marți, 24 decembrie 2013

MESAJ DE CRACIUN
ADRESAT DOMNILOR MINISTRI MIRCEA DUSA, RADU STROE
SI DOMNULUI DIRECTOR GEORGE MAIOR

Excelentele Voastre,
Pe data de 19 decembrie a.c., fostul premier Adrian Nastase acuza continuarea “traditiei de Craciun” inaugurata la 25 decembrie 1989 (prin executarea ordinului de asasinat transmis de Saul Brukner) de catre membrii unui complet de judecata (judecator, procuror, avocati). Odata cu presedintele de atunci, in Romania a fost asasinata Justitia si orice idée de democratie si de stat de drept.
In ceea ce ne priveste pe noi, purtatorii de uniforma, militari si politisti, “traditia” a inceput sa functioneze printr-o prima ordonanta de urgenta vizand lichidarea drepturilor noastre legitim dobandite, data de Craciun in 2008. De atunci am fost loviti sistematic prin ordonante, hotarari, decizii de recalculare, ilegal semnate sau decizii de revizuire fara acoperire juridica, an de an, intre Craciun si Anul Nou, intre sarmale si carnati, pe principiul hotesc al iutelii de mana si nebagarii de seama.
Asa ni s-au furat toate drepturile, stabilite prin legi si Constitutie, militarilor si politistilor, intre 1830 si 2004, si am fost transformati printr-o frauda parlamentara, in dispretul oricarei idei de drept, din rezervisti in asistati social (Legea 263/2010, Art. 6).
Partidele pe care dvs. le reprezentati ne-au promis abrogarea Legii Anastase “a doua zi” dupa ce vor ajunge la putere. Si, cu ajutorul nostru, au ajuns, dar nu ne-am recastigat statutul, drepturile furate, inclusiv dreptul legitim la munca fara restrictii, ci doar dreptul unora dintre noi de a trai, incepand cu 2013, pentru eternitate, cu un cuantum de ajutor social aproape egal fostei pensii militare de stat, furata la 1 ianuarie 2011.
Cu surprindere am constatat, asadar, in chiar ziua in care Adrian Nastase definea “traditia de Craciun”, ca aceasta se abate din nou si asupra noastra. Pe site-ul Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenta Juridica a M.Ap.N a aparut proiectul Legii privind statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor, cu precizarea ca putem face observatii si propuneri “in termen de 10 zile” desi Legea 52/2003 prevede la Art. 7, Al. 4, ca termenul trebuie sa fie “de cel putin 10 zile”. Este legal dar imoral si, in fapt, o noua bataie de joc la adresa noastra, sa ni se ofere dreptul de a interveni intre sarmale si carnati, adica intre 20 si 29 decembrie, in conditiile in care majoritatea militarilor si politistilor, activi sau in rezerva, liberi fiind, sunt plecati in vacanta, inclusiv din tara. “Pomana porcului” nu are nici o legatura cu actul de justitie reparatoriu, cu restituirea “in integrum” a unor drepturi incalcate.

Excelentele Voastre,
Daca militarii activi nu se pot pronunta, noi, in calitate de rezervisti, va raportam ca S.C.M.D. lupta de 5 ani de zile pentru apararea/restituirea statutului nostru de cadre in rezerva si a drepturilor noastre legitim castigate, si, in dispretul oricarei idei de drept furate de regimul Basescu-Boc. Pe cale de consecinta, consideram acest proiect legislativ mult prea important pentru a fi strecurat intre doua sprituri, cu atat mai mult cu cat va fi conex altor doua legi: Legea pensiilor militare de stat si Legea rezervistului. Dintre toate, prioritara pentru noi este Legea pensiilor militare de stat care trebuie sa fie definitiv reparatorie si care ne-a fost promisa lunar, de 2 ani. La ultima aparitie a premierului pe aceasta tema, in luna septembrie a.c., domnia sa a declarat ca aceasta lege va incepe sa fie aplicata cu data de 1 ianuarie 2014, ceea ce este déjà o imposibilitate. O asteptam rabdatori, disciplinati, desi murim in continuare cate 500 pe luna. Va trebui sa fie o lege total reparatorie care sa ne restabileasca legatura cu cadrele militare si de politie active, asa cum a fost intotdeauna, inclusiv prin actualizarea soldelor noastre de rezervisiti cu fiecare crestere de solda de functie/grad la cadrele in activitate.
Ne-am saturat de legi facute “pe picior” si care trebuie abrogate a doua zi dupa ce au fost promulgate. Vrem ca statutul nostru si drepturile noastre legitime sa fie batute in cuie pentru generatii, cu alte cuvinte, vrem sa reinnodam traditia Romaniei moderne si a statelor civilizate si dorim din tot sufletul sa uitam “traditia Craciunului 1989” care ne-a transformat, pentru prima data in Istorie, in executanti orbi ai ordinelor date de niste asasini politici, la comanda externa, in dispretul cinic al natiunii romane.

 Excelentele Voastre,
Avand in vedere cele mai sus raportate, va transmit, in numele rezervistilor membri ai S.C.M.D., rugamintea de a uza de autoritatea dvs. si a prelungi termenul de luare la cunostinta si interventie asupra proiectului de “Lege privind statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor”, tot legal, la 30 de zile, astfel incat sa putem transmite observatiile noastre pana la data de 19 ianuarie 2014. De asemenea va transmit rugamintea de a interveni pentru introducerea in plenul Camerei Deputatilor a PLX 109/2012, privind nelimitarea dreptului la munca si care este in mod inexplicabil blocat. Acesta trebuia sa fie in vigoare pana la promulgarea, absolut necesara, a Legii pensiilor militare de stat. Abia dupa aceasta, adica dupa ce ni se restituie trecutul furat, vom putea vorbi despre viitor, inclusiv despre statutele militarilor si politistilor.
Multumindu-va anticipat, imi ingadui sa urez Excelentelor Voastre un Craciun mai fericit decat al nostru si, in prag de An Nou, un NOU AN ELECTORAL IMPLINIT, EVENTUAL SI CU AJUTORUL NOSTRU !
Am onoarea sa va salut,
Presedintele S.C.M.D.,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU