  raspunde cu delegati din Bucuresti si Ilfov, la manifestatia din 12 septembrie si cu toate fortele pe care le vom putea mobiliza, ale noastre si ale aliatilor nostri, pe 21 septembrie, solicitand si cooperarea  in ceea ce priveste aducerea manifestantilor la Bucuresti. De aesemenea am convenit sa ne lamurim toate “geniile pustii” ce inseamna cuvantul AUSTERITATE. Pentru ca urmeaza o Ordonanta a austeritatii care va duce la desfiintarea de locuri de munca si taieri mascate de salarii prin taieri de functii de conducere. De asemenea, pensiile zise speciale si cele militare vor fi jumulite drastic prin aplicarea, doar aici, a recalcularii sau triplei impozitari, cu salvarea, ca de fiecare data, a celor care si-au insusit, in mod ticalos, toate drepturile noastre, ale rezervistilor, consecinta a solicitarii NATO de restructurare a sistemului militar–magistratii.

Va urma in decembrie o Ordonanta de inghetare a salariilor si pensiilor si civile si militare (consecinta a PNRR) pana in 31 decembrie 2025. Se va acorda in anul electoral 2024, in martie, nu in ianuarie, un 6-7% din rata inflatiei. Adio lege a salarizarii, adio o noua lege a pensiilor, care oricum nu erau necesare! Continua gargara televizata! Va vor mari tele-pensiile, seara de seara, teleastii consacrati!

Amanunte legate de participarea la manifestatii vom publica in momentul in care SNPPC are aprobarea.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col. (r) dr. Mircea DOGARU