vineri, 4 martie 2011

Catre toti presedintii Filialelor SCMD

Doamnelor si domnilor ofiteri, subofiteri, maistri militari,

Avand in vedere disfunctiile intervenite in relatiile cu avocatii si particularitatile fiecarui contract, va atragem atentia la solicitarea Departamentului juridic asupra urmatoarelor, hotarate de catre Comitetul Director in sedinta din 22.02.2011:
  • Conform celor stabilite la Alba Iulia, la negocierea cu avocatii, in toate contractele, trebuia precizat ca avocatul va sustine interesele clientilor membri SCMD la toate gradele de jurisdictie si ca actiunea este indreptata nu atat impotriva HG 735/2010 cat a consecintelor acesteia – Deciziile de recalculare a pensiei, emise ilegal in perioada 28.09.2010-07.01.2011, decizii care sunt inca operante si supuse revizuirii.
  • SCMD trebuia sa puna la dispozitia fiecarui membru reprezentat in instanta, suma de 50 lei, nediferentiat, pentru intregul ciclu procesual (prima instanta si recurs) conform intelegerii cu avocatul principal Costel Galca. Acesta este platitor de TVA. Deci 50% + TVA. Orice suma platita in plus avocatilor locali face parte din intelegerea filialelor cu acestia. Asa am convenit la Alba Iulia.
  • Tot la Alba Iulia ne-am inteles ca platile se vor face de catre SCMD esalonat. La ora actuala insa, toti avocatii (mai putin dna Sarbu de la Constanta si dl Galca, dl Gl Abraham) au emis facturi pentru intrega suma (onorariu). Aceasta fiind situatia, in interesul membrilor filialelor, am luat decizia sa platim, sub presiune (ca sa nu folosim alt cuvant) dar…
  • Va mai atragem atentia ca in contractele incheiate de dvs se trece suma, dar nu se face precizarea referitoare la TVA, desi in facturile emise de avocati se trece suma cu TVA. Cu alte cuvinte, o alta suma decat aceea prevazuta in contract. Intrucat nu toti avocatii si nu toate cabinetele de avocatura sunt platitori (platitoare) de TVA, pentru moment, SCMD va deconta doar onorariul din contract, 50 lei/persoana, acolo unde nu este prevazut si TVA-ul. In mmentul in care ni se va trimite dovada ca avocatul (cabinetul) este platitor de TVA, trimitem si TVA-ul. La contractele unde se precizeaza clar suma + TVA nu sunt probleme
  • Platile se vor face numai pe baza facturii fiscale emise de avocati, imediat ce am primit-o.
In situatia in care ati negociat contractele de asistenta juridica, dar nu le-ati perfectat inca, rugamintea Departamentului juridic este ca la perfectarea acestora sa insistati asupra urmatoarelor:
  • In contract sa se precizeze ca veti fi reprezentati si asistati pe tot ciclul procesual
  • Modalitatea de plata a onorariului de 50 lei/persoana cu sau fara TVA sa se efectueze in doua transe, la interval de 3 luni. Daca avocatii sunt platitori de TVA sa precizeze acest lucru in contract sau sa faca dovada in acst sens si in aceste situatii vom plati 50 lei +TVA/persoana.

Toate aceste precizari au fost facute in interesul membrilor de sindicat si a sindicatului in ansamblu, fara a avea nici cea mai mica intentie de a leza onoarea avocatilor in cauza. Dorinta noastra sincera este insa ca fiecare membru al sindicatului si toti la un loc sa avem in vedere in primul rand interesele membrilor SCMD in ansamblu, in acest razboi cu Puterea, care va fi de lunga durata. Renuntand la orgolii si suspiciuni, sa avem in primul rand incredere in camaradul de alaturi, pe care nu-l vom parasi si care la randul sau nu ne va parasi in nici o imprejurare. Aceasta este legea razboiului!
Nici unul dintre noi nu a avut experienta in domeniul luptei sindicale, toti invatam din mers, dar primul lucru pe care trebuie sa-l admitem cu totii este ca drepturile se cuceresc si se pastreaza prin lupta si nici o oferta venita din afara SCMD, indiferent de cat de avantajoasa ar parea, nu trebuie privita fara suspiciuni.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU