marți, 2 iunie 2015

MESCHINARIE SAU SINUCIDERE POLITICA?Scrisoare deschisa
In atentia domnului Viceprim-ministru gl. (r) dr. Gabriel Oprea

Domnule Viceprim-ministru,
Ma adresez dvs., in primul rand, deoarece, prin forta imprejurarilor, pas cu pas, ati ajuns sa reprezentati unicul factor de stabilitate si de percepere realista a contextului intern al actualei guvernari. Apoi, pentru ca, in ochii electoratului, ati ajuns sa va identificati cu Executivul si, nu in ultimul rand, pentru ca, fiind singurul membru al Guvernului care a inteles, in baza informatiilor, corect, ce s-a intamplat la 16 noiembrie 2014, ati initiat masurile reparatorii care se impuneau, inclusiv in ceea ce-i priveste pe rezervisti.
Dvs. ati initiat Comisia de definitivare a Proiectului Legii pensiilor militare de stat, proiect care ne-a fost fluturat ca promisiune de catre Guvern inca din 2012. Pe data de 12 februarie 2015 actiunea a fost gata, urmand ca, in patru zile, ministrii de resort sa semneze initiativa si proiectul sa intre in dezbatere parlamentara. Vazand ca au trecut peste 30 de zile si proiectul a disparut nu se stie unde, banuind o noua tergiversare meschina, de tipul celor care ne-au fost servite in ultimii trei ani, ne-am adresat parlamentarilor, indiferent de culoare politica, si 8 dintre acestia si l-au asumat ca initiativa politica pe 18 martie a.c. Mizam pe faptul ca Guvernul nu-si va respinge propriul proiect si, din dorinta de a nu pierde electorat, si-l va asuma imediat, recomandand si procedura in stare de urgenta. Au intervenind insa, ca de obicei, meschinaria si calculul politic sinucigas, Guvernul refuzand 2 luni sa dea avizul si apoi prezentand acelasi proiect, chipurile imbunatatit ca limbaj juridic, ca fiind altceva. Meschinarie pentru ca s-au operat 6 mici modificari la calculul pe viitor al pensiei in defavoarea actualelor cadre active si renuntarea la cursul normal legislativ prin precizarea ca indiferent cand va fi votata legea, va intra in viguare la 01. 01. 2016. Meschinarie care ne atinge si pe noi actualii rezervisti daca noua Lege a sistemului unic de salarizare va fi promulgata anterior datei mentionate, noi neputandu-ne alinia la ea retroactiv. Gest sinucigas deoarece „stralucitii” consilieri a d-lui Premier l-au pacalit ca va avea mare succes electoral daca legea va fi promulgata in 2016.

Domnule Viceprim-ministru,
Dvs. cunoasteti situatia: batjocorirea noastra sistematica de catre regimul Boc-Basescu si legile care ne-au anulat retroactiv contractele individuale pentru exercitarea profesiei de militar, transformandu-ne in asistati social, beneficiari de simbolice „ajutoare sociale”, insultati sistematic si aruncati urii publice ca „nesimtiti” etc; lupta S.C.M.D. in strada, in Parlament si in Justitie pentru drepturi „erga omnes” si marea victorie obtinuta de noi la 07.01.2011 la ICCJ, cand ticaloasa „Recalculare” a fost abolita; schimbarea conducerii ICCJ de catre Basescu, promulgarea OUG 1/2011 care reitera „Recalcularea” sub numele de „Revizuire”, adevar vizibil la art. 4, inca in vigoare si introducea discriminarea intre noi sustinuta de numerosii scafandrii militari din judetul ... Vaslui sau de finantistii si cadristii care au devenit peste noapte specialisti in deminari; ordinele directe date de Boc si Predoiu si ministrilor si judecatorilor cum sa interpreteze principiile de drept in relatia cu noi si ce hotarari sa ia in procesele noastre; decizia CCR ca hotararile definitive si irevocabile sa fie amante sine die la aplicare, in cazurile favorabile noua iar daca am declansat procedura executorului judecatoresc aceasta sa ne fie contestata; pregatirea „executarii” noastre definitive in iunie 2013 cand toate pensiile urmau sa scada din nou la nivelul lui ianuarie 2011 cu plata de catre fiecare dintre noi a diferentelor pe 30 de luni din urma, in timp de 6 luni; disparitia a cca. 32000 de rezervisti din sistem, prin lovirea cu zecile de decizii de pensie care s-au succedat, decese produse prin infarct, atac cerebral sau sinucidere; preluare si exploatarea situatiei create de Basescu de catre guvernele Ponta care, in loc sa ne faca dreptate „a doua zi” asa cum s-a promis, au perpetuat ticalosia din motive meschine, ca sa mai faca o economie pe seama mortilor, cum se exprima doamna general Maria Lupu in mesajul trimis celebrului Gheorghe Gherghina; dezvoltarea de catre reprezentantii guvernului Ponta, in timpul „coabitarii”, a atacurilor impotriva SCMD si a miscarii rezervistilor stimuland prostia, lacomia, paranoia individualismului, specifice la romani dar si tradarea sau actiunea infiltratilor.

Domnule Viceprim-ministru,
SCMD a rezistat si, cu ajutorul dvs., in baza acordului din februarie 2013, a adus rezervistilor partiala reparatie prin Legea 241/2013, in ceasul al doisprezecelea, cand Casele de pensii nu mai puteau ascunde realitatea deciziilor finale si noul val de morti se declansase (cazul Gl. Mihail Popescu). Va amintiti cu ce presiuni s-a obtinut aceasta lege care, din 8 puncte a ramas in 2. Si aici a intervenit meschinaria, pentru ca nu ne-am intors la normalitate, am ramas agatati de frauda parlamentara numita „Legea Anastase”, am pierdut sine die dreptul la indexari, iar MapN, in primul rand, si-a permis sa anuleze aplicarea corecta a hotararilor de guvern privind grupele de munca. Mai mult, dreptul la recuperarea banilor abuziv retinuti, deschis de art. 2, ne-a fost luat de Guvern prin abrogarea acestuia odata cu Legea 125/2014. Acea meschinarie care acoperea noua taiere a pensiilor, sub pretextul apararii „mamicilor si taticilor” dar si a tuturor pensionarilor iertati de plata unor inventate sume din urma, datorate cunoasterii aritmeticii de catre functionarii Caselor de pensii, la nivelul Robertei Anastase. In fapt Guvernul i-a jumulit pe civili si s-a iertat pe sine de plata datoriilor catre noi.

Domnule Viceprim-ministru,
Ca cea mai realista persoana a actualului Executiv, persoana care si-a asumat niste angajamente fata de noi si natiune, va reamintesc faptul ca Premierul ne-a promis reparatia totala „a doua zi dupa ce vine la putere”, apoi (la 01.05.2012) „marti” dar n-a precizat anul si, in fine, pana la 09.11.2012, prin semnatura data pe Contractul Social la 14.07.2012. In 2013, l-a facut responsabil de Proiectul Legii pensiilor militare de stat pe ministrul Mircea Dusa (de la 04.03.2013 acesta fiind declarat de prioritate absoluta). Rezultatul a fost un mare „Fasss” si am ajuns in 2014. In acelasi mod au fost amagiti, manipulati prin paleative care au adus disensiuni intre ei si aliatii nostri din cadrul CNSC: pensionarii civili, ceferistii, minerii, grefierii, aviatorii, diplomatii, revolutionarii etc. Rezultatul s-a vazut la alegerile europarlamentare cand cc. 3 milioane de voturi din cele exprimate in 2012 sau la Referendum v-au lipsit. Considerand ca s-a inteles ceva din aceasta lectie am convenit cu reprezentantii Guvernului in august 2014, ca pana la 1 octombrie acelasi an, in perspectiva prezidentialelor, sa apara in ordinea stabilita de Guvern urmatoarele legi: Legea speciala pentru aviatorii civili (a aparut dar nu se aplica pentru ca, respinsa de Basescu nu a fost nici astazi retrimisa la promulgare), Legea pentru abrogarea cap. 4 din Legea 329/2009 ceruta de SCMD (a fost promulgata si am multumit pentru asta), PLX 404 pentru grefieri, diplomati, parlamentari, functionari publici din Parlament si Curtea de Conturi (sunt plimbati in continuare), ridicarea suspendarii aplicarii Legii Recunostintei (am primit in schimb aberanta OUG 95/2014 care declara Revolutia incheiata la ora 12 si 10 minute in ziua de 22 decembrie 1989, rapind militarilor orice drept la recunostinta) si, ultima, Legea pensiilor militare de stat. In locul acesteia s-a dat la 1 octombrie 2014 ... vacanta parlamentara, pentru salvarea unor corupti din PSD. Rezultatul s-a vazut la vot, la prezidentiale!

Domnule Viceprim-ministru,
Din pacate domnul Premier nu a vrut sa ii asculte in octombrie trecut pe domnii Dragnea, Pop sau Codrin Stefanescu, adica vocea Ratiunii! Poate va asculta acum pe dvs.! In timpul campaniei am precizat ca Victor Ponta va pierde alegerile in fata oricui cu doua exceptii (Monica Macovei si Elena Udrea). Am precizat ca basistii, ca sa nu ajunga in puscarie, au o singura sansa, sa preia puterea. Ca ei investesc nu in Udrea ci in Iohannis pe spinarea caruia vor incerca sa se catare la guvernare. Nu Iohannis a castigat ci Ponta a pierdut si nu „Operatiunea Diaspora”, orchestrata de basisti sub coordonarea unui tiraspolean a pecetluit soarta alegerilor, ci votul societatii civile romanesti ca pedeapsa ca actualii guvernanti nu au respectat „promisiunile facute in anul 2012 de a ne reda drepturile luate abuziv in 2010 prin votarea frauduloasa a legii pensiilor”. Am citat din manifestul Federatiei Nationale Unirea a Pensionarilor din Romania care cheama toata suflarea pe data de 11 iunie 2015, la orele 10.00, la o mare Adunare Generala Populara in Piata Victoriei.
Noi am proclamat in 16 noiembrie 2014, ca vointa poporului este „Iohannis presedinte Ponta prim-ministru”, stopand elanul basistilor al, caror loc este la puscarie, nu la guvernare.

Domnule Viceprim-ministru,
Paleativele propagandistice de genul scaderii TVA la alimente si maririi alocatiei copiilor nu mai tin. Crescut abuziv si spoliator de Basescu, TVA-ul trebuia scazut inca din 2012 in cadrul „dreptatii pana la capat”. In ceea ce priveste ajutoarele pentru copii, inventate de Ceausescu in cadrul politicii sale fortate de sporirii a natalitatii, masura a fost o gulguta nerumegata, aruncata de adversarii politici ai PSD si asumata de Premier ca sa nu piarda voturi desi isi da seama ca este o catastrofa pentru actualul buget.
Afirm in schimb ca, daca Legea pensiilor militare de stat, care nu presupune efort bugetar, nu va fi votata in urgenta in aceasta luna si nu va fi trimisa la promulgare pana la vacanta parlamentara, daca nu se va face dreptate si diplomatilor, grefierilor, aviatorilor, functionarilor publici, astazi insultati ca noi odinioara si revolutionarilor, daca nu se va accepta dialogul din 11 iunie a.c. cu pensionarii, cu ceferisti ale caror spitale sunt vanate sistematic de mafia terenurilor, cu minerii aflati deja in greva etc., PSD va pierde alegerile din 2016. Nu le vor castiga nici basistii vopsiti in liberali care vor fi toti in inchisoare pana atunci, din vointa externa. Iar in ceea ce-i priveste pe reprezentantii „noii clase politice” inventata de servicii externe, adica de stapani si care invata in draci limba romana in SUA, Rusia si in statele anexa pentru a patrunde pe listele electorale, daca va mai asumati Domnule general, idealul national, va trebui sa va bazati exclusiv pe noi, rezervistii coordonatori ai unei parti insemnate a societatii civile, pentru a inlatura pericolul care ameninta existenta Romaniei si in interior si la toate fruntariile.
Pentru a nu ajunge in situatia extrema care se contureaza, fiindca este mai bine sa previi decat sa repari, va rog asadar Domnule general sa puneti piciorul in prag si sa-l convingeti pe Domnul Premier sa renunte, in interes propriu si national, la meschinariile semnalate, sa accepte forma initiala a Proiectului Legii pensiilor militare de stat care se afla in Senat de peste 45 de zile, deci poate fi considerata trecuta tacit, sa renunte la aberatia aplicarii Legii cu 1 ianuarie 2016, pentru ca nu se justifica nici macar electoral si sa nu mai tergiverseze reparatiile promise tuturor categoriilor socio-profesionale lovite de politica de genocid a clanului de hoti Basescu, adica promisiunile facute aliatilor nostri. Ii vom garanta in schimb continuitatea politica, nu din dragoste ci ca si Domnul Presedinte Iohannis, de nevoie, adica din necesitatea supravietuirii statale si nationale.

Honor et Patria! Vae victis!

Cu multumiri anticipate,
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU