joi, 18 noiembrie 2010

Informare catre filiale in urma desfasurarii sedintei Comitetului Director al SCMD in ziua de 16.11.2010


Au participat urmatorii membri ai Comitetului Director:

5.     Lt. Col. (r) Cobuz Elena


Au lipsit dna Vicepresedinte demisionar Winzer Anisoara si, motivat, dl. Lt. Col. (r) Apostol Catalin, plecat in delegatie la Constanta.

Au participat ca invitati dna contabila, Perianu Stela si dl Col. (r) Icleanu Dragos, responsabil cu alcatuirea si coordonarea Comisiei de verificare financiara interna.

Prin votul membrilor Comitetului Director prezenti, s-a  admis prorogarea termenului prevazut in Hotararea din 04.11.2010, in data de 16.11.2010.

S-a trecut la dezbaterea punctelor inscrise pe ordinea de zi, prevazute de Hotararea Comitetului Director din 04.11.2010:

Contabilul SCMD, dna Perianu Stela, a prezentat la primul punct al ordinii de zi, situatia la 31 oct. 2010 a veniturilor si cheltuielilor, defalcarea pe capitole si pe fiecare cheltuiala in parte, precum si soldul la respectiva data; situatia cu sumele de bani alocate fiecarei filiale a SCMD si decontul acestora
Raportul scris, Registrul jurnal si situatia sumelor de bani transferate la filiale, cu fisele de decont, au fost predate Comitetului Director, urmand a fi verificate de  catre Comisia interna de control financiar, coordonata de dl Col Icleanu Dragos.
S-a votat necesitatea transparentei in ceea ce priveste toate categoriile de cheltuieli, urmand ca sinteza raportului comisiei sa fie trimisa filialelor, iar raportul sa poata fi consultat la sediul central de catre orice membru al SCMD care doreste acest lucru.
In sprijinul Comisiei, pana la 05.12.2010, dl Col Monac Constantin, secretar general, dl Lt Col Apostol Catalin, vicepresedinte trezorier, dna contabil Perianu Stela si dl Col. Icleanu Dragos vor elabora o sinteza cu veniturile si cheltuielile SCMD.
La propunerea dl Gl Balan Iosif, care a aratat necesitatea existentei unei proceduri de achizitii, dl Col Icleanu Dragos, s-a angajat ca, pana la urmatoarea sedinta a Comitetului Director, sa elaboreze proiectul de procedura de achizitii care sa fie supus aprobarii Comitetului Director si trimis ulterior BO ale filialelor, spre consultare.
Cu privire la raportul vicepresedintelui trezorier, de incadrare a unui economist (atributiile trecute in Anexa 1), Comitetul Director a aprobat oferta dl. Col Icleanu Dragos de a indeplini, gratuit, aceasta functie, 2-3 luni, pana la angajarea unei persoane competente.

La urmatorul punct al ordinii de zi s-a stabilit algoritmul de constituire si elaborare a regulamentului de functionare a Comisiei de control intern economico financiar, formata  din specialisti recunoscuti, membri ai  SCMD
 Comitetul Director a aprobat lista de propuneri prezentata de Col Icleanu Dragos, in numele filialelor din garnizoana Bucuresti (expertii: Cristian Anton, Stroe Viorica, Otilia Frantu, Jianu Dan, Chelu Marin) dar a insistat ca in afara celor nominalizati sa se solicite filialelor din provincie inca 3-4 specialisti, in mod deosebit filialelor care cred zvonurile destabilizatoare privind existenta unor cheltuieli nejustificate, ale caror nume sa fie comunicate SCMD pana la 22.11.2010, orele 12.00.
Controlul va incepe pe data de 25.11.2010.
Procedura de control prezentata de col Icleanu Dragos a fost aprobata in unanimitate  (Anexa 2).
S-a votat ca raportul in detaliu sa fie prezentat Comitetului Director, putand fi consultat la cerere, la sediul central al SCMD, de catre orice membru al SCMD interesat. Numai la sediul central, deoarece va contine si datele personale ale membrilor SCMD.
Sinteza raportului, semnata de catre toti membri Comisiei, va fi trimisa tuturor filialelor, pentru a curma actiunea de destabilizare si distrugere a Sindicatului, initiata din exterior, cu sprijin intern, pe aceasta tema.
Presedintele SCMD declara ca din acest moment va da in judecata orice persoana, membru sau nu al sindicatului, care mai raspandeste calomnii in ceea ce priveste activitatea Comitetului Director, chiar daca este sau a fost membru al acestuia. Nici o persoana nu are voie sa angajeze SCMD in justitie, potrivit legislatiei in vigoare, fara procura sau delegatie din partea reprezentantului legal al SCMD - Presedintele. Nici o persoana nu are voie, conform legislatiei in vigoare si a Statutului SCMD, sa uzurpe atributiile Comitetului Director, ale Biroului Operativ, ale Presedintelui, ale Birourilor Operative si ale Presedintilor de filiale, convocand in numele acestora, una sau mai multe filiale, la adunari exceptionale.
S-a comunicat ca activitatea de intocmire a ROF-ului intr-o prima forma, coordonata de catre dl Col. Tudor Marian si de dl Comisar Sef Racasan Stefan, se apropie de finalizare. Forma finala a ROF-ului va fi trimisa filialelor spre completare si Comitetului Director, in acelasi scop.
Presedintele a comunicat ca actiunea de desfiintare sau preluare a Sindicatului de catre forte politice se desfasoara in forme din ce in ce mai disperate si violente cu concursul inclusiv al unor servicii straine:
·        Intrega activitate a SCMD este boicotata, exemplu elocvent fiind activitatea juridica: au aparut actiuni in justitie, in numele SCMD, care nu apartin SCMD, au aparut vanatori de fraieri care cer inclusiv membrilor de sindicat sa se grupeze in numar semnificativ si sa plateasca individual sume exorbitante pentru a initia actiuni inutile de suspendare a Hotararii de Guvern 735/2010, deja suspendata, sau de anulare a acesteia, cand SCMD a actionat deja si in acest sens. Pe langa deruta, neincredere in avocatii SCMD si escrocare, astfel de actiuni ii vor aduce pe cei pacaliti in situatia ANCMRR-ului care a primit in justitie raspunsul: actiunea dvs este fara obiect deoarece HG 735/2010 este deja suspendata;
·        Pe langa presedintele SCMD, vicepresedintele trezorier si vicepresedintele cu relatia media, au inceput sa fie atacate in mod trivial si acuzate in mod absurd, in stilul bine cunoscut al anilor 50 si alte persoane: dna vicepresedinte cu probleme juridice, pentru ca a fost invitata de mai multe filiale la adunarile generale, dl secretar general, coordonatorul comisiei de redactare a ROF-ului, vicepresedintele cu probleme organizatorice, unii presedinti de filiale, membrii Secretariatului Tehnic, etc. Deci cum se afirma cineva in interesul SCMD, cum este terfelit de Fabrica de zvonuri si calomnii;
·        Persoane neautorizate de Comitetul Director si echipe de agitatori si manipulatori incearca sa provoace dezicerea membrilor de filiale de conducerea acestora, a presedintilor de filiale de conducerea centrala, sau schimbarea Birourilor Operative ale filialelor cu persoane care in viitor sa faciliteze luarea sub control politic si extern al SCMD. Va trebui sa rugam filialele sa ne anunte rapid despre aparitia agitatorilor itineranti in zona;
·        De aceea s-a hotarat elaborarea rapida a tuturor documentelor baza pentru buna functionare in ansamblu si departamental al SCMD si trimiterea lor spre completare catre filiale.

La urmatorul punct al ordinii de zi, Secretariatul Tehnic a prezentat documentele solicitate si care au fost puse la dispozitia coordonatorului Comisiei de verificare interna

·        Situatia personalului tehnic platit de SCMD pe baza de conventii civile sau de prestari servicii. La acest punct , dl Col Pricina a solicitat plata cu ora (40 lei /ora) a unui expert in montaj filme, care sa ajute operatorii nostri in realizarea clipurilor si filmelor document cu activitatea si pozitia SCMD in problemele care ne privesc, filme ce vor fi trimise gratuit tuturor televiziunilor, inclusiv locale si vor fi postate pe Internet;
·        Contractele de utilitati in derulare la zi, raportul privind situatia site-urilor de Internet ale SCMD (Anexa 3), evidenta la zi a bunurilor achizitionate de SCMD (mijloace fixe si obiecte de inventar);
·        S-a prezentat situatia bunurilor achizitionate si existente la sediul central, urmand ca pana la urmatoarea sedinta Secretariatul Tehnic sa prezinte situatia bunurilor achizitionate si aflate la Filiale.


La urmatorul punct al ordinii de zi s-a prezentat situatia numerica a membrilor de sindicat per ansamblu si pe filiale, constatandu-se urmatoarele:
·        Exista o crestere medie de 500 de membri noi pe saptamana, chiar in conditiile actuale de agresiune de imagine fara precedent asupra SCMD;
·        Exista filiale cu numar de membri intre 20 si 200, dar si filiale cu un numar de peste 350 de membri;
·        S-a reconfirmat necesitatea cresterii numarului de filiale, in special in Bucuresti, tinandu-se cont de informatiile care ne-au parvenit privind situatia Romaniei in 2011: Guvern de “”uniune nationala””, 40 de arondismente in Bucuresti, in locul Sectoarelor, 16 regiuni cu autonomie fiscala totala in locul judetelor, reducerea SRI, MAI si MApN la simple caricaturi, securitatea Romaniei urmand a fi asigurata de … NATO, declararea Romaniei stat multicultural in loc de national, etc.
·        Un numar de 1150 de membri ai SCMD nu se afla in evidenta filialelor ci in evidenta directa a SCMD, prin Secretariatul Tehnic. La acest punct s-a votat ca toti sindicalistii neafiliati sa fie treptat luati in evidenta de catre filialele din judetul de domiciliu, iar grupurile de initiativa din Teleorman si Harghita, care depasesc cu mult numarul necesar, sa fie ajutate sa se constituie rapid in Filialele 1 Alexandria si 1 Miercurea Ciuc.

Ca ultim punct pe ordinea de zi,
la propunerea Secretariatului Tehnic si a presedintilor filialelor din Bucuresti care isi desfasoara activitatea la sediul central, propunere sustinuta si de filialele 1 Botosani si 1 Calarasi, s-a discutat si s-a decis reorganizarea Secretariatului Tehnic, in care sa fie cooptat si dl Cpt Cdor (r) Sirbu Razvan, si stabilirea unor atributii clare pentru membrii acestuia.
De asemenea, la propunerea vicepresedintelui cu probleme juridice si a dl Comisar Sef Racasan Stefan s-a votat constituirea unei permanente cu experti juristi la sediul central al SCMD, care sa raspunda prompt solicitarilor de natura juridica ale membrilor SCMD si sa asigure legatura permanenta a dnei Cobuz Elena cu avocatii si casele de avocatura din Bucuresti si din tara, angajati de catre SCMD.

Honor et Patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Dogaru Mircea