joi, 20 septembrie 2018

INFORMARE IN URGENTA DESPRE PROCESE



DOCUMENTE NECESARE
PENTRU PROCESUL SCMD – MApN si MINISTRII
-         In atentia tuturor membrilor de sindicat –
Doamnelor si domnilor,
Dupa cum stiti, procesele SCMD impotriva ministrilor, in solidar cu ministerele, vor avea loc pe 26 septembrie cu LOV si pe 19 octombrie cu Mihai FIFOR, la TMB.
Pentru primul proces, instanta ne-a cerut, la solicitarea partilor, sa precizam pentru cine i-am actionat in judecata.
Conform Statutului SCMD, nu persoanele, nu filialele, ci doar sindicatul are personalitate juridica fiind angajat, prin semnatura si stampila, in totalitatea membrilor sai, de presedinte.
Tot in conformitate cu Statutul SCMD (elaborat in baza Legii 54/2003 a sindicatelor si validat de instanta), membru de sindicat este persoana inscrisa in sindicat si care are cotizatia platita la zi.
Pentru procesul cu Ministerul Muncii, am exemplificat prin cca.1500 de declaratii tip, semnate de membri ai SCMD, ca le-au fost afectate drepturile si se simt discriminati de ordonantele neconstitutionale nr. 57/2015 si 59/2017.
MApN insista in proces ca statul iti asigura dreptul la pensie, dar cuantumul ti-l stabileste legislativul in functie de anvelopa (confuzia dintre pensia ca drept de proprietate dobandit si ajutoarele sociale), ca OUG 57 si OUG 59 nu ne aduc prejudicii si ca doar un mic grup de nemultumiti sunt parte in proces. Este smecheria lor de a limita NUMARUL DE BENEFICIARI, IN CAZUL IN CARE CASTIGAM PROCESUL. Or, toti am fost discriminati si prejudiciati prin recalculare, permanenta schimbare a modului de calcul, furtul pensiei suplimentare si al grupelor de munca, includerea in baza de calcul a OMM si partii de pensie civila prin contributivitate, suspendarea ilegala a platii salariilor compensatorii/ajutoarelor, inghetarea pensiilor etc.
Pe cale de consecinta, apelam la toti membrii de sindicat sa descarce “DECLARATIA” tip, alaturata, sa o completeze in urgenta si sa o trimita la Secretariatul General al SCMD, spre a fi depusa in dosar. Totodata, sa-si verifice calitatea de membru, prin plata cotizatiei, deoarece se vor face verificari.
PROCEDURA
  • Fiecare membru SCMD isi descarca modelul de DECLARATIE de pe site-ul sindicatului, il completeaza in format A4 (conform modelului anexat) si il preda presedintelui B.O. Filiala;
  • B.O. Filiala stringe toate declaratiile privind afectarea noastra de cele doua OUG si le trimite, prin Posta Romana, cu confirmare de primire, prin PRIORIPOST sau le aduce, personal, la Secretariatul General al SCMD;
  • Membrii SCMD rezidenti in strainatate, si numai ei, vor trimite, prin e-mail, DECLARATIA, format PDF (nu alt tip Jpeg sau Word etc.) la SCMD Juridic (scmdjuridic@gmail.com);
  • Acolo unde filialele sunt in curs de organizare, membrii SCMD vor completa si trimite individual declaratiile la Secretariatul General al SCMD;
  • Membrii de sindicat care au trimis, deja, declaratiile, nu mai trebuie sa le trimita din nou;
  • Intreaga operatiune trebuie incheiata pana la data de 17 octombrie a.c.
Adresa punctului de lucru si colectare a SCMD este:
         Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD),
                Strada Pajurei nr. 13, Sector 1, Bucuresti, Cod stradal: 013152, O.P. 26.
P.S. Atentionam ca orice decizie a instantei este opozabila doar membrilor de sindicat, inscrisi pana la data de 17 octombrie 2018 .

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU




DECLARATIE

Subsemnatul __________________________, membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate  din anul _____, cadru militar in rezerva, provenit din _________ (MApN, SRI, MAI, STS, SPP, SIE etc.), cu o vechime in serviciu de _______, domiciliat in _______________, Str./Bd. ______________________, Nr. ___, Bl.___, Ap.____, Sector/Judet ______________________, ma consider nedreptatit de OUG nr. 57/2015 si OUG nr. 59/2017 pe care le consider initiate ilegal din punct de vedere procedural, neconstitutionale si discriminatorii, fiind indreptatit sa solicit daune morale.

Data ___________                                 Semnatura ______________