marți, 14 decembrie 2010

COMUNICAT CATRE TOTI MEMBRII SCMD SI PERSOANELE INTERESATE


Reafirmam ca, la ora actuala, HG nr. 735/2010, urmare a actiunilor in instanta a grupului de la Cluj, este blocata prin suspendare/anulare.
SCMD va apare ca parte in procese in recurs, motiv pentru care s-au solicitat tabelele nominale cu membrii de sindicat pana la data de 30.12.2010.
Suspendarea/anularea este “”erga omnes””, adica toti rezervistii militari beneficiaza de efectele hotararilor instantelor de judecata, deci este inutil sa se mai dea bani pentru deschiderea altor procese (vezi cazul ANCMRR).
Cu aceste aspecte au fost instiintate si de catre Curtea de Apel Cluj, si de catre dl. Avocat Iepure, si de catre SCMD, atat ministrii MApN si MAI (care au luat nota si au raspuns in scris, prin Directiile de specialitate), cat si Directorul SRI.
In acest moment, Departamentul juridic si Vicepresedintele cu probleme juridice al SCMD au pregatit note de avertizare in acelasi sens si catre Directiiile Financiare/Casele de Pensii ale celor trei structuri.
In situatia in care specialistul in drept constitutional Emil Boc, va incalca si de data aceasta Constitutia, Hotararile Curtilor de Apel, jurisprudenta si legislatia europeana si va produce vreo Ordonanta de Urgenta sau vreo Hotarare de Guvern, sau va decide ca promulgarea Legii sistemului unitar de pensii, cu sau fara norme metodologice, ii da dreptul sa taie pensiile incepand cu luna ianuarie (fapt voit ab initio pe baza salariului mediu, toata povestea cu recalcularea neavand alt scop decat sa ocoleasca problema neretroactivitatii legii), vom recomanda tuturor militarilor, membri sau nu ai SCMD, sa trimita imediat contestatii, iar SCMD va ataca pe fond in justitie, in numele tuturor membrilor sai.
Va rugam respectuos sa nu ne cereti detalierea punct cu punct a strategiei, ca sa nu le oferim inamicilor nostri posibilitatea sa ne contracareze inainte de a incepe atacul.
Recursul la suspendare va fi pe data de 07.01.2011. Cu alte cuvinte, nimeni nu a castigat pe planeta Pamant, impotriva Guvernului Romaniei, fiindca procesul n-a fost inca finalizat.
In privinta procesului pe discriminare, pe Legea 119/2010, prima infatisare a avut loc la 02.12.2011 iar urmatoarea va fi la 21.01.2011, cand vom produce probele scrise. In acest proces am cerut despagubire 1 (unu) ban, constatand ca Guvernul Romaniei nu valoreaza 2 (doi) bani…
In ceea ce priveste procesul impotriva numitilor Boc si Seitan, prima infatisare a avut loc pe 07.12.2010, la urmatoarea fiind somati sa prezentam adresa de domiciliu a numitului Seitan.
Mentionam ca avem in vedere si actionarea in justitie, individual, si a altor persoane publice, reprezentanti ai puterii, membri ai Parlamentului, Guvernului sau Curtii Constitutionale, care au abuzat de functii, promovand prin frauda si in dispret total al Constitutiei, legislatiei si jurisprudentei euopene, legile care lovesc in toti pensionarii si, in primul rand, in pensionarii militari.

BIROUL OPERATIV AL SCMD