miercuri, 16 mai 2012

Sangele risipit reclama justitie

Scrisoare deschisa ministrului Apararii Nationale, Domnul Gl. Lt. (r) Corneliu DOBRITOIU



Domnule ministru,

Ma adresez dvs. in baza celei mai recente declaratii publice a domnului Premier Victor Ponta. SCMD cunoaste realitatea privind marile dificultati pe care le are de infruntat guvernul Ponta, conditionarile impuse de un adversar extrem de periculos, faptul ca guvernul, in Palatul Victoria, si fiecare ministru in parte, in cladirea ministerului, sunt practic prizonieri inconjurati  si blocati de oamenii regimului Basescu. Domnul Ponta s-a angajat sa nu schimbe in aceasta perioada din functii decat prefectii, subprefectii si secretarii de stat, dar, ca procuror de profesie, a mentionat ca vor fi indepartati toti cei care vor fi dovediti ca au incalcat grav legile tarii.



In acord cu declaratia domnului Ponta, ma adresez intai dvs. deoarece in ultimii trei ani MApN, prin ministrul Gabriel Oprea (mai mult ministru al UNPR si ANCMRR decat al Apararii Nationale) a dat tonul in votarea si promovarea legilor indreptate impotriva tuturor categoriilor de rezervisti si in sabotarea tuturor amendamentelor care ne-ar fi fost favorabile. Reprezentantii MAI si SRI nu au facut decat sa se alinieze.



Venind in sprijinul dvs. vom chema in justitie pe toti cei vinovati fata de noi, pentru incalcarea Constitutiei, a legislatiei europene, a Tratatului de aderare la NATO, vinovati in egala masura de fals si uz de fals, de inselaciune in dauna intereselor persoanei si de complicitate la genocid. Astfel, va vom da posibilitatea indepartarii lor potrivit unei practici de mult incetatenita in Armata, pe care a cunoscut-o la timpul sau si capitanul Gabriel Oprea in afacerea combinezoanelor de aviatie.



In primul rand, vom chema in justitie pe cei care au contribuit la limitarea dreptului nostru la munca, prin promovarea, contrar Constitutiei, a Legii 329/2009 - Cap. IV, (Legile 164/2001 si 179/2004 fiind inca in vigoare la acea data) adica pe toti membrii Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenta Juridica, o atentie cu totul speciala urmand sa o acordam Lt. Col. Paduraru Fanica Honorius, cel care si-a permis sa insulte grav toate categoriile de rezervisti, intr-un act oficial, in intampinarea depusa in numele MApN la 09.04.2012, in Dosarul nr. 1322/40/2012, la Tribunalul Botosani.



Domnule ministru,

Statutul nostru actual dobandit prin Legea 119/2010, Legea 263/2010 si OUG 1/2011 este acela de “asistati/beneficiari” care nu au pensii ci “ajutoare sociale lunare de la stat” care pot fi date sau nu, functie de buget si de politica guvernului. Aceasta situatie s-a obtinut cu complicitatea tuturor membrilor Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenta Juridica si a membrilor Directiei Financiar-Contabile, cu exceptia dlui Gl. Mr. (r) Constantin Nastase, care, impotrivindu-se la vremea respectiva, a fost disponibilizat si inlocuit cu dna Gl. Mr. Maria Lupu, fiind actualmente vicepresedinte al SCMD. O alta exceptie recenta este cea a Lt. Col. Hagima Catalin-Ionut care, refuzand sa mai comita ilegalitati, a fost aspru pedepsit. Cu aceste doua exceptii, membrii celor doua directii se fac vinovati de repetate incalcari ale Constitutiei, ale legislatiei europene, de complicitate la promovarea unui principiu inexistent - acela al retroactivitatii legii, de incalcarea Legii arhivelor, a legislatiei financiare, a hotararilor definitive si irevocabile ale tribunalelor, de fals si uz de fals, de complicitate la genocid, asitati fiind de Col. Dragos Lucan, Director al Casei Sectoriale de Pensii si sefii centrelor militare. Pe scurt, orice adeverinta de venit, putea fi eliberata numai la cererea noastra individuala, insotita fiind de aviz juridic si financiar si de copia in xerox a tuturor documentelor utilizate. In situatia negasirii unui document (ceea ce este cazul tuturor adeverintelor, deoarece legiuitorii, in cazul lui 119/2000 si 263/2010 au ignorat faptul ca unele acte se distrug la 5, 10, 15 ani) trebuia anuntata disparitia in 24 de ore si in 30 de zile trebuia reconstituit documentul. Acesti oameni au incalcat deliberat intreaga legislatie si, mai mult, in momentul in care am castigat in justitie la 28 septembrie 2010, suspendarea definitiva si executorie a HG 735/2010, au sfidat justitia, continuand ilegal operatiunea de “recalculare” retroactiva. Rezultatul acestei actiuni a fost reducerea “ajutoarelor” date fostilor rezervisti, cu 18-69%. Venirea acestor decizii ilegale, nule de drept, a provocat primul val de morti, la nivelul de varsta 40-65 de ani. Generatia anterioara de ofiteri a receptat mai acut nu scaderea cuantumului ci stirbirea demnitatii: pierderea statutului de ofiter in rezerva, adresarea fiind, spre exemplu, nu d-lui Col. (r) Dogaru Vasile (tatal meu) ci d-nului Dogaru Vasile (cetatean oarecare). Daca cei de varsta noastra au decedat ca urmare a unor atacuri cerebrale sau de cord, cei mai in varsta au refuzat pur si simplu sa mai traiasca, respingand in spitale si tratamentul, si mancarea, si apa.



Domnule ministru,

Dupa calculele noastre, circa 10.000 de rezervisti (din toate structurile sistemului national de aparare, nu numai din MApN) au decedat din oct 2009 si pana astazi, cazuri extrem de grave, care au facut inconjurul lumii, fiind cele ale Col. (r) Mihai Irimiea, de la Ploiesti, care a murit in timp ce-i scria o scrisoare-rechizitoriu presedintelui Traian Basescu, al Mr. (r) Breban Felician de la Satu Mare, care s-a sinucis, nemaiputandu-si plati datoriile la banca si al Cpt. (r) Petre Morjan, care si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni, acuzand dictatura, fiind salvat de un jandarm. Toti au fost membri SCMD, Petre Morjan supravietuind cu sechele grave, este in continuare membru SCMD, ca si jandarmul care l-a salvat si care a fost disponibilizat in cadrul politicii de epurare a MAI, de 21.000 de cadre, initiata de regimul Basescu prin Traian Igas. Va raportez, domnule ministru, ca in 23.01.2011, am convins in extremis un numar foarte mare de militari angajati pe baza de contract, disponibilizati la 40 de ani, apoi reprimiti pana la 45 si din nou disponibilizati la 45 de ani, fara nici un drept (deoarece Legea 263/2010 ridica varsta pensiei anticipate la 50 de ani) sa nu se sinucida in fata MApN. Vom prezenta in instanta declaratii scrise, cutremuratoare. Iata de ce vorbim despre politica de genocid, recunoscuta oficial de regimul Basescu, prin proclamarea ca obiectiv a reducerii numarului de pensionari de la 6 milioane la 1.500.000 si indemnul sa “parasim pe cale naturala sistemul”, ajutati de legislatia criminala in domeniul sanatatii si de anularea unui drept al nostru dintotdeauna, acela la asistenta medicala si medicatie gratuite. De mentionat ca in aceasta etapa am fost insultati fara precedent, printr-o campanie de imagine si psihologica declansata de presedinte si de premierul Boc si preluata cu exces de zel de Gabriel Oprea, Maria Lupu si flasneta ministeriala Tiberiu Fratila, avansat pentru injuriile pe care ni le-a adus si minciunile debitate pe tema celebrului “erga omnes” in cazul HG 735/2010, la gradul de contraamiral.



Domnule ministru,

Victoria obtinuta de noi la 7 ianuarie 2011, prin Decizia ICCJ, a amplificat diversiunea, adica razboiul psihologic si de imagine declansat impotriva noastra, prin asocierea directa a sefilor DSM si DIM, care si-au aruncat in lupta, impotriva noastra, toti ofiterii acoperiti si toate sursele. Din acel moment s-a trecut la principiul “divide et impera”, promovandu-se, in scopul legitimarii consecintelor operatiunii de recalculare (deciziile de pensie nule de drept) asa zisa “revizuire”, in mod cu totul aleatoriu si in scopul racolarii politice pentru UNPR, unii camarazi de ai nostri, primind “ajutoare” din burta de 10 ori mai mari. Campaniei menite sa-i orbeasca pe lacomi, pe lasi, pe indolenti, i s-a asociat grupul de capitani, deveniti peste noapte generali in rezerva cu patru stele, ai sefului ANCMRR, Gl. (r) Mihai Iliescu, cel care detine “fabrica” de grade si biletele de tratament in statiunile si hotelurile armatei. De la 1 ianuarie 2011 si pana astazi, nici o pensie nu este legal platita si nu are cuantumul legal stabilit si la MApN, si la MAI, si la SRI fiind vorba de transferuri de fonduri fara acte justificative.



Personal, predecesorul dvs. acordand credit nespecialistei Maria Lupu, s-a implicat in difuzarea de informatii false, publicand o lista (permanent modificata) conform careia mii de pensii (ajutoare sociale) ramaneau identice, la baze de calcul diferite, alte mii de pensii fiind declarate crescute. Dupa care, “felicitati” in mod nerusinat de Oprea, care a folosit baza de date si mijloacele armatei in interes UNPR, oamenii au primit deciziile, constatand ca de fapt le scazusera pensiile, dar raul fusese facut – se retrasesera din procese si nu mai puteau actiona in justitie. Atunci s-a declansat al doilea val de decese premature. Tot pentru boicotarea justitiei, au fost emise si cate 8 decizii de revizuire pentru aceeasi persoana, in 6 saptamani, sau 3 decizii in 24 de ore, cu cuantumuri diferite, de la 2500 lei la 4600, apoi 7200 lei. Cine a avut minte le-a contestat pe toate, la ora actuala, SCMD avand 38.000 de actiuni in justitie, impotriva MApN, MAI, SRI si actiuni deschise la Curtea de la Luxemburg si la CEDO. Interesant este ca avem mii de hotarari definitive si irevocabile, cu intoarcere la deciziile noastre initiale (si la Legile 164/2001 si 179/2004) pe “reclaculare” si “revizuire”, de care Casele sectoriale de pensii nu tin cont si pe “regularizare”.



Pe cale de consecinta, domnule ministru, dandu-i in judecata pe vinovati, de la caporalul operator de date la general si fostul ministru, va oferim sansa curatirii Armatei de toti cei care au incalcat legea, facand din obedienta, prostie, servilism dezgustator sau interes, exces de zel in executarea unor ordine aberante si manipularea cu consecinte grave a rezervistilor. Acesti oameni va sufoca astazi, proclamandu-si marea fericire ca au vazut schimbarea, si va ofera, cu nerusinare, “talentele”!...



Mesaje similare vom adresa si ministrilor MAI, pentru ca, desi au fost mai discreti, chesnoii, fatuloii si popii lor au procedat identic. De asemenea ne vom adresa Parlamentului in ceea ce priveste conducerile SRI, SIE, STS, SPP.



Asigurandu-va de respectul si de intregul noastru sprijin,



Am onoarea sa va salut,



“Asistat/beneficiar” al statului si “fost colonel”,



Dr. Mircea DOGARU,

PRESEDINTE SCMD



P.S.:

Va semnalez Ordonanta din 02.02.2012 a Parchetului de pe langa ICCJ, inregistrata la Tribunalul Galati in procesul Cepaliga Ioan (nr. 1274/P/2011) in care se constata: “apreciem ca exista indicii privind savarsirea infractiunii prevazute de art. 246 din Codul penal de catre functionarii Ministerului Apararii Nationale – Casa de Pensii Sectoriala”