luni, 22 ianuarie 2018

Relatia SCMD - MApN



  SCMD IN RELATIA CU MApN
-         In atentia tuturor membrilor SCMD  –

Stimati camarazi,
In aceste zile, BOC si CD ale SCMD au respins orice implicare in mitingurile politice comandate extern si executate intern, fiind preocupat doar de punerea in aplicare a punctelor Rezolutiei CNR 2017.
Reamintim ca SCMD nu este o organizatie a rezervistilor din MApN, ci un sindicat al rezervistilor proveniti din toate structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, drept care a respins si va respinge incercarile fiecareia dintre aceste structuri de a-si aduce sub acelasi papuc proprii rezervisti. Cu respectivele structuri, in primul rand de la MApN, pentru ca MApN coordoneaza sistemul, avem relatii civilizate, generate de necesitatea rezolvarii unor probleme punctuale.
Ar fi inutil si penibil sa ne plangem exact celor vinovati de situatia noastra ca suferim ceea ce suferim! Pentru ca stiu ei mai bine! Toate nenorocirile, declansate asupra noastra incepand cu 2009, au avut la baza excesul de zel in executarea unor ordine politice contrare intereselor militarilor si politistilor activi si in rezerva, dovedit de unii camarazi activi din directiile Juridica si Financiara sau din aparatul de propaganda care si-au luat grade pe spinarea noastra. Sa va reamintim cum au ajuns generali si amirali, colonei si comandori ca Florin Maciu si Fratila Tiberiu? Pentru ca, odata trecuti in rezerva, sa dea drumul la butonul sfintei indignari pe seama loviturilor nedrepte date de politic rezervistilor. Lovituri pe care le-au initiat ori salutat cu mandrie patriotica si revolutionara la vremea respectiva!
Respingand ideea de a denunta chiar asasinilor nostri, tentativele de asasinat, CNR 2017 a decis cu majoritate de voturi (doar 4 impotriva): „Deschiderea proceselor in contencios, impotriva Directiilor Generala Juridica si Financiara ale MApN in solidar cu fostii sefi ai acestora, pentru masurile propuse politicului in detrimentul militarilor activi si in rezerva.” Seria proceselor impotriva Liei Olguta Vasilescu, in solidar cu Ministerul Muncii si (IN)Justitiei Sociale, a fost, deja, declansata!
Prin urmare, SCMD nefiind un ONG care sa poata fi convocat la discutii cu cei care nu ne-au aparat si nu ne apara interesele, orice participare personala a unui membru de sindicat la astfel de comunicari de ordine pe fondul plangerilor colective, stimulata de de farsa reangajarilor rezervistilor „volintiri”, contravine deciziei CNR dovedind doar confuzie si neintelegerea realitatii. Cu atat mai mult cu cat aceleasi gazde au ordonat, in secret, decuplarea noastra de la orice activitate serioasa si interdictia pentru activi de a mai promova relatiile cu rezervistii.
Stimati camarazi,
Se pune intrebarea...... ce clocesc tradatorii structurilor militare in spatele prafului aruncat in ochii rezervistilor? Dupa ce au facut tandari Legea 223 a Pensiilor Militare de Stat, prin serii de OUG-uri clocite la MApN, se pregatesc sa-i aduca cea mai mare satisfactie d-nei Lia Olguta Vasilescu – micsorarea pensiilor aflate in plata. Dincolo de diversiunea alinierii la nimic, adica la cresterea cu 15% a soldelor de functie a activilor in vara trecuta, crestere care inseamna zero barat la pensii, pregatesc Recalcularea generala si defintiva.
Print-un proiect legislativ, initiat in Senat si trimis la Camera, se va institui si pentru ofiteri, functionarii publici cu statut special si preotii militari, chipurile pentru a creste pensiile militarilor, actualmente inghetate, INSEMNUL „IN SERVICIUL PATRIEI”. Pentru cei care au 15, 20, 25 de ani de activitate in sistem, acest insemn urmeaza sa prevada un spor de 10, 15, 20% la pensie. Teoretic! Pentru ca, practic, este vorba de introducerea in baza de calcul a pensiei, si a OMM. Adica, dupa ce ne-au furat pensia suplimentara, anii si banii in cazul celor care au lucrat dupa trecerea in rezerva, ba si grupele de munca, pe motiv ca am depasi procentul fatidic, limita de 85%, acum se pregatesc sa ne fure din existent, prin Recalculare, cu aerul ca ne fac un serviciu si cei 10, 15, 20% pe care ii avem atasati suplimentar la pensia calculata in detrimentul nostru, prin OMM. Si asta in timp ce ne vor imbratisa fratern, scarpinandu-ne orgoliile. Fata de aceasta noua marlanie, gaselnita a ipochimenilor inca in uniforma, care fac sluj in fata politicului, SCMD intelege sa aiba o singura atitudine: Sa nu-i puna Dracu’ sa indrazneasca!
Cu reamintirea faptului ca numai CNR si presedintele SCMD pot angaja sindicatul, legal, in relatii cu factorii politici de decizie si structurile statului,
Am onoarea sa va salut,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru,
Presedintele SCMD