marți, 27 august 2019

Adresa ministrului de Justitie din Republica Moldova


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26
Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,
Cod fiscal: 26096263
Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com
Nr. 904. din 27.08.2019
                                                                                                      



Excelenței sale,
Doamnei Olesea Stamati,
Ministru al Justiției în Republica Moldova

În copie: 
Procurorului General interimar al Republicii Moldova,
Domnul Eduard Bulat

Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova
Domnul Andrei Năstase



Doamnă Ministru,

Către noi, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și „Asociația cultural istorică București-Chișinău”, s-a adresat secretarul filialei SCMD Chișinău, veteranul de război, plt.mj.(r) Arslan Safarmatov, fost angajat al Brigăzii cu Destinație Specială „FULGER”, cu o solicitare personală, de eliberare din penitenciarul „Lipcani”, unde este privat de libertate.
Din datele deținute de noi și documente, plutonierul major (r), Arslan Safarmatov  a fost unul dintre liderii subofițeri în forțele de ordine ale M.I., Briada „FULGER”. În războiul nistrean (1990-1992), a fost un luptător eroic împotriva separatismului, secesionismului și  bandelor criminale ale inamicului, care devastau Republica Moldova. A fost un combatant curajos, activ și luptător neînfricat pentru cauza națională. În lupte a fost rănit, este invalid de război, grupa II-a.
După trecerea în rezervă din structurile armate ale Ministerului de Interne a dus o viață corectă, cinstită, a participat la majoritatea manifestațiilor democratice împreună cu miile de oameni pașnici, pledând pentru drepturile sociale și civile ale cetățenilor din Moldova.
Începând cu 2015, Arslan Safarmatov s-a implicat în acțiunile sociale, participând la demonstrații și proteste. A fost, insa, trecut pe lista secretă a militantilor politic, i-a fost inventat dosar penal de huliganism și dezordine publică cu agenții de pază ai firmei „Tracom”.
Din declaratiile martorilor și documentele avocatului se vede clar o instrumentare vădită a dosarului penal, cu încălcarea legislației și a probelor, cu acuze inventate de huliganism și dezordine publică. De fapt, acțiunile combatantului Arslan Safarmatov și ale colegilor săi au fost instrumentate drept acțiuni de dezordine publică pentru a compromite Mișcarea Combatanților și lupta cetățenilor români-moldoveni pentru drepturile civile și sociale.

Doamnă Ministru,

Vă rugăm să analizați situația, in vederea unui eventual recurs la Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție, solicitand casarea sentinței anterioare, care nu întrunește elementele infracțiunii prevazute de art. 287 Cod penal R.M., in scopul pronunțarii unei noi hotărâri prin care combatantul, patriotul și eroul luptelor de la Nistru, Arslan Safarmatov, să fie achitat.
Pentru eliberarea din detenție a plt.major (r) Arslan Safarmatov pledează Uniunea Veteranilor de război din R.Moldova, Sidicatul Cadrelor Militare Disponibilizate din România, peste 100 de combatanți plecați la muncă în străinatate și mii de simpatizanți din Republica Moldova, România (Internet _ FACEBOOK.

Cu deosebită stimă
Președintele SCMD din România
Col.(r), dr. Mircea Dogaru

Președintele Asociației București-Chișinău
Col.(r), conf. univ., dr. Anatol Munteanu
Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România