joi, 27 aprilie 2017

APEL CATRE TOTI MORTII - VII
Doamnelor si domnilor rezervisti,
In martie 1990, drumul Romaniei de integrare in NICIUNDE si in NICAIERI era dirijat de tripleta doamnelor civice (foste tovarase) Zoe Petre, Doina Cornea si Ana Blandiana. Succesoarele lor se numesc astazi Macovei, Guseth si Kovesi. Si, atunci, in martie ’90 am avut ocazia sa aud din gura fostei secretare P.C.R. Zoe Petre, in Aula Academiei Romane, istoricele cuvinte: Pai sigur, voi militarii ramaneti intotdeauna in urma, sunteti conservatori … comunistilor! Asteptati numai putin sa creasca copiii nostri si o sa va luam capetele la toti!”. Referirea era la generatia nicusordanilor care militeaza astazi in strada pentru dreptul corporatiilor straine de a ne fura tot, pentru dreptul lui Soros de a sparge Romania in bucati si pentru dreptul doamnei Kovesi de a aresta pe oricine, oricand, fara probe, doar pentru ca existenta noastra deranjeaza, fiindca am facut carte inainte de 90 si intelegem prea multe.
Am inteles ca toti vom fi scosi datorita educatiei patriotice, din sistem si transformati in paria, la marginea societatii. Armata a fost decimata prima, de la 326.000 de oameni la 52.500, cu tot cu industria de aparare. Au urmat Internele, incepand cu ministeriatul lui Igas, proces care se finalizeaza astazi si Serviciile carora le-a venit randul prin distrugerea celui de la M.A.I., distrugerea S.R.I.-ului care are loc in aceste zile, finalul urmand a fi marcat de  distrugerea S.I.E. Adio Romania!
Ceea ce nu am crezut, insa, a fost faptul ca se urmareste si disparitia noastra fizica! Dupa cei 4.000 de militari, tineri, disparuti in perioada ’90 – ’96 pentru ca stiau prea multe despre ’89, a urmat trecerea noastra in rezerva cu promisiuni de cariere complementare in viata civila si promisiuni de bani (salarii compensatorii si ajutoare) ca sa nu punem mana pe arme. Dupa scoaterea noastra din sistem la 40 – 50 de ani, echipa de penali Basescu – Boc ne-a retras toate drepturile, pe fondul urletelor comunistilor din tata in fiu, gen Tismaneanu sau Patapievici, ca noi, victimele, am fi comunistii si, cu cinism, ne-a decis soarta anuntandu-ne ca, in 6 ani de la trecerea in rezerva (ca medie) trebuie “sa parasim pe cale naturala sistemul”. Potrivit datelor luate de noi, liderii SCMD, de la Guvern, intre octombrie 2009, cand s-a declansat macelul, si luna respectiva din 2013, executasera ordinul de a se “redisloca” la Ghencea Militar, 32.000 de rezervisti, marea majoritate intre 45 si 60 de ani.
Invocand decesul nostru, “in medie cu 250 pensionari/luna”, doar la M.Ap.N., alti 250/luna fiind dati de rezervistii M.A.I. si Serviciilor, intr-o scrisoare catre celebrul finantist - secretar de stat Gheorghe Gherghina, si mai celebra doamna gl.mr. dr. Maria Lupu, definea aceste decese drept “economiile realizate la bugetul asigurarilor sociale de stat al Ministerului Apararii Nationale”. Astazi, aceeasi politica a fost dezvaluita de catre chestorul principal argesean Ispas citat de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un proces pierdut de SCMD luna trecuta, pe motiv ca petentul “nu era decedat la data trecerii in rezerva”. Deci pentru tradatorii in uniforma, in roba sau in costum de politician “european”, intai trebuie sa murim, pe urma sa trecem in rezerva si abia apoi sa ne solicitam drepturile. Aceasta este explicatia reala a urmatoarelor evenimente care ne-au lovit:
1.     suspendarea repetata a drepturilor la ajutoare/salarii compensatorii, cu incepere de la 01 iunie 2010 si pana astazi cand, neprecizarea lor in Proiectul Legii salarizarii unitare, duce LA ANULARE DEFINITIVA;
2.     amanarea rezolvarii problemelor noastre, cauzate de legislatia Basescu-Boc, din 9 noiembrie 2012 (data la care se angajasera liderii USL-ului Ponta, Crin si Daniel Constantin) pana in iunie 2015, cand SCMD, fortand nota pe langa Gabriel Oprea, nu pe langa Ponta (asa cum a procedat si cu Legea 241/2013), a obtinut votul in cvasiunanimitate in Parlament a Legii 223/2015;
3.     amanarea, de catre Victor Ponta, a aplicarii Legii 223/2015 promulgata in iulie 2015, din august 2015 pana la 01 ianuarie 2016. Pentru a da posibilitatea Guvernului succesor de a ne-o face praf, decuplandu-ne pe jumatate de la sistem prin Art. 40 al OUG 57/2015;
4.     amanarea rezolvarii in Parlament, de catre majoritatea parlamentara, in tot cursul anului 2016 si in 2017 pana astazi, a abrogarii prin vot a Art. 40 din OUG 57/2015, sub pretextul ca nu vine avizul pozitiv sau negativ al Guvernului, pentru a se intra in procedura de vot, fiindca M.Ap.N., cel insarcinat sa-l intocmeasca, n-o face;
5.     introducerea in Legea bugetului pe 2017 a prevederii amanarii spre sfarsitul anului a platii sumelor datorate de Casele Sectoriale de Pensii rezervistilor, etc.
Toate aceste amanari au in vedere neplata, adica marile economii realizate prin decesul nostru. Pentru ca obligatiile statului fata de noi inceteaza odata cu moartea noastra. Intrebati-o, de curiozitate, pe vaduva gl. Mihail Popescu, Dumnezeu sa-l odihneasca, ce pensie de urmas primeste.
In ultimele doua luni, SCMD a batut pe la usile tuturor dumnezeilor zilei, nu numai pentru a grabi abrogarea prin vot a Art. 40 din OUG 57/2015 dar si pentru a preintampina adancirea discriminarilor din sistem prin decuplarea totala a rezervistilor de la legatura cu activii, preconizata a se face prin Proiectul Legii salarizarii unitare.
Toti ne-au promis, mai ales ca, fara noi, rezultatele alegerilor ar fi aratat cu totul altfel incepand din 2012 si promisiunea se vede. In Proiectul Legii, inscris oficial la Senat cu numarul B 161/2017 este strecurat ilegalul paragraf “Pensiile de serviciu”, numerotat, in bataie de joc, tot ca Art. 40. Acesta loveste rezervistii, diplomatii, deputatii, senatorii, grefierii, pilotii, magistratii, etc. suspendand alinierea pensiilor la cresterile salariale ale activilor, pana la inchierea procesului de aplicare a Legii. Teoretic pana in 2022 dar practic pana in 2024, pentru ca finantistii nostri isi vor lua o marja de 2 ani pentru aliniere. Or, asta inseamna 500 decese/luna ori 12 luni/an ori 8 ani = 48.000 decese minim in randul rezervistilor. Asadar, din start niste drepturi legitime refuzate unor efective de proportia acualei Armate, cuantificate déjà, ca mari economii la bugetul de stat, fond pensii.
Un singur lucru ne alina … faptul ca jigodiile tradatoare, care isi bat joc de noi, de 8 ani de zile, de la inaltimea functiilor lor de juristi, finantisti si cadristi in uniforma, vor fi prabusiti in randurile noastre si vor face si ei infarct sau apoplexie vazandu-si fostii subordonati cum se vor duce ca racheta inainte, in timp ce ei vor bate pasul pe loc asteptandu-si prohodul! Mai mult, daca au fost atenti la interviul luat de Radu Tudor, in seara zilei de 26 aprilie a.c., la Antena 3, doamnei ministru Lia Olguta Vasilescu, a carei cariera politica s-ar fi incheiat in 2012, fara sprijinul rezervistilor, si-ar comanda de pe acum sicriul. Fiindca doamna in cauza, preluand ura si cuvintele Basescului din anii de glorie ai regimului – binom, ne-a anuntat ca va desfiinta asa-zisele “pensii speciale” printr-o noua lege unitara de tip stalinist-stahanovist a pensiilor.
In aceste imprejurari, am luat decizia convocarii C.D. al SCMD pe 11 mai a.c. in vederea declansarii controfensivei la care ii vom chema pe toti aliatii nostri in egala masura loviti de Legea salarizarii unitare. Pana atunci, Biroul Operativ Central al SCMD va prelua si analiza propunerile venite de la vicepresedinti sau filiale dar si de la aliatii civili, conturandu-se déjà urmatoarele directii de actiune:
1.     elaborarea de catre juristii SCMD a unei adrese tip catre Curtea Constitutionala pe care sa o completeze toti cetatenii responsabili, vizand neconstitutionalitatea Art. 40 din Proiectul legislativ B 161/2017. Daca strangem 100.000 de semnaturi, constitutional Curtea va fi obligata sa judece demersul;
2.     chemarea in justitie, pentru abuz in serviciu, a numitilor Liviu Dragnea – unic initiator, Lia Olguta Vasilescu – ministru al Muncii, responsabil din partea Guvernului, Gabriel-Beniamin Les, responsabil al Guvernului pentru Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Domnia sa va fi acuzat si de necunoasterea limbii romane iar Guvernul in ansamblu de necunoasterea realitatii deoarece in Proiectul legislativ sintagma “Siguranta nationala” este inlocuita prin aceea de “Securitate nationala” (Gura pacatosului adevar graieste);
3.     declansarea unor manifestatii de strada in forma continua acolo unde actuala majoritate nu se asteapta, etc.
Cu alte cuvinte, stimati morti-vii care inca sfidati politicul, traind, si va numiti rezervisti, din nou, de la 01 ianuarie 2016, gratie luptei SCMD care v-a inlaturat statutul insultator de “asistat social”, voi care va considerati inca utili Patriei, pe care ati servit-o, sub juramant de sange, o viata, pregatiti-va de lupta! Vom lansa, iarasi, chemarea, auzita pe vremea lui Basescu, si care trebuie sa-i fie pe plac lui Iohannis, pentru ca provine din germana … “Mai bine un sfarsit cu groaza, decat o groaza fara de sfarsit”!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU