Pagini

vineri, 15 septembrie 2023

 

SA FACEM SA ”ZANGANE” FERESTRELE PALATULUI VICTORIA!

MITING LA GUVERN, JOI 21 SEPTEMBRIE 2023

A P E L

Catre membrii SCMD/CNSC, rezervisti, pensionari civili, politisti, ceferisti, mineri, profesori, transportatori, personal medical, etc.

                                                        Moto:

                                                        ”Abia atunci cand veti face sa zangane geamurile Palatului

                                                                                       Victoria, va vom lua  in seama!”.

   (Marcel Ciolacu, om al muncii)

Doamnelor si domnilor,

Slugi penibile ale intereselor straine, guvernantii nostri au produs o gaura in buget cat Casa Poporului, platind 3,5% din PIB suport ucrainenilor, aproape tot bugetul Apararii pentru intretinerea militarilor occidentali dislocati la noi si achizitia de rachete Patriot, avioane, tancuri, transportoare etc., mai batrane decat militarii nostri in retragere, tot pentru Ucraina, dar si 100 milioane de doze de vaccin antiuman, plus intretinerea camarilei. Si tocmai le-a explicat tovarasa van der Leyen ca trebuie sa contribuie si la achitarea gaurii de 19 miliarde euro a Comisiei, datorie catre facatorii de pseudovaccinuri si sa stranga ceva maruntis in vederea achizitionarii viitoarelor doze, mai performante in lichidarea noastra. Asta in conditiile in care au admis ”privatizarea pana la ultimul atom” a tot ceea ce mai aduce bani statului român si distrugerea intreprinzatorilor indigeni, trecand la treaba prin scoaterea la licitatie, la Viena si cumpararea de catre noi, la pret de specula a propriului nostru gaz si a propriului nostru curent. Totul, ca premisa a saracirii noastre generale si a pierderii proprietatilor individuale.

Lasi si servili, in loc sa aplice recomandarile europene privind impozitarea profiturilor acolo unde se produc, ei apara interesele si politica nesimtita a bancilor straine si transnationalelor, care storc sute de miliarde, anual, declarand ”profit zero” si se pregatesc sa ne execute tot pe noi, prin ”curbe de sacrificiu”, acoperite de politica si legislatia austeritatii si justificate de ticalosia comuna numita PNRR, pe care, spre deosebire de spanioli, italieni, unguri, polonezi etc., doar au mimat ca-l renegociaza.

In aceste conditii, pe fondul unei inflatii inspaimantatoare, despre care ne mint ca ar fi scazut la ”o cifra”, cand preturile s-au triplat, vor taia, direct sau mascat: sute de mii de locuri de munca si salarii (prin scaderea functiilor), lichidari de sporuri, subventii, ajutoare, indemnizatii, vouchere de vacanta, tichete de masa, micsorari de pensii, prin tripla impozitare ori suprataxari cu 20%, noi si nesimtite impozite pe proprietati si IMM-uri, intru lichidarea micilor afaceri romanesti, distruse deja de Minciuna COVID etc. Si vor face totul, mintindu-ne ca au pe teava alte noi legi ale salarizarii si pensiilor, mai ”echitabile” si ”reparatorii” care, aplicandu-se tot ”etapizat”, ca si precedentele, nu se vor aplica, in fapt, niciodata! Aceasta fiind realitatea, numai un idiot isi poate imagina ca-i va creste salariul ori pensia, fie si numai cu rata inflatiei!

In conditiile date, partenerul nostru, FSNPPC, a obtinut aprobarile legale pentru o iesire ”de antrenament”, pe 12 septembrie a.c., la ”Teapa Revolutiei” si pentru ample manifestatii antiguvernamentale, joi 21 septembrie, care se vor desfasura dupa urmatorul…

PROGRAM

·        Orele 11.00 – adunarea manifestantilor la Ministerul Muncii, pe ambele trotuare, pana la ”Teapa Revolutiei”;

·        La 11.30 – deplasare in mars, pe bulevard pana la Piata Victoriei;

·        La orele 12.00 – incepe manifestatia la Guvern;

·        Incheiere – atunci cand va auzi dl. Ciolacu geamurile ”zanganind”.

Participantii foarte in varsta sau bolnavi se pot prezenta direct la orele 12.00 in Piata Victoriei.

Participantii din provincie, pe care mizam intotdeauna, vor putea veni, daca filialele au suficienti bani din cotizatii, prin inchiriere de microbuze. Sau prin asociere, cate 4-5 intr-un autoturism.

In urma discutiilor cu dl. presedinte Vasile Zelca, stiindu-se din experienta ca, sub diferite pretexte, jumatate din politisti sunt retinuti in garnizoane, ca sa nu participe la miting, membrii SCMD si ceilalti rezervisti, pot apela la filialele SNPPC si ale celorlalte sindicate ale politistilor, pentru a veni cu autocarele lor.

CE CEREM?

1.     Renegocierea reala a PNRR cu scoaterea componentelor SAOPSN si din PNRR si din procentul de 9,4% din Buget si din L 4, deoarece noi (si asta va tebui sa explicati tuturor idiotilor si manipulatilor) avem ca si civilii 25% contributii CAS, dar nu la bugetul lor de asigurari sociale ci la bugetul militar de asigurari sociale si, in plus fata de ei, cotizam alti 5% din NET la pensia privata (suplimentara) contributie confiscata prin OUG 59/2017, prin schimbarea de catre LOV a statutului ei juridic, in ”contributie individuala la bugetul de stat”. Deci platile noastre se fac din fondurile proprii, integral acoperite de contributiile militarilor si politistilor in activitate si prin casele proprii, sectoriale, de pensii militare. Si SNPPC si SCMD (direct si prin CSN Meridian) au oferit senatorilor un proiect de amendament la L 4, in acest sens, pe care sa si-l asume. Si sa mai transmiteti idiotilor, care trancane despre noi pe la televiziuni si prin piete, ca am platit ilegal, in activitate, 10% CASS, in conditiile in care avem, prin legile-statut, gratuitatea actului medical in institutiile spitalicesti proprii. Si, ca rezervisti, platim ilegal impozit pe pensii. Cel mai grav este insa faptul ca, manipulata de prostii nostri servili, CE incalca Tratatul nostru de Aderare la NATO, in ceea ce priveste drepturile rezervistilor. Si asta, sub inventata amenintare a dronelor martiene!

2.     Mai cerem aplicarea, in integralitatea sa, asa cum a fost promulgata, a Legii salarizarii, 153/2017, tuturor categoriilor socio-profesionale militare si civile. Apoi vom putea negocia o alta lege a salarizarii, neetapizata in aplicare, tip NATO pentru SAOPSN si tip UE pentru civili.

3.     Solicitam, de asemenea, aplicarea, asa cum au fost promulgate si anularea OUG-urilor, care le-au suspendat ori distrus, a legilor pensiilor 223/2015 pentru rezervisti si 127/2019 pentru civili. Apoi vom putea negocia alte doua legi noi ale pensiilor, tip NATO pentru rezervisti, bazata pe contracte de prestare a activitatii la ordin, in 24h/24 si de tip UE pentru civili, bazata pe contracte de munca normata la 8 ore.

4.     Cerem si reacordarea sporului militar, la salarii si pensii, pentru civilii din SAOPSN.

5.     Cerem contracte preferentiale pentru industria româneasca de aparare.

6.     Cerem sporuri identice pentru militarii si politistii care au indeplinit misiuni de lupta fie pe teritoriul, fie in afara teritoriului national, deoarece, propagandistic, dronele ”rusesti” ne ameninta in judetul Tulcea, nu in Afganistan.

7.     Solicitam pentru aliatii nostri civili separarea pensiilor civile de indemnizatiile si ajutoarele sociale, ca si de indemnizatiile de merit ori rentele viagere, ca sa se termine odata cu minciuna basista despre 5 milioane de pensionari, sustinuti de tot atatia salariati. In realitate, Casa Nationala de Pensii face, 4,6 milioane de plati, din care doar jumatate sunt pensii, restul sunt pomeni, iar pensiile sunt sustinute de 6,7 milioane contracte de munca.

Iesiti, asadar, in strada, pe 21 septembrie, alaturi de sindicalistii politisti si rezervisti, stimati concetateni, civili si militari, ca sa-l motivam pe dl. Ciolacu prin ”zanganit” de geamuri! Si lasati dracului de o parte, sectarismul, comoditatea, lasitatea, suficienta, lacomia, invidia si, mai ales, fudulia prostului, ca sunt neproductive! Cei care nu inteleg sau nu vor, n-au decat sa slujeasca guvernul de slugi si sa construiasca la Plauru, adaposturi pentru catei, pardon, morminte colective!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru atentia pe care o acordati problemelor cu care se confrunta Sindicatul Militarilor.
Va informam ca din motive obiective, toate comentariile de pe acest site necesita interventia administratorului pentru a fi publicate. Termenul de interventie este de pana la 24 de ore.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.