marți, 31 ianuarie 2017

A doua Scrisoare deschisa
Primului Ministru al Romaniei

Domnul Sorin GRINDEANU

Domnule Prim Ministru,

Ne adresam din nou dvs. deoarece am fost informati ca lustruitorii de clante ai Regimului Basescu, cei vinovati fata de noi de faptele penale ilustrate de auditul Curtii de Conturi din 2012 si de toate nenorocirile legislative abatute asupra rezervistilor in ultimii 7 ani, pocnesc din nou din calcaie pe la usile Guvernului, in scop de dezinformare. Pe cale de consecinta, va aducem la cunostinta urmatoarele:
  • Statut juridic de pensionar si pensii de stat incadrate in Pilonul I au in Romania doar cca. 2,5 milioane de persoane. Restul de 3 milioane se incadreaza la rubrica venituri de tip salarial sub diferite denumiri – ajutoare sociale, ajutorul social minim garantat, indemnizatii, indemnizatii de merit (de la fostii sportivi la fostii parlamentari si presedinti) etc.;
  • Pensiile sunt un drept patrimonial dobandit care nu poate fi anulat, diminuat, negociat si impozitat (pentru ca ar fi dubla impozitare); Veniturile de tip salarial – Da!;
  • Pensiile se impart in doar doua categorii – civile si militare, apartin domeniului public si sunt reglementate de mai multe legi. Toate au fost diminuate la calculare sau recalculare, pentru ca doamna Paliu Dragu, ca ministru de finante, a luat in calcul, pentru 2016,  coeficientii pentru salarizare stabiliti printr-o OUG in 2009, abrogata ca Legea nr. 330/2010 la 28 decembrie 2010. Putem vorbi de un furt calificat la nivel national;
  • La 9 decembrie 2015 s-a dat OUG nr. 57/2015 pentru a reglementa salarizarea bugetarilor civili pe 2016. In mod ticalos si aberant, ca Art. 40 al acestei OUG a fost introdusa o intreaga Ordonanta in 30 de articole privind o singura categorie de pensionari – pensionarii militari. Impotriva acestei samavolnicii care a distrus Legea pensiilor militare de stat, luptam noi, militarii si politistii in rezerva si retragere, cu sprijinul camarazilor activi, din 28 decembrie 2015 si pana astazi. Consecinta a fost ca, fara aliatii nostri, numai noi si familiile noastre v-am adus cca. 1 milion de voturi in alegeri;
  • Devenit ilegal dupa alegeri, Guvernul Ciolos ne-a lovit prin OUG nr. 99, data la 15 decembrie 2016 si Legea nr. 250 promulgata la 17 decembrie 2016, care au intarit OUG nr. 20/2016 de prorogare a ticaloasei OUG nr. 57/2015, pana la 28 februarie anul acesta.

Domnule Prim Ministru,

Pentru asigurarea salariilor bugetarilor, incepand cu luna martie a.c., pana la aparitia Legii salarizarii unitare, veti fi obligat sa dati o noua Ordonanta de Urgenta sau, la presiunea tradatorilor a caror misiune este sa dea strainilor totul, inclusiv halci de Tara, sa prorogati OUG nr. 57/2015.
Pentru ambele variante, va rugam respectuos, ca in noua Ordonanta, sa nu mai figureze pensionarii militari si sa se mentioneze in mod expres abrogarea OUG nr. 57/2015 si a urmatoarelor date de Guvernul Ciolos sau, in al doilea caz, sa se comunice, in mod expres, abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57 referitor la pensionarii militari.
Solicitam cele de mai sus deoarece discriminarea intre militarii si politistii cu aceleasi date de vechime, grade, functii, etc., indeosebi a celor trecuti in rezerva inainte de 1 ianuarie 2016, a celor cu misiuni in teatrele de operatii, pilotilor, militarilor angajati pe baza de contract si agentilor, etc. a atins cote dementiale. In plus, OUG nr. 57/2015 a deschis calea pentru noi abuzuri cum ar fi furtul calificat comis prin confiscarea pensiilor civile obtinute de cei care s-au angajat in diverse domenii dupa trecerea in rezerva.
Totodata va transmitem respectuos rugamintea de a va consulta cu reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in privinta numirii noului Secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul si Informare Publica, deoarece detinatoarea inca a functiei, doamna Otilia Sava, fosta UNPR, fosta PNL, care bate astazi la portile dvs., nu are nimic in comun cu domeniul decat sotul, ofiter SRI. In plus, sub pulpana domniei sale, se ascund asasinii rezervistilor. Adica juristii militari, mai slugarnici decat cei civili, aceia care au girat, de dragul gradelor, politica basista, antimilitara.
Cu stima,
In numele tuturor celor hotarati sa apere Tara si sa sustina actualul Program de guvernare,
Presedintele S.C.M.D.

Col.(r) dr. Mircea DOGARU