Pagini

miercuri, 15 mai 2024

In atentia tuturor rezervistilor: Odiseea amendamentelor la PL-x 262/2024

 

CITIȚI, ANALIZAȚI ȘI DECIDEȚI PENTRU 7 IUNIE A.C.

-         In atentia tuturor rezervistilor: Odiseea amendamentelor

la PL-x 262/2024 –

INFORMARE

Pe 30 aprilie si pe 7 mai, SCMD a solicitat Comisiilor de Aparare si Munca din Camera Deputatilor, marirea soldei de grad/grad profesional si la rezervisti, mai multi deputati in frunte cu dl. gl. Nicolae Roman, asumandu-si initiativa introducerii de amendamente la PL-x 262/2024 in acest sens.

Luni 13 mai, in acord cu asociatiile rezervistilor si SCMD, 3 deputati au depus amendamentele la Comisia de Aparare, la prima ora. In paralel, celelalte comisii, inclusiv Comisia de Munca, si-au dat, pe repede inainte avizul pe forma venita de la Senat (L 166/2024) fara amendamente. La pranz, cel mai important ca functie dintre initiatori si-a retras semnatura.

Marti 14 mai, a aparut a doua varianta, inechitabila, sub presiuni diverse.

Astazi 15 mai, dupa lungi discutii in cursul zilei de ieri si in aceasta dimineata, domnii deputati Dumitru Coarna si Nicolae Roman au inscris a treia varianta, pe care v-o prezentam alaturat (clic aici pentru accesare). Si SCMD si-a dat acordul, alaturi de numeroase asociatii ale Forumului, pentru aceasta varianta pe care o consideram finala si pe care o vom sustine, la nevoie, in strada, pe 7 iunie a.c.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru atentia pe care o acordati problemelor cu care se confrunta Sindicatul Militarilor.
Va informam ca din motive obiective, toate comentariile de pe acest site necesita interventia administratorului pentru a fi publicate. Termenul de interventie este de pana la 24 de ore.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.