marți, 6 martie 2012

DIALOG USL – CNSC



Doamnelor si domnilor colegi,
Un sindicat cu 30.000 de membri are sau nu importanta in ochii candidatilor la viitoarele alegeri, indiferent de cat de bine s-a miscat pe toate palierele luptei pentru drepturile socio-economice ale membrilor sai. O formatiune cu peste 500.000 de membri este cu totul altceva si acesta este rostul acelei parti a societatii civile organizate in jurul programului de actiune lansat de noi si numit PLATFORMA CIVICA, formatiune care se numeste, deocamdata, Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) dar care poate deveni oricand Uniunea Societatii Civile Romanesti. Este motivul pentru care am indemnat in permanenta filialele noastre sa ofere sprijin sindicatelor si ONG-urilor locale si sa le atraga sub semnul unitatii si solidaritatii la un program comun de lupta.
Domnul Victor Ponta, intelegand primul lectia data guvernantilor la 24 ianuarie a.c., a propus o intalnire intre conducerea USL si delegati ai tuturor structurilor componente ale CNSC. La aceasta intalnire, care va avea loc pe 7 martie a.c., orele 12.00, la Parlamentul Romaniei, vom merge cu ideea de contract social, care presupune solicitari si angajamente de ambele parti. Astfel SCMD nu poate fi acuzat ca face politica, ci isi face datoria fata de membrii sai si fata de Romania, conform prevederilor Constitutiei.
Va prezentam, in proiect, lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC, propusa oricarei viitoare guvernari. Lista ramane deschisa. Consideram ca ea poate sa constituie o baza de discutii pentru filialele SCMD cu sindicate si ONG-uri din zona lor de activitate.