Pagini

joi, 5 noiembrie 2009

Comunicat cu privire la decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, pronuntata in sedinta din 4 noimbrie 2009

Referitor la consecintele promulgarii « Legii », neconstitutionale si discriminatorii pentru toate categoriile de militari, « privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor - cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, care, in Cap. IV, art. 17-22, preia integral articolele din „Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 230/2008”, respinsa in ianuarie a.c. ca neconstitutionala prin decizia Curtii Constitutionale nr.82/2009, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ii anunta pe toti membrii sai actuali, viitori, si simpatizanti, ca, in vederea protejarii lor si a imaginii si pozitiei Romaniei in raport cu tratatele internationale la care aceasta este parte, a luat decizia actionarii vinovatilor – initiatori, sustinatori si complici – IN INSTANTA, in urma constatarii ca actuala decizie a Curtii Constitutionale, exprimata in sedinta din 4 noiembrie a.c. intr-o cauza in care daduse deja verdict de neconstitutionalitate, este, in mod inexplicabil... NECONSTITUTIONALA!


In ceea ce priveste alegerile, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate recomanda tuturor membrilor si simpatizantilor sai, in numele idealului national de unitate si independenta a Romaniei, sa voteze un hotarat „NU” la referendumul care incalca Titlul VII (art. 150-152) al Constitutiei, urmarind intoarcerea natiunii romane la situatia si la prevederile Conventiei de la Paris din 1858, iar la prezidentiale sa nu voteze un candidat care ne discrimineaza, limitandu-ne dreptul la munca si incalcandu-ne drepturile dobandite, gandind si actionand neconstitutional, ca un veritabil caudillo.


Iar daca tot ne cere economii noul nostru stapan, Fondul Monetar International, pentru imprumutul pe care ni l-a bagat pe gat in scopul salvarii bancilor austro-germane de faliment, de ce nu renunta la extrem de costisitorul Guvern, la Presedinte si la monstruosul aparat prezidential, care ar putea foarte bine inlocuiti de catre un Director FMI pentru Romania? Referitor insa la Parlamentul Romaniei, avertizam aceasta noua si diabolica structura coloniala, care a dus la faliment aproape toate statele Americii Latine ca, „alcatuit din Camera Deputatilor si Senat”, „Parlamentul” este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii (Art. 61, al. 1 si 2 din Constitutie) si ca il vom apara prin orice mijloace constitutionale, impotriva oricarei tentative de legiferare, prin distrugerea sa, a dictaturii si a coruptiei.


Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate face apel catre toti membrii si simpatizantii sai, sa explice mancurtilor indobitociti de doua decenii de minciuni si hotie din avutul natiunii, hotie acoperita de lozinci de tip stalinist, menite sa-l intoarca pe roman asupra lui insusi, ca actuala putere, reprezentata de mandatarii (arendasii) FMI nu da legi prin care sa „ia de la bogati ca sa dea la saraci” ci legi prin care sa ia de la saraci ca sa dea la FMI. Asadar ne vedem pe calea justitiei, spunand in acelasi timp un NU hotarat propagandei cu damf de alcool si de ciori vopsite!


Honor et Patria! Vae victis!




SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director

13 comentarii:

  1. Singura instanta care mai poate face ceva in cazul acesta este CEDO. Jenant este faptul ca unii candidati la presedentie trimit scrisori PERSONALIZATE fostelor cadre militare in care isi exprima alese sentimente fata de acestia si fata de armata si politie, insa ei au fost cei care au pus eticheta de "SPECIALI"(cu pensii nesimtite) pe aceasta categorie sociala si tot ei au fost cei care le-au ingradit dreptul la munca celor disponibilizati.

    RăspundețiȘtergere
  2. scrisoarea domnului Geoana ?

    Nu cred ca un autentic candidat la presedintie mai vorbeste astazi de Comandant Suprem , in loc de Comandant al Fortelor Armate ; stampila cu semnatura poate fi delegata stafului de campanie, daca nu cumva e o facatura.

    In ce priveste pozitia fata de ce ne doare, faptele PSD vorbesc: PROIECTUL legii unitare , in forma supusa dezbaterii publice, asumata si de PSD in calitate de coautor, ESTE ATAT DE ORIGINAL INCAT ESTE.. SINGULAR.. IN INTREAGA LUME, prin metodologia de calcul a pensiei militare . Cum poate un partid resposabil, cum se pretinde a fi , si cum am crezut pana acum ca este PSD-ul sa abandoneze parcursul comun in NATO si UE si sa impinga RONANIA SA VIREZE PE CONTRASENS ? Chiar ne putem permite sa ne batem joc de angajamentele euroatlantice ale Romaniei prin batjocorirea resursei umane active si in rezerva a armatei, cu IMPLICATII IN SLABIREA CAPACITATII COMUNE DE RIPOSTA ?

    Au incercat redutabilii specialisti PSD, fosti ministri ai muncii, sa simuleze calculul unor pensii militare pe principiul “contributivitatii”, de inspiratie germana in sistemul public romanesc, neadecvat unei struturi ierarhice( pe grade, functii, esaloane ), si nefolosit nici macar in Germania ?..rezultatul simularilor ar confirma rasturnarea haotica a ierarhiei militare ! Un militar are ca tinta promovarea in cariera si nu stationarea cat mai indelungata in acelasi loc in scopul acumularii de cat mai multe puncte la pensie . Cat este de moral si constitutional ca statul de drept sa se RAZGANDEASCA si sa-i injumatateasca prin recalculare pensia unui tanar militar disponibilizat la varsta de 40-55 ani, si sa-i mai interzica si cumulul pensie-salariu bugetar ? Cate “tepe” mai are de gand PSD-ul, alaturi de HAITA PDL sa ne mai traga ?.. si cand ma gandesc ca toate acestea ni se intampla intro perioada cand primele doua functii in stat apartin unor fii de militari !
    Aceste doua personalitati inca mai au timp sa indrepte situatia si sa ne convinga sa-i VOTAM.
    ASTEPTAM CLARIFICARI !

    RăspundețiȘtergere
  3. Intreb conducerea sindicatului daca exista posibilitatea organizarii unei intalniri a membrilor si simpatizantilor acestei organizatii? Contra cost la vreun cinematograf, ceva. Daca nu ne vedem, sa stim si noi pe ce mizam, sa putem stabili un plan de actiune atunci cred ca e destul de greu sa ne bage cineva in seama. In alta ordine de idei: mai spera cineva in dreptatea facuta de justitia din Romania ? Pai invit cititorii sa lectureze inca o data textul Deciziei 82/2009 a Curtii Constitutionale si sa constate singuri (nu trebuie sa fie juristi) contradictia flagranta intre ceea ce a decis atunci si ceea ce a decis acum. De asemenea, cititi, va rog, prevederile Legii 47/1992, mai ales art. 29(3) si o sa aveti confirmarea spuselor de mai sus. Capitolul IV din legea aceea a reorganizarii institutionale...etc., incalca nu numai art. 41 din Constitutie ci si pe cel cu nr. 53. Si cate altele din legislatia muncii ! Poate gasim un avocat specializat in dreptul constitutional si legislatia muncii, care sa ne ofere, pentru-nceput, niste informatii - cai de atac si pe care sa-l angajam pentru ceea ce neaparat trebuie sa urmeze.
    Textul apare "anonim" intrucat a fost imposibil sa intru in cont cu numele de utilizator.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pecizare tehnica pentru cei care posteaza comentarii:

    Puteti sa va publicati numele si adresa de e-mail sau puteti publica sub anonimat, dand clic pe una din cele trei optiuni (butoane) care se afla sub caseta in care se redacteaza textul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de precizarea SCMD:
    Desigur, am vazut lucrul acesta. Unii alegem sa ramanem anonimi pentru ca nu avem conturi google si nu avem timp sa ne facem.

    Felicitari pentru site, pentru promptitudine, pentru informatii. Se vede ca e cineva dedicat. Stiu ca necesita mult timp si multa munca sa faci asa ceva. Ati reusit o adevarata performanta, iar traficul este chiar impresionant, data fiind specializarea site-lui, ceea ce ma face optimist.

    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, n-am ales sa postez anonim, dar realmente nu am reusit sa accesez optiunea "cont google". Nu stiu care a fost cauza, ca de regula functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Corectati va rog comunicatul din 05.11...in loc de sintagma NECONSTITUTIONALA de la sfarsitul primai fraze scrieti CONSTITUTIONALA

    RăspundețiȘtergere
  8. Adica..."legea este in mod inexplicabil.... CONSTITUTIONALA"!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumim, si va rugam sa ne trageti de maneca atunci cand gresim! De, suntem si noi oameni!...
    Dar, in acest caz, nu am gresit. Va rog sa analizati fraza, care, pe scurt, spune: "...SCMD a luat decizia actionarii vinovatilor... in instanta, in urma constatarii ca actuala decizie ...este...NECONSTITUTIONALA"

    RăspundețiȘtergere
  10. Personal am trimis cate un e-mail celor doua partide ce au majoritate parlamentara indemnand liderii PNL si PSD ca in regim de urgenta sa initieze amendamente la Legea de reorganizare a unor agentii guvernamentale, articolele referitoare la interzicerea cumului pensiei cu salariu, amendamente care sa tina seama de situatia particulara a cadrelor militare disponibilizate.
    In acest sens poate o delegatie a cadrelor militare disponibilizate sa abordeze conducerile PNL si PSD pentru a discuta fondul problemelor noastre ?
    Conosc cazul Legii de crestere a salariilor profesorilor adoptata de parlament, promulgata de presedinte, declarata constitutionala de CCR, si neaplicata ca fiind blocata de ordonantele guvernului. De ce si parlamentul nu ar bloca o lege imorala a guvernului ?
    Daca am inteles bine textul legii, parlamentarii si membrii CCR nu sunt sub efectul acestei legi? Sunt mai presus de lege ?
    Dorim sa deschideti o lista online cu semnaturi de protest care sa o inaintati parlamentului Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, avem in vedere deschiderea unei asemenea liste in cursul zilei de maine. Urmariti site-ul nostru.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  12. nicu ardeal;in raspunsul dat de avocatul poporului la pct.c)spune ca acesta dupa promulgarea legilor"poate sesia direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a legilor si ordonantelor" De ce n-o face ?A.am uitat el este privilegiat. In nimeni din tara asta nu mai poti avea incredere.Eu zic sa se incerce un parteneriat cu magistrtii afectati de aceasta lege ,sa stim si noi care ramanem pe drumuri cum putem mai repede sa-i actionam in instante.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca se ia atitudine sunt sotie de fost cadru militar si imi sustin sotul care acum trece printr-o drama pot spune.Dupa trecerea in rezerva in anul 2004 la varsata de 40 de ani s-a recalificat urmand o facultate de stat la zi pe care a terminat-o ca sef de promotie .A intrat in invatamant prin concurs ,atunci nu se punea problema ca nu vei putea lucra la stat, a mai facut si doi ani de masterat deci in total 6 ani de scoala care acum la ce ii vor mai folosii daca nu va mai putea sa profeseze.Am omis sa spun ca specializarea sa este teologie- istorie si in facultate a facut si teologie pastorala deci poate preda istorie, religie sau sa aleaga sa fie preot.Dar aceste drepturi am observat ca ii sunt interzise prin aplicarea interdictiei cumularii pensiei cu salariul de la stat.
    Ma doare faptul ca s-a chinuit 6 ani ca acum sa fie totul in zadar,cine poate sa-i redea acestui om 6 ani din viata sa? Cine sa-l apere? A iubit haina militara altfel nu s-ar fi dus la liceul militar, la scoala de ofiteri si n-a plecat din armata ptr ca asa a vrut el.Acest guvern a creat numai haos si a invrajbit clasele sociale intre ele.Ati ajuns sa fiti urati pentru pensiile pe care le meritati ,dar civilii nu stiu ce sacrificii ati facut voi si familiile voastre.Da intradevar sunteti SPECIALI pentru ca nu oricine putea sa indeplineasca standardele care se cereau la intrarea in liceul militar, la scolile de ofiteri ,la academii si la viata pe care a-ti dus-o fara sa faceti greve ,fara sa comentati un ordin.
    Si acum in incheiere inca o data intrebarea cui sa ii cer socoteala ptr 6 ani din viata pierduti de sotul meu?

    RăspundețiȘtergere