Pagini

joi, 18 aprilie 2024

Adresa catre presedintele Comisiei de Aparare din Senat

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 41. din 18.04.2024

                                                                                                      

 

CĂTRE

          

     PARLAMENTUL ROMÂNIEI, SENAT

 

În atenția

Președintelui Comisiei de Apărare,

Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului

 

Doamna senator Nicoleta PAULIUC,

 

Subiect: Raportul preliminar al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță      Națională a Camerei Deputaților, inaintat de dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU și dl. secretar Viorel SALAN, la”Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.28/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr.80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, PLx215/2024”, în speță Amendamentul admis (autor dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU) la Art.11, alin.2.

 

Doamna presedinte,

         Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ne adresam dvs. deoarece Senatul este Camera decizionala, Raportul pe care il veti inainta fiind decisiv pentru votul final in Senat. De asemenea, pentru ca ati avut amabilitatea sa ne ascultati si sa analizati obiectiile si acuzele privind modul in care Legea Pensiilor Militare de Stat (223/2015) a inceput sa fie distrusa chiar dinainte de a intra in vigoare, prin zeci de OUG-uri, culminand cu discriminarea ai carei subiecti am devenit prin neconstitutionala includere a pensiilor militare si in PNRR si in Legea 282/2023.

Noul Proiect de Lege, prin amendamentul sus mentionat, aduce o foarte mica reparatie rezervistilor, recunoscand drepturile decurgand din gradul militar, dar formularea ne provoaca teama ca functionarii kaki sau albastri ai Directiilor noastre generale juridice si financiare il vor interpreta, ca de obicei, in detrimentul nostru. De aceea va solicitam ca, la dezbaterile din Comisie sau in comisiile senatoriale intrunite, sa permiteti prezenta, ca delegati ai Confederatiilor din care facem parte, si a unor reprezentanti ai SCMD, SNPPC, FSANP si SIDEPOL.

Va supunem atentiei, de asemenea, amendamentul in cauza, cu propunerile noastre de completare in scop clarificator, strict necesare. Acestea sunt scrise bolduit …

”(1) Amendamentul 1 la Art.11, alin.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   (2) Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad/grad profesional se actualizeaza cu valorile cunoscute la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ potrivit soldei de grad/grad profesional a cadrelor militare/politistilor si politistilor de penitenciare in activitate si, pe viitor, in procentul legal stabilit, ori de cate ori solda de grad/grad profesional va creste”.

Pentru conformitate, asupra legalitatii celor ce urmeaza, va rugam sa solicitati expertiza dlui. deputat – raportor Viorel SALAN, care este si general (rtg.) de jandarmerie, provenit, asadar, din MAI si a vicepresedintelui Comisiei dvs., dl. senator Felix STROE, care este si colonel (rtg.), provenit din MApN…

MOTIVATIE

Gradul militar in activitate, rezerva/retragere este proprietatea detinatorului si nu poate fi retras decat prin sentinta judecatoreasca definitiva. Solda de grad/grad profesional este aceeasi pentru toti detinatorii gradului respectiv in fiecare structura a SAOPSN deci, in mod firesc, si partea aferenta gradului din pensia militara trebuie sa fie aceeasi.

Conditiile intrarii României in NATO (2004) si in UE (2007) au impus sacrificii greu de imaginat pentru sute de mii de cadre, familiile lor si angajatii civili din SAOPSN prin: 1- reducerea efectivelor Armatei de la 326.000 la 52.500 (cf. Manfred Wőrner); 2 – reducerea nr. de specialisti militari si civili din Industria de Aparare, de la 246.000 la c.9000 astazi; 3 – demilitarizarea Politiei prin Legea 218/23.04.2002.

Politistii au primit grade profesionale, echivalente celor militare, au continuat pregatirea specifica in regim militar, supunerea fata de ordine in conditiile disciplinei militare, au indeplinit, ca militari, misiuni in teatrele de operatii sub stindard NATO etc., urmand ca, la trecerea in rezerva, sa isi redobandeasca gradul militar  si sa beneficieze de pensie militara.

In cadrul SAOPSN, si politistii si militarii in rezerva/retragere au opozabila aceeasi Lege unica a pensiilor militare de stat (223/2015) si nu intelegem inversunarea dovedita de functionarii MAI de a nu le trece in deciziile de pensionare si in taloanele de pensie gradul militar, conform prevederilor respectivei legi ci gradul profesional, fapt ce le permite sa nu le aplice, in integralitatea lor, prevederile legii. Intamplandu-se tot mai des, in ultimii ani, cand, in plin razboi care bate la portile NATO, politicieni in deplina necunostinta de cauza, ori generali si chestori politizati se straduiesc sa transforme, parca, si Politia si Armata in simple caricaturi, pensiile militare in basme propagandistice, Rezerva devenind bataia de joc a media dirijata si a „civicilor” de pretentie occidentala, dar de formatie comunist-globalista, faptul ne duce cu gandul la tradare prin distrugere programata.

Demilitarizarea Politiei producandu-se exact in 2002, anul in care Parlamentul Europei a emis Recomandarea 1275 prin care a cerut statelor membre sa permita militarilor in activitate constituirea de sindicate pentru apararea drepturilor lor profesionale, salariale si conexe, ”coincidenta” ne-a trezit suspiciunea rezonabila ca Romania i-a sacrificat deliberat pe politisti, pentru a nu permite militarilor organizarea in sindicate. Intr-adevar, România este singurul stat membru UE in care, neconstitutional, militarii in activitate nu au dreptul sa aiba sindicate. De ce?

Raspunsul il pot da doar suspectii de tradare, si civili si in uniforma, adica cei care, de dragul parvenirii si inavutirii, slujesc interese exclusiv antiromanesti si anti NATO, distrugand, pas cu pas, si Țara si Armata si Politia si Serviciile, dand astazi, prin politica de austeritate, asaltul final asupra populatiei si Bisericii.

Din fericire, pentru drepturile intregii familii ocupationale a SAOPSN lupta, in ciuda adversitatilor, sindicatele politistilor, care isi solicita astazi dreptul legitim la greva si, atat pentru drepturile rezervistilor cat si ale militarilor in activitate, din toate structurile SAOPSN, SCMD, incadrat, prin Federatia Nationala a Muncii, in CSN Meridian.

Solicitam, asadar, completarea Amendamentului Leoreanu, pentru ca nu putem permite ca interpretari insidioase sa duca la reaparitia suspiciunilor si disensiunilor, stimulate in trecut, intre diferitele componente ale SAOPSN. Si solicitam votul in unanimitate, pe amendamentul completat in forma depusa de noi, pentru ca orice respingere, din motive electorale sau ambitii politice personale,  inseamna un joc absurd cu focul, exact cand focul ameninta sa ne distruga casa numita România si casa comuna numita NATO si UE.

 

Cu mulțumiri și urări de sărbători tihnite în mijlocul celor dragi,

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD