vineri, 21 decembrie 2012

COMUNICAT CATRE TOTI MEMBRII SCMD




Doamnelor si domnilor colegi,

In cursul anului 2012, filialele noastre au incheiat protocoale de colaborare cu partidele USL. In perioada 7 octombrie 2011-14 iulie 2012, SCMD, pentru a nu fi acuzat de indepartare de statut si intrare in politica, a negociat intr-un cadru mai larg (CNSC), semnand pentru sine si aliatii sai Protocolul cu USL, pe 14 iulie a.c.

Solicitarile noastre au fost si au ramas abrogarea aberantelor Legi 119 si 263/2010, initiate de regimul Basescu prin numitii Marian Sarbu si Gabriel Oprea, inventatorii formatiunii ilegale UNPR. Acestea sunt legile care ne-au deposedat de toate drepturile, transformandu-ne din militari in rezerva in asistati social cu ajutoare sociale lunare de la stat. Am solicitat si solicitam Legea pensiilor militare de stat, adica revenirea la statutul de militari cu toate drepturile, si doua ordonante de urgenta care sa ne redea dreptul la munca nelimitat si sa sisteze discriminarea instalata intre noi de catre Gabriel Oprea, Blaga si Igas, prin ilegala revizuire, in interesul regimului Basescu, adica cei discriminati sa revina la pensia din decembrie 2010. Am obtinut doar restituirea sumelor ilegal retinute pentru sanatate (scandal declansat de noi, in interesul tuturor pensionarilor) si anularea asa-zisei regularizari, printr-o jignitoare “amnistie fiscala”. In rest, promisiuni cat cuprinde, ultima fiind aceea facuta de dl. Victor Ponta, in alegeri, ca ne reintram in drepturi cu data de 1 ianuarie 2013.

Va atragem atentia insa ca aceleasi promisiuni s-au facut si revolutionarilor, si li s-a dat o ordonanta de prelungire a suspendarii drepturilor pe 2013, si grefierilor, si legea lor de pensionare a fost inmormantata in Senat, si pensionarilor civili, cu cresterea punctului de pensie, si o vom vedea la anul si la multi ani, si ceferistilor carora nu li s-au dat nici macar  calatoriile gratuite pe CFR, si profesorilor si lucratorilor in sanatate, si o sa-si vada salariile, care trebuiau intregite la 1 ianuarie 2011, probabil prin 2020, daca vom mai exista ca tara …

Asteptam asadar, cu rabdare, ziua de 15 ianuarie, sa vedem cum se vor concretiza promisiunile d-lui Ponta, in conditiile in care am aflat ca acorduri secrete cu UDMR-ul s-au incheiat inca din septembrie (dupa dl Constantin Daniel, inca inainte de Referendum) cu UNPR-ul, inca din martie, iar cu satelitii lui, ambuscatii generali masoni servili (cei care au boicotat Referendumul), pe care nu-i mai numim, imediat dupa alegeri, in timp ce cu Basescu insusi s-ar fi batut palma inainte de campanie. Reamintim tuturor celor cu memorie slaba ca noi nu am luptat impotriva unei guvernari PDL, ci impotriva unui regim de teroare Basescu, regim dicatorial sustinut de PDL, UNPR, UDMR si grupul minoritatilor altele decat cea maghiara din Parlament, fiind atrasi de fosta opozitie USL cu dictonul “Dreptate pana la capat” si “A doua zi dupa ce vom ajunge la guvernare, vom abroga legea fraudulos trecuta de Roberta Anastase prin Parlament”! Parca asa suna promisiunea, si au trecut 8 luni, legea este in vigoare, iar Roberta Anastase “abrogata” de noi prin vot, este in Parlament. Ca si Toader, Boagiu, Igas, Blaga, Canacheu, Oprea, etc., adica toti penalii vechiului regim, nevotati dar strecurari pe usa din dos in Camere. Mai mult, a trebuit sa ducem lupte grele, sa nu ne trezim cu Hunor la guvernare si cu Oprea ministru la Aparare sau la Interne. Iar Oprea, vesnicul tradator, si principalul vinovat  alaturi de Boc, Seitan si Basescu, in ultimii trei ani, inclusiv de decesul a 9000 dintre camarazii nostri, a fost “pedepsit” prin nominalizarea ca vicepremier!... Se spera, probabil, ca Mircea Dusa va fi retras peste vreo 2-3 luni (avem informatii precise in privinta acestei “strategii” de doi bani), tocmai pentru ca este pus pe treaba, si ministerul va fi preluat de vicepremierul fara portofoliu. Ca portofel are si ar fi trebuit demult sa atraga atentia DNA-ului!

In aceste conditii, doamnelor si domnilor colegi, rugandu-va inca odata, sa lasati deoparte sentimentele, adica pasiunea si dragostea pentru unul sau altul dintre politicieni,  mai ales pentru cei care se imbata cu apa rece ca ar fi avut toate solutiile la degetul cel mic, si ar fi salvat tara daca i-am fi uns ca “Napoleoni”, tocmai pentru ca politica este ceea ce este, si sa acceptati ideea ca trebuie sa ne pregatim inca de pe acum pentru o eventuala noua si mare deziluzie.

In mod normal, ca sef al Comisiei  pentru aparare din Senat, dl. Gl. Corneliu Dobritoiu va promova proiectul Legii pensiilor militare de stat, pe care l-a pastorit in calitate de ministru.  In mod normal, dl Victor Ponta se va tine de cuvant si la jumatatea lunii ianuarie vom afla ca ni s-a facut dreptate. Dar daca lucrurile nu se vor petrece asa, pentru ca, de 8 ani, Traian Basescu ne-a obisnuit cu realitatea ca in acesta tara, normal este … anormalul, va trebui sa ne pregatim pentru un nou dialog cu dl. Ponta. Si, pentru ca vocile noastre sa fie, in sfarsit auzite, este necesar sa fie cat mai multe. Vom fi favorizati, de situatia la fel de disperata a aliatilor nostri, din toate domeniile, de cresterea nesimtita a preturilor si taxelor, de ramanerea romanilor doar cu datoriile dupa sarbatori, si de intrarea in plata a consumurilor la curent si gaz pe vreme de iarna.

Considerand ca vocile a 30-40.000 de oameni vor mai clar auzite decat vocile a 2-3 reprezentanti la negocieri ai SCMD, fac apel la hotararea dvs. de a infrunta din nou gerul si zapezile si de a comunica presedintilor de filiale, pana in ziua de 15 ianuarie, dorinta, nu numai disponibilitatea fiecaruia dintre dvs. de a veni la Bucuresti, pentru traditionalele manifestari stradale ale SCMD de 24 ianuarie. Daca Guvernul se tine de cuvant, vom veni cu flori! Daca nu, ar fi bine sa avem 30-40.000 de voci la viitoarele negocieri.

Va solicitam, de asemenea,  sa va ganditi si sa va formulati, deja, ca cetateni responsabili, opiniile privind modificarea Constitutiei Romaniei si pentru o noua Lege electorala, intrucat, tinand cont de tristele experiente de pana acum, suntem hotarati sa avem un cuvant de spus in aceste chestiuni care pot afecta viitorul nostru, al tuturor.

Doamnelor si domnilor colegi,

Ultima speranta a romanilor este in noi, rezervistii. Romanii sunt convinsi ca vom sti sa ne facem datoria constitutionala si ca suntem categoria socio-profesionala care a ripostat, riposteaza si va riposta impotriva bataii de joc, a jignirilor si umilintelor. Sa dovedim ca ne-am meritat si meritam calitatea de militari, si sa nu-i dezamagim!

Honor et Patria! Vae victis!

COMITETUL DIRECTOR AL SCMD