Pagini

marți, 10 noiembrie 2009

Apel catre Parlamentul Romaniei


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
   Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
   E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de   ; Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
   Fax :        0318177371

    Nr. 6/10.11.2009



Catre,
1.    PRESEDINTELE SENATULUI
2.    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
3.    PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA DIN SENAT
4.    PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA DIN CAMERA DEPUTATILOR
5.    GRUPURILE PARLAMENTARE DIN SENAT
6.    GRUPURILE PARLAMENTARE DIN CAMERA DEPUTATILOR

Subiect :  Initierea in regim de urgenta a unei propuneri legislative pentru abrogarea
articolelor 17 –22 din Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional

Urmare a introducerii in Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, a art. 17-22, care contravin flagrant Constitutiei Romaniei, legislatiei interne si internationale privind dreptul muncii, dreptul la proprietate si dreptul la pensie, prevederilor tratatelor de aderare la NATO si UE, prevederilor art. 1, paragraful 1, din Primul protocol aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin care este consacrat si protejat dreptul de proprietate, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate solicita initierea in regim de urgenta a unei propuneri legislative privind abrogarea articolelor mentionate mai sus, cu incepere de la data intrarii in vigoare a Legii sus mentionate.

Este absolut necesar acest demers pentru a se evita :
  • Blocarea instantelor romane si europene cu mii de procese, care vor fi castigate – fara dubiu, juristii stiu acest lucru - de catre cadrele militare disponibilizate, angajate in acest moment in administratia publica locala si centrala ;
  • Disfunctionalitati in unele institutii ale administratiei publice ;
  • Plata daunelor de catre Statul roman, a salariilor si pensiilor restante ;
  • Producerea de drame, inutile societatii romanesti si fara sens, in familiile unor cadre militare disponibilizate, ca urmare a pierderii serviciului. 

Consideram ca este timpul sa inceteze aceasta campanie politica de prigonire a fostelor cadre militare, care nu au alta vina decat contributia majora la integrarea Romaniei in NATO si UE, intelegerea necesitatii restructurarii rapide a Armatei si parasirea carierei militare ca un ultim gest de sacrificare a intereselor personale in favoarea celor majore ale tarii, precum si dorinta de a munci si de a fi utili in continuare societatii romanesti.

Speram ca fiecare parlamentar al Romaniei va intelege si va fi de acord cu o astfel de propunere legislativa, pentru a se evita pierderile si convulsiunile inutile la care ar fi supus Statul roman daca s-ar aplica art. 17-22 ale Legii sus mentionate.

Cu speranta ca interesul public va prima in tot ceea ce veti intreprinde, va multumim si va dorim multa sanatate si succes in importanta functie publica pe care o detineti !

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

SECRETAR GENERAL,
Col. (r) dr. Constantin MONAC

37 de comentarii:

  1. Felicitari.Traim cu speranta ca se va rezolva.
    Lt.col.(r) BACIU EMANUEL

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ar trebui publicata si intr-un ziar de mare tiraj ? Sau ati facut-o deja.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest apel a fost trimis la fiecare deputat si senator in parte. De asemenea, a fost trimis la redactiile principalelor ziare. Problema este ca marilor ziare nu le prea pasa de problemele noastre...Tirajul este facut, se pare, de cancanuri, femei dezbracate, violuri, ucideri, etc...
    Acestea sunt tintele de tiraj, acestia sunt cititorii formati in 20 de ani de libertate a presei.
    Desigur, putem plati un spatiu de publicitate, dar merita?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vad ca in M.Of. nr. 761/09.11 a aparut deja Legea 329 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International. Practic, termenul maxim de "defrisare" este 9 decembrie. Care-ar fi sfatul juristilor ? Ce trebuie sa facem noi cei in cauza ? Daca nu optam ne sanctioneaza art. 20 din lege, prin desfacerea contractelor de munca sau eliberarea din functii. Cum spuneam, ar fi de interes grabnic opinia unui specialist.
    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  5. nicu Ardeal,din fire sunt un optimist dar de data asta nu cred ca vom avea mari sorti de izbanda in tara.Parca ne aflam intr-o stare generala de apatie cand nici televiziunile cu toate insistentele nu ne baga in seama deloc.Ma intreb nici magistratii si alte categorii nu actioneaza impreuna cu noi.In teritoriu a inceput deja hora bucuriei ca militarii pleaca din sistem.Am ajuns de rasul lumii.Nu stim sa ne unim in vremuri grele.

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer sa fiu sunt dispus sa fac orice ca sa le "dezmortesc" amintirile tuturor inaptilor care fac posibila adoptarea unei asemenea legi. intrebarea ramane "ce am putea face concret acum?"

    RăspundețiȘtergere
  7. Timpul se scurge in defavoarea noastra, partidele politice de orice culoarea nu ne baga de fel in seama.
    Multi, multi din actualii colegi de munca abia asteapta sa fim ingenuncheati si infranti, umiliti.
    Trebuie neaparat contactat un avocat cu experienta care sa ne reprezinte interesele in instanta, in Romania in prima faza.
    Apoi vom mai vedea.
    Ar fi un subiect de solidarizare si al cadrelor militare active inca, prin intermediul mass media care are acces la camarazii din unitatile militare operative.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din cate stiu, atat dnul Dogaru cat, mai ales dnul Valeriu Pricina, sunt familiarizati cu televiziunile. Celui de-al doilea, cand i-am vazut numele in conducerea sindicatului, m-am bucurat gandindu-ma, in primul rand, la posibilele sale "parghii" in mediatizarea pe post a doleantelor acestei organizatii. Chiar nu se mai poate accesa nicio televiziune cat-de-cat urmarita? Cel putin sa combatem cu argumente opinia indusa de netrebnicul Boc in mentalul public, precum ca am fi niste "nesimtiti" din cauza carora o duce tara prost. Tara a fost saracita de unii ca ei si nu de militari. Nu noi am vandut-o pe nimic, noi am jurat s-o aparam. Ma intreb de multe ori daca nu cumva, plecand de la ideea vanzarii nationale, ar trebui modificat si textul actualului juramant militar

    RăspundețiȘtergere
  9. Este fara precedent in istoria vietii armatei romane si a celorlate institutii publice, mai ales a celor din segmentul aparare , ordine publica si siguranta nationala(nu din TURISM ,ECONOMIE, DEZVOLTARE), aceasta tentativa marsava si belicoasa initiata de netrebnicii BOC, BASESCU, SEITAN si avizata de camarila serivitionista din preajma lor, constitutionalizata de judecatori care au strans averi incomensurabile si tin la mezat dosarelle de mare coruptie a celor pe care -i aservesc (FLOTA, STERLING, etc)uitand si stergand in mod voit , netrebnic gestul si sacrificiul militarilor pentru faurirea statului modern, aderarea la NATO, Uniunea Europeana,si alte proiecte de importanta nationala.
    Dragi camarazi, sunt un sustinator consecvent a unui protest pasnic, eficient , obiectiv, pentru a ne apara drepturile dobandite prin munca, sacrificii, umilinte nu de putine ori, prin executarea ordinelor fara sovaire, devotamentul nostru si al familiilor noastre care ne-au fost alaturi la suferinte si bucurii si acum sunt sfidate, batjocorite, mutilate psihic de o mafie fara precedent concertata de presedintele tarii care este comandantul suprem al armatei, care in 5 ani de mandat ca presedinte si alti ani de mandate la primarie unde si-a tras o vila in Bucuresti si alte privilegii, a creat ura, dezbinare, si a murdarit uniforma nepatata a militarilor. Nu ne va asculta mass media acum cand este aservita altor interese, dar nu trebuie sa plecam capul la asemenea batjocura nationala, trebuie sa ne unim pentru a ne exprima vocea clara la curtea drepturilor omului, la tribunalele interbnationale nu la cele romanesti care sunt aservite si santajate de unu singur ofiter in rezerva cu grad de colonel obtinut cu trafic de blugi , casetofoane , tigari si cafea aduse pe mare, slujit de un amiral fara flota si de un ministru mut surd si corupt,inconjurati de generali facuti pe spranceana politica, si servituti gratuite pentru a-si apara neputinta si incompetenta.
    Am onoarea stimati camarazi!

    RăspundețiȘtergere
  10. coco- ce nu inteleg, este ca nimeni dintre civili nu sesizeaza ca aceasta lege si Cap>IV, afecteaza si alte structuri. Profesori, medici, artisti, etc.- oameni apti de munca si cu 1701 lei pensie. Unde sunt miile de locuri de munca de la particulari?

    RăspundețiȘtergere
  11. "Disfunctionalitati in unele institutii ale administratiei publice"- hai să fim seriosi. Administratia publică este in actuala ei formă, disfunctională, zero barat, politizată de sus pana jos şi blocată. Sunt sigur că parte dintre noi/voi, cei afectaţi de această lege au ajuns pe acele posturi din administraţie "pe bune", dar sunt la fel de sigur că ŞI MAI MULŢI au ajuns acolo pe baza aceloraşi "valori" care i-au călăuzit cand erau activi în armată, adică PCR - Pile-Cunoştinţe-Relaţii. Legea din 2001 dă voie, este clar şi fără dubiu, la astfel de mişcări, iar procesele care vor izbi statul român vor fi caştigate. CEDO, spre regretul lui Băsescu, nu e Curtea Constituţională, să-l asmuţi pe Codlea pe ei ca să obţii ce vrei. La fel se va întampla cu legea pensiilor (apropo, aţi văzut schimbarea de discurs din ultimele zile, de la "Legea pentru anularea pensiilor nesimţite" la "Legea asigurărilor sociale" ) o să piardă statul roman la procese şi o să scoată banii, asta e evident. Aici aş mai avea şi o codită de adăugat, ar trebui cerute inclusiv despăgubiri MORALE de la aceşti lătrăi care au reprezentat statul in această perioadă.. Mai rău e cu intervalul (estimez undeva la vreo 2 ani) în care se vor produce această condamnare a ilegalităţilor statului roman, din ce vor trăi oamenii. Dualitatea mesajului, la inceput, chestia cu voi/noi, vine de la faptul că eu unul consider amoral ca după ce pleci dintr-un sistem şi beneficiezi de o pensie rezonabilă, să te duci şi să te angajezi la acelaşi stat-vacă de muls, care iti plateste pensia. Este destul loc pe piata liberă as muncii, si dacă nu e, se face, că tot ne batem cu caramida in piept despre calitaţile noastre. Este motivul pentru care nu ader la Sindicat, asta si apelul catre urmasii lui Plesită de a ni se alătura. Nu se vor alatura, reiau ideea mea fixă, dacă cititi cu atentie proiectul de lege, veti vedea conditiile absolut "speciale" in care se consideră că au muncit şi muncesc şi acum "aparatorii" diverselor cuceriri, revolutionare sau capitaliste ale boborului român, în contrast vădit cu "nesimţiţii" de la armată, care armată, ca să citez dintr-unul din agenţii de influenţă deghizat in jurnalist, spunea, intr-o discuţie televizată "ce armată domle, ce a făcut, a cules porumbu?".

    RăspundețiȘtergere
  12. Demersul de a infiinta acest sindicat este admirabil domnilor (initiatori si ''luptatori din prima linie'') Sperantele multor camarazi se indreapta catre dumneavoastra. Atentie la cei ce vor sa dezbine. Sunt pe aproape , ca o haita flamanda .Chiar dintre CADRELE MILITARE DISPONIBILIZATE sun indivizi care au pareri si atitudini ''contrare''. Noi ceilalti-cei de buna credinta , va sprijinim din ''esalonul doi''.Va rugam sa aveti o comunicare permanenta cu noi. Se pare ca se strang randurile . Poate la inceput mai timid dar... speram la mai bine, fiindca SPERATNA MOARE ULTIMA .

    RăspundețiȘtergere
  13. Nea Stilet, ce împartire e asta, cu "noi cei de buna credinta" şi ceilalţi, "haita" care...? Spre deosebire de voi astia, "eroii" "din esalonul 2", eu unul chiar am luat legatura cu Sindicatul, si mi-am expus atat sprijinul, cat si punctele divergente. Cred că ati vrut să scrieţi "Ştiulete" şi v-a alunecat degetul pe tastatură. Cu idei şi abordări vadimiste si cu logica argumentatiei luata din epoca luptei de clasa, slabe sperante ca demersul sa aiba vreo sansă. E exact logica lui Basescu şi a cateilor lui,dar intoarsa pe dos.

    RăspundețiȘtergere
  14. Prevad ca domnii senatori sau deputati, foste cadre militare cu grade si functii mari in armata,inregimentate in partide de orice culoare politica se simt neafectati de prevederile Legii ce interzice cumul pensie-salariu, conform deciziei CCR.
    De aceea slabe sperante de intelegere si altruism din partea dumnealor.
    Este dureros cand auzi si vezi generali ai armatei romane lasand de izbeliste camarazii, trupa si avand in vedere doar meschinul interes personal.
    Ar avea posibilitatea de a face un act de curaj si onarea iesind in fata mass media, a tribunei parlamentului si sa vorbeasca de sacrificiile facute de cadrele militare, cum acum sunt injosite si umulite.
    Oare in scoala militara nu s-a pus accentul pe formarea unor atitudini specifice militarilor, onarea ostaseasca, mai presus de orice ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari!! Sustin initierea unei legi care sa abroge aberantele articole care incalca dreptul fundamental al omului de a munci, cu atat mai mult cu cat, unii dintre noi au fost disponibilizati ca sa se indeplineasca anumite conditii impuse pentru aderarea la NATO si Uniunea Europeana. Asta este multumirea pentru intelegerea manifestata si pentru faptul ca in decembrie 1989 "ARMATA E CU NOI" a fost deviza sub care au actionat in mod reponsabil, toti cei aflati sub juramantul pe drapel, permitand instaurarea unei adevarate democratii in Romania , care a inceput in ultima perioada, sa semene, din ce in ce mai mult,cu o adevarata dictatura. PACAT PENTRU SANGELE VARSAT.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule "Juvete", de fapt dumneavoastra ce doriti? De ce considerati ca a lucra la stat este imoral ? Ce-ati vrea, sa mergem la privati sa ne plateasca un salariu in mana si altul in cartea de munca ? Pensiile, dupa cum probabil stiti, s-au obtinut pentru o anume perioada lucrata in sistemul militar, iar pentru ceea ce muncim acum este cat se poate de firesc si moral sa fim platiti. Nu stiu in ce sistem ati activat si in ce conditii ati iesit dumneavoastra la pensie, insa eu unul (si ca mine cred ca sunt destui) nu-mi propusesem la intrarea in armata sa ma pensionez anticipat. Asa ca...lasati-o mai moale cu sectorul privat. Unde sunt acele locuri de munca despre care spuneti ? Nu te primeste nici dracu la varstele astea si in niciun caz acum. Recunosc faptul ca nu prea inteleg ce anume va mai tine racordat la problemele sindicatului de vreme ce nu sunteti interesat de apartenenta la el? Inchei textul cu rugamintea de a nu mai ironiza pe cei ce au alta parere decat a dumneavoastra, mai ales ca si-au exprimat-o cat se poate de politicos (presupun ca nu faceti parte din "haita" la care se referea d.nul "stilet"). E pacat ca, tocmai acum cand timpul nu mai este generos cu noi, in loc sa vedem urgent ce se poate face, ne-ntepam uniii pe altii.
    In rest, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dle Rivo, am lucrat în armată, am iesit in aceleasi condiţii ca majoritatea celor de aici, adică relativ tânăr. Nici eu nu îmi propusesem o carieră din astea, intreruptă devreme. Continui să-mi susţin punctul de vedere privind nu imoralitatea, ci AMORALITATEA (puneţi mana pe un DEX şi vedeţi diferenţa)lucrului la statul de la care beneficiem de pensie militară. Oare de ce credeţi că s-au acordat acele salarii compensatorii? Ca să fie "recilculate" sub formă de atenţii pentru caştigarea unor locuri de muncă la acelaşi stat? Cine sunteţi dumneavoastră să mă intrebaţi cum de mai sunt interesat de problematica sindicatului atata timp cat nu sunt interesat să ader la el? Sunt interesat pentru că mă identific cu multe dintre problemele pentru care îşi propune să lupte, de aia, dar nu cu toate şi nici cu toate căile propuse pentru a le atinge. Sau precum nea "Ştiulete" pe care îl bănuiesc a avea mintea plină de sloganuri vadimiste, sunteţi şi dumneavoastră obsedat de fantezii cu unanimităţi? Cum comenta un Anonim pe alt articol, cel anterior, dacă nu se doreşte aşa ceva, se poate condiţiona postarea de comentarii pe acest blog de ÎNREGISTRARE. În plus, ce parere aveţi de reacţiile de-a dreptul proletare pe care "onor" colegii noştri, foşti, le au fe grupul de discutii roarmy230, legat de postarea unui ofiţer activ, comentariul cu marea familie, la propriu, în care s-au transformat unităţile militare. Hai să lăsăm idealismele deoparte şi să vedem lucrurile aşa cum sunt.
    Terente, fost Mărin Juvete, aşa vă place?

    RăspundețiȘtergere
  18. Pt. Marin Juvete:
    E clar, coruptia generalizata din Romania nu putea sa ocoleasca armata. De pilda, cand s-au facut restructurarile in armata, mirarea mea cea mare a fost ca nu s-a organizat concurs pe functiile ramase, in asa fel incat cei mai valorosi ofiteri sa continue sa lucreze aici. Asa ar fi scapat armata de multi pilosi si tucalari care o trag in jos si in ziua de azi. Ganditi-va la un anumit general pe care toata ofiterimea il detesta, care a stiut sa se faca indispensabil fiecaruia dintre ministrii ce s-au succedat la conducerea MApN,( civili habarnamisti si aserviti politicienilor verosi, care n-au vazut in armata decat o vaca de muls) si si-a capatat gradele la exceptional dand peste cap toate regulile si regulamentele militare.

    Insa majoritatea militarilor este una onesta. Si in acestia, cei multi si care si-au facut si isi fac treaba asa cum trebuie intotdeauna, oriunde ar lucra, in armata, la stat sau la privati, in acestia lovesc, Basescu si Boc, prin legile aberante pe care le-au scos. Cei care s-au bucurat de privilegii, se vor bucura in continuare de ele, pentru ca au spatele acoperit, au stiut si vor sti in continuare sa se invarteasca.

    Dovada chiar exceptiile din lege!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai Terente, daca-i amorala (adica nu implica nicio problema de etica), atunci unde-i baiul?

    Vezi ca ai probleme cu logica.

    Cre'esti de-ai lui Plesita, dupa stil.
    Semnat,

    Mos Teaca

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, "Terente" este mult mai aproape de ceea ce tineti cu tot dinadinsul sa demonstrati ca sunteti. Dac-ati fi vrut sa se interpreteze sensul real al cuvantului amoral, atunci ar fi trebuit sa-l utilizati corect si nu asa cum ati facut-o (sau poate sunteti vreun subtil si nu se observa). Cine sunt eu de va-ntreb ? Sunt unul care nu agreeaza obraznicia in relatiile interumane si cu atat mai mult cand e vorba de oameni cu un minim de pretentii. Nu va fac morala, dar daca ati consimtit sa va postati opiniile aici, nu credeti ca v-ati putea exprima si altfel ? Ia incercati! Sunt sigur ca opiniile dvs. vor fi mult mai bine urmarite. Cat priveste unanimitatea de idei, nu, nu sunt deloc adeptul unui asemenea mod de actiune, dar pana una-alta, acest sindicat este singurul care se straduieste sa faca ceva. Si nu mi s-a parut ca ar fi incercat cineva sa ne impuna obligatoriu punctul sau de vedere. Faptul ca un grup restrans de oameni au redactat niste comunicate ori au initiat unele actiuni, fara a avea, probabil, girul optiunilor tuturor opinentilor, se datoreaza, cred, atat lipsei infrastructurii si timpului necesare consultarii de masa. Eu unul n-am fost niciodata adeptul functionarii virtuale a unei organizatii, insa acum se pare ca nu se poate altfel. Astea sunt posibilitatile de moment. Legat de compensatiile salariale "recilculate" (va citez), eu cred ca n-au fost acordate cu adevarat pentru deschiderea vreunei afaceri, intrucat cu banii aia niciun butiq mai de Doamne-ajuta nu puteai sa faci. Pot fi considerate eventual ca o ademenire pentru parasirea sistemului. Si fiindca nu v-am raspuns integral la intrebare (desi nu sunt obligat s-o fac), va spun ca actualmente lucrez in administratia publica locala, admis pe baza de concurs si fara a da cuiva vreun ban. Daca ati incercat si dvs. si nu ati reusit n-am nicio vina. Ar fi de condamnat daca vi s-au cerut bani intr-o eventuala asemenea tentativa. Dar sa revin la esenta: fiti mai politicos ca n-o sa va dauneze. Nu e timpul pierdut, mai aveti sanse.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu am incercat, deci nu aveam în ce să eşuez (am declinat o asemenea ofertă, am o părere prea bună despre mine ca să marşez la vasalităţile de mult prea multe ori în vigoare pe aici prin Ro). Dacă citeati cu atenţie posturile mele, nu doar ultimele 2-3 vedeaţi că, aşa cum nu-mi cade bine felul cum limbricii lui Băsescu ne-au băgat pe toţi in corpore la categoria aia, cu "ne..." nici eu nu-i trec pe toti la categoria "Imorali/amorali& comp". În schimb, cunosc personal o caruţă de cazuri din logica ailaltă, ăia cu PCR, şi în activitate şi acum. Nu am văzut nici urmă de indignare, in această logică, când unul ca gurgu (am scris deliberat cu minuscule, nu mi-a mai alunecat mana pe tastatură - apropo- să stiti că recunosc tipologia, vanatorii de greseli de scriere datorită vitezei în detrimentul conţinutului sunt incă majoritari prin armată, stiţi ce vreau să spun)ieşea cu ordonanţa şi a doua zi "dădea concurs" pe postul proaspăt transformat in post de civil şi îl ocupa bineînţeles. Asta a fost logica care i-a întors pe mulţi impotriva noastră. dacă în minister erau la acea vreme 4-500 de cazuri, oare în administraţie cate or fi? Moş Teacă, de ce nu daţi numele "generalului" de operetă din categoria Oprea, că îl ştie o ţară întreagă - ZISU domnule, ce atata fereală?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma bucur sincer ca mi-ati receptat mesajul. Asa da! Din pacate, ceea ce spuneti este realitatea cruda pe care nu cred c-o va schimba cineva. E drept ca "batranul" Zisu este un caz aparte, dar numai el ? Cati s-au "invartit" de grade si functii dupa revolutie ?! Si noi si altii ca noi, pe tema asta, nu facem decat sa vorbim discutii. Problema e ce facem acum ? Am cerut deunazi, pe forum, opinia unui specialist in drept care sa ne ofere o idee, ceva, in legatura cu modul in care trebuie sa procedam noi cei afectati de Legea 329/2009. Pana acum n-am primit nimic. Reiau intrebarea, de data asta pentru toti cititorii.

    RăspundețiȘtergere
  23. In concluzie, domnilor, nu inteleg pe ce ne 'certam', cand de fapt suntem pe aceeasi lungime de unda. Gandim de fapt la fel si ne revolta la fel toate strambatatile, la care am asistat (dar nu am facut nimic sa le stopam, by the way!) Si eu am auzit de Gurgu si de altii ca el, Marin Juvete a ghicit imediat carui personaj de trista celebritate i-am facut sumara descriere.
    Aceasta lege insa nu loveste in ei, ci in ceilalti, cei mai multi si care nu au decat vina de a nu se fi adaptat unei societati corupte, de a nu fi lins funduri ierarhic superioare si de a nu-si fi cultivat relatii folositoare. Sunt oameni care s-au bazat pe ei insisi si pe ce pot ei sa faca, dar in Romania nu merge asa!
    Plus ca prevederile ei sfideaza bunul simt si au efect pervers (vezi fosti militari ce au fost disponibilizati la sugestia sindicatelor din companii private multinationale pe motiv ca mai au un venit; ce motiv sa invoci intr-un eventual proces in instanta? Ca ai fost discriminat? Cum sa invoci asta cand iata, discriminarea e politica de stat?)

    Cu tot respectul,
    Mos Teaca

    RăspundețiȘtergere
  24. S-a rezolvat ! Parlamentarii pleaca in vacanta de campanie. Asa ca ...adio initiativa legislativa. Ramane CEDO.

    RăspundețiȘtergere
  25. Si stimati camarazi, inca nu suntem suficient de ingenuncheati si de umiliti.
    Urmeaza legea pensiilor,unde un tampit ca Boc a inclus ca baza de calcul contributivitatea,in urma careia ne vor fi diminuate drastic drepturile de pensie. Atunci sa ne vedem.
    Si apropo, Zisu este promotie 1988, cu scoala inceputa la Brasov si continuata la Sibiu prin transfer, in 1985.
    Am onoarea sa va salut!

    RăspundețiȘtergere
  26. Legea 329/2009 de astazi a intrat in vigoare.
    Propun sindacatului cadrelor militare disponibilizate de a avea in vedere atacarea in justitie a acestei legi si de a ne informa daca acest lucru trebuie sa-l facem individual cei afectati sau se poate face prin sindicat, prin delegare de reprezentare.
    Cu tot respectul, pe parlamentari ii intereseaza mai mult campania prezidentiala si nu cred ca mai au timp de "niste amarati" cu ajutorul carora au ajuns insa in parlament.Ei vor fi in concediu.
    Nu trebuie sa ne facem iluzii, trebuie sa fim constienti ca sprijinul vine doar din interiorul nostru, iar unitatea de actiune va constitui forta noastra.

    RăspundețiȘtergere
  27. nicu ardeal,Domnilor ,dragi colegi ,inevitabilul s-a produs.Ca de atatea ori in istorie armata este din nou pusa la colt.Vom plange din nou pe umarul colegilor ,civilii vor rade din nuo de noi ,aratandune din nou ca nu putem safim caei.Noi nu ne adaptam ,noi nu stim sa furam (noi ne furam caciula).Am sperat si mai sper in actiuni concrete sa ne putem auzii, din partea s.c.m.d.Nimic de 3 zile.Ne vom aduce din nou aminte de Miorita fatalista romaneasca si cu asta basta. Ceva concret domnule Dogaru? Pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  28. Dle Moş Teacă, daţi-ne un exemplu concret de multinaţională de unde fost militar a fost dat afară pe motiv de mai are un venit. Până una alta, un fost coleg de-al nostru cu care m-am întanlit mai de mult la o bancă (disponibilizat şi el, acum vreo 10 ani, dar fără pensie), întrebat de mine ce mai face, mi-a spus că îşi plăteşte dările ca să aibă statul din ce ne da pensiile alea... Replica mea a fost din familia "... oare banii de ordonanţă pe care i-ai luat din ce surse s-or fi constituit..". Asta am pomenit-o ca să vedeţi şcoală de gandire.
    Ştie cineva ce s-a discutat mai cu amănunte, ieri, Băsescu cu militarii la SMG, cand a dar presa afară?

    RăspundețiȘtergere
  29. eu zic ca ar trebui sa ne gandim si la copiii nostri. Le ocupam posibele locuri de munca de la Stat. Nu e corect, unii si cu... si cu... iar altii fara nimic. Sunt pres multi burtosi in sistemul de Stat si cu salariu si cu pensie. Sa mearga la privat daca nu le ajung banii si sa-si lase copiii sa se angajeze in locul lor.

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru dl Marin Juvete si dl. Mircea B.:
    Exemplu concret de fosti militari dati afara de la o multinationala: 12 ofiteri disponibizati dati afara de la APA NOVA BUCURESTI, in iulie a.c., motivatia principala fiind cumulul pensie - salariu. Retineti ca acest lucru s-a intamplat dupa ce anterior, echipa de ofiteri fusese premiata de conducerea firmei cu locul I pentru ameliorarea relatiilor cu publicul. Aceeasi echipa a deblocat un proiect de contorizare a unui sfert din blocurile Bucurestiului, fapt avand drept consecinta economii anuale la APA NOVA de 5 milioane de euro si tot atat la populatia Bucurestiului. Daca chiar va intereseaza, accesati www.asociatiacivica.blogspot.com.
    Cat priveste cealalta idee - sa lasam locul la copii nostri si sa ne vedem de pensie - va sugerez sa nu trimiteti copiii sa lucreze in Primarii, prin diverse sectii obscure de la ministere si alte institutii de Stat, pt ca astfel ii vom plafona si-i vom face contopisti pentru o viata intreaga. Trimiteti-va copii in mediul privat, pentru a se invata cu concurenta, pentru a invata sa aiba initiativa, pentru a avea orizonturi largi, pentru a-i invata sa fie adevarati invingatori in viata. Pe noi, ofiterii disponibilizati, la varsta de 40-50 de ani, desi avem CV-uri impresionante, desi suntem, in majoritate, buni in oricare loc de munca, angajatorii nu se inghesuie sa ne angajeze, tocmai datorita varstei. Ar trebui sa meditati mai mult pe aceste teme.
    Toate cele bune!
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Promotie 1978 (Liceul militar Breaza)
    Promotie 1981 (Scoala Militara Sibiu)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pt. Marin Juvete: era si pe site un link catre http://www.asociatiacivica.blogspot.com/ -cititi si o sa vedeti un exemplu.

    Mircea B.: Copiii mei nu au ajuns inca la varsta la care sa munceasca. Deocamdata trebuie sa-i cresc. Fara recomandari nu prea te poti angaja la firme particulare, exceptand posturile de paznic, ceea ce mi se pare degradant pentru un ofiter superior. Cei care au avut sansa sa ocupe in armata functii ce le-au prilejuit un networking multilateral cu institutiile statului-Guvern, Parlament, diverse ministere sunt angajati in companii private pentru relatiilor lor, adica pentru facilitarea de obtinere de contracte cu statul. Aceia insa sunt foarte putini. In general, oamenii din armata sunt priviti cu suspiciune de managerii firmelor private si nu prea-ti ofera sanse sa le dovedesti cum esti tu de fapt. Of course, mai sunt marile companii infiintate de catre fosti militari sau securisti, dar si astia angajeaza tot pe spranceana.
    Burtos nu sunt,sunt atletic, cu figura placuta, de muncit pot sa muncesc cat zece, inteligenta si instructia imi sunt peste medie, am si studii superioare, si cursuri de management, sunt un bun comunicator, un foarte bun organizator, in intreaga mea cariera militara am avut numai aprecieri foarte bune, toti subordonatii si oamenii pe care i-am instruit sau comandat au doar cuvinte de apreciere despre mine - ca si fostii sefi, toate proiectele pe care mi le-am asumat le-am dus pana la capat si am obtinut rezultate foarte bune.... ce mai, sunt plin de calitati, da' tot nu-mi ia nimeni in seama CV-ul.
    Si nu lucrez la stat. Inca incerc sa-mi gasesc un serviciu, pentru ca pensia mea e sub 2000 de lei, iar averi n-am acumulat, ca am trait tot timpul din salariu si ma trag din oameni saraci, din tarani mai precis.
    Spune, Mircea B., ai o solutie pentru mine?

    Semnat,

    Mos Teaca Redivivus

    RăspundețiȘtergere
  32. Asta nu-i sindicat romanesc. Are adresa de mail din germania (.de) si raspunde in frantuzeste. Acest sindicat, banuiesc< este opera unor persoane care n-au mai fost bagate in seama si acum vor sa apara in media. Aiureala!

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Marin Juvete , Nea Stilet va saluta si va multumeste pentru ''sprijinul'' oferti sindicatului. Eu deocamdata il voi sustine doar prin plata cotizatiei deoarece ma afu ''in esalonul doi''la cateva sute de kilometri.
    ''Punctele divergente'' ar trebui sa fie bine cantarite si cat mai putine.In rest, numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  34. mda, este adevarat ca, schimbul de opinii poate fi foarte util, intai pentru comunicare si apoi, in sine, pentru atingerea scopului, scopul fiind apararea unor interese, daca schimbul de opinii deviaza de la scop insa, poate deveni inutil, ce se poate face, multe, asocierea insa este cea mai utila, unde sunt 3-4, etc, actiunea poate fi dirijata mai concret si mai eficient scopului urmarit, cu o conditie, sa nu se transforme intr- unul personal vizand ambitii desarte, ci, unul vizand interesul comun, de care avem mare nevoie acum, comunicarea poate fi foarte utila cat timp nu se trasforma intro "galceava" inutila,cam,asta e...

    RăspundețiȘtergere
  35. am introdus un comentariu, in urma cu aproximativ 30 de minute, care nu a aparut, cred foarte politicos si concret, la, canalizarea opiniilor spre scopul urmarit de sindicat si nu la, crearea unor atitudini ostile intre corespondenti, nu a aparut acest comentariu, ar fi fost un bun inceput de a-mi exprima opiniile la randul meu depre ceea ce doriti sa initiati insa, probabil ca, exprimarea opiniilor de aici se va transforma intrun fel de lupta intre "cocosi", imi pare rau dar, nu cred ca voi reveni, nu este serios, asta e...

    RăspundețiȘtergere
  36. Stimati colegi!
    Puterea sta in NOI!

    1. Imediat dupa trecerea in rezerva m-am orientat spre politica ajungand in foarte scurt timp vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid foarte important. Foarte repede mi-am dat seama ca politica romaneasca inseamna de fapt "afacere de gasca" si nu ceea ce am invatat noi despre partidele politice.
    Am inteles ca nu ne putem apara interesele decat uniti in cadrul unei organizatii nationale cu statut juridic cum ar fi UNCMRR, precum si prin implicare politica intrand in randul membrilor tuturor partidelor si actionand concertat din interiorul acestora in sprijinul intereselor noastre. Am actionat in consecinta si am incercat sa-i conving si pe alti camarazi din filiala judeteana a UNCMRR sa faca acelasi lucru. Si, spre stupefactia mea, am intampinat o rezistenta de neinteles si chiar ofense reprosandu-mi-se ca vreau cine stie ce "functii si onoruri" din partea politicienilor. Mai mult chiar, unii colegi inscrisi in partide adversare ale celui in care activam eu, s-au transformat subit in dusmanii mei declarati!
    Mi-am dat seama ca suntem foarte dezbinati si nu suntem in stare sa intelegem acel lucru simplu si elementar ca "puterea sta in unitate" asa cum l-au inteles foarte multi civili uniti in sindicate.
    Aceasta realitate este confirmata si de multimea organizatiilor noastre teritoriale (asociatii judetene, de caritate, de sprijin etc.) infiintate ca urmare a ineficientei UNCMRR!

    2. Avand in vedere ca legea organizarii asociatiilor nonprofit permite acestora sa desfasoare si activitati economice, am militat si am solicitat filialei judetene a UNCMRR in care activam sa se solicite forului tutelar aprobarea pentru infiintarea unor societati comerciale prin care sa se asigure locuri de munca cadrelor disponibilizate dornice sa munceasca, sa se asigure servicii in diferite domenii in conditii avantajoase pentru cadrele in rezerva si in retragere, sa se asigure sustinere financiara si materiala activitatilor organizate de filiala respectiva etc. Avem colegi supercalificati in multe domenii ce pot deveni obiectul de activitate al unor firme proprii (consultanta, proiectare, servicii in diferite domenii, constructii, comert etc.). Si spre dezamagirea mea, am constatat ca este mai usor sa participam la "cenacluri literare" organizate saptamanal urmate de o sueta la o bere.

    NE LIPSESC UNITATEA, CURAJUL SI INITIATIVA!

    3. As fi deosebit de multumit daca acest sindicat ar reusi sa concretizeze macar o parte din ceea ce-si propune prin statut. Sugerez conducerii sindicatului sa ia legatura cu toate asociatiile din tara (daca nu s-a facut pana acuma), sa-si faca cunoscute scopurile si sa le convinga sa se asocieze cu sindicatul (fara sa se afecteze integritatea lor) facandu-le sa inteleaga necesitatea unitatii in perioada tulbure pe care o traim! Ma bazez pe calitatea si experienta colegilor din conducerea sindicatului, in mod deosebit pe presedinte si pe secretarul general ai sindicatului care sunt convins ca au pornit pe acest drum cu cele mai bune intentii.

    RăspundețiȘtergere
  37. In Decizia CCR 1414/2009 3 judecatori s-au pronuntat pentru neconstitutionalitatea Cap.IV din L 329/2009.Au si argumentat asta. In ce tara traim noi oarae?
    Lt.col.(R) BACIU EMANUEL

    RăspundețiȘtergere