Pagini

vineri, 20 septembrie 2024

DESPRE ANOMALIA 955/2024 A „ANOMALIEI” FLORIN IORDACHE ZIS SI „ALTA INTREBARE”

 - In atentia celor mai calmi si mai politicosi decat subsemnatul -

 Camarazi,

Va rog sa-i transmiteti inegalabilului si inimitabilului domn Florin Iordache, „ejaculat”, ca sa-l citam pe dl. Vanghelie, de PSD, din prim-planul politicii, in sinecura de presedinte al Consiliului Legislativ, pentru numeroasele si distractivele sale gafe, urmatoarele:

 

·         Legata de cresterile de solda ale militarilor in activitate, pensia militara, zisa si „solda”, „leafa”, sau „solda disponibilitatii” (Legea 1712/02.12.1864), exista din 1831 (Art. 21 al Regulamentului  Obstestei  Adunari), cu alte cuvine, a aparut cu 81 de ani inainte ca stramosii d-sale sa aibă parte de o Lege a pensiilor civile (Legea Nenitescu). Corelarea solda-solda de rezervist a functionat pana la 15 septembrie 2017, adica pana la noua distrugere a Legii pensiilor militare (223/2015), prin OUG 59/2017, initiata de "LOV".  A functionat, asadar, 186 de ani, pana cand PSD a decis sa adanceasca discriminarea rezervistilor. Asta dupa ce tot PSD, prin Victor Ponta, decisese aplicarea unei  legi organice, Legea 223 promulgata in iulie 2015, la 1 ianuarie 2016, lasand mostenire Guvernului Ciolos, Art. 36, initial, ulterior 40, al unei OUG valabila un singur an (OUG 57/2015), pentru plata salariilor bugetarilor pe 2016. Pe ce baza, in ordonanta asta, referitoare la salarii, au intrat pe ascuns, 30 de prevederi privind pensiile militare? Si pe ce baza constitutionala, textul acestei OUG, valabila doar 12 luni, a fost, fara ca ea sa fie legiferata in Parlament, inclusa in textul unei legi organice, rezultand, neconstitutionala asa-zisa „forma consolidata” a Legii 223/2015? Asta apropo de „constitutionalitatea” al carei fan se reclama dl. „Inca o Intrebare”!

 

·         Cat despre „discriminare”, prin lege, pensiile civile cresteau cu inventatul punct de pensie, cu cresterile salariului mediu si cu inflatia. Cele militare, ori cu cresterile de solda, ori cu inflatia. Mai mult, magistratii au proclamat „deplina identitate intre magistratii pensionati si rezervisti, deoarece au avut aceleasi privatiuni si au infruntat aceleasi riscuri” ca si noi. Numai ca „identitatea” asta a functionat, din ordin politic intern/extern, doar dinspre ei spre noi, nu si invers, pana cand si au transferat lor, „pas cu pas”, intreaga noastra lege si pe noi ne-au lasat „fiii ploii”, ministrii politici pusi in fruntea SAOPSN, avand grija sa fim discriminati in continuare. In baza minciunilor ca nu am fi avut „contributivitate”, sau ca, in Romania, nu exista, ca in toate statele lumii, doar doua sisteme de pensii (public si privat), ci trei, cu inventatul „sistem militar”! De ce nu si sistemul diplomatial, sau greferial, sau piloteal, etc., fiindca si altii au legi proprii.

 

·         Soldele (pensiile) de rezervist nu s-au aliniat cu inflatia, dupa 2017. Cand civilii au primit 10%, noua nu ni s-a dat nimic, sau, dupa scandal, am primit 1%. Cand ei au primit 12%, noi am primit 2.6%, etc. S-a incercat figura si anul asta, mintindu-se ca cei 13.8% (aliniere cu inventata rata medie anuala a inflatiei), se dau pe „puncte” si pe Legea 360 la 1 ianuarie, cand legea urma sa intre in vigoare abia la 1 septembrie. Scandalul facut de noi, in emisiunile RTV (in care am fost interzisi de 3 saptamani de corifeii Puterii) i-a potolit.

 

·         Zice dl. Iordache cum ca ar fi „discriminare” fata de pensionarii civili, alinierea soldei de rezervist cu solda de grad a celor in activitate. Am putea sa-i replicam ca o avea d-sa gradul pe sub camasa, ca multi altii, dar nu toti civilii au grade militare. Au insa toti, si muncitorii de inalta calificare, si medicii, si profesorii, si minerii etc., gradatii profesionale si trepte de salarizare de care la ei se mai tine cont din an in Pasti.

 

·         Mai spuneti-i ca, daca in perioada 2009-2014, toate legile si toate OUG-urile care au facut praf pensiile militare, sunt legate de Basescu si de gasca lui, in perioada 2015-2024, toate poarta amprenta „iordachilor” din PSD. Inclusiv OUG 114/2018 si Legea discriminatorie, care ne introduce doar noua impozitul neconstitutional, in trei trepte, 282/2023.

 

·         In fine, solicitati-i sa nu mai dea cu mucii in fasole, ca vine campania electorala si s-ar putea sa ne aducem aminte de toate, la alegeri. Si atrageti-i atentia ca avizele CL au doar caracter consultativ. Si, in loc sa bata campii pe tema unui drept legitim pe care si-l revendica rezervistii, ar trebui sa consulte d-sa niste specialisti in limba romana, macar de nivel clasele I-IV si in drept constitutional, macar de nivel student Anul I. Asa poate n-o sa se mai repeada cu coarnele in gard, fara sa se consulte cu presedintele sau de partid, ale carui sanse la presedentia Romaniei le spulbera cu asltfel de tampenii! Ce vina are, de pilda, bietul domn Ciolacu, sa se trezeasca pe 25 Octombrie, cu Piata Victoriei plina de zeci de mii de prostestatari, rezervisti si aliati civili, care, in loc sa-si revendice drepturile lor, ar incepe sa strige „DEMISIA”, datorita noului exces de zel si de slugarnicie prosteasca, dovedit de autorul unei OUGcare a pus PSD la zid in anii 2018-2020?

 PUTETI CITI AICI "PRODUCTIA" DOMNULUI IORDACHE (CLIC AICI).

 

 In nume personal,

Col (r) dr. Mircea Dogaru

Presedintele legal al unui sindicat legal - SCMD,

al etern discriminatilor rezervisti militari

Un comentariu:

  1. Se pare ca, in viziunea PSD, reforma pensiilor, respectiv introducerea unui sistem de pensii in care diferitele generatii de pensionarii sa nu fie discriminate intre ele, nu este valabila si pentru sistemul de pensii militare. Probabil ca PSD-istii se gandesc ca militarii, avand in vedere ca sunt mai putini la numar si nu prea conteaza in campaniile electorale, pot fi ignorati si lasati in plata Domnului!!! ...

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru atentia pe care o acordati problemelor cu care se confrunta Sindicatul Militarilor.
Va informam ca din motive obiective, toate comentariile de pe acest site necesita interventia administratorului pentru a fi publicate. Termenul de interventie este de pana la 24 de ore.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.