joi, 6 septembrie 2012

Presedintele copy-paste

Poporul roman se simte dupa referendum ca japonezii dupa Hiroshima. Nu mai vrea sa auda de politica! Daca maine ar fi alegerile, nici 12% nu s-ar mai duce la vot. De ce? Nu numai din dezgust sau de frica ci dintr-un acut sentiment al inutilitatii! Pentru ca poporul roman a fost mintit, batjocorit, furat ca in codru!

 Doi ani si jumatate de proteste, procese, ne-au dat speranta ca vom scapa de Regimul Basescu, cel care a incalcat grav toate articolele Constitutiei, vaduvindu-ne de dreptul la munca, la sanatate, la invatatura, la trai decent, la viata. Cu ocazia referendumului, am constatat ca ni s-a luat si dreptul la exprimare prin vot. Mai mult, am simtit pe propria piele ca ultimul comunist din Romania (asa cum s-a declarat in 2004) si consilierii sai fii sau nepoti ai vechilor kaghebisti se poarta cu noi ca pe vremea ocupatiei soviet-bolsevice! Suntem hingheriti parca de politia Anei Pauker, reincarnata in doamnele Macovei  si Kovesi, pentru ca am indraznit sa votam.

Depasind limitele bunului simt, frizand de-a dreptul dementa, logica basista, sustinuta de toti latraii de serviciu, asa zisi politicieni sau pseudojurnalisti,  a lansat enormitatea unei lovituri de stat orchestrata de unicul reprezentant al poporului - Parlamentul.

Poporul nu da lovituri de stat, el face revolutii! Loviturile de stat le dau tiranii, impotriva vointei populare, impotriva democratiei, impotriva Parlamentului, ca reprezentant al poporului, cu ajutorul slugilor puse in fruntea justitiei si a serviciilor de informatii, contrainformatii si diversiune.

La 6 iulie 2012, Traian Basescu a fost suspendat legal din functia de presedinte iar Parlamentul a decis legal, fapt recunoscut si de CCR, organizarea referendumului pentru demitere. Ilegale au fost incalcarea Art.10 din Legea 3/2000, care prevede ca pentru demiterea presedintelui Romaniei nu este nevoie de prag electoral si incalcarea “Codului de bune practici pentru referendum” al Comisiei de la Venetia pentru democratie prin drept, adoptat de Comitetul ministrilor UE prin Decizia nr.172 T/27.11.2008.

CCR, structura politica si nu profesionala, formata din indivizi numiti de regimul Basescu sau santajabili, a comis un abuz de drept, sprijinindu-l pe Demis sa dea o lovitura de stat bazata exclusiv pe valetii numiti in fruntea structurilor de justitie, DNA si a serviciilor de informatii, contraionformatii si diversiune.

Calcarea in picioare a democratiei in Romania, prin anularea de catre 6 persoane a votului legal exprimat de 8.6 milioane de romani a fost nu numai permisa ci si aplaudata de liderii europeni. De ce? De ce in Romania s-a aplaudat inlocuirea fortei dreptului cu dreptul fortei? De ce s-a intervenit brutal asupra Guvernului si presedintelui interimar obligandu-i sa accepte un prag electoral inexistent in restul UE? O cifra veche de 10 ani a cetatenilor cu drept de vot, cand se stie ca cifra actuala este mai mica cu 4 milioane? O erata a CCR trimisa ilegal de un singur individ care nu avea dreptul sa o faca, plus doua succesive micsorari ale timpului destinat de CCR verificarilor, de la 12 septembrie la 31 apoi la 21 august, etc? Din dragoste de Basescu? In nici un caz, pentru ca turma liderilor europeni a dovedit in ultimii ani ca il respinge pe presedintele jucator. Pentru ca actuala UE de expresie germane seaman al naibii de mult cu cel de-al treilea Reich si cu Uniunea Sovietivca a Planului Valev, dar aproape de loc cu ceea ce proclama la 9 mai 1950 Declaratia Schuman? Este o explicatie dar nu singura! Pentru ca Basescu, spre a scapa el si acolitii de dreapta rasplata a justitiei, a promis cedarea de catre subcolonia Romania, a ultimelor resurse ale natiunii romane, in schimbul sustinerii lui la putere impotriva vointei nationale? Este o explicatie plauzibila dar nu suficienta (deoarece acelasi lucru l-au promis si ceilalti). Pentru ca in jocul mafiei internationale a energiei Basescu a fost instruit de aripa Americana cea mai dura, neoconservatoare, adepta rapirii resurselor popoarelor prin razboi (“lovituri preventive”) aripa reprezentata ieri de cimpanzeii Bush, iar astazi de vicele Joe Biden, care si-a trimis hoarde de bisnitari pe post de diplomati in Europa de Est? Ar fi si aceasta o explicatie, sustinuta de faptul ca la 10 mai 2005, Joe Biden i-a dat lui Basescu sa citeasca in Comisia de politica externa din Congresul American, discursul tinut cu o zi mai inainte de Bruce Jackson, facand din el un presedinte copy-paste! Este o explicatie si aceasta, care ne apropie cat de cat de adevar. Pentru ca presedintele Traian Basescu, desi nimeni nu-i neaga inteligenta, a ajuns in fapt o clona a prostovanului G. W. Bush, adica un presedinte copy-paste.

In anul 2006, venind la putere democratii, 360 de milioane de americani l-au acuzat pe Bush junior de minciuna, de genocid, de agresiune nejustificata asupra unei tari straine, de subordonarea serviciilor secrete, de devalizarea bugetului de stat (13 miliarde USD disparute din bugetul alocat armatei americane n-au putut fi justificate nici pana astazi), de conducere in stil mafiot, de dictatura personala de tip fascist sau nazist. Cam toate aceste acuze i s-au adus in ultimii doi ani si lui Traian Basescu. Bush junior, a fost la un pas de a-si incheia atunci cariera politica si de a infunda puscaria. Pasul nu a fost facut insa pentru ca al treilea om in stat, Nancy Pelosi nu a ridicat mana. De ce? Exact pentru motivul pentru care votul a 8.6 milioane de romani nu a contat in Romania. Mult trambitata democratie Americana nu are prevazuta in Constitutie arma referendumului. Mult trambitata democratie Americana a constatat ca institutia prezidentiala a fost atat de terfelita de Cazul Nixon, incat le-au trebuit trei decenii ca sa o spele de pacate. America nu mai vrea demiterea unui presedinte si nici sa intre in capul poporului ideea ca-l poate demite pe presedintele nebun, hot sau ticalos. O chestiune la care au aderat si vesticii, in primul rand germanii, cu alte cuvinte concurentii la jefuirea sistematica a subcoloniei Romania. Se permite ca presedintele unui stat european sau asiatic sau sud merican sau african sa fie arestat prin tradare de catre puternici lumii, dar nu de catre propriul popor! Este strict interzis sa se permita popoarelor sa ajunga la concluzia ca-si pot demite presedintii pentru ca azi, maine, ar putea fi demis si Fuhrer-ul Merkel.

Iata de ce a fost salvat Traian Basescu de cei care nu-l iubesc! Iata de ce i s-a permis sa dea o lovitura de stat si inca i se permite sa ameninte nu numai opozantii ci intreg poporul roman care nu-l mai iubeste... Datorita principiului “Corb la corb nu-si scoate ochii”. Datorita tristei realitati ca si in asa zisele democratii euroatlantice, democratia nu este pentru catei, adica pentru popor, ci pentru cei putini si autoalesi. Iata de ce, la nunta sfidatoare a Ebei care se face vinovata de acelasi lucru ca si Adrian Nastase (pentru ca in Romania justitia se aplica din doi in doi, sau cu masura dubla) au fost prezenti, alaturi de “Nasul”, care purta vesta de protectie si ASR Printul Paul al Romaniei si sotia sa Lia a Romaniei! Pentru ca dincolo de aberatiile analistilor damboviteni pe seama acestor persoane se afla realitatea pe care Traian Basescu o cunoaste – stransele legaturi personale dintre printesa Lia si atoputernica Nancy Pelosi, salvatoarea lui Bush junior si a echipei lui.

Da, democratiile occidentale au incalcat in picioare principiile europene si legislatia europeana in cazul Basescu! Da, si-au batut joc de Romania, dar nu de dragul lui Basescu ci pentru a-si apara propria mare Minciuna. Mai devreme sau mai tarziu, Basescu va fi retras tot de catre ei, pentru ca nu este o persoana care sa poata fi manipulata. Va fi fortat sa-si dea demisia, din motive de sanatate, sau din cine stie ce motive aiuristice. Dar va fi protejat, el si acolitii sai, asa cum au fost protejati Bush junior si echipa lui, tinuti fiind departe de justitia pamanteana si de furia populatiei, spre a fi ascunsi cu discretie in Istorie. Pentru ca acest moment, dorit de noi toti, adica de cei 90% dintre romani care nu sunt nici hoti, nici complici, nici slugi, nici prosti fuduli, sa vina cat mai repede, in timp ce Demisul va face ceea ce stie mai bine, adica sa insulte, sa ameninte, sa calce in picioare Constitutia, si noi, societatea civila, trebuie sa facem ceea ce stim: sa protestam impotriva repetatelor incalcari ale drepturilor noastre, 24 de ore din 24. Numai impreuna, noi si Basescu, conlucrand, adica injurandu-ne zilnic cu slugile lui disperate de frica, vom putea produce mult asteptatul moment al demisiei si al adevaratei schimbari. Pentru ca au trecut 22 de ani de la agresiunea externa concentrica asupra Romaniei, din decembrie 1989, si noi inca ne strigam in strada nevoia de Libertate si Democratie!

Oare chiar nimeni nu se intreaba de ce?

Dr. Mircea DOGARU
Expert al Uniunii Camerelor Expertilor Europeni