marți, 22 ianuarie 2013

In atentia tuturor membrilor SCMD

Privind discutiile clarificatoare care au avut loc in ziua de luni, 21.01.2013, la sediul Prefecturii Arges, intre reprezentantii USL si SCMD

Domnul Col. (r) Dita Puiu, fost comandant de unitate, actualmente jurist, membru al Filialei 1 Pitesti, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa se lege cu lanturi de portile MApN, in semn de protest pentru tergiversarea emiterii ordonantelor de guvern, pe care le solicitam. Actiunea urma sa fie sprijinita prin deplasare la Bucuresti de membrii filialelor SCMD din Pitesti, Curtea de Arges, Campulung Muscel si Targoviste.
In urma discutiilor avute cu presedintele SCMD si cu dl. vicepresedinte coordonator al Zonei Sud, s-a ajuns la concluzia ca se bate la porti deschise, ministrul Apararii ca si ministrul de Interne de altfel, implicandu-se déjà direct in rezolvarea rapida si legala a situatiei rezervistilor. 

In consecinta s-a convenit declansarea unui dialog cu conducerea  si parlamentarii USL Arges. In cursul dialogului, care a avut loc ieri si la care, din partea Biroului Operativ a participat secretarul  general interimar al SCMD, dl. Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif, s-a constatat ca disfunctiile provin, din pacate, din necunoasterea realitatii de catre aliatii nostri, acestia facand aceeasi confuzie intre ordonanta si lege (Proiectul Legii pensiilor militare de stat), ca si d-na ministru Campeanu.

S-a expus pe larg situatia noastra, decurgand din pierderea statutului de rezervist, transformarea in asistati social si arondarea ilegala a asistatilor social la fondul de pensii, fapt cu consecinte si asupra dreptului nostru la munca si asupra legislatiei inca in vigoare, privind drepturile rezervistilor si ale familiilor lor la asistenta medicala si medicamente gratuite.

S-au punctat sintetic consecintele ilegalitatilor comise impotriva noastra de catre reprezentantii regimului Basescu, inclusiv Gabriel Oprea, conducerea USL si parlamentarii USL Arges asumandu-si in unanimitate sarcina sustinerii in USL si Guvern a promovarii rapide a celor doua ordonante de urgenta cerute de SCMD, iar in Parlament a Proiectului Legii pensiilor militare de stat. In acelasi timp au promis ca vor prezenta domnului Ponta si protestul pe care dl Col. (r) Dita Puiu il sustine in forma actuala, sprijinit de filialele SCMD Arges si Dambovita.
Este de dorit ca astfel de discutii edificatoare sa aiba loc peste tot,  deoarece noi nu ne dorim boicotarea USL si a actualului Guvern ci contracararea unei propagande abjecte, facuta impotriva noastra de cei vinovati, si lamurirea aliatilor nostri asupra situatiei reale, in conditiile in care in ultimii doi ani au decedat, numai de la MApN, peste 4100 rezervisti.

Honor et Patria! Vae victis!


BIROUL OPERATIV AL SCMD