marți, 12 martie 2013

Referitor la proiectul de Lege reparatorie

Raspuns presedintilor filialelor si membrilor SCMD care cer clarificari

Decizia conducerii USL din 4 martie a.c., la propunerea Guvernului de a rezolva criza rezervistilor prin doua ordonante care sa preceada Legea pensiilor militare de stat, a fost votata in unanimitate, dar a fost schimbata solutia preconizata, respectiv s-a decis sa se adopte o lege reparatorie, inaintea Legii pensiilor militare de stat, si nu doua ordonante.
Cele hotarate sunt cuprinse integral in Proiectul de Lege trimis de noi filialelor si care a fost depus la Guvern, la Parlament si la Ministerul Apararii. O lege care trebuie sa apara in regim de urgenta, raspunzand ambelor doleante: si dreptului la munca nelimitat si, in primul rand, revenirii in cuantum la nivelul pensiei din decembrie 2010, plus 4% si celelalte prevederi, pentru inlaturarea discriminarilor.
Profitand de ocazie, cineva a depus un proiect la minim si doar pe cuantum, la Camera si fara regim de urgenta. In fapt, decizional este Senatul, si cu rol extrem de important, Comisia de aparare a Senatului.
La ora actuala luptam pe toate caile ca, intr-o forma legala, sa ni se dea ce s-a promis, cu alte cuvinte sa se aplice integral solutia adoptata de liderii USL la 4 martie.
Atrag atentia celor care acuza sindicatul ca face prea putin ca, datorita SCMD:
  1. In 2011 s-au primit pensiile intregi;
  2. In 2012, scaderile au fost la valoarea de o treime fata de cat se planificase in ianuarie 2011 si un mare numar de rezervisti a ramas cu venitul intact sau a beneficiat de mariri (Nu stim cati, de aceea am solicitat oficial clarificari in acest sens);
  3. Banii pe CASS se restituie;
  4. Prin lege cei discriminati la cuantumuri nu au mai restituit sumele pentru anul 2011, prevazuta prin ticaloasa actiune de Regularizare.
In continuare, sindicatul lupta, si acestea sunt prioritatile, pentru:
  1. Legea reparatorie, in regim de urgenta (cu Senatul camera decizionala);
  2. Legea pensiilor militare de stat, in regim de urgenta;
  3. Verificarea disponibilizarilor de la MAI si masuri de reangajare a jandarmilor, pompierilor, etc.
  4. Cuprinderea in lege, cu drept de pensie anticipata si a militarilor angajati pe baza de contract, disponibilizati la 45 de ani.

Avem toate asigurarile ca, de data acesta, nici Opozitia nu se va ... opune! 

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU