miercuri, 13 ianuarie 2010

Comunicat, 14.01.2010

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a luat act de sesizarile unui numar mare de membri ai sai referitoare la telefoanele pe care le primesc de la persoane ce se prezinta ca lucrand la Case de pensii ale militarilor (fara sa-si decline complet identitatea).

Prin aceste telefoane persoanele respective le cer membrilor de sindicat sa-si retraga intentia scrisa pe formularele Anexa nr.2 la Instructiunile pentru aplicarea cap. IV din Legea nr. 329/2009, si anume aceea de a sesiza instantele de judecata cu privire la ilegalitatea, netemeinicia si caracterul discriminatoriu al actiunii de suspendare a platii pensiei (Exemplu: „Imi rezerv dreptul de a apela la instantele de judecata”).

Comitetul Director al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate atentioneaza respectivii functionari ai statului sa se abtina de la astfel de actiuni de intimidare a membrilor de sindicat, care nu sunt altceva decat ingerinte brutale in libera exprimare a vointei persoanei, in modul de manifestare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale membrilor de sindicat.

Pretindem cu fermitate ca, in coninuare, orice dialog pe aceasta tema sa se duca numai in cadrul legal adecvat, in dialog amiabil cu Comitetul Director al sindicatului sau, dupa caz, in fata instantelor de judecata.


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director

Completare din partea domnului Presedinte al SCMD, Mircea DOGARU

In atentia doamnelor cu sau fara grad de la Directia Pensii Militare:

Le atentionam pe doamnele functionare de la Ministerul Apararii sa inceteze campania telefonica de amenintare declansata in dimineata zilei de azi, 14.01.2010, impotriva domnilor generali, ofiteri, maistri militari si subofiteri in rezerva, care au optat pentru a ramane in serviciu, in conditiile suspendarii pensiilor militare, rezervandu-si dreptul de a actiona in justitie in aceasta ultima chestiune, deoarece dreptul la libera exprimare verbala sau in scris inca nu a fost abrogat in Romania.

Pana cand onor Guvernul va limita sau anula, printr-o ordonanta de urgenta, pe langa dreptul la munca, dreptul la pensie, dreptul la proprietate, dreptul de a alege si a fi ales, si acest drept fundamental al omului, doamnele in cauza se afla sub incidenta legii penale si ne rezervam dreptul de a le chema in instantele de judecata.