ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

marți, 8 august 2023

 

DIALOG SINDICATE-MINISTRUL MUNCII

(7 AUGUST A.C. ORELE 10.OO-12.00)

MISCARI DE PROTEST LA SEDIILE CENTRALE PSD SI PNL

(09-10 AUGUST, ORELE 12.00-14.00)

 

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

Ieri, 07 august 2023, confederatiile sindicale au raspuns invitatiei doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu, de a trimite delegati la un dialog pe tema salarizarii in SAOPSN. Domnia sa a venit insotita de 2 secretari de stat si 4 directori din Ministerul Muncii.

In mod onest, ne-a facut sa intelegem ca se vrea neaparat aplicarea prevederilor PNRR (excluzandu-se renegocierea) si noi legi ale salarizarii si pensiilor, in conditii de austeritate. Nu le-am putut discuta pe acestea deoarece nici domnia sa nu are celebrele drafturi. Probabil ca sunt in curs de elaborare, inca, la LMTN (Laboratorul Marii Tradari Nationale). Drept care, ne-a invitat sa ne expunem, in aceasta prima discutie,  solicitarile si ne-a promis ca ne va remite tuturor, propunerile venite de la M.Ap.N., spre consultare. Faptul l-a luat prin surprindere pe dl. gl. Jianu, prezent impreuna cu adjunctii d-sale.

Reprezentand CSN Meridian, SCMD si-a precizat calitatea de sindicat la rezervistilor din toate structurile SAOPSN, acuzand interdictia, doar in Romania, pentru militari, pompieri, jandarmi si cadrele din Servicii de a se organiza sindical, ca in toate tarile membre UE, conform recomandarii Consiliului Europei 1275/2002.

Am sustinut toata argumentatia privind necompetenta constitutionala a Ministerului Muncii in ceea ce priveste salarizarea si pensiile componentelor SAOPSN si toate solicitarile inaintate doamnei ministru prin Scrisoarea deschisa, inregistrata la SCMD cu nr. 94/02.08.2023 si la Ministerul Muncii cu nr. 17505/03.08.2023.

Doamna ministru a cerut documentul (semn ca nu i-a fost adus la cunostinta) si i l-am dat si domniei sale si domnilor secretari de stat. A anuntat ca vom continua discutiile pe masura ce are textele cu propuneri de la ministerele implicate.

Pentru noi este limpede ca doamna ministru este mult mai onesta decat toti predecesorii d-sale dar se afla intre ciocan si nicovala. Adica intre normalitate, reprezentata de solicitarile sindicatelor si ordinele antinationale ciolaco-ciuce, care arunca o criza fabricata exclusiv pe umerii salariatilor si pensionarilor, urmarindu-se jefuirea si distrugerea Romaniei ”pas cu pas”!

Pentru sprijinirea doamnei ministru, nu vedem decat o solutie: reluarea manifestatiilor stradale punctuale, pana in luna septembrie, cand va trebui sa organizam o grandioasa manifestatie de protest la Guvern, catastrofala pentru Putere, in prag de alegeri.

In sensul celor de mai sus, dl. Cozmin Dorobantu, presedintele FSANP, a lansat tuturor sindicatelor politistilor, SCMD si sindicatelor civililor din structurile militare, invitatia de a-l sprijini, maine, 09 august a.c., in desfasurarea unui miting de protest, incepand cu orele 12.00, la sediul PNL din Aleea Modrogan, continuat cu un mars de protest spre si incheiat la sediul central PSD. De asemenea, in desfasurarea unei manifestatii de protest, tot intre orele 12.00-14.00, joi, 10 august a.c., inceput la sediul PSD, continuat cu un mars si inchiat la sediul PNL. Lansam si noi, catre toti membrii si aliatii SCMD valizi din Bucuresti si Ilfov, invitatia de sustinere si participare cu insemnele proprii.

Politica de austeritate inseamna ”curbe de sacrificiu”, adica aruncari in somaj, taieri de salarii si pensii, in conditiile cresterii nesimtite a preturilor. Numai naivii si netotii mai pot pune botul la propaganda mincinoasa a Guvernului, ca va fi bine si la iarna cald!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU