luni, 27 martie 2023

Radiografia mitingului din 24.03.2023

 RADIOGRAFIA MITINGULUI DIN  

24 MARTIE 2023

                                                                                                                                                           

In conditiile in care sunt persoane inca in activitate si dupa o saptamana de manifestatii in tara, membrii FSNPPC, FSANP si SIDEPOL s-au organizat exemplar si au participat in numar impresionant. Li s-au alaturat si reprezentanti ai EUROPOL.

In ceea ce priveste SCMD, noi am facut apel nu numai la membrii nostri, ci si la componentele CNSC si la toate organizatiile rezervistilor. S-a remarcat, din nou, organizarea exemplara si participarea in formatii complete a Filialelor 1 Constanta, 1 Buzau, 1 si 2 Alexandria. Bucurestenii au participat in numar considerabil mai mare decat la actiunile precedente, dar ramane problema reorganizarii filialelor ramase fara conduceri in urma deceselor membrilor BO din ultimii doi ani. Din nou, au participat delegati de dincolo de Prut ai Filialelor noastre, pe care i-am felicitat pentru repunerea in drepturi a limbii romane la Chisinau, in ciozvarta de tara rupta de Stalin de corpul central si ramasa inca sub amenintarea Moscovei. Au participat delegatii constituite, sau grupuri de membri organizate ad-hoc dini Filialele Mangalia, Giurgiu, Ploiesti, Craiova, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Mures, Ramnicu Sarat, Targoviste, Pitesti, Slobozia. Au raspuns apelului si sute de reprezentanti ai CNSC. De asemenea, ori in grupuri organizate, ori alaturi de delegatiile noastre din teritoriu, ori prin forte proprii, au venit sute de membri ai ONG-urilor rezervistilor: ROMIL, LAPDM, ARPIA, ANCMRR/MAI, ANCMRR/MApN si AORR. Au fost si rezervisti de notorietate, neincadrati in sindicate sau structurile asociative, cum ar fi deputatul de Buzau Gl.(r) Nicolae Roman, sau celebrul medic Aurel Dorobantu, fost sef de sectie la SMC pana la epurarile din 2005, apoi sef de sectie la Spitalul SRI. Tuturor le aducem multumirile noastre pe aceasta cale.

La ora 12:00, in Piata Victoriei erau 7000 de politisti, rezervisti si aliati civili. La mars au participat circa 4000, celorlalti varsta si starea de sanatate, sau angajamentele de serviciu nepermitandu-le acest lucru.

Tot la orele 12:00, presedintii sindicatelor organizatoare am solicitat o intrevedere de 10 minute cu Premierul, pentru a-i expune principalele revendicari. Domnia sa s-a scuzat ca nu are timp, cerandu-ne sa depunem materialul oficial. In unanimitate, am refuzat si imi cer personal scuze pentru replica data: “Am venit sa discutam cu principala sluga a intereselor straine in Romania, nu cu slugile slugilor”!

La 12:05 s-a declansat marsul lent spre Ministerul Muncii si Ministerul de Interne. La Munca am aflat ca Premierul a convocat de urgenta Guvernul, domnul Budai, care a plecat in tromba, transmitandu-ne sa discutam cu dl. Secretar de Stat Vasilcoiu. Am refuzat in unanimitate si, cand am aflat ca si dl. ministru Bode a plecat spre Guvern, am hotarat sa nu mai continuam deplasarea spre ministerele de Finante si Justitie, ci sa ne intoarcem in mars fortat in Piata Victoriei. La 15.05, cand am revenit in Piata Victoriei, sedinta de Guvern era in desfasurare, iar seful de cabinet al Premierului ne-a rugat sa discutam cu dansul pentru a-i putea transmite acestuia tot ceea ce dorim. I-am predat pe semnatura lista pe care o cunoasteti si in cursul discutiilor care au durat o ora, am solicitat:

- Oprirea imediata a campaniei insultatoare la adresa militarilor si politistilor, declansata prin intermediul camarazilor nostri din servicii, acoperiti in media, servicii pe care le consideram cu totul aservite intereselor straine, si stoparea minciunii despre santajul cu miliardele pe care nu le-ar mai da ba Comisia Europeana, ba Banca Mondiala daca nu sunt inca o data distruse pensiile militarilor, a caror lege este incontinuu modificata prin OUG-uri, din 9 decembrie 2015 si pana astazi. In conditiile in care nu exista nici un document scris de la UE sau BM in acest sens, ci doar conversatiile private ale IT-stilor nostri cu IT-istii lor, iar noi avem raspunsuri oficiale ca orice reglementare privind salariile si pensiile priveste exclusiv Guvernul Romaniei. Consideram aceasta campanie injositoare impotriva politistilor si militarilor drept un act de tradare nationala;

- Aplicarea imediata in SAOPSN a Legii 153/2017, deoarece militarii si politistii sunt platiti la nivelul lui 2009, fapt ce a dus, in conditii de razboi la granitele NATO, la grava diminuare a efectivelor prin demisie;

- Renuntarea imediata la Articolul IX din asa-zisul proiect al Legii pensiilor speciale, cu alte cuvinte excluderea rezervistilor, deoarece se incalca Tratatul de Aderare la NATO si Constitutia Romaniei, rezervistii neavand contracte de munca normata la 8 ore si nefiind platiti pentru 160 ore/luna, ci contracte de prestare a activitatii de cadru militar/politist, prin juramant de sange la ordin, 732 ore pe luna, inclusiv sarbatorile legale. In plus, avem aceleasi contributii ca si civilii, direct la Bugetul de Stat, avem propriul nostru fond de pensii militare, propriile noastre case de pensii sectoriale, prin urmare nici un fel de legatura cu Bugetul de Asigurari Sociale al Civililor, cu Casa Nationala de Pensii, cu PNRR-ul, sau cu ministerele Muncii si de Finante;

- Orice lege dispunand exclusiv pentru viitor, am solicitat ca singura metoda de revenire la normalitate aplicarea Legii 223/2015 in forma promulgata si eliminarea taierilor succesive de drepturi, introduse intr-o asa zisa forma “consolidata”, prin OUG-uri dovedite neconstitutionale;

- Am solicitat reluarea discutiilor privind incadrarea civililor din structurile militare, care au aceleasi obligatii, restrictii si atributii in caz de razboi, ca si cadrele militare in activitate;

- Ne-am expirmat hotararea ferma de a da in judecata orice teleast sau politician care prosteste lumea, aruncand in media date false, manipulatorii, in scopul stimularii urii populatiei impotriva propriilor aparatori, noi avand suspiciunea rezonabila ca, urmarindu-se in fapt “externalizarea” apararii si ordinii publice, in conditiile in care serviciile ne-au fost deja “globalizate”, se vizeaza, in fapt, destructurarea Statului Roman.

Invocand prevederile Legii dialogului social, in conditiile in care, contrar minciunilor transmise obsesiv prin media, nu exista “ordine” din afara, nu exista proiecte legislative clare, “formule de calcul”-minune si nu s-a facut nimic in sensul renegocierii PNRR, ceruta de noi inca din octombrie 2021, am solicitat sa fim admisi ca parteneri la discutiile pe care le va avea Premierul cu ministrii de resort implicati si care nici n-au catadicsit pana acum sa participe la asa-zisa “comisie”privind reforma pensiilor si a salarizarii: ministrii de Interne, Finante, Justitie, Munca, Aparare.

Multumindu-va inca o data pentru participare, tuturor celor care ati avut curajul sa veniti, ignorand manipularea, profesionist-exercitata pe defectele colective (lacomie, invidie, lasitate, fudulia prostului, etc.), va atragem respectuos atentia ca noi, cei 7000, politisti, rezervisti si civili,am dat semnalul, inclusiv argumentand ca miscarile din Franta, adica revolutia de la Paris are astazi in frunte “vestele kaki!”. CU 70000 de participanti in Piata Victoriei, sau cu efectivele complete, fie si numai ale politistilor si rezervistilor, soarta noastra, a tuturor romanilor, civili si militari, sau a Romaniei ca stat, ar putea fi decisa, in sensul normalitatii si al democratiei europene, asaltata astazi din toate partile!



Honor et patria! Vae victis!


Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea Dogaru