vineri, 13 decembrie 2013

"Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!..."

 In atentia tuturor rezervistilor proveniti din MApN

 Stimati camarazi,
Ma adresez dumneavoastra, dupa repriza de 30 de cruci crestinesti facute in momentul in care am terminat de citit un delir anonim al unor minti infierbantate, intitulat "Comunicat-apel" al ANCMRR (nr.35/10.12.2013). Am avut, pentru o secunda, senzatia ca tovarasul Iosif Vissarionovici nu a murit. Ca inca traieste si actioneaza printre noi, prin structurile pe care le-a creat si in Romania, in anii ocupatiei Armatei Rosii. Si, pentru a mia oara poate, m-am gandit cat de straniu a fost sistemul de promovare in ultimii 80 de ani in Armata Romana. Despre promovarea rezervistilor nici nu mai vorbesc, deoarece, a face dintr-un capitan in rezerva un general cu 4 stele in rezerva (nemaiamintind de celebrele cazuri de fruntasi, caporali sau plutonieri in rezerva ridicati la gradul de general) inseamna o batjocorire fara precedent a Armatei.
Spre stiinta dvs., SCMD s-a infiintat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la 18.08.2009, in baza Legii 54/2003 si a recomandarilor UE din 2002. Budionnii ar fi siderat sa afle ca in armata rusa exista sindicate ale cadrelor militare active. La fel in armata germana, polona, ungara, etc. Vremurile se schimba, iar daca Budionnii nu intelege, trebuie sa parasesca scena deoarece nu mai face parte din Realitate.
Exista zeci de asociatii ale rezervistilor si cadrelor militare in retragere, dar un singur sindicat. SCMD nu poate concura ANCMRR, de pilda, asa cum un tanc nu concureaza un tractor, desi ambele se numesc generic "masini". In primul rand pentru ca SCMD actioneaza in baza unei alte legi decat ONG-urile, avand alt statut si, in al doilea rand, pentru ca SCMD nu este format numai din rezervisti proveniti de la MApN. Grupeaza, pentru prima data in Istorie, sub acelasi steag, militari proveniti din MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP, etc.
SCMD s-a creat asadar, in dispretul mostenirii lui Iosif Vissarionovici, in spiritul european al mileniului trei, pentru a face fata provocarilor din razboiul anuntat, inca din 2008, a se declansa impotriva rezervistilor romani.
La al 5-lea Consiliu National al Reprezentantilor (CNR), s-a facut bilantul intregii sale activitati, pentru ca este un organism nou al structurilor militare romanesti, membrii sai trebuind sa invete, din mers, secretele actiunilor intr-un domeniu strain pana acum si sa renunte, tot din mers la ifosele donquijotesti atat de dragi, tot pana acum, celor iesiti din cadrele active si redusi la situatia de a se lauda singuri cat de grozavi au fost, pentru ca nu-i mai baga nimeni in seama. Materialele CNR 2013 au fost publicate, imediat dupa ce au fost votate si sunt la dispozitia tuturor. Numai Istoria se va putea pronunta obiectiv despre cine si ce a facut in interesul rezervistilor in anii celei mai cumplite tiranii postdecembriste. Istoria nu iarta, il pune pe fiecare la locul sau si dezumfla toate baloanele de sapun!...
In tot ceea ce face, SCMD a intins si intinde o mana de ajutor tuturor categoriilor de militari activi si in rezerva, militand pentru actiunea unitara a acestei categorii socio-profesionale. Nu a raspuns si nu raspunde celor speriati ca-si pierd nemeritate avantaje personale sau jucaria preferata - "fabrica de grade".

Stimati camarazi,
Intrucat marea majoritate a membrilor SCMD proveniti din MApN sunt si membri ai ANCMRR, ma simt, moral, obligat, ca in numele lor, sa-mi cer scuze si sa-mi exprim regretul ca o astfel de aberatie numita "Comunicat-apel" a putut fi scrisa, chiar daca nu a fost semnata, in numele "onoarei si demnitatii militare". Atrag respectuos atentia ca insulta si calomnia sunt, din nou, infractiuni prevazute in codul penal, dar nu vom uza de acest fapt. Nu din solidaritate de breasla ci din profunda intelegere a faptului ca "De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!"

Stimati camarazi,
Urandu-va "Sarbatori fericite!" si traditionalul "LA MULTI ANI!", am onoarea sa va salut!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

P.S.: Tinand cont de faptul ca, in conditiile globalizarii irationale, "Experimentul romanesc" in privinta rezervistilor, odata reusit, matematic se va extinde, am preluat, parafrazand, de la marxistii adulati ieri si atacati de catre aceiasi cu maxima vitejie postuma, astazi, doar indemnul ... "Militari din toate tarile ... uniti-va!"