miercuri, 2 martie 2011

Multumiri

In numele Comitetului Director aducem multumiri tuturor membrilor SCMD care au participat sau participa la actiunile din perioada 1-3 martie, la Bucuresti, Cluj, Oradea, Deva (01.03.2011) Timisoara, Craiova (02.03.2011) si Alba Iulia (03.03.2011). De asemenea, transmitem multumiri deosebite Departamentului Organizare al SCMD.
La Bucuresti, pe un ger naprasnic, au venit circa 2000 de delegati din 29 de filiale plus reprezentanti pe cont propriu din Orsova, Targu Mures si Roman.
Ora de adunare a fost 10.30, dar primii participanti au inceput sa apara la 08.00. Marsul a inceput la ora 11.00. Au participat circa 8 000 de persoane, prezenta fiind fluctuanta. Parte din participanti nu au rezistat la intregul traseu de 7,4 km, la ger si la ritm, fiind insa inlocuiti cu grupuri care au intrat in randurile noastre pe parcurs. La ora 12.50 coloana se afla practic in situatia de a intra in Piata Victoriei, unde fusesera convocati, pentru orele 14.00, aliatii si persoanele foarte in varsta.
Au participat delegati ai SNLP, PUBLISIND, PROLEX, ANAP, FEDERATIA ASOCIATIILOR PENSIONARILOR DIN JUSTITIE, FEDERATIA NATIONALA OMENIA si FEDERATIA MILITARILOR, care a anuntat public elaborarea unui protocol de colaborare cu SCMD.
Participantilor li s-au adus la cunostinta aberatiile transmise de purtatorul de cuvant al MApN, cu privire atat la prezenta la actiune cat si la “”manipulare””. Raspunsul a fost filmat si va fi difuzat. Departamentul media al SCMD a filmat intreaga actiune, a facut interviuri si a realizat instantanee foto. Toate acestea vor fi utilizate in forme specifice pentru a lamuri pe toti cei interesati din tara si din afara asupra situatiei reale a rezervistilor romani, asupra nemultumirilor lor si asupra hotararii lor de a lupta pana la capat, in cadrul sau alaturi de SCMD, impotriva tradarii de tara, imposturii si minciunii, impotriva legilor genocidului si subminarii economiei nationale, pentru dreptul nostru legitim la cele doua tipuri de proprietate care ni se “”nationalizeaza””: gradul militar si renta impropriu numita pensie.
Costul intregii actiuni pe Bucuresti, constand in cheltuieli de transport filiale (51.000 lei), achizitii (statie amplificare – 4700 lei, veste, sepci si bannere noi – 10.000 lei, flori pentru bucurestence – 500 lei, materiale filmare relucrare film – 700 lei) , si inchirieri (fanfara – 20 persoane , 4000 lei, camioneta platforma – 450 lei) a fost de 71.350 lei.
In ceea ce priveste actiunile viitoare s-a hotarat sprijinirea in Capitala si in tara a tuturor actiunilor sindicale din luna martie.
Ultimatumul dat de SCMD Guvernului expira pe data de 15 martie a.c. Intrucat Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii pe data de 08.03.2011, estimam ca 15.03.2011 va fi data motiunii de cenzura si a marilor manifestari ale sindicatelor si populatiei Capitalei de la Parlament.
In functie de acestea, vom lua pana la data de 08.03.2011, deciziile privind actiunile noastre din capitala si din tara pentru perioada 15-30 martie.
Reprezentantii Departamentului Juridic al SCMD au luat parte, cu documente si argumente la discutiile privind OUG 1/2011 din cadrul comisiilor juridica si pentru munca ale Senatului. La orele 13.45, in ziua de 1 martie a.c. SCMD a fost in masura sa anunte participantilor la mitingul din Piata Victoriei ca cele doua Comisii ale Senatului au respins OUG 1/2011.
Batalia continua. Vom invinge sub semnul unitatii si solidaritatii in cadrul si in jurul SCMD, asa cum au cerut si proclamat participantii la mars si miting. Multumind tuturor celor care au infruntat distantele, frigul si oboseala, ii avertizam pe toti cei care au stat deoparte fericiti ca lupta SCMD a fost in masura sa le readuca inapoi pensiile din decembrie, asupra faptului de o gravitate exceptionala, anuntat de ordinul Sefului SMG nr 17/10.02.2011 ca data de 15.03.2011 este data “”finalizarii procesului de revizuire”” a tuturor “”pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala””. Cu alte cuvinte, toti cei care se cred mult prea inteligenti sau protejati de cuvantul ministrilor incat sa nu se inscrie in SCMD sau sa nu sprijine actiunile SCMD, se pot trezi din 16.04.2011, oricand, si fara gradul militar in rezerva si cu pensia facuta prin a patra decizie tandari si cu plata esalonata a sumelor primite “”in plus”” in lunile ianuarie-martie. Noi ceilalti, care stim exact ce ni se pregateste si de ce, vom continua sa ne batem sub strigatul de lupta lansat la marsul asupra Guvernului: “”SUNTEM MILITARI, NU BENEFICIARI!””. Pentru toti acestia transmitem inca odata multumirile Comitetului Director.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU