Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

joi, 5 septembrie 2024

 

PRIMELE PROCESE PE DISCRIMINARE DESCHISE DE SCMD

-         In atentia membrilor SCMD –

 

De ce doar a membrilor SCMD? Pentru ca cine nu joaca nu castiga! Asadar…

Stimati camarazi,

Ieri, 4 septembrie 2024, SCMD a deschis, la sugestia CNCD, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, actiunea impotriva Caselor de Pensii Sectoriale, solicitand restituirea catre membrii sai a sumelor neconstitutional retinute, cu titlul de impozit, cu incepere de la 1 ianuarie a.c.

Consideram ca includerea noastra in Legea 282/2023 si impunerea discriminatorie la un impozit progresiv, s-a facut cu rea credinta, prin fals si uz de fals, pe baza imbecilitatii promovate de diversi analfabeti functional (ajunsi, pe intelesul tuturor, in functii nemeritate), din politica si presa, ca nu am fi avut contributivitate. O aberatie sustinuta, papagaliceste si propagandistic, exact de cei care nu au nici o legatura, nici cu informatia reala, nici cu munca sau cartea, pregatirea lor inscriindu-se la rubricile ”Abandon scolar” sau ”Ca gasca prin apa”!

Membrii SCMD care nu au trimis inca Declaratia privind prejudiciul adus de infama includere a noastra in PNRR si in Legea 282/2023, mai au timp pana la primul termen.

Tot ieri, SCMD a deschis actiunea impotriva Casei Sectoriale de Pensii a MAI, care, incalcand Legea 125/2014, acuza c. 60.000 de rezervisti de propria greseala, impunandu-le returnarea unor sume primite pe parcursul a aproape 8 ani, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Membrii SCMD proveniti din MAI pot trimite in continuare actele solicitate, acestea urmand a fi incluse in dosar pana la primul termen. Urmeaza actiunea impotriva ANAF pentru stoparea executarii silite.

A treia actiune pe discriminare va fi impotriva Guvernului, pe OUG 26/2024 (Plx 262/2024) vizand nealinierea soldei de grad a rezervistilor la noile cuantumuri. Asteptam rezolvarea situatiei, ori prin amendarea Plx 262/2024, ori prin OUG, convinsi insa ca si daca vor accepta, sub presiunea manifestatiilor stradale ale rezervistilor, vor incerca nu o aliniere reala ci, ca de obicei, o aruncare de ”praf in ochi”!

Cu aceasta actiune in justitie, dar si cu ocazia manifestatiei din 25 Octombrie, vom aduce la cunostinta tuturor idiotilor (in)utili ca: exista doar 2 sisteme de pensii, PUBLIC si PRIVAT, ambele gestionate prin mai multe legi; pensiile militare, fapt confirmat de recentele decizii ale ICCJ, fac parte din sistemul public; in ceea ce priveste contributivitatea, introdusa ca unic principiu de Legea 19/2000, cu incepere de la 1 ianuarie 2001 si desfiintata cu incepere de la 1 septembrie 2024, de Legea 360, si militarii si politistii in activitate au avut contributivitate (spre deosebire de civili) si pe vremea lui Ceausescu, si contribuie mai mult decat civilii, din 1990 incoace, dar la propriile Bugete de asigurari sociale.

Departamentul Juridic al SCMD va continua sa elaboreze si sa va transmita instructiunile necesare pentru fiecare actiune in parte.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 4 septembrie 2024

 

CONCLUZII PRIVIND ACTIUNILE REZERVISTILOR SI POLITISTILOR DIN ZILELE DE 2 SI 3 SEPTEMBRIE 2024

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

Doamnelor si domnilor,

Conform graficului anuntat, in deplina UNITATE de vederi si actiune, reprezentantii sindicatelor (politistilor si SCMD) si Asociatiilor din Forum s-au prezentat la Guvern, luni, 2 septembrie, la orele 14.30. Amabil, seful Cancelariei premierului ne-a comunicat ca-i va propune acestuia rezolvarea solicitarilor noastre pana la 1 ianuarie 2025. Pas! Am solicitat toti rezolvarea cererilor noastre pana pe 24 octombrie, ori prin Lege (Plx 262/2024) ori prin OUG si o negociere directa cu premierul.

Marti, 3 septembrie, la orele 10.00, am inceput sa ne adunam la sediul central al PSD. Au venit la pichetare si delegati ai unor sindicate (ex. SIDEPOL) sau Asociatii (ex. ARPIA) neanuntate, membrii SCMD si din tara (Slatina, Craiova, Alexandria) si rezervisti neafiliati.

Am fost primiti de domnii S.G. Paul Stanescu si Angel Tâlvăr – ministrul Apararii. In deplina UNITATE, am respins propunerile de rediscutare, de creare a unei Comisii, etc., anuntand doar ca cerem ca raportul pentru Plx 262 sa fie deblocat de la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si trimis Comisiei de Buget-Finante, afirmand ca lideri proeminenti ai PNL ne-au promis sprijinul, ca si cei ai suveranistilor. Daca si cei ai PSD ni se alatura, situatia va fi rezolvata prin Lege. Daca nu, se va putea rezolva prin OUG. Pana la 24 octombrie!

Am fost informati ca, de comun acord, domnii Ciolacu si Ciuca ne vor chema in zilele urmatoare la discutii.

Am predat d-lui Paul Stanescu scrisoarea catre premier si documentul cu amendamentele formulate in comisiile Camerei, pe care le sustinem.

La PNL am gasit portile inchise si nimeni nu a vrut sa transmita conducerii ca avem un mesaj pentru presedintele partidului. Acordandu-i d-lui gl. Ciuca prezumtia de nevinovatie, in sensul ca nu a fost informat, deplangand haosul organizatoric din PNL si incapacitatea de actiune a liderilor sai in situatii de criza, am predat mapa cu documentele destinate presedintelui partidului, Televiziunii Nationale cu rugamintea ca, prin mijloacele specifice presei, sa le aduca la cunostinta destinatarului.

Doamnelor si domnilor,

Dupa 15 ani de lupta pe aceeasi tema, cand au fost incalcate nu numai zeci de promisiuni facute de politicieni, ci si angajamente fata de SCMD/CNSC asumate in scris, sub semnatura, noi suntem in aceeasi situatie, si civilii si militarii, luptand pentru drepturile noastre legitime. Ceva s-a schimbat, insa. Nu-i mai credem nici daca umbla in maini pe Calea Victorie!

Nu ne intereseaza 1 Decembrie, data cand, prin alegeri, se va schimba si Parlamentul si, ulterior, Guvernul, iar cei noi ne vor spune ca habar n-au ce le cerem. Cu atat mai mult nu ne intereseaza data de 1 ianuarie, cand va incepe decimarea ”pas cu pas” a resturilor poporului român prin: inghetarea salariilor si pensiilor, reintroducerea prin lege a CASS la pensii, generalizarea, de la rezervisti la toata lumea a impozitului progresiv, cresterea dincolo de suportabilitate a preturilor, taxelor, impozitelor, TVA, liberalizarea cu maxima nesimtire a preturilor la energia pe care o dam pe nimic si o rascumparam la cote demente, etc.

Vrem rezolvarea alinierii soldei de grad a rezervistilor in mod real, nu prin vrajeala finantistilor nostri, care de 15 ani isi construiesc nemeritatele cariere prin incalcarea drepturilor noastre legitime… ACUM!

Vrem disparitia inechitatilor prin aplicarea in integralitate, asa cum au fost promulgate, a Legii salarizarii 153/2017, a legilor pensiilor 223/2015 si 127/2019, si pentru militari si politisti si pentru civili, nu experimente legislative impuse prin PNRR!

Vom parcurge intregul grafic al actiunilor de protest stabilite si al caror succes sta in capacitatea dvs. de participare: 17 septembrie – pichetarea sediilor PNL (la orele 11.00) si PSD (de la orele 12.30); 1 octombrie – pichetarea succesiva a sediilor ministerelor Apararii, de Finante, Justitie si Interne; 15 octombrie – deplasarea unei mari delegatii la Ambasada SUA pentru a afla daca suntem militari si politisti NATO, ori slugi vandute de politicienii nostri dementilor care vor sa aplice comunismul in cea mai dura forma pe planeta Pamant.

Pe 25 Octombrie, va asteptam pe toti politistii disponibili, pe toti rezervistii si pe toti aliatii nostri din CNSC, in Piata Victoriei. Transmitem cu aceasta ocazie celor care ne tot intreaba ca si ceferistii (FSTFR) si minerii din Bazinul Olteniei vor fi alaturi de noi pentru ca sunt membri si ai CNSC si ai CSN Meridian. Si sunt cei mai loviti de Legea 360, prin minciuna ca pentru anii suplimentari obtinuti pe grupele de munca nu s-ar fi platit contributie la pensii. Fals! La fel de fals ca si la noi, rezervistii, despre care se spune ca nu am contribuit niciodata. Ba am contribuit mai mult decat civilii, dar la propriile noastre bugete de asigurari sociale, gestionate de propriile ministere.

In ceea ce priveste colaborarea, ceferistii ne anunta ca la solicitarea catre PGC, pentru organizarea unui miting de protest impotriva Legii 360, pe 26 septembrie 2024 (intre orele 10-12) la Ministerul Muncii, ne-au trecut si pe noi, rezervistii, invocand prevederile neconstitutionale ale Legii 282/2023 si solicitarea de amendamente la Plx 262/2024.

Stimati camarazi si aliati civili,

Comunicati tuturor celor interesati ca noi nu vrem pomeni de la nimeni. Solicitam, conform contractelor noastre de prestare a activitatii, 24h/24 (militarii si poltistii) sau de munca normata la 8 ore (civilii), contracte anulate retroactiv, prin legi neconstitutionale, drepturile noastre legitime. In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, nu solicitam bani de la Buget prin ministerul de Finante, ci de la bugetele ministerelor noastre, la care am contribuit toata viata si care inca alimenteaza Bugetul de Stat cu miliardele obtinute din activitati proprii!

Va asteptam, asadar, pentru inceput, pe 17 septembrie la orele 10.30 la sediul central al PNL.  

Concluziile actiunilor de pana acum sunt: ei ne promit marea cu sarea, ca sa treaca alegerile iar noi, daca vrem sa ne obtinem drepturile legale, trebuie sa actionam, in deplina UNITATE, ACUM. Adica pana pe 25 Octombrie, data la care vom sti cu cine vom vota in alegeri. Pentru ca de participat la vot, daca dorim o schimbare reala, va trebui sa participam toti. Iar daca Guvernul anunta, in ceea ce priveste civilii, ca ar fi doar 200.000 de pensii ”inghetate” pe Legea 360, noi ii chemam de pe acum sa vina in Piata Victoriei, spre a fi numarati pe cei 1.804.259 de defavorizati (719.259 pe grupe de munca, 632.000 pensionari agricoli si 393.000 cu pensii medicale si de invaliditate). Doar 10% daca ni se alatura, o facem pe madam Ursula von der Leyen sa uite si de Greta Trotineta si de viermii de balegar si sa ne mai lase dracului in pace cu PNRR-ul!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

vineri, 30 august 2024

INFORMARE PRIVIND DECIZIILE LUATE ASTAZI, 29 AUGUST, DE CATRE REPREZENTANTII POLITISTILOR SI REZERVISTILOR REFERITOARE LA INTERVENTIILE SI MISCARILE STRADALE PENTRU OBTINEREA DREPTURILOR LEGITIME

                      - In atentia membrilor si aliatilor SCMD -

               Astazi, 29 august 2024, la orele 10:30 AM, a avut loc intrunirea reprezentantilor ROMIL, ANCMRR, AORR, LAPDM, ACMRR (MAI), din partea Forumului, SCMD si FSANP din partea sin-
dicatelor.
         S-a luat decizia, pentru a nu exista speculatii de natura politica, a pichetarii in 3 septembrie a sediilor PSD si PNL, cu incepere la 10:30 la PSD si deplasare la sediul central al PNL la orele 12:00; pe 17 septembrie, a sediilor PNL si PSD si pe 1 octombrie a sediilor MapN, MAI si ministerelor de Justitie si Finante.
         Pe 15 octombrie, o delegatie reprezentativa a tuturor structurilor amintite, anterior anuntata se va prezenta la sediul Ambasadei SUA, pentru a lamuri calitatea militarilor si politistilor romani in activitate, in rezerva si retragere, de membri cu drepturi depline in NATO.
         Pe 25 Octombrie, vom organiza marele miting din Piata Victoriei, la care vom invita,
pe langa celelalte structuri ale rezervistilor si politistilor si membrii CNSC, indeosebi sindicatele CFR-istilor, pe cele din Federatia Nationala a Muncii si organizatiile pensionarilor civili, nemultumite de haosul creat de Legea 360/2024.
         Solicitam tuturor membrilor si aliatilor nostri din Bucuresti si Ilfov, participarea la pichetari si tuturor membrilor valizi ai organizatiilor noastre, deplasarea la Bucuresti pe 25 Octombrie.
          In replica, grav jigniti de declaratia mizerabila a ministrului Transporturilor la adresa
rezervistilor, vom sustine si noi pichetarile si mitingurile organizate de civili sub egida FSTFR, la Ministerul Transporturilor si la Ministerul Muncii, cu fortele din Bucuresti si Ilfov. Obiectivele noastre sunt cele enuntate in scrisorile deschise trimise astazi de SCMD si ROMIL, pentru sindicate si Forum, domnilor presedinti in functie ai PSD si PNL, in dubla calitate pe care o au pe linie de partid si ca inalti demnitari.
           S-a luat decizia neparticiparii noastre la jignitoarele manifestari, prin falsitatea lor, care au devenit o traditie a imposturii, pe 25 Octombrie. Vom evoca sacrificiul inaintasilor nostri militari si civili printr-o actiune de redobandire a adevaratei demnitati si onoarei Armatei, Politiei, Serviciilor Nationale si poporului roman!
           La orele 11:30, toti participantii ne-am prezentat la Guvern si am obtinut o intrevedere oficiala, luni, 2 septembrie, la orele 14:30. In paralel, deputatul Dumitru Coarna a obtinut angajamentul presedintelui prezidentiabil al PNL ca PLX 262/2024 va fi deblocat si se va accepta, in ceea ce priveste solda de grad a rezervistilor, solutia propusa de noi.
           Va asteptam, asadar, cu insemnele proprii fiecarei structuri sindicale si asociatii, pe 3 septembrie, la orele 10:30, la sediul central al PSD din Kiseleff. De data aceasta „am inceput, domnilor, abia am inceput! Ramane sa continuam si sa terminam!”.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD
Col (r) dr. Mircea Dogaru


marți, 27 august 2024

 

PICHETAREA SEDIULUI CENTRAL AL PSD

DIN CAPITALA

MARTI 03. 09. 2024 INTRE ORELE 11.00 si 14.00

-         In atentia membrilor si partenerilor SCMD din Bucuresti si Ilfov

 

Doamnelor si domnilor,

Conform celor convenite la consfatuirea din 17 iunie a delegatilor sindicatelor si structurilor asociative din SAOPSN, in numele tuturor, ROMIL s-a oferit sa solicite PGC pichetarea timp de 2 luni a sediilor partidelor de guvernamant si a Ambasadei SUA. Comisia PGC a mintit ca s-ar fi schimbat legislatia si a cerut sa se faca cerere separata, pentru fiecare actiune in parte, ”cu o zi inainte”, ca sa ne aducem participantii, eventual, prin teleportare. A admis doar actiunea de la PSD din 3 septembrie. DOVADA CA LE E FRICA!

Ce le era lor frica de cei 180.000 de rezervisti batjocoriti de 15 ani, de reactia electorala a lor si a familiilor lor, dar si a militarilor si politistilor in activitate, carora nu li se aplica, tot de 15 ani, nici o lege a salarizarii si sunt ingroziti de perspectiva trecerii in rezerva… Acum, insa, domnii politicieni sunt inspaimantati, dandu-si seama ca au dat cu mucii-n fasole in prag de alegeri, de cei peste 1.800.000 de pensionari civili in stare de revolta, care iau cu asalt Casele Judetene de Pensii si tribunalele, pentru ca civilii au patit exact ce am patit noi in 2011. Brusc, Guvernul a admis sa ia in calcul revenirea asupra pensiilor persoanelor cu handicap, injumatatite, si asupra conditiilor speciale de munca, renuntand la minciuna ca anii suplimentari obtinuti prin grupele de munca ar fi necontributivi. Deciziile penale de recalculare au fost stopate, iar cele deja trimise au inceput sa fie retrase.

La minciuna ca pensiile militare ar fi integral necontributive, cand se va renunta? Pentru asta iesim noi in strada! Pentru discriminarea noastra in forma continuata! Pentru distrugerea sistematica a Legii 223/2015 prin introducerea penala a textelor unor OUG-uri care n-au fost votate in Parlament, legea organica transformandu-se, tot penal, in asa zisa ”forma consolidata”! Iesim impotriva distrugerii noastre sistematice si definitive, in scopul final al distrugerii României prin spolierea totala, mergandu-se pana la ”externalizarea Apararii si Ordinii Publice”! Serviciile de informatii si contrainformatii au fost deja ”externalizate”!

Solicitam sistarea discriminarii militarilor, politistilor si personalului civil din SAOPSN, dar si a rezervistilor, prin aplicarea, in integralitatea lor si in forma promulgata a Legilor 223/2015 si 153/2017! Solicitam revenirea, ori prin lege, ori prin OUG, asupra bataii de joc la adresa rezervistilor, comisa prin neactualizarea soldei lor de grad!

In aceste zile va avea loc o noua consfatuire a presedintilor sindicatelor politistilor, SCMD si Asociatiilor rezervistilor, membre sau nu ale FORUM-ului! Ne vom asuma pichetarile, prin convocarea masiva a rezervistilor si politistilor din Bucuresti si Ilfov, dar si pregatirea, de pe acum, a manifestatiei anti-Putere din 25 Octombrie, cu toate fortele disponibile din Tara!

Solicitam filialelor noastre si ale partenerilor nostri, sa inceapa ”incalzirea” membrilor prin pichetarea sediilor locale ale partidelor majoritatii.

Solicitam, totodata, membrilor si partenerilor nostri, sa nu se mai lase manipulati de fentele idiotilor utili Puterii. Aia promvati in anii 80 in dauna celor merituosi, pentru a bloca reactia structurilor noastre cu ocazia invaziei din decembrie 89 si, de atunci incoace, pentru a permite hotilor interni/externi devalizarea totala a României si distrugerea completa, nu numai a capacitatii ei de aparare, dar si a coeziunii nationale. Astazi, idiotii utili sunt disperati in a-i insulta, in toate formele, pe cei ce se mai bat pentru drepturi, dreptate sociala si nationala, si in a ne manipula cu stiri ca ni se va face dreptate… dupa alegeri, daca stam cuminti, si daca ne votam calaii care ”ne vor da, daca nu iesim in strada”. Dar, in prostia lor sar calul! Au mintit, de exemplu, ca OUG prin actualizarea sodelor de grad, ceruta de noi, dupa mitingul din 7 iunie, ar fi fost deja trimisa la Monitorul Oficial, dar au facut confuzie, bietii imbecili, intre OUG 26 si OUG 28, intre Plx 215 si Plx 262.

Lasati-i sa oracaie din smarcurile in care zac si sa se inchine bocancului-zeu pe care l-au purtat o viata intreaga pe gat, in loc de cap si faceti efortul de a inspaimanta ciolaco-ciucii, lascoanele si alte facaturi la manifestatiile preconizate!

Este ultima sansa sa ne asiguram supravietuirea, deoarece, in 2025, slugile impotente si dispretuite ale intereselor straine, odata ”realese” vor executa ordinele globaliste de inghetare a salariilor si pensiilor, de crestere inumana a TVA-ului, a preturilor la energie, taxelor si impozitelor, de reintroducere prin lege a CASS la pensii, de inventare a noi taxe si impozite si cedare pe nimic a tot ceea ce ne mai apartine!

Dar. ”alegerile” mai depind si de noi! Daca ne vor minti in continuare, ignorandu-ne cererile legitime, din 25  Octombrie ne vom transforma in agenti electorali!

Veniti, asadar, la prima batalie a toamnei, pe 3 septembrie a.c., la sediul PSD din Kiseleff, la ora 11.00, sa demaram Operatiunea ”Curatenia de toamna”! Sub stindardul… „DREPTATE – ACUM! Mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit!”.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

joi, 22 august 2024

Informare in atentia tuturor membrilor si a partenerilor SCMD

 O delegatie a CSN MERIDIAN a solicitat astazi, 22.08.2024, interventia ministrului Apararii Nationale, in dubla sa calitate de membru PSD si membru al Guvernului, pe langa dl. Marcel Ciolacu si presedintele Camerei Deputatilor (CD), pentru deblocarea PLX 262/2024, aflat de 3 luni la Biroul Permanent al CD, care nu l-a trimis inca la Comisia de Buget-Finante. De asemenea pentru reiterarea necesitatii unui dialog pe tema salarizarii si pensiilor din SAOPSN, intre dl. Premier si reprezentanti ai sindicatelor si structurilor Forumului, implicate in manifestatiile organizate in perioada 1 sept. - 1 dec. a.c., de catre rezervisti si politisti, indeosebi in marea manifestatie preconizata pentru 25 Octombrie.

Honor et Patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. r. dr. Mircea DOGARU

marți, 20 august 2024

 

GRAFICUL ACTIUNILOR REZERVISTILOR IN PERIOADA 1 SEPTEMBRIE – 1 DECEMBRIE 2024

-         In atentia membrilor si partenerilor SCMD –

 

Stimati camarazi,

Pe 1 septembrie, se termina vacanta parlamentara si judecatoreasca. Pasarile de prada calatoare se intorc din tarile calde, disperate sa-si apere cuibul uzurpat, aducator de pozitie si bani, adica fotoliul de deputat, senator ori functia din partid!

Sunt disperati hoitarii pentru ca:

·        Alegerile au fost mutate din septembrie in decembrie si minciuna cu inlaturarea inechitatilor la pensiile civile sta sa explodeze. In plus, alegerile din SUA vor fi la inceputul lui noiembrie si slugile românesti, care au mizat pe gloaba gresita, vor trebui sa ne spuna ”PA!”;

·        Sute de mii de pensionari civili vor fi in tribunale si in strada. De asemenea, salariatii din ultimele structuri productive ale statului, care vor fi vandute/desfiintate;

·        Bataia de joc la adresa rezervistilor, carora nu li se recunoaste nici macar actuala solda de grad, continua, Ciuca dand vina pe Ciolacu si invers, situatie in care riscul de a iesi toti in strada ameninta sa devina certitudine.

Da! Pentru prima data autoalesilor nostri le este teama. Teama de miscari de amploare, de participarea masiva la vot, cu autoanularea votului sau votarea unor partide noi si teama de rezervisti, care, anul acesta au actionat coagulat, in stransa unitate, la 9 mai si 7 iunie. Dovada? Mintirea pensionarilor civili ”cu televizorul” a ajuns sa atinga cote jenante iar atacurile ”serviciilor”, prin intermediul prostilor fuduli, la adresa SCMD si a structurilor ”turbulente” ale FORUM - ului au atins pragul dementei, alternand cu sfaturi gen ”Stati cuminti! Nu iesiti in strada! Nu va luati dupa bosorogii aia, ca o sa avem noi grija sa va dam dupa alegeri!” etc. Evident, din doua va vor da-o pe cea mai lunga! In plus, si-au descoperit dragostea de rezervisti, toti candidatii, inclusiv ”lăscoanele”.

In aceasta situatie…

S-a depus la PGC, in numele FORUM - ului si al SCMD, decizia de pichetare a sediilor partidelor majoritatii parlamentare si a ambasadei SUA, in perioada 1 septembrie – 1 decembrie a.c.

Solicitam alinierea soldei de grad a rezervistilor si celor in retragere la noul cuantum al celor in activitate, pana la 24 octombrie a.c. Ori prin lege, dar in varianta Coarna-Roman, nu in varianta Jianu (Leoreanu), ori prin OUG si stoparea discriminarii noastre multiple si in forma continuata!

In paralel, demaram pregatirile iesirii noastre generale in strada, cu invitarea si a pensionarilor civili si a viitorilor pensionari, militari si civili, pe 25 Octombrie a.c. ”Indignarilor viforoase” ale slugilor Puterii, că vestejim Ziua Armatei, le atragem atentia ca pentru toti slugoii bastinasi, idioti si tradatori, Ziua Nationala a Romaniei a fost anul acesta 4 Iulie (Ziua SUA) iar noi nu facem decat sa-i imitatam pe alde Ciuca si Ciolacu ce au fixat alegerile pe 1 Decembrie, proclamand-o ”o zi ca oricare alta”.

Reprezentantilor si aliatilor nostri teritoriali, disperati ca ”nu se intampla nimic” fiindca n-am avut bani sa mergem dupa decidentii politici ca sa-i batem la cap in Bali, Caraibe sau la Monte Carlo, le cerem sa nu se lase manipulati, pe linia dezvoltarii veleitatilor strategice, sa se abtina de la decizii sugerate exact de adversari, sa-si faca treaba la fel de bine ca si pana acum, in zona lor de competenta, batandu-i la cap pe actualii si viitorii candidati cu ”Notificarea” noastra, pentru ca Asociatiile, SCMD si Sindicatele politistilor actioneaza in continuare in deplina unitate si asta-i disperă pe impostori. Ii asiguram ca negocierile continua, ca ne sufoca promisiunile trepadusilor intereselor straine, dar noi vrem fapte concrete si ca nici Dogaru, nici Tudor, nici Bahnareanu nu s-au ”bosorogit”! Cu atat mai mult Zelca, Zlat, Dorobantu sau doamna Bucura (SIDEPOL), care sunt inca la prima tinerete!

In deplina unitate, solicitam incetarea discriminarii noastre prin criminala si neconstitutionala includere a rezervistilor in PNRR si in Legea 282/2023 si rezolvarea reala a problemei soldei de grad pana la 24 octombrie. Solicitam, totodata, responsabililor teritoriali sa desfasoare in paralel actiuni de pichetare in toate localitatile, la sediile partidelor vinovate. Si sa-i pregateasca pe toti membrii si sustinatorii SCMD si Asociatiilor pentru participarea masiva la manifestatia din 25 Octombrie.

Vrem dreptate si pentru NOI si pentru civili… ACUM, deoarece, dupa un 1 Decembrie, falsificat in interes exclusiv strain, nu vom mai avea viitor nici ca militari, nici ca politisti, nici ca români (indiferent de profesie), nici ca Țară! Este, asadar, imperios necesar sa ne pregatim pentru curatenia de toamna!

Honor! et patria! Vae victis

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

miercuri, 24 iulie 2024

 

         SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Sediul social: Bucuresti, str. Pajurei  nr. 13, Sector 1

E-mail scmdjuridic@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com

Telefoane mobile: 0736601143, 0736600973

Cont: BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263         

 

Nr.67_din 24.07.2024______________                                                 _Ex.nr.1__

 

 

                      Catre

       DOMNUL DIRECTOR AL

           CASEI DE PENSII SECTORIALE A

     MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

cu sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr.3, sector 4, Bucuresti

 

 

Prin prezenta, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, cu sediul in Bucuresti, str. Pajurei  nr. 13, Sector 1, in temeiul dispozitiilor art. 28, alin (2) din Legea nr. 62/2011, privind dialogul social, in numele membrilor sai de sindicat, va invederam urmatoarele:

In anul 2018, Casa de Pensii Sectorialǎ a M.A.I., a comunicat in scris pensionarilor din evidenta sa, inclusiv membrilor nostri de sindicat, că s-a procedat la actualizarea cu 15% a cuantumului brut al soldei de funcție pentru perioada folosită la stabilirea bazei de calcul necesară stabilirii/ actualizǎrii drepturilor de pensie. Totodatǎ, au fost informati că drepturile lor de pensie nu mai pot fi majorate cu procentul de 5,25%, prevazut de art.12, alin. (2) din O.U.G. nr.99/2016 şi se vor aplica dispozițiile cele mai favorabile, conform art. 60, alineat 3 din Legea 223/24.07.2015. În urma acestei actualizǎri, începând cu data de 30.06.2017, pensia militarǎ de stat în platǎ a fost majorata.

In prezent, acelorasi beneficiari, Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne le comunicati decizii privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, ca urmare a unui raport al Curtii de Conturi nr. 4263501/25.09.2020, transpus in Decizia nr.XII/5/2020, prin care s-a verificat modul de calcul al drepturilor de pensie ale pensionarilor militari, ocazie cu care incepand cu 30.06.2017 la zi, s-au constatat drepturi de pensie incasate necuvenit.

Prin noua decizie, s-a revenit de fapt la valoarea pensiei la data de 29.06.2017, respectiv varianta nefavorabilǎ, astfel încălcându-se principul aplicǎrii dispozițiilor legale mai favorabile: art. 60 alin. (3) din Legea 223/2015 specifica clar că în anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât și cele ale alin. (1), se aplicǎ dispozițiile cele mai favorabile.

Consideram ca membrii nostri de sindicat nu sunt rǎspunzǎtori de eventualele erori de calcul al pensiei, efectuate de Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. Actualizările şi recalculările efectuate trebuie să respecte cadrul legal și să nu pună în sarcina beneficiarilor erorile instituției.

De asemenea, invocam prevederile Legii nr. 125 din 23 septembrie 2014, privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, art. 1, alin. (1) -,,Prin derogare de la prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, debitele constituite sau care urmeazǎ a fi constituite în sarcina pensionarilor aflați în evidența sistemului public de pensii la data intrǎrii în vigoare a prezentei legi, reprezentând sume încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizație social pentru pensionari și indemnizație pentru însoțitor, nu se recupereazǎ”.

Art. 3 din acelaşi act normativ prevede că scutirea de la plată a debitelor, precum și restituirea prevǎzutǎ la art. 1 alin. (2),conform prevederilor preentei legi, se aplică indiferent de categoria de pensie de care beneficiazǎ sau a beneficiat pensionarul, la momentul constatării existentei debitelor.

Avand in vedere dispozitiile art.84 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, pensiile militare de stat se stabilesc și se plătesc pe baza principiilor contributivității, egalității,solidarității, unicității si predictibilității, motiv pentru care invocam dispozitiile art. 14 din Codul civil, care specifica fara echivoc ca :”orice persoanǎ fizicǎ sau juridică trebuie să-și exercite drepturile și să-și îndeplinească obligațiile cu bună-credinţǎ, conform ordinii publice și bunelor moravuri.” In consedinta, apreciem ca incasarea sumelor în temeiul unei decizii administrative legale la momentul respectiv nu poate fi imputatǎ beneficiarului în mod retroactiv.

Conform art. 114 alin.1 din Legea nr.223/2015, termenul general de prescripție pentru acțiunile de recuperare a sumelor de bani este de 3 ani. Dacă suma considerată necuvenită a fost încasată cu mai mult de 3 ani înainte de emiterea deciziei de recuperare, dreptul instituției de a solicita restituirea acestor sume este prescris. Precizam ca Decizia nr.5 a Curtii de Conturi a fost emisa la 22.10.2020, iar termenul de 3 ani conform art.2500 alin.1 din C.civil, a expirat la 22.10.2023. Rezulta cu certitudine ca la data de 22.10.2020, Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne a cunoscut ca este in drept sa recupereze un eventual prejudiciu si, implicit, sa stopeze prejudiciul dupa aceasta data - 22.10.2020, ceea ce nu s-a intamplat.

Principiul securității juridice, recunoscut în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, impune ca actele administrative sǎ fie clare, precise și previzibile pentru a asigura stabilitatea raporturilor juridice. Deciziile de recalculare retroactive și de recuperare a sumelor încasate contravin acestui principiu,generând insecuritate și instabilitate în rândul beneficiarilor.

Conform art. 41 din Legea nr. 223/2015, ,,drepturile de pensie stabilite potrivit legislației anterioare rămân câștigate și nu pot fi reduse sau anulate decât în condițiile legii”. Recalcularea retroactivă a pensiei prin aplicarea unei metodologii ulterioare contravine acestui principiu de neretroactivitate a legii.

Conform art.16 din Constitutia Romaniei, revizuita, care la alin.1 legifereaza: „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice , fara privilegii si fara discriminiari”, iar la alin.2 precizeaza „Nimeni nu este mai presus de lege”. Conform prevederilor  art.2 alin.1 din OUG nr.137/2000, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata ca prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, care are ca scop sau ca efect restrangerea ori inlaturarea recunosterii folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate a drepturilor omului si libertatilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, in orice domeniu al vietii publice.

A nega acest drept conduce la o incalcare flagranta a principiilor (unicitatii, potrivit caruia statul organizeaza si garanteaza sistemul public, inclusiv cel militar, bazat pe aceleasi norme de drept, si egalitatii, care asigura tuturor participantilor la sistemul public, un tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste drepturile si obligatiile prevazute de lege), fara a mai pune in discutie egalitatea in drepturi garantata de art.16 din Constitutia Romaniei revizuita, mentionata mai sus coroborat cu dispozitiile art.47 din Constitutie.

Fata de cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati punctul dvs. de vedere, pentru a informa membrii nostri de sindicat.

 

PREȘEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

 

 

 

 

 

DOMNULUI PRESEDINTE AL

CASEI DE PENSII SECTORIALE A

     MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

 

joi, 18 iulie 2024

 

                                                                                                                                

Către,

CASA DE PENSII SECTORIALA A

     MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

cu sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr.3, sector 4, Bucuresti

 

Subsemnatul _______________________, domiciliat în _______________, judetul ___________, str. ______________________________, identificat cu CI Seria ___ nr.__________, eliberată de __________ la data de ____________, CNP ________________, trecut in rezerva la data de _________________, in temeiul art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata si completata ulterior, formulez

 

PLANGERE ADMINISTRATIVA PREALABILA

 

La data de _______________, mi-a fost comunicata prin posta Decizia nr. ____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne.

Din continutul acestei decizii rezulta ca in urma unui raport al Curtii de Conturi nr. 4263501/25.09.2020, transpus in Decizia nr.XII/5/2020, s-a verificat modul de calcul al drepturilor de pensie ale subsemnatului, ocazie cu care pentru perioada ____________________________ s-au constatat drepturi de pensie incasate necuvenit in valoare de ____________, ca urmare a emiterii Deciziei de pensie nr.__________________.

Fata de emiterea deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, ma consider vatamat din urmatoarele motive:

1.Consider ca nu sunt in culpa si in consecinta nu sunt in drept sa raspund pentru modul de calcul al drepturilor mele de pensie, motiv pentru care apreciez necesar sa se dea la scadere in contul statului sau sa se identifice persoanele care au dispus modul de calcul al pensiei, considerat eronat. Intreaga raspundere revine angajatilor Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne care au intocmit, avizat  si aprobat deciziile de pensie emise pe numele subsemnatului.

In conformitate cu dispozitiile art.1 alin.1 din Legea nr. 125 din 23 septembrie 2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii,  debitele constituite sau care urmeazǎ a fi constituite în sarcina pensionarilor aflați în evidența sistemului public de pensii la data intrǎrii în vigoare a prezentei legi, reprezentând sume încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizație sociala pentru pensionari și indemnizație pentru însoțitor, nu se recupereazǎ, si cu dispozitiile art. 3 din Legea nr. 125 din 23 septembrie 2014 scutirea de la plată a debitelor, precum și restituirea prevǎzutǎ la art. 1 alin. 2 din acelasi act normativ, se aplică indiferent de categoria de pensie de care beneficiazǎ sau a beneficiat pensionarul, la momentul constatării existentei debitelor.

2. Nu rezulta motivele pentru care se stabileste in sarcina mea culpa primirii unor sume incasate necuvenit, pe o durata de 7 ani, in conditiile in care Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne in 2017 a actualizat soldele de functie, singura actualizare ce s-a produs de cand este in vigoare Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat. Conform art.60 si art.84 Legea nr. 223/2015, recalcularea drepturilor de pensie ale subsemnatului s-a facut in mod transparent, pe baza principiilor contributivității, egalității,solidarității, unicității si predictibilității.

3. Practic, prin emiterea deciziei de recuperare se revine la valoarea pensiei anterioara lunii iunie 2017, încălcându-se astfel principul aplicǎrii dispozițiilor legale mai favorabile, conform art. 60 alin.3 din Legea 223/2015. Consider ca recuperarea sumelor considerate incasate necuvenit nu-mi poate fi imputatǎ beneficiarului în mod retroactiv. Conform art. 41 din Legea nr. 223/2015, drepturile de pensie stabilite potrivit legislației anterioare rămân câștigate și nu pot fi reduse sau anulate decât în condițiile legii, motiv pentru care apreciez recalcularea retroactiva cu 7 ani a pensiei subsemnatului ca nelegala.

4. Invoc dispozitiile art. 1513 din Codul civil, care stabileste termenul general de prescripție pentru acțiunile de recuperare a sumelor de bani de 3 ani.

Fata de cele sus-aratate, prin prezenta plangere prealabila administrativa solicit anularea deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne si a obligației de restituire a sumei de __________lei, cu menținerea în plată a deciziei anterioare de pensionare.

In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata prin Legea nr.76/2012, coroborate cu dispozitiile art.1 din Intaiul Protocol Aditional la Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale ale Omului, in care Romania este parte, intrucat ma consider vatamat in drepturile mele prin emiterea de catre Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne a deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat.

 

Data                                                                                      Semnatura

 

INFORMARE

(Pentru membrii SCMD proveniti din MAI)

SCMD va pune la dispozitie modelul de Plangere administrativa prealabila, promis. Trebuie completat si depus, cu numar de inregistrare, sau trimis prin posta, cu confirmare de primire, la Casa Sectoriala de Pensii a MAI, in cel mult 30 de zile calendaristice (data postei) de la primirea, de catre dvs., a deciziei de taiere a pensiei in plata.

Dupa ce ati facut aceasta operatiune, luati legatura cu d-na vicepresedinte col. (r) Caloian Monica, in vederea pregatirii dosarelor de actiune in instanta.

Nu plecati urechea la cei care va spun ca nu aveti nici o sansa, deoarece exista si precedente si o clara discriminare, sub acest aspect, a rezervistilor fata de pensionarii civili.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 16 iulie 2024

 

S.C.M.D. VERSUS CASA SECTORIALA DE PENSII A M.A.I.

-         In atentia membrilor SCMD, jandarmi, pompieri sau fosti lucratori din Serviciile MAI –

Stimati camarazi,

Suntem din nou discriminati fata de civili!

In asteptarea aplicarii mult laudatei Legi 360/2023, mii de pensii civile au fost taiate sau micsorate pe Legea 263/2010. Au fost insa iertati de inapoierea sumelor declarate ”necuvenite”.

La noi, a deschis atacul Casa Sectoriala de Pensii a MAI vizand, deocamdata, peste 5600 de jandarmi si pompieri in rezerva. Ia trimite accelerat DECIZII de recuperare a sumelor incasate necuvenit, cu titlul de pensie militara, pe 84 de luni din urma.

De ce pensionarii civili in cauza sunt iertati pentru o ”vina” care nu le apartine, iar rezervistii nu? Este exact situatia din anii 2013-2015 cand ni se cereau bani pe 36 de luni din urma, iar SCMD a elaborat (gl. Constantin Nastase) si obtinut Legea 241/2013, apoi, cu ajutorul unor grupuri de deputati si senatori a facut posibila aparitia Legii 223/2015 (ulterior distrusa prin zeci de OUG-uri).

In situatia actuala, dupa discutii cu reprezentantii Casei Sectoriale de Pensii a MAI, Departamentul Juridic al SCMD, recomanda:

·        in 30 de zile consecutive (nu lucratoare) de la data primirii Deciziei, trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, sau inregistrati la emitent (Casa Sectoriala) nu o contestatie ci o PLANGERE PREALABILA ADMINISTRATIVA (in baza Art. 7 a Legii 554/2001);

·        joi, 18 iunie a.c., SCMD va face public, MODELUL PLANGERII, spre a fi descarcat si completat;

·        dupa alte 30 de zile de la inregistrarea PLANGERII, fie ca vi se raspunde, fie ca nu, in baza Exemplarului 2 al acesteia si a confirmarii de primire, sau a dovezii de inregistrare, se va putea deschide actiunea in Contencios.

Pentru alte amanunte, privind actiunea in justitie si actele necesare, dupa ce ati depus PLANGEREA, luati legatura cu Departamentul juridic al SCMD.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU