sâmbătă, 2 martie 2013

COMUNICAT



Subiect:                       Cu privire la actiunea de luni, 04.03.2013,  in lumina discutiilor
                                    purtate la Guvern astazi, 02.03.2013, orele 12.00 - 13.30
           

Domnilor colegi,

In urma recentelor evenimente, sambata, 02.03.2013, a avut loc la Palatul Victoria un dialog intre Comisia de dialog cu Guvernul a SCMD si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Din partea SCMD, au sustinut obiectivele din memoriul alaturat, care urmeaza a fi inaintat conducerii USL, urmatorii: Col. (r) dr. Mircea Dogaru (presedinte), Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif (secretar general), Gl. Mr. (r). Constantin Nastase, Col. (r) Pricina Valeriu, Col. (r) Tudor Marian (vicepresedinti).

Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare cu reprezentantii SCMD si cu cei ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.

In aceasta situatie, va rog domnilor vicepresedinti de zone si presedinti de filiale sa fiti de acord sa limitam actiunea de luni la o delegatie care va purta discutii la sediul USL, cu ocazia inmanarii memoriului anexat, cu reprezentanti ai USL.

In acelasi timp, transmitem rugamintea atat membrilor de sindicat neimplicati, cat si altor persoane, sa nu participe la aceasta delegatie, deoarece obiectivele actiunii preconizate sunt pe cale de realizare. Daca, pana la sfarsitul lunii, constatam ca angajamentele asumate de dl. viceprim-ministru si, in repetate randuri, de catre liderii USL nu vor fi, din varii motive, realizate, vom actiona in functie de noile realitati.

Cu multumiri,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU