vineri, 12 aprilie 2013

Referitor la unele afirmatii nefericite privind restituirea dreptului militarilor discriminatiComunicat de presa
Fata de masurile si sumele vehiculate in media referitor la necesarul asigurarii reparatiilor pentru rezervistii discriminati, in baza discutiilor purtate astazi,  pe cifre reale, la Guvern, suntem in masura sa afirmam urmatoarele:
MApN, MAI si SRI au fondurile necesare producerii reparatiei, fara a fi nevoie de o suplimentare de buget sau de alte masuri. S-au facut, intr-adevar, mari economii, asa cum prevazuse Emil Boc, prin rata extrem de mare a mortalitatii la rezervisti.
Suma necesara pentru intreg sistemul national de aparare este de 7.744.919 lei/luna (1.760.080 euro/luna). De aici si pana la sutele de milioane de lei vehiculate in media, distanta este enorma.
Pe de alta parte, rezervistii se considera jigniti ca au putut fi banuiti macar ca ar accepta pomana dintr-un "fond de solidaritate" sau din spolierea altora.
Reafirmam ideea ca sunt 1.700.000 de pensionari in Romania, potrivit ministrului muncii, restul pana la 5,5 milioane fiind asistati social, fostii membri cooperatori, fostii lucratori in Cooperatie, fostii diplomati, fostii parlamentari si functionari publici, fostii militari, ca si revolutionarii si alte categorii, fiind aruncati nejustificat pe Casa Nationala de Pensii, unde ei nu au contribuit, pentru ca au contribuit separat si altfel in baza unor legi speciale, astazi abrogate ori suspendate.
Noi solicitam ca tot haosul produs in sistem de regimul Basescu sa fie solutionat prin revenirea la legile ocupationale. Am solicitat o lege pentru militarii discriminati si o lege a pensiilor militare de stat. Pentru acestea exista banii necesari in bugetul actual.

Alte amanunte, la intalnirea cu media, prevazuta la 19 aprilie a.c., la Universitate, la statuia lui Mihai Viteazul. Repetam: nu vom iesi impotriva nimanui, ci tocmai in sprijinul membrilor Guvernului si Parlamentului care se zbat sa rezolve legal situatia noastra si pentru lamurirea tuturor reprezentantilor media asupra legitimitatii cererilor noastre, pentru ca ne-am saturat de diversiuni incriminatorii si de divagatii publice pe langa subiect.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU