INFORMARE - Cu privire la discutiile avute la Guvern astazi, 05.06.2024

                La 11:45 AM, toti participantii la discutiile cu dl. ministru, ne-am prezentat la Guvern. Ni s-a comunicat ca doar 3-4 vor putea participa la intalnirea cu prim-vicepremierul, deoarece au aparut si alti parteneri de discutie: domnii E. Bachide si gl. V. Rosu.

          La propunerea d-lui gl.(r) Balaceanu, delegatia a fost formata din subsemnatul si col. Marian Tudor, ca responsabili de mitingul din 7 iunie (si de FORUM) si de presedintele ANMCRR. Personal, am solicitat sa participe si noul presedinte al LAPDM, dar am fost refuzat.

           La discutii, reprezentantii MApN au spus ca problema echivalarii soldei de grad a rezervistilor cu aceea a celor in activitate a fost rezolvata prin vot unanim in Comisii, datorita adoptarii “Amendamentelor Leoreanu”.

            Noi am contestat, precizand ca respectivele amendamente vor mari inechitatile, ca am solicitat Camerei Deputatilor ca la Comisia de Buget-Finante sa fie adoptate “Amendamentele Coarna-Roman”, nu rezumatul lor. Procesul fiind de durata si rezultatul incert, am cerut interventia ministrului Apararii, sa fim primiti in audienta de prim-vicepremier, caruia ii inmanam “Amendamentele Coarna-Roman”, pregatite ca text de OUG, cu rugamintea ca, dat fiind contextul actual intern si international, sa fie dis-

cutate in Sedinta de Guvern de maine si promovate ca OUG. Asta inseamna aplicare imediata!

            Toti trei am respins orice argument referitor la PNRR si Comisia Europeana, deoarece avem probe scrise, din partea CE, FMI, OECD, Bancii Mondiale, etc. referitoare la faptul ca “politica de salarii si pensii priveste strict Guvernul Romaniei”.

             In plus, avem declaratiile ministrilor Muncii, de la d-na Ana Costea la actualul ministru, ca problema pensiilor militare nu are nici o legatura nici cu Ministerul Muncii, nici cu cel de Finante, nici cu Bugetul de Stat, ci cu anvelopa financiara a ministerelor noastre.

             Dl. prim-vicepremier a promis ca va pune in dezbatere solicitarea noastra in Sedinta de Guvern de maine si ne va transmite raspunsul ulterior.

             Noi am promis ca vom raspunde… raspunsului, cu ocazia mitingului din 7 iunie. Ca nu vom admite prezenta nici unui partid la miting, pentru ca este o problema strict sociala si ca opinia noastra in ceea ce priveste clasa politica actuala va fi exprimata la vot! Celor care vor incerca sa bage batul prin gard, referitor la aceasta discutie, le cerem sa se abtina, pentru ca interesul general al tuturor rezervistilor primeaza interesului lor meschin si pentru ca suntem blindati cu probe.

              Cerem tuturor camarazilor de buna credinta sa vina pe 7 iunie la orele 13:00 PM, la Guvern, pentru a sustine, cu succes, “Batalia pentru Gradul Militar”! Sa vina insa cu sepci de protectie, cu apa si cu medicamentele necesare la ei, fiindca ziua va fi foarte fierbinte.

Honor et patria! Vae victis!     

Presedintele SCMD

Col(r) Dr. Mircea Dogaru