duminică, 21 noiembrie 2010

Proces verbal al sedintei Comitetului Director al SCMD - 19.11.2010


Incheiat astazi, 19.11.2010, in sedinta Comitetului Director al SCMD.

Participa urmatorii membri ai Comitetului Director:
1.     Col. (r) Dogaru Mircea
2.     Gl. Bg. (r) Balan Iosif
3.     Col. (r) Pricina Valeriu
4.     Lt. Col. (r) Apostol Catalin

Lipsesc motivat de la sedinta:
1.     Col. (r) Monac Constantin
2.     Lt. Col. (r) Cobuz Elena

Lipseste nemotivat:
3.     Lt. Col. (r) Winzer Anisoara


Biroul Operativ a decis convocarea de urgenta a Comitetului Director, in baza situatiei anuntate de Filialele 1 Piatra Neamt (presedinte Gl. Zapor Ioan) si Filiala 1 Bacau (Presedinte Col. Pricopi Gelu), care declara imposibilitatea de a mai continua activitatile curente, datorita debusolarii membrilor filialelor, in urma campaniei de zvonuri si calomnii privind cheltuirea de catre Comitetul Director si Birourile Operative ale Filialelor a banilor din cotizatii, pana la comunicarea rezultatului controlului intern intreprins de “”Echipa de control economico financiar intern””.

Opinia membrilor Comitetului Director, prezenti la sedinta, ramane aceea exprimata la sedinta din data de 16.11.2010, potrivit careia toata discutia iscata in jurul modului cum au fost efectuate anumite cheltuieli din fondul SCMD, este o diversiune, ea nefiind sustinuta cu probe ci numai cu colportaje. Totul face parte din planul de destructurare a SCMD din exterior cu sprijin intern.

Se ia nota de situatia existenta la cele doua filiale, considerandu-se ca este dreptul membrilor de sindicat sa-si exprime ingrijorarea, indoiala, neincrederea, dar si dreptul statutar al Comitetului Director de a lua masuri de urgenta pentru a stopa diversiunea produsa exact in momentul in care actiunile in justitie ale SCMD pentru blocarea legilor aberante privind pensiile militare se apropie de finalizare.

La acest punct, vicepresedintele cu probleme media declara ca este vorba de o agresiune concertata, imagologica si psihologica, ce a reusit sa manipuleze, sa incite si sa descurajeze pe unii dintre membrii sindicatului. Acestia au fost adusi in situatia de a nu mai considera asa cum se cuvine uriasul efort organizatoric, juridic, diplomatic si de imagine facut de la infiintare si pana astazi de liderii sindicatului, pe suportul totalitatii membrilor de buna credinta.
In acest sens propune, in baza Statutului SCMD, Art. 14, al. 3, Art. 18, aln. 3 si Art. 22 al. 1, discutarea pozitiei si activitatii dnei Vicepresedinte cu probleme pentru cadrele militare  femei, Anisoara Winzer.
Constatandu-se ca dna Winzer, prin modul cum a inteles sa participe la actiunile Comitetului Director, sa sprijine scopurile si obiectivele Sindicatului, a incalcat  Art. 13, al. b, c, si d din Statut, facandu-se, cu voie sau fara voie, un exponent al adversarilor SCMD.
Din acest motiv se propune si se voteaza in unanimitate suspendarea pe termen de un an din functia de vicepresedinte.
Comitetul Director va analiza atitudinea ulterioara a doamnei Winzer si, dupa caz, va retrage sanctiunea sau va actiona in justitie, dupa finalizarea verificarilor Echipei de control economico financiar intern.

La ultimul punct aflat pe ordinea de zi, presedintele SCMD a informat despre stirile alarmante venite de la unii dintre membrii de sindicat de la Sectorul 1 Bucuresti, care au fost chemati la Centrul Militar de Sector, unde li s-au inmanat adeverintele de venit in copie, pline de indvertente, omisiuni, absente, inexactitati, solicitandu-li-se imperativ sa semneze cererile de recalculare a pensiei in baza Legii 119/2010. In aceasta situatie s-a votat in unanimitate, ca luni, 22.11.2010 sa fie convocati, la orele 17.30, expertii financiari si persoanele in cauza, cu documentele amintite, care sunt datate, acestea constituind probe ale continuarii activitatii de recalculare pe perioada suspendarii HG 735/2010, spre a fi folosite in justitie.

In final, s-a decis in unanimitate ca dna Winzer Anisoara sa fie instiintata in scris, prin posta, deorece si fizic si telefonic a intrerupt legatura cu Comitetul Director, asupra deciziilor luate.

Sedinta se incheie.

Col. (r) Dogaru Mircea

Gl. Bg. (r) Balan Iosif

Col. (r) Pricina Valeriu

Lt. Col. (r) Apostol Catalin