miercuri, 10 aprilie 2019

DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA


DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
-         In atentia tuturor rezervistilor –
Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti” (urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015.
Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat.
Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”.
Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a celor care au facut carte inainte de anul 2000, pentru ca inteleg prea multe si nu este cazul.
Profitam de ocazie, pentru a va face cunoscute numele parlamentarilor vinovati de initiative legislative contrarii Deciziilor CCR si ICCJ, care stabilesc egalitatea de tratament juridic dintre pensionarii magistrati si rezervisti si, deci, contrarii intereselor si drepturilor noastre legitime:
-         Mihai-Viorel FIFOR- senator PSD;
-         Beniamin – Gabriel LES – deputat PSD;
-         Lia-Olguta VASILESCU – deputat PSD
(Cei trei sunt, deja, actionati in Justitie, de catre SCMD)
-         Eugen-Orlando TEODOROVICI – senator PSD;
-         Tit-Liviu BRAILOIU – senator PSD;
-         Romulus BURLACU – senator PNL;
-         Florin–Vasile CITU – senator PNL;
-         Cristian BUICAN – deputat PNL;
-         Gigel–Sorinel SARBU – deputat PNL.
Ne vom reaminti numele lor, la vot!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU