ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

duminică, 6 septembrie 2009

Comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de ; Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com/
Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
Fax : 0216684232

Nr. 1/06.09.2009



COMUNICAT

Luand nota cu stupefactie de modul banditesc, tipic stalinist – kominternist, in care in cadrul pachetului de legi anticriza pentru care Guvernul Romaniei isi asuma raspunderea, initiatorii au strecurat pe usa din dos, integral si ad litteram, in Proiectul de Lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, la capitolul IV, articolele 23-30, toate prevederile Proiectului de Lege pentru reglementarea sistemului de cumul al pensiilor cu veniturile salariale, initiat de catre acelasi guvern cu Ordonanta de urgenta la 31 decembrie 2008 si respins, la sesizarea Avocatului Poporului in ianuarie curent de catre Curtea Constitutionala, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ii avertizeaza pe toti cei implicati sau interesati, legiuitori sau victime, ca va utiliza toate mijloacele legale, mergand pana la a chema individual in instanta de judecata pe initiatori, pe domnii parlamentari care vor vota aceasta initiativa a « centralismului democratic » de tip bolsevic, pentru ca vinovatii de noua si flagranta incalcare a principiilor democratiei reale, a economiei de piata si a liberei concurente, sa suporte rigorile legii.

Reamintim celor interesati ca prevederile in cauza, ingradind dreptul la munca, incalca intrega legislatie a muncii, interna si europeana, 18 articole ale Constitutiei Romaniei, incepand cu art. 41, al. 1, care precizeaza ca « Dreptul la munca nu poate fi ingradit », articolele 1 si 6 ale Conventiei Internationale a Drepturilor Sociale si Culturale si art. 17 al Declaratiei Universale asupra Drepturilor Omului.

Intrucat « pensionarii cumularzi » care constituie obiectul proiectului de lege nu sunt batrani de peste 65 de ani, reangajati, ci in marea majoritate a cazurilor, fosti militari disponibilizati la 38 – 55 de ani, cu pensii penalizate, drept de munca si de cumul, in baza acordurilor de integrare a Romaniei in NATO, acorduri in care NATO a investit sume considerabile, inclusiv pentru reorientarea lor profesionala prin centre de reconversie, acest caz este de competenta Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, obligat prin statut sa apere drepturile membrilor sai. Si o va face, apeland la instantele nationale si europene.

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

SECRETAR GENERAL,
Col. (r) dr. Constantin MONAC

11 comentarii:

Anonim spunea...

Voi chiar nu sesizati ca vorbiti ca "Moise in pustiu"? Nu cu asemenea "ärme" se lupta cu cei de la putere care ne fac "nesimtiti". Acesti "soldati neinstruiti" trebuie tratati cu "ärme" egale. Intelegetí ce vretí !

Anonim spunea...

Iata ce spune dl.Geoana, candidat la presedintia ROMANIEI:
"6. Veteranii de razboi si rezervistiiVeteranii si rezervistii trebuie sa fie considerati ca fiind parte a Armatei Romane. Statul are o responsabilitate fata de ofiterii si subofiterii in rezerva, fata de combatantii si fata de urmasii legali ai acestora.a. Sustinerea si incurajarea implicarii rezervistilor in viata Armatei, inclusiv prin apararea dreptului de a ocupa functii in sistemul public. Pensionarea anticipata in Armata trebuie tratata tinand cont de particula­ritatile acestui sistem. Deja, prin votul PSD, militarii care au iesit anticipat la pensie, la 45 de ani si care sunt in prezent anga­jati in sistemul bugetar pot sa-si pastreze slujbele pana la varsta normala de pensionare. Este obligatoriu ca pensionarea antici­pata sa nu-i priveze pe militari de dreptul de a munci si de a fi platiti pentru aceasta munca. Totodata, este necesara acorda­rea tuturor drepturilor legale.b. Un nou sistem de asistenta sociala pentru veterani si rezervisti, inclusiv prin infiintarea unor asezaminte medico-sociale pentru cei care doresc sa traiasca in astfel de institutii, menite sa le asigure cazare, masa, socializare si asistenta medicala (in colaborare cu administratia locala)."
Stie cineva actul normativ la care face referire domnul Geoana si care reglementeaza problema cumulului pensie /salariu in sistemul bugetar?
Sau este doar o intentie viitoare, deocamdata stiu ca si parlamentarii PSD au votat asumarea raspunderii Guvernului pentru o lege discriminatorie. Ex.: ai pensie 1.699 lei, poti cumula cu un salariu de 5.000 lei, total venituri = 6.699 lei! ai pensie 1.701 lei si salariu de 1.500 lei, nu poti cumula, rezulta total venituri fie 1.701 lei, fie1.500 lei, in functie de optiune!
Curata "Democratie"!

tepes spunea...

modul de expunere al politicienilor fata de problema militarilor este josnic ca de altfel propria lor existenta. Vreau sa se stie ca prin modul in care ne trateaza (incalcand grav constitutia) ne ia dreptul de a trăi decent. Noi de ce să le lăsăm dreptul de a trăi.
Ca să nu fim călcați de drojdia societății nu trebuie să fim viermi și să ne târâm.
Aș vrea ca acest boc să-mi spună cât e de moral ca el să cumuleze doua salarii de la stat(cel de prim ministru și de profesor).
Vor să recalculeze pensiile in sistem unic după ce ne dau afară de la stat că aveam mai mult de 1700 de lei. Le atrag atentia că eu ca individ sunt dator cu o moarte dar o să-mi vând scump pielea.
Nu noi am cerut cu cât trebuie să contribuim la fondul de pensii ci chiar el statul român a hotărât.
Mie greață de tot ce văd în jur, înepând cu carpetarul de băsescu care de atâția ani furbișează tangonul în fața poporului.

sam spunea...

Pentru cei ce vor merge la negocieri la ministerul muncii le recomand sa studieze articolul PRIVATIUNILE PROFESIEI MILITARE din OBSERVATORUL MILITAR NR.18(13-19. 05.2009).Poate citeste si domnul BOC si domnul POGEA...

Anonim spunea...

Se pare ca guvernantilor le-a ajuns "funia la par"

sam spunea...

De ce BOC are voie sa ia 2 salarii de la stat?
Si premier si profesor...Asa vrea elnu?...

Anonim spunea...

Pentru consiliu de conducere.
Am o intrebare logica din partea unui pensionar militar care a activat cu dragoste in armata româna toata viata.DOMNILOR, CUNOASTETI PAREREA DOMNULUI GEOANA DESPRE PENSIONARII MILITARI DAR SI A DOMNULUI BASESCU EXPRIMATA PRIN LEGILE EMISE DE BOC REFERITOR LA RECALCULAREA PENSIILOR MILITARILOR. La adunarea festiva desfasurata cu ocazia Zilei Armatei Române la Cercul Militar National ,unde a invitat generalii tradatori,Oprea, Ontanu, Iordanescu , PRESEDINTELE ROMÂNIEI a facut referire la intentia criminala privind recalcularea pensiilor militare sau a aburit intreaga asietenta cu iluzii desarte? CARE A FOST ATITUDINEA VENERABILILOR PREZENTI LA ACTIVITATE? Daca noi(VOI) nu luati atitudine concreta si participati la astfel de activitati adusi la numar ne meritam soarta .

Anonim spunea...

Aceasta este Declaratie zilei de 25.10.2009


Declaratia zilei
Traian Băsescu

25. 10. 2009
Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu de 5 ani, o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim. La mulţi ani, Armata României!
NERUSINAT !

Anonim spunea...

N-am urmarit mesajele "alesilor" prezenti si viitori, rostite cu prilejul zilei de 25 oct., dar dupa cum vad, n-am pierdut nimic. Josnicie, ipocrizie si cameleonism, asta vedem permanet. Astia ne considera in continuare prosti. Mai ca-ti vine sa apuci calea codrului (scuze, uitasem ca l-au defrisat).

Unknown spunea...

COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa din data de 4 noiembrie 2009, sesizată în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, cu obiecţiile de neconstituţionalitat e referitoare la:
- Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor- cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional;
- Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;
- Legea educaţiei naţionale,

Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, următoarele:
- Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor- cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional este constituţională în măsura în care prevederile Capitolului IV din lege nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este stabilită expres prin Constituţie;
- Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice este constituţională în măsura în care prevederile art.41 alin.(2) lit.e) din lege, criticate prin obiecţia de neconstituţionalitat e, nu se referă la cazurile în care Legea fundamentală admite în mod expres cumulul de funcţii.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziilor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Preşedintelui României în vederea promulgării legii, potrivit art.77 alin.(3) din Constituţie.

În ceea ce priveşte Legea educaţiei naţionale, având în vedere că, în urma deliberărilor, nu s-a obţinut majoritatea de voturi cerută de art.6 coroborat cu art.51 alin.(1) teza a doua din Legea nr.47/1992, pentru adoptarea deciziilor, Curtea Constituţională a dispus repunerea pe rol a dosarului pentru data de 18 noiembrie 2009.

BIROUL DE PRESĂ AL CURŢII CONSTITUŢIONALE

Anonim spunea...

NE MERITAM SOARTA ?SAU FIECARE IN PARTE ACTIONAM STATUL IN JUDECATA PENTRU GAFA FACUTA DE CURTEA CONSTITUTIONALA CAND IN DECIZIA SA A MOTIVAT CA NOI MILITARII CARE PRIN LEGE AVEM DREPTUL LA MUNCA ORIUNDE PUNEM IN PERICOL SIGURANTA NATIONALA IN CODITIILE IN CARE MAJORITATEA FORMAM REZERVA ARMATEI IAR EI ALESII NU PUN IN PERICOL SIGURANTA NATIONALA CU VENITURILE PE CARE LE AU.AVOCATUL POPORULUI PLATIT DIN BANI PUBLICI DAR CARE ESTE ALES A UITAT SA NE MAI APERE DREPTURILE CONSTITUTIONALE.CINE DA DREPTUL UNUI JUDECATOR DE LA CCR SA MODIFICE CONSTITUTIA IN LOC SA VEGHEZE SA FIE RESPECTATA ASEZAND CATEGORII SOCIALE MAI PRESUS DE LEGE.