luni, 8 aprilie 2019

INFORMARE


CLARIFICARI CU PRIVIRE LA LEGISLATIA
PENSIILOR MILITARE DE STAT
-         In atentia doamnelor si domnilor parlamentari –

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Intrucat multi dintre dvs. ne-ati sunat spre a ne intreba care dintre articolele din OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2019 ar trebui modificate, va raspundem, simplificat, urmatoarele:
-         Conform Constitutiei Romaniei, Art.42 – militarii si politistii nu presteaza “munca”, ci activitati la ordin (similare doar muncii fortate, interzisa pretutindeni). Ca atare, nu li se poate aplica legislatia muncii, orice asociere cu legile aplicabile civililor fiind neconstitutionala.
-         In toata lumea exista doua categorii de pensii: civile si militare, legislatia fiind separata datorita multiplelor diferente intre munca si activitatile militare (8 ore, fata de 24 de ore, asumarea riscului pierderii vietii, renuntarea de catre militari la drepturi civile si acceptarea de privatiuni etc.).
-         Doar in Romania, militarii, inclusiv rezervistii, au primit statutul de tratament juridic identic impreuna cu o categorie socio-profesionala civila, asimilata – MAGISTRATII (Decizia 20/2000 a CCR si Decizia 29/2011 a ICCJ).
-         In OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2019, magistratii nu se regasesc (nu fac obiectul). De ce rezervistii fac obiectul acestor OUG-uri, fiind asimilati, ilegal, nu magistratilor, ci functionarilor publici din Curtea de Conturi, de exemplu?
Pe cale de consecinta, SCMD VA SOLICITA ELIMINAREA TUTUROR PREVEDERILOR (ARTICOLELOR) REFERITOARE LA REZERVISTI DIN AMINTITELE OUG-URI. Orice alta masura (initiativa legislativa), va fi considerata de catre noi ca fiind neconstitutionala, contrazicand deciziile OBLIGATORII ale CCR si ICCJ, drept care, vom fi obligati sa ne adresam Justitiei, impotriva initiatorilor, asa cum am procedat cu ministrii Muncii si Apararii Nationale, vinovati de haosul creat, prin OUG-uri, in legislatia pensiilor militare de stat. Cu alte cuvinte, dorim eliminarea noastra din OUG-uri si intoarcerea la Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, deoarece inlatura toate inechitatile dintre categoriile de rezervisti si discriminarea rezervistilor fata de magistrati.
Adresam multumiri domnilor parlamentari care au inteles demersul nostru juridic si s-au pronuntat, deja, in acest sens:
-         Senator Stefan Mihu (PSD);
-         Senator Adrian Tutuianu (ProRomania);
-         Senator Alina Gorghiu (PNL);
-         Deputat Dumitru Lupescu (USR);
-         Deputat Marius Pascan (PMP);
-         Deputat Dorel Gheorghe Caprar (PSD);
-         Deputat Victor Viorel Ponta (ProRomania);
-         Deputat Otto Weber (PSD);
-         Deputat Adrian Solomon (PSD);
-         Deputat Ion Mocioalca (PSD).
Le multumim, adresandu-le rugamintea de a depune eforturi sa-si convinga si colegii de grupuri parlamentare!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU