joi, 8 martie 2012

Comunicat privind mitingul SCMD din 14 martie a.c.


In atentia membrilor SCMD din Bucuresti si Ilfov
SCMD l-a atentionat pe Primul ministru, i-a atentionat si pe ministrii de resort, ca avem zeci de mii de procese in tara si un proces la Curtea de Justitie de la Luxemburg, impotriva statului roman, pe tema rapirii abuzive a dreptului nostru la proprietatea numita grad militar si discriminarii, prin transformarea pensiilor noastre, din pensii militare de stat in pensii civile, dependente de punctul de pensie.
Independent de cuantum, afirmam ca toate pensiile militare sunt platite ilegal, prin transfer de fonduri fara acte justificative si ca s-a investit propagandistic in unii dintre camarazii nostri, carora li s-au marit, prin calcul “din burta” pensiile, in cuantum, dar ca pensii de natura civila, si ei ramanand “asistati” sau “beneficiari”. In aceasta situatie, noi solicitam legalizarea prin acte normative a situatiei in cauza, deci cuantumul astfel dobandit de catre camarazii nostri, sa ramana asa deoarece este supus acelorasi principii europene: orice pensie aflata in plata este un drept patrimonial dobandit, diminuarea sa fiind considerata discriminare.
Pentru majoritatea camarazilor, militari si politisti, ale caror pensii au fost micsorate abuziv in cuantum, atentionam ca, aflandu-ne in procese cu Casele sectoriale si Guvernul Romaniei, pocese prin care am obtinut peste 1200 de hotarari definitive si irevocabile, care desfiinteaza obiectul revizuirii (decizia de pensie pe recalculare) ba, mai mult, am inceput sa obtinem hotarari definitive si irevocabile si pe revizuiri, solicitam ca executarea silita (adica plata de la 1 ianuarie 2011 a sumelor considerate in plus, ca foloase necuvenite din drepturi de pensie), sa fie sistata.
Nici Primul ministru, nici ministrii de resort nu ne-au raspuns, drept pentru care ne tinem de cuvant si iesim in strada.
Acesta este scopul mitingului organizat in ziua de 14 martie a.c., in Piata Eroilor din fata Academiei Militare, miting la care vom invita si aliati din cadrul CNSC. Va rugam sa faceti mobilizare generala printre prieteni si membri de familie, pentru a fi prezenti, incepand cu orele 11.00 la miting.
Oficial, vom da citire si vom trimite pe adresa Primului ministru documentul urmator: 

Catre,
PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI
Domnului Mihai Razvan UNGUREANU
          Va informam ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a obtinut in justitie pentru membrii sai peste 1200 de hotarari definitive si irevocabile favorabile impotriva deciziilor de recalculare, acestea fiind nule de drept deoarece au fost emise in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a acestei activitati cu un nepermis caracter retroactiv. Drept urmare, deciziile de revizuire, emise in baza OUG nr. 1/2011, aprobata la doua maini prin Legea 165/2011, sunt fara obiect, deoarece incearca sa legitimeze respectivele decizii nule de drept.
          In aceasta situatie va solicitam sa interveniti, ca Prim ministru al Guvernului, in conformitate cu prevederile legale, pentru amanarea/incetarea executarilor silite, adica restituirea de sume abuziv stabilite ca foloase necuvenite din drepturi de pensie, conform OUG 1/2011, cu incepere de la 01.01.2012, pentru membrii de sindicat.
          Cata vreme membrii SCMD sunt in procese in instante pe recalculare si pe revizuire - pe care culmea ! – le si castiga in tara, executarea silita nu poate fi declansata pana la solutionarea definitiva pe cale juridica a cazurilor, cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe OUG nr.1/2011, deja desfiintata in justitie prin doua hotarari definitive si irevocabile déjà obtinute de SCMD.
         In speranta ca veti intelege demersul nostru, faptul ca nici noi nici Guvernul nu avem nevoie de actiuni absolut inutile, care sa complice si mai mult haosul juridic in care se zbate Romania, consideram ca ceea ce propunem va scuteste de asumarea unor noi, inutile si ilegale responsabilitati.
        Asteptam raspunsul dvs. pana pe 15.03.2012 cand, daca acesta va fi negativ, vom incerca sa obtinem, pe alte cai legale, pentru membrii SCMD, ceea ce stabileste legislatia nationala si europeana in situatia proceselor aflate in derulare.

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU