Urmare a Comunicatului din 04.11.2009 al Curtii Constitutionale, prin care suntem instiintati printre altele ca, citam: "Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional este constituţională în măsura în care prevederile Capitolului IV din lege nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este stabilită expres prin Constituţie”, (Lege inclusa in pachetul asupra caruia defunctul Guvern si-a asumat raspunderea), Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va analiza situatia creata, urmand sa comunice in ziua de 05.11.2009, tuturor celor interesati, masurile care se impun.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate considera aberanta aceasta decizie si acuza Curtea Constitutionala de renuntarea la calitatea juridica pe care o are, de cedare in fata presiunii politicului si de incalcarea propriului statut profesional precum si a Constitutiei Romaniei. Aceasta decizie este descalificanta pentru Curte, deoarece se incalca flagrant art. 41, alin. 1 al Constitutiei Romaniei care prevede ca „Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei, sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera”.
Din momentul in care Curtea Constitutionala a decis acordarea, prin incalcarea Constitutiei Romaniei, unui raspuns pozitiv la cererea politicului, dupa ce anterior anuntase oficial comunicarea raspunsului pentru intreaga natiune la 09.12.2009, din punct de vedere constitutional, Curtea Constitutionala si-a incetat existenta de drept.
In vederea actiunii in justitie, in plan intern si international, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate face apel la toate categoriile defavorizate ale militarilor in rezerva, indiferent de structura si ministerul din care au facut parte, sa intre in randurile sale.
Reamintim tuturor ca deviza noastra este: „Honor et Patria. Vae victis!”
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Se pare ca judecatorii CCR de frica au luat aceasta hotarare. Ei pot cumula pensiile -mari ,nu ca ale noastre-cu salariile -mari ,nu ca ale noastre...
RăspundețiȘtergere1.Din cate se pare cea mai la indemana cale revine fiecaruia in a ataca aceasta lege in justitie. Tratat ca un litigiu de munca se poate merge la Tribunal/sectia conflicte de munca si asigurari sociale.Despre cum se face cererea de chemare in judecata depinde de la caz la caz,..inclusiv folosirea ridicarilor exceptiilor de neconstitutionalitate , care in conditiile date, nu ar mai trebui ridicate data fiind, cel putin pana in momentul de fata, pozitia ridicola a CC din comunicatul dat, sumbru, ridicol si supus bineinteles vointei lui Zeus.
RăspundețiȘtergere2. Rog conducerea sindicatului, ca dupa promulgarea legii si aparitia in MO, sa promoveze catre coalitia "ad/hoc" un proiect de lege scurt, de modificare a legii respective, prin care CAP.IV sa fie scos de tot din cuprinsul acesteia. Daca si legea salarizarii unice va intra in vigoare trebuie si aceasta amendata in mod corespunzator prin acelasi proiect de act normativ.
S-ar putea, deci, promova un singur proiect de lege prin care aceste doua acte normative sa fie ajustate de ctre Parlament in procedura de urgenta!!! Alta cale de amanare nu vad!!!
3.Propun, de asemenea, ca sindicatul sa inainteze in acelasi timp si un protest Parlamentului si contracandidatilor principali la Presedintia Romaniei ai tov.Basescu care sa-si exprime urgent pdv. referitor la situatia creata de aceasta decizie aberanta a CC. Cu siguranta vor da curs acestei cereri pt. ca arde scaunul prezidential sub ei!!!
4. Sa se trimita o scrisoare la Ministerul Muncii in care sa ne raspunda domniile lor si in speta acest anonim domn Seitan,..in ce temei legal vor fi incheiate carnetele de munca ale sc si fp din institutiile publice si cine va raspunde pecuniar in solidar langa conducatorul acestor institutii la emiterea deciziilor de incetare a raporturilor de munca,...juristul cumva???...inspectorul de resurse umane???....Se vor emite de catre Ministerul Muncii in Zadar si Fara Noima, norme metodologice cu precizari clare asupra aspectelor sus enuntate???
....sper ca poate am putut fi de folos cat de cat!!!SUCCES, am incredere ca ne ve-ti face auzite pasurile!!!
Asta ca asta, dar să vedeti pasul urmator, ala cu legea pensiilor unitare. In acord cu prevederile ei, dupa ce se vor recalcula aceste pensii vor ramane strict undeva echivalentul pensiei asteia sociale minime, de 350 RON (cel putin pentru cei iesiti tineri, pe acolo va fi). In rest, in acord cu logica descurajarii pensionărilor anticipate, cei care vor fi in această pozitie, de "pensie anticipata" nu vor mai avera dreptul de a lucra, si asta nu la stat, ci in general. Concluzia - ori munca "la negru", ori renuntarea la pensie pentru a putea acumula celebrele puncte, ca la 65 de ani, cei care vor mai prinde, sa aiba ce sa nu le ajunga de medicamentele necesare pentru a-si trata reumatismele si alte boli profesionale specifice armăţii.
RăspundețiȘtergereCulmea paradoxului: sa nadajduiesti la o salvare tocmai de la cel care conduce din umbra pe "ganditorii" si initiatorii acestor legi. Ce-i vor spune "muzele" de campanie lui Basescu, sa le promulge sau nu ?! A dracului treaba! Cum cade omul asta numai in picioare!
RăspundețiȘtergerePoate face cineva o simulare ,privind cuantumul la care vor ajunge pensiile militare,dupa intrarea in vogoare a noii legi unice de pensionare?Asta ca sa stim ce ne asteapta din iulie 2010.
RăspundețiȘtergereDin cate stiu de la Directia Financiara a MApN, cea mai mare pensie va fi a sefului SMG, in jur de 1600 lei. Care, totusi, nu e putin, avand in vedere prestatia actualului sef al SMG, amiralul Marin.
RăspundețiȘtergereDar cum ramane cu principiul neretroactivitatii legii? Noile prevederi ar trebui sa se aplice numai celor care ies la pensie dupa aparitia legii si a metodelor de aplicare, ceea ce ar crea alte inechitati in sistem...
RăspundețiȘtergereMari ignoranti mai sunt si legiuitorii astia! Habar n-au ei ce cutie a Pandorei au deschis, habar n-au cate probleme vor avea cand vor incerca sa aplice legea, cate armate de oameni vor trebui sa angajeze ca sa incerce sa descurce itele, cati bani economisiti pe mere se vor cheltui pe pere!
In final probabil ca legea aceasta se va dovedi a fi doar un avorton ce va fi inmormantat fara slujba crestineasca!
Daca totusi calculele electorale ii vor spune presedintelui actual ca trebuie sa promulge legile, atunci, in opinia mea, solutia fiecaruia este nu de a ataca in instanta legea ci de a chema in judecata angajatorii la momentul rezilierii unilaterale a contractelor de munca (eliberarii din functie, dupa caz). Sunt un comlex de acte normative ce se vor incalca in eventualitatea unor asemenea situatii (Constitutia, Legea 164/2001, OG 7/1998, Legea 188/1999 etc.). Pana atunci, insa, cred c-ar trebui puse-n ciorna rapid actiuni juridice pentru instantele europene. Dar nu numai atat. N-ar fi rau ca domnul Basescu sa ne si vada pe la poarta dumnealui din dealul Cotrocenilor. Zic bine, domnule Dogaru ?
RăspundețiȘtergereDle "Lira", în 22 oct, intr-o postare pe acest blog spuneati ceva despre "n Cehia cadrele militare... ...CEDO, ...si au castigat". Vă solicitam ceva informatii suplimentare, link-uri, se poate?
RăspundețiȘtergerecred ca cei care au facut aceste legi sunt in afara realitatii din tara, habar nu au de nimic, sunt niste slugi adormite de mireasma puterii pulverizate in fata de un......,pentru ei 16+20 este mai mic decat 17+10, pentru ei ete imoral sa ai un venit de 2700 si moral sa ai un venit de 3600 cu toate ca moralitatea nu are ce cauta aici. celor din ccr le este frica iar frica isi face incet incet loc in viata oamenilor.
RăspundețiȘtergerecred ca cei care au facut aceste legi sunt in afara realitatii din tara, habar nu au de nimic, sunt niste slugi adormite de mireasma puterii pulverizate in fata de un......,pentru ei 16+20 este mai mic decat 17+10, pentru ei ete imoral sa ai un venit de 2700 si moral sa ai un venit de 3600 cu toate ca moralitatea nu are ce cauta aici. celor din ccr le este frica iar frica isi face incet incet loc in viata oamenilor.
RăspundețiȘtergereDISPONIBILIZATULE !
RăspundețiȘtergerePentru ca ai trudit si ti-ai dorit o cariera militara, brutal si prematur intrerupta intre 40-55 ani, STATUL DE DREPT ROMANIcA vegheaza la (ne)LINISTEA TA, prin RAZGANDEALA, fata de obligatiile asumate initial:
- LA LOC COMANDA REFERITOR LA CUMULUL PENSIE-SALARIU BUGETAR;
- ASISDEREA CU PRIVIRE LA PENSIE: o reducem prin RECALCULARE, cu procent intre 40-60%, chiar daca o pastram o perioada la cuantumul actual.
MARS LA TREABA , LA PRIVAT, CA TOT ESTI NECALIFICAT!
....si totusi NU DISPERA, vei fi primul la...MOBILIZARE !
Am discutat cu un domn ofiter in rez. pe functie civila de Sef de Cerc Militar(cumul de pensie si leafa de la Stat) care suparat mi-a zis ca in Cehia militarii au dat Statul in judecata la Cedo si au castigat.Sansa noastra este ca Legea unica a pensiilor sa fie trecuta prin Parlament si nu asumata de un eventual Guvern.Acolo se mai poate indrepta ceva .In Observatorul Militar nr 43(ultimul)am gasit Proiectul Legii Unice de pensii.Raman grupele de munca ,sporul de vechime ,pensia suplimentara.Nu am vazut Ordinele militare de 15,20si 25 ani iar baza de calcul salarii nete pana in 1991si brute pana in 2001.Cine se pricepe la un evetual mod de calcul ,e binevenit cu o informatie.Cred cu convingere ca numai oraganizati in acest Sindicat SCMD putem face ceva.Sigur ajungem si noi la CEDO.Treaba e serioasa iar daca nu ne adunam ,ne frig politrucii si o sa stam cu mana intinsa pana ne canta popa.
RăspundețiȘtergere"Reducere cu procent intre 40-69 %" s-ar putea să fie valabilă pentru cei ieşiti la 52-55 de ani, dar pentru segmentul 40-45 cred că vor mai veni cu bani de acasă. Iar grupele de muncă răman cele de dinainte de 2001, restul sunt tabula rasa.
RăspundețiȘtergereApare in schimb, la categoria "conditii speciale", "munca de informaţii", asta apropo de cum se fac legile în ţara asta.
RăspundețiȘtergereEste ora 17.00 si deja Basescu a promulgat cele doua legi. La actiune domnilor ca nu mai e timp de pierdut !
RăspundețiȘtergereProbabil ca va aparea curand in emisiune la Radu Moraru unde va trambita haiduceste cum a facut el dreptate si cum a luat de la bogatii rezervisti militari ca sa dea la saraci! Dar nu va pomeni nimic despre galbenii care au intrat in visteria ''Famigliei'' sale din trafic (de arme, de pamanturi, de influenta). Si norodul se va ploconi si-l va alege pentru inca 5 ani!
RăspundețiȘtergereOare pe cand se va interzice cumulul salariu la stat cu salariu la stat?
RăspundețiȘtergereDreptul castigat a fost plata faptului ca am fost nevoiti sa renuntam la o cariera, la o uniforma pt. ca toti romanii sa se bucure ca am fost primiti in NATO.Rusine guvernantilor ca au uitat!
Rog conducerea sindicatului CMD ca in numele nostru, al tuturor disp
RăspundețiȘtergereonibilizatilor sa dea in judecata Statul Roman pentru:
- nerespectarea prevederilor constitutiei, a OG 7/2008,Statutului cadrelor militare etc.
-daca vor considera ca e nai bine ca sa-i dam in judecata individual, sa ne indrume cim s-o facem
sa poarte discutii cu toti candidatii la presedintie, si sa ne spuna cu cine sa vitam, noi, familiile noastre, prietenii si toti cinoscutii nostrii.
Aceasta este recunostinta politicienilor pentru devotamentul si sacrificiile cu care ne-am servit patria.
RăspundețiȘtergereOare fara armata alaturi de populatie in decembrie 1989, dumnealor politicienii de azi ar mai fi fost mari si tari?
Dumneavoastra nu a-ti primit nici o scrisoare din partea prezidentiabilului dl. Mircea Geoana in care se lauda ca este fiu de militar si ca a cunosc in mod direct privatiunile vietii de militar, daca nu am sa o transmit in mod direc pe blog.
Ar fi de dori sa fie facuta publica pozitia dl Mircea Geoana vizavi de decizia CCR din 04 11 2009, ce interzice cumulul pensiei cu salariu fara discriminare, neluand in calcul situatia speciala a cadrelor militare disponibilizate.
Am dori sa stim care sunt pasii urmatori de actiune, pentru a ne apara dreptul la munca cinstita si la o viata decenta.
Asocierea este principala cale de riposta la genocidul economic si biologic pe care il fac guvernantii nostri de 20 de ani incoace.
RăspundețiȘtergereImpartirea salariatilor in "de stat" si "privati" este o discriminare absurda dar premeditata de mafiotii interni si externi ai Romaniei.
Salariile ca si pensiile ar trebui sa se supuna unei singure legi pentru toti salariatii, pe baza cantitatii, calitatii muncii depuse pentru progresul economic si social al tarii, precum si pe baza pericoleleor la care angajatii sunt supusi prin atributiile postului. Salariatii privati isi datoreaza posturile tot salariatilor statului, care le garanteaza drepturile, etc.
O alta parere: trebuie incurajata munca, nu pensionarea la 39 de ani ca in armata... Toate pensiile speciale vor fi recalculate si statul va plati pensia militarilor pe masura PIB -ului si a soldelor incasate de "speciali". Nu trebuie numai sa se ceara bani, trebuie sa se si produca...
RăspundețiȘtergere