luni, 7 ianuarie 2019

MITING AL POLITISTILOR SI AL REZERVISTILOR


MITING AL POLITISTILOR SI AL REZERVISTILOR
BUCURESTI, 7-8 FEBRUARIE 2019
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

La 12 decembrie 2018, acuzand iminenta aparitie a unei noi OUG, discriminatorii, intre Craciun si Anul Nou, SCMD s-a adresat jandarmilor si sindicatelor din MAI, in vederea organizarii unei actiuni de protest comune. Guvernul a produs OUG 114/28.12.2018 prin care a renuntat (pe moment si sub amenintare)la reducerea cu 10% exclusiv a pensiilor militare aflate in plata, dar a introdus, prin Art.84, noi prevederi discriminatorii privind corelarea pensiilor cu rata inflatiei “indicator definitiv”. Unii vor primi diferenta de inflatie dintre anul in curs si 2017, altii nu, functie de data trecerii in rezerva si modul de calcul al pensiei. Noua OUG producand activilor si scaderi sau inghetari de venituri, sindicatele din MAI ne-au anuntat ca propun iesirea in strada pe baza unui program comun de revendicari pentru politistii activi si pentru toti rezervistii din sistem, in zilele de 7 si 8 februarie 2019, in fata Ministerului de Interne.
De ce zilele de 7 si 8 februarie si de ce aceasta locatie? Pentru ca in perioada respectiva, la sediul MAI va avea loc consfatuirea ministrilor de interne din statele membre UE, care va dezbate inclusiv problema salarizarii politistilor si a pensiilor rezervistilor (aspect ce intereseaza pe toti rezervistii sistemului unic).
Apelam la toti membrii SMCD din Bucuresti si zonele limitrofe sa fie prezenti! In functie de rezultatele negocierilor, daca bataia de joc la adresa rezervistilor continua, vom negocia iesirea generala in strada, in fata Guvernului … “de larga respiratie europeana”, la o data care sa-i “usture”. Si aceasta deoarece:
-       Si-au batut joc de Legea reparatorie 223/2015, niciodata aplicata;
-       Prin Art.40 din OUG 57/2015, revenirea noastra la statutul de rezervist nu s-a facut prin alinierea la venitul brut impozabil al omologilor de astazi, ci   printr-o recalculare neprevazuta de lege si, inca, neincheiata. Am fost grav discriminati fata de magistrati, considerati egalii nostri sub aspect juridic, dar si fata de alte categorii socio-profesionale, prin scaderea bazei de calcul de la 80% la 65 %, a plafonului de la 100% la 85% si prin introducerea, tot ilegala, in baza de calcul (confiscarea, cu alte cuvinte) a pensiei suplimentare (privata), a pensiei civile, a OMM (devenit IISP), a grupelor de munca etc;
-       Prin OUG 59/2017, pensiile militare au fost inghetate definitiv, rupandu-se, numai in cazul nostru, legatura cu cresterile salariale la activi si introducerea sintagmei “Indicator definitiv”, cu cresterea inflatiei. In plus, calculul se face in baza soldelor nete si nu a venitului brut.
Toate masurile luate impotriva rezervistilor s-au extins si se extind, nu asupra magistratilor, care continua sa joace, in aceasta tara, rolul de CALAU, ci asupra pensiilor civile, la care manipularea se face printr-o iluzorie lege a pensiilor cu aplicare din 2022, cand va incepe … recalcularea (inceputa la rezervisti la 1 ianuarie 2016, pentru 178.000 de persoane, nu s-a terminat nici astazi, in conditiile in care 18.000 de decese s-au produs deja) pentru 2.000.000 de pensii civile, care se va termina … peste vreo 30 de ani.
Va informam ca derbedeii civili, kaki si albastri, s-au intalnit, in secret, sambata, 5 ianuarie a.c., hotarand, pentru a preveni eventuale iesiri ale noastre in strada, sa dea drumul unei campanii de zvonuri mincinoase, cum ca vor creste pensiile militare functie de grad si alte aiureli de genul acesta. Mai mult, se preconizeaza sa se dea pe un an in urma cei 1,3%, in luna ianuarie, pentru a se crea iluzia unei cresteri substantiale si a se impiedica iesirea in strada in februarie.
Intrucat derbedeii politici incearca sa carpeasca bugetul taind bani de unde pot, din lipsa grava de fonduri, va transmitem rugamintea (venita din partea unui membru de sindicat finantist) de a face campanie ca toti cetatenii Romaniei, civili si militari, activi si in rezerva, sa ne platim impozitele anul acesta, abia in luna decembrie. Adica dupa alegerile europarlamentare si prezidentiale. Daca ei joaca murdar, sa le raspundem pe masura!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD
            Col.(r) dr. Mircea DOGARU