marți, 16 aprilie 2019

Comentarii pe marginea O.M. 46/14.03.2019“SA TRAITI BINE, MAI TOVARASI!”
-         Comentarii pe marginea O.M. 46/14.03.2019 -
Expresia din titlu este imprumutata. Apartine unui general adevarat, care cunoaste toate dedesubturile distrugerii sistematice si programate, in interes strain, a rezervei Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Nu-i dam numele, ca sa ne mai poata lumina si altadata!
In ceea ce ne priveste, avertizam de trei ani ca s-a primit ordinul desfiintarii puzderiei de ONG-uri militare, prin amalgamarea intr-o megastructura care sa fie pusa sub controlul politicului, plan bazat pe manipularea orgoliilor (fuduliei), servilismului, lacomiei si ambitiilor nefondate ale unora.
Anul trecut s-a incercat adunarea tuturor ONG-urilor rezervistilor MApN sub un secretariat, ori subsecretariat de stat pus sub comanda unui general in rezerva, pocnitor din calcaie pe la Cotroceni. Ideea a cazut pentru ca s-a impotrivit SMA, care a cerut subordonarea de catre el a noii structuri, printr-un general activ.
Drept urmare, ministrul Apararii, personaj politic paralel cu domeniul militar, a inventat, prin O.M. 46/14.03.2019, publicat in MO cu numarul 244/29.03.2019, cu intrare in vigoare in aceasi zi, un asa-zis “Consiliu consultativ al militarilor in rezerva si in retragere”.
Din textul Ordinului M46, scris in “limba Dancila”, aflam la Art.1, ca respectivul Consiliu “isi desfasoara activitatea ca organ consultativ in scopul asigurarii ministrului apararii nationale”. Coada frazei (“a consultantei de specialitate in domeniile de interes specific militarilor in rezerva si in retragere”) nici nu mai conteaza, fiind atasata aiurea. Rezulta ca dl. ministru, vinovat de toate relele abatute asupra noastra, prin OUG-urile arhicunoscute si pe care SCMD l-a dat in judecata, va fi “asigurat” de catre noul Consiliu. De ce anume asigurat? Putem doar presupune ca de obedienta si servilismul respectuos al respectivilor membri!
La Art.2, aflam ca respectivul Consiliu “functioneaza la nivelul Cabinetului ministrului, pe langa structura de consilieri”, evident politici ai ministrului politic al Apararii Nationale. In mod profund democratic si agramat, activitatea sa va fi “sprijinita si coordonata” (ori e sprijinita, ori e coordonata – n.n.) de catre un consilier desemnat de ministrul Apararii Nationale. Deci, intrare clara sub papuc, si nu direct sub papucul ministrului, ci al unui tuter de incredere al acestuia!
La Art.3, aflam ca respectivul Consiliu este “compus din militari (inclusiv soldati si fruntasi? – n.n.) trecuti in rezerva sau in retragere din MApN, recunoscuti (De catre cine? De catre politic? – n.n.) pentru expertiza si experienta lor in domeniile de intreres specifice”. Ale cui interese specifice? Ale presedintelui, Guvernului? Sau e vorba de expertiza si experienta respectivilor in domenii ca AVC, prostata, Alzheimer etc?
Tot democratic, numarul consilierilor “se stabileste de catre ministrul apararii, la propunerea secretarului de stat (tot politic – n.n.) pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului.”. Desemnarea va fi facuta de catre “structurile asociative”, dar nu singure, ci impreuna cu “consilierul coordonator” si cu avizul secretarului de stat mai sus amintit, “cu aprobarea ministrului apararii nationale”. Adica, tovarasul candidat va trece prin 3 filtre politice, de interes. Curat democratic!
Activitatea respectivilor oameni de paie se va desfasura doar in baza aprobarii ministrului, la propunerea consilierului si cu avizul secretarului de stat amintiti. Se va desfasura “in sedinte sau in anumite situatii, in grupuri de lucru tematice (ca la Cantarea Romaniei? – n.n.), constituite din numarul de persoane, propus de consilierul desemnat.”. Mai mult, “modalitatea de desfasurare a activitatii va fi stabilita in metodologia aprobata de ministrul apararii nationale (scris cu litere mici peste tot “Apararii Nationale” – n.n.), la propunerea consilierului prevazut la Art.2, cu avizul secretarului de stat”.
Ca bomboana sa fie pusa pe coliva …. dreptului constitutional de exprimare al rezervistilor, “accesul la informatiile vehiculate in cadrul Consiliului se face cu respectarea prevederilor actelor normative din domeniul informatiilor clasificate”.
In plus, doritorii de pupat mana calailor politici sunt informati ca “participarea la activitatea Consiliului este optionala si neremunerata”. Atunci, de ce s-ar duce, daca nu au acces la nimic, au voie sa spuna doar “Am inteles!” si sa faca sluj gratis in fata unor “pulifrici” politici, ca s-o citam pe d-na Lia Olguta Vasilescu, calaul sef al rezervistilor. Se vor duce din fudulie si ca sa se simta bine, adulandu-se reciproc si injurand SCMD fiindca nu pricep de ce lumea se strange sub steagul acestuia.
Si, in conditiile astea, ne mai intreaba unii, “Noi de ce nu am pus botul?”. Ce sa le spui? Ca nu suntem ai MApN? Ai MAI? Ai SRI etc., ci ai tuturor rezervistilor? Ca suntem sindicat si nu ONG? Ca tot raul ne vine, de 10 ani, de la directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN, care ne tot taie drepturile, umflandu-si-le, proportional, pe ale lor, cu diferite “Oscaruri”, sau sa le spunem simplu, camaradereste … “Ba, ati trait degeaba!”.
SERVIM PATRIA!
Onoarea si Patria! Vai de cei invinsi!
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU