marți, 4 decembrie 2012

EDITORIAL




Alzheimer – inamicul nostru nr.1
-         in mod deosebit, in atentia rezervistilor din Sectorul 2 al Capitalei -

In ultimele luni, uitarea pare a fi atins cotele pandemiei printre rezervisti. Incitati de fostii si actualii complici ai domnilor Oprea si Blaga, tot mai multi dintre noi emit opinia propagandistica referitoare la candidatul la deputatie Gabriel Oprea, ca acesta, saracul, s-ar fi zbatut pentru noi, ca a facut “dreptate” marind pensiile si ca, daca ar mai fi stat ministru cateva luni, ar fi apucat sa faca “dreptate” si celor defavorizati. In aceste conditii nu mai poate fi de mirare pentru generatiile viitoare ca noi, militarii, am lasat, incepand cu decembrie 1989 si pana astazi, sa se duca de rapa si tara, si armata, si fortele de ordine, si serviciile speciale!

Reamintim celor atinsi de aripa blandului domn Alzheimer, ca distrugerea structurilor militare, ca premise ale distrugerii statelor, este un obiectiv general al unei asa-zise Uniuni Europene care a pierdut orice legatura cu proiectul Statelor Unite ale Europei, visat de Hirsch, Schumann, Monet. Actuala UE de expresie germana urmeaza principiul Kohr – “Tot ce este mic este minunat”. Adica state de sub 10 milioane de locuitori, care sa poata fi mulse usor, ca niste vite de pripas! Si unde putea incepe, experimental, daca nu in Romania, tara unor pseudo-elite politice si culturale care o distrug sistematic, jefuind-o ca in codru, in slujba marilor asasini economici mondiali?

Experimentul a inceput in 27 noiembrie 2008 in Romania, printr-o OUG care cerea militarilor sa restituie soldele compensatorii. Si primul tradator care a cuvantat in acest sens a fost zisul general Gabriel Oprea care a anuntat ca restituie “miliardul” (care miliard nu stim, in conditiile in care el a fost dat afara din armata, cu trei zile inainte de a primi gradul de maior si cu ani buni inainte de aparitia OUG 7). Datoria lui ar fi fost sa atraga atentia lumii ca militarii si-au sacrificat carierele de dragul integrarii in NATO, acceptand sa porneasca pe alt drum, ca civili, dovada centrele de reconversie infiintate la cererea NATO si banii pusi la dispozitie de Banca Europeana.


Intre timp au disparut si banii europeni si centrele de reconversie, iar fostilor militari li s-a luat dreptul la munca sau la “pensie” prin Legea 329/2009. Intre artizani, Gabriel Oprea si asa zisul lui presedinte de partid, Marian Sarbu. Lovitura impotriva salariilor compensatorii a fost stopata de noi prin interventia la Avocatul Poporului, in 5 ianuarie 2009. Lovitura impotriva proiectelor de lege privind limitarea dreptului la munca si “recalcularea” pensiilor nu a putut fi stopata si atunci SCMD a iesit la lumina, provocand un mare scandal la Ministerul Muncii,  in 6 octombrie 2009 si deschizand, dupa lovitura de la 10 decembrie 2009, seria proceselor impotriva discriminarii categoriei socio-profesionale a militarilor de catre regimul Basescu.

In orice tara din lume, statul iti poate da pensie, pentru activitatea prestata in slujba sa, si salariu, pentru activitatea depusa ulterior, dar nu-ti poate da SALARIU SI AJUTOR SOCIAL IN ACELASI TIMP, or aceasta a fost ratiunea Legii 329/2009. Rezervistii trebuiau transformati in paria ai societatii, sa traiasca dintr-un ajutor social minim de 350 lei, intentie tradata luna trecuta de asa zisul reprezentant al FMI (in fapt al agentului bushist Barroso), Istvan Szekeli. Aceasta a fost ratiunea campaniei de doi ani de zile, declansata de Basescu, Boc, Oprea, Blaga, etc. - de asmutire a haitelor iresponsabile impotriva “nesimtitilor cu pensii nesimtite de 20 de milioane”. Si tot Oprea a recunoscut in fata Parlamentului, in calitate de ministru al Apararii pus de Basescu, ca a raspuns la o intrebare directa a a unui senator reprezentant al SCMD, ca se urmarea scaderea inca a pensiilor militare cu 18-69%. Tot Oprea, impreuna cu Sirbu, tradatori ai PSD, sunt autori ai Proiectului Legii sistemului unitar de pensii, devenita ulterior Legea 263/2010, care ne-a transformat in asistati social, ca si fostii CAP-isti, cu “ajutoare sociale lunare de la stat” (art. 6). Si pentru ca le-a fost frica, in mai-iunie 2010, sa promoveze in plenul Parlamentului proiectul mama (frica de motiunea de cenzura) au semnat si ei, asumandu-si raspunderea pe Legea 119/2010, care ne-a transformat in asistati social.

Impotriva regimului Basescu, a tandemului Boc-Seitan, dar si a lui Oprea si Blaga, SCMD a deschis seria zecilor de mii de procese pentru apararea dreptului militarilor la pensii de stat, la calitatea de militari in rezerva, la onoare si demnitate. Dar si seria manifestatiilor publice cu larga asistenta populara, incepand cu 25 Octombrie 2010. Amintiti-va cum Oprea si trambitele lui ne-au insultat, tot sfarsitul de an 2010, pentru ca am stopat in justitie, la 28 septembrie, asa zisa “recalculare” pe care Oprea, Blaga si George Maior au continuat sa o execute in ascuns si ilegal, rezultatul constituindu-l infamantele decizii de recalculare din 26 decembrie 2010!
Atunci, domnilor, ati pierdut totul si ati fost alaturi de SCMD in strada, in 24 ianuarie 2011. Atunci, regimului Basescu i-a fost frica pentru ca, pe langa amenintarile de strada, a venit si Decizia ICCJ din 7 ianuarie 2011 care ne-a dat dreptate si a anulat HG 735/2010, blocand aplicarea Legilor 119 si 263/2010.

Executand plini de zel ordine externe, Basescu, Boc, Oprea, etc., dupa ce au votat cum au votat impotriva noastra, adica si cu mainile si cu picioarele, pe logica aritmetica a Robertei Anastase, legile in cauza, au inventat “revizuirea”. Ilegal, aceasta operatie blocheaza hotararile definitive si irevocabile obtinute de noi in justitie pe “recalculare” si, tot ilegal, dupa ce am primit ajutoare sociale in cuantumul fostelor pensii, de asemenea ilegal, timp de un an de zile, a decis spolierea noastra, treptat, in etape. Prin ilegala “revizuire” a lui Boc, Oprea si Blaga, ne-au fost luate cam 30% din venituri. Nu tuturor, pentru ca au avut ideea geniala de a introduce discriminarea intre rezervisti, de a-i cumpara pe unii in vederea confectionarii unui asa zis partid UNPR (ca o contrapondere la SCMD), de a-i prosti pe altii si a-i asmuti impotriva SCMD-ului. Pe scurt, s-a mintit ca sunt doar vreo 6.000 de defavorizati, care nu ar avea asa-zisa cariera completa (inventia lui Oprea). In realitate avem ca defavorizati oameni cu o vechime militara de 60 de ani, veterani de razboi, carora li s-au trecut “conditii normale “ pe 3 ani de razboi si 4 de prizonierat... In fapt, daca au putut dispune de bugetele ministerelor in cauza, basistii au profitat, devalizandu-le. Daca eram “ nesimtiti” pe vremea cand aveam doar 2 pensii peste 50 de milioane (generali fosti sefi ai SMG, Eugen Badalan si Mihail Popescu), am devenit brusc “simtiti” cu peste 4000 de ajutoare sociale, botezate pensii, intre 50 de milioane si 1 miliard de lei! Pe langa favoritii lui Oprea si Blaga, au intervenit si pilele si lipsa de bun simt a unora care au actionat individual, obtinand mariri de pensii, spectaculoase. Am prezentat celor interesati doua cazuri identice de oamnei caroa li s-au dat cate trei decizii de revizuire in aceeasi zi, marindu-se succesiv cuantumul, pe aceeasi baza de date, de la 2700 la 4600, apoi la 7200 lei. Precum si cazul unui fost comandant de armata cu “cariera completa”, general cu trei stele, care are o pensie de 2700 lei, in timp ce seful unui depozit de echipament din subordinea sa are 8600 lei. Pentru ca, la deruta, pentru a adanci dezbinarea, au fost aruncate unora sume din burta, aleatoriu. La ora actuala situatia poate fi definita in felul urmator:


  • Peste 37500 de rezervisti, fosti militari si politisti, au ajutoarele sociale dramatic scazute, unii sinucigandu-se déjà, sau dandu-si foc in fata Cotrocenilor, pentru ca nu au mai putut sa-si plateasca datoriile la banci;
  • Cateva zeci de mii cu veniturile identice, desi, pe alta baza de calcul decat cea initiala, este absolut imposibil, matematic, sa obtii un rezultat identic, iar restul cu veniturile marite de la 1 leu la pana la de 50 de ori suma;
  • Nici MApN, nici MAI, nu au situatia exacta;
  • In nesimtirea lor, cei care au fost cumparati de Oprea si-au uitat disperarea din ian. 2011, considera ca totul li se cuvine, lor si numai lor, ca au avut de-a lungul unei cariere miraculoase, 7 capete, 20 de brate si 40 de picioare in slujba statului, impotrivindu-se cu indarjire oricarei repuneri in drepturi a camarazilor loviti de reformele basiste. Le mai aduc aminte acestor domni, pentru ultima data, ca daca nu era SCMD-ul, cu miscarile de strada si actiunile din justitie, n-avea nimeni interesul sa-i cumpere, si astazi ar fi plans prin parcuri, expunandu-si nadragii kaki la gecile albastre si fostii pantofi militari repingeliti, datorita sortii pe care le-a rezervat-o regimul Basescu, soarta care le este inca rezervata, daca SCMD va pierde batalia.

SCMD lupta pentru dreptul la pensie militara de stat in locul unui ajutor social iluzoriu, racordat la o contributie din burta. Lupta pentru recunoasterea pensiilor militare de stat, pana la varsta de 65 de ani, drept solde pentru rezervisti, cu alte cuvinte lupta pentru revenirea noastra la statutul de militari in rezerva, utili societatii. Lupta pentru anularea discriminarii privind dreptul la munca, pentru drepturile dintotdeauna avute la asistenta medicala si la medicamente gratuite. Si pentru ca este format din militari, isi face datoria si lupta pentru democratia constitutionala si pentru redobandirea drepturilor furate tuturor categoriilor socio-profesionale din Romania.

Astazi, domnul Oprea atarna ca un pietroi de gatul USL-ului, ii prosteste pe noii aliati ca scopul lui n-ar fi fost distrugerea corpului de rezerva si inlocuirea cu colonei turcesti si generali fruntasi ontani, si ca nu mai poate de grija noastra, a celor pe care el insusi i-a discriminat.  USL-istii vor intelege adevarul a doua zi dupa alegeri, atunci cand Oprea si ai lui vor trada din nou, asa cum au mai tradat, pentru ca sunt instrumentele Basescului, si invadarea USL-ului de catre basisti a fost conceputa militar, primind si un nume, in octombrie 2011, atunci cand planul a fost perfectat – “Miscarea independentilor”. Si pentru ca “independentii” merg mana in mana cu minciuna, oamenii Ontanului anunta astazi in Sectorul 2 ca sondajele il scot pe numitul Oprea cu 51% din sufragii. Fals! Are sub 26%, cu toate sarmalele de 1 Decembrie ale Ontanului. Iar geniul transporturilor, Anca Boagiu, sta si mai prost, cu doar 16,7%. Atragem atentia celorlalti candidati din Sectorul 2, in special domnului Dumitru Pelican, care domina cu 66,68 %, ca vor fi furati ca in codru, daca nu sunt atenti, pentru ca Oprea si Boagiu sa intre in Parlament. Evident, fiindaca au nevoie de imunitate parlamentara ca de aer!... Drept pentru care ii rugam pe rezervistii din Sectorul 2 sa-si aduca aminte de mesajul noului ministru al Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu: doar 1% din asa zisele pensii revizuite au fost calculate corect. Restul sunt penale, indiferent ca sunt mai mari sau mai mici. Iar penalul candideaza! Si-i mai sfatuim sa-si aduca aminte recenta recunoastere a ministrului Muncii, d-na Mariana Campeanu: din numarul total al pensionarilor din Romania, 4,7 milioane sunt de fapt asistati social! Adica fostii agricultori si fostii militari.

Asta vreti, asta votati. In ceea ce ne priveste va dorim sa nu cadeti prada propagandei basiste facuta cu spume la gura de coloneii turcesti, sa judecati prin prisma faptelor, asa cum o faceati, doamnelor si domnilor, pe vremea cand erati activi, sa trageti concluziile care se impun si sa votati asa cum va dicteaza nu bratul ci mintea!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU