ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

marți, 15 decembrie 2009

Catre membrii SCMD care au primit decizii de desfacere a contractului de munca

Refuzata initial la inregistrare de catre sectiile civil si contencios, acceptata in final de catre Registratura Generala a Curtii de Apel, actiunea SCMD impotriva statului roman se plimba, in continuare, intre Curtea de Apel si Tribunalul Bucuresti. Pentru ca nu exista precedent si panica este totala!

Noi nu atacam o lege despre care Curtea Constitutionala s-a pronuntat ca ar fi ...constitutionala, exonerand astfel Guvernul, Parlamentul si Presedintia de raspundere, ci efectele ei asupra noastra, in baza legislatiei europene si a Drepturilor Omului, la care facem apel.

Recomandam prin urmare tuturor celor interesati, sa actioneze individual in justitie, sa-si dea in judecata, pe acelasi temei, ANGAJATORUL nemijlocit, care va fi obligat sa cheme in garantie STATUL (invocand, in functie de provenienta lor, Legea 164/2001 sau Legea 179/2004, art 13 a si 14 a).

Deruta si panica judecatorului si legislatorului care au incalcat drepturile ce decurg din tratatele de aderare si din Declaratia Drepturilor Omului, la care Romania este parte, va fi astfel totala, incat pana si cei 5 - 6 membri deschisi comenzii dictatoriale de la Curtea Constitutionala vor intelege ca femininul de la BOC este ... BOACANA!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU

7 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru proptitudinea prin care ati demarat actiunea in justitie privind abuzul savarsit de Guvernul Romaniei odata cu intrarea in vigoare a legii 392/2009, prin care, multi dintre noi am fost nevoiti sa ne parasim locurile de munca castigate prin concurs.
Se vede treaba ca statul roman, dupa ce ne-a format si pregatit prin scoli militare si facultati, a renuntat la serviciile noastre recomandandu-ne sa lucram in continuare intr-un domeniu privat.
Dupa parerea mea si nu numai, nu vad ce ar putea face un fost cadru MAI sau MAPN intr-un domeniu privat, mai precis in loc sa lucreze pentru statul roman este impins sa lucreze si sa-si puna inteligenta si pregatirea in slujba unui patron care desfasoara activitati mai mult sau mai putin licite in tara nostra.

Comisar de politie(r) POPA PAUL
fost Sef Birou Evidenta Persoanelor
Sector 6

Traian spunea...

Sunt in situatia multor cadre militare, care si-au adus contributia nu numai la buna functionare a unei institutii a statului roman ci a participat cu devotament si in mod profesionist chiar de la inceputurile ei la adaptarea si punerea in aplicare a legislatiei specifice domeniului apararii, securitatii si sigurantei nationale.

Dupa mai bine de 18 ani in aceeasi institutie am simtit pe pielea mea cum demnitatea unui om care s-a pregatit si perfectionat continuu pentru a creste prestigiul institutiei in care lucra (acesta fiind si scopul urmarit) a fost DUR si INCALIFICABIL calcata in picioare.

"Colegi" mult mai tineri si incompetenti ajunsi pe functii importante pe baza unor pile politice au aplicat fara jena si cu dusmanie tactica "sutului in fund" fara nici un fel de multumire la adresa celor care au mentinut ani de zile prestigiul institutiei respective devenite peste noapte proprietatea unui grup de slugi irationale si avare dupa putere.

In aceste conditii simt ca, daca nu ma lupt pentru DREPTATE fiind impotriva celor nedemni pozitiei ocupate in prezent, atunci cei care au murit cu adevarat in virtutea acestui spirit omenesc se vor rascoli in veci in mormintele lor.

Inaintasii nostrii si-au dat viata pentru ca noi sa traim intr--o viata mult mai buna si demna ca a lor, iar noi ce facem pentru urmasii nostrii ?

Ne facem ca nu vedem atat timp cat unii mai au un loc de munca iluzoriu, ne prefacem ca legea este dreapta si trebuie respectata atat timp cat nu suntem sub incidenta ei, dar cine stie ce viitor sumbru ne pot aduce asemenea incalcari flagrante ale legilor fundamentale ale OMULUI ?

Azi pot fi militarii, maine o alta categorie fiindca aceasta le sta unora in gat si nu-i lasa sa-si faca in pace afacerile murdare si egoiste ... si tot asa.

Daca nu ne trezim la timp copii nostrii nu vor sti ce viitor ii asteapta. Incalcarea dreptului la munca, discriminarea unei categorii anume impotriva alteia si invrajbirea populatiei sunt doar primii pasi spre o MARE DICTATURA poate cea mai mare deoarece chipurile ea este facuta cu "fata umana".

Timpul nu asteapta, el este cel mai implacabil fenomen al tuturor timpurilor si odata trecut NIMENI nu-l mai poate aduce inapoi.

Anonim spunea...

Ce se mai aude cu atiunea, a fost admisa? D-na avocat are un termen? Ar trebui sa insiste in fiecare zi, pentru ca lucrurile sunt destul de urgente!

Anonim spunea...

Am inaintat actiune de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca, dar, cum se respecta legea in Romania, nu m-as mira daca se va da castig de cauza tot guvernantilor! Acest premier care s-a pus in slujba unor interese obscure, ar trebui tras la raspundere si sa plateasca daune morale si materiale celor carora le-a incalcat drepturile prevazute in Conventia pentru drepturile omului.

Anonim spunea...

Vorbe si ganduri desarte stimabililor! Sindicatul, daca nu intreprinde si actiuni de protest vizibile, o sa intre sigur in obscuritate. Numai naivii isi mai pot inchipui acum, dupa alegeri, ca Legea 329/2009 va fi modificata in favoarea noastra. Cat priveste reusita in instanta a celor carora li s-a desfacut contractul de munca..., utopie curata. Lecturati decizia recenta a CC si o sa constatati discriminarea fatisa a cadrelor militare si, mi-as permite sa spun, chiar a institutiei militare. Coroborati aspectele astea cu omniprezenta campanie media de invinovatire si stigmatizare a armatei, ca "singura (?!) structura de represiune a revolutionarilor din dec. 1989" si o sa realizati, probabil, ca se platesc politele acum. Inchei cu o recomandare pentru cei ce se ocupa de acest blog: nu mai cenzurati mesajele oamenilor intrucat fapta va descalifica. Sindicatul prin definitie reprezinta forma tipica a manifestarilor democratice, unde membrii isi pot spune opiniile. Daca vrem sa auzim doar ce ne gadila urechile si orgoliul, atunci hai sa-i dam un indicativ militar si sa raportam cu aprobare si in pozitia drepti. Sper ca pe asta sa-l postati. Nu de alta, dar sa poata fi infierat.

Anonim spunea...

LA MULTI ANI CONDUCERII SINDICATULUI !
Lt.col.(r) BACIU EMANUEL

Anonim spunea...

De acord cu domnul Anonim, cand spune ca cenzurarea mesajelor va descalifica . Mi-e teama insa ca inainte de a va descalifica , va caracterizeaza. Bine sesizata intentia de "incazarmare" a sindicatului. Se pare ca unii oameni , nu pot uita ce au facut o viata intreaga. Domnilor, a conduce un sindicat, nu e tot una cu a conduce o unitate, un birou, un sector, sau orice alta structura militara.Dintre toti cei care se ocupa sub o forma sau alta de destinele militarilor, macar SCMD sa ramana dedicat intereslor de sindicat si nu celor personale sau de grup. Sa nu aruncam in ochii lumii o initiativa juridica si gata . Sindicatul inseamna mai mult decat darea in judecata a unei persoane fizice sau juridice si publicarea unor pamflete in care sa ne exprimam talentele literare, cu atacuri la persoana si orientari politice.Nu inscrieti sindicatul pe o traiectorie politica indiferent de simpatiile dumnevoastra personale. Sindicatul prin definitie e o organizatie sociala , nu politica. Nu murdariti si imaginea celor trecuti in rezerva prin materiale de propaganda politica, mai mult sau mai putin transparenta. E suficint de umilitor pentru armata faptul ca stelele se obtin in armata prin adeziuni politice. Va rugam cu respect sa pastrati SCMD in afara intereselor de partid, a celor personale sau de orice alta natura.
Iar in ceea ce priveste cenzurarea comentariilor, incercati daca se poate sa lasati oamenii sa se exprime publicati toate comentariile si eliminati doar materialele care folosesc invective, atacuri murdare la persoana, limbaj suburban. Nu risipiti si ultima speranta a celor si asa destul de loviti din toate partile .
La multi ani tuturor celor ce isi serbeaza azi ziua de nastere !

Patrie si onoare!.