marți, 5 noiembrie 2013

INFORMARE
SITUATIA PXL 109/2012
In atentia tuturor membrilor SCMD


Joi, 31 octombrie 2013, o delegatie a SCMD, formata din presedintele SCMD si domnii vivepresedinti col.(r) Valeriu Pricina si col.(r) Marian Tudor, au prezenta la Guvern argumentatia sub aspect juridico-financiar a sustinerii votarii in Camera deputatilor a Proiectului de lege privind abrogarea Cap.IV din Legea 329/2009.

In ceea ce priveste argumentatia din punctul de vedere al angajatorului, s-au adus multumiri pentru sprijin dlui Prim-viceprim-ministru Gl.(r) Gabriel Oprea si primarului Sectorului 2 al Capitalei.

In subsidiar, s-a cerut sprijin pentru urgentarea avizarii Proiectului Legii pensiilor militare de stat, de catre Ministerul Muncii.

Urmare a acestei intrevederi, astazi, 05noiembrie, o delegatie a SCMD, formata din presedinte, vicepresedintele col.(r) - Valeriu Pricina, presedintele Filialei 2 a Sectorului 1 - cdor.(r) Dumitru Burada si secretar – cpt.cdor.(r) - Razvan Sirbu, a prezentat aceleasi argumente, presedintilor Comisiilor munca, buget-finante si aparare din Camera Deputatilor. Convenind ca este vorba despre un drept constitutional, prevazut in Tratatul de aderare la NATO si existent in toate statele membre NATO, fara implicatii financiare, am fost asigurati ca se va raspunde pozitiv demersurilor noastre.


Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU